31 svibnja 2010

Domaće sredstvo protiv bora


napisala Alex Fir

Da li znate da možete smanjiti bore uz pomoć nekih odličnih sredstava iz kućne radinosti? Za neke od njih recepti su stari stotinama godina.
Iako ne postoji nijedan stvarni način za uklanjanje svih bora koje imate, većina ovih sredstava može pružiti široki spektar koristi koji će vam pomoći da zaustavite bore kod pogoršavanja i zadržite ih da ne postanu grozno vidljive.
Evo 5 odličnih načina za rješavanje bora kroz upotrebu domaćih sredstava. Sigurni su, osim ako ste alergični na neke sastojke.
1. Masirajte se. Kada imate dobru masažu, vaše tijelo se osjeća bolje, ali i izgleda bolje. Masaža zaista povećava protok krvi kroz tijelo, pomaže pročistiti i obnoviti stanice puno brže i uspješnije. Kao dodatak, mišići su opušteniji, pa pomažu opustiti i bore.
2. Napravite otopinu od praška kurkume i vode (u jednakim omjerima) i nanesite na bore. Nanosite tu otopinu svakoga dana na svoje bore, da biste uočili najbolje rezultate.
3. Još jedno odlično sredstvo protiv bora je zeleno grožđe bez koštica. Iscijedite ga i sok nanesite na lice. Ostavite da djeluje oko 20 minuta, pa isperite.
4. Koristite sok nezrelog ananasa i svakodnevno nanosite na lice. Ostavite tako najmanje 10 minuta. To će pomoći i pri rješavanju sitnih pukotina na koži koje možda imate.
5. Protiv bora, možete koristiti i koru ananasa koju ćete prisloniti na lice. Držite ju na koži najmanje 10 minuta i zatim isperite toplom vodom. To će pomoći pri uklanjanju nekih sitnih linija koje bi s vremenom postajale sve veće.

Alex Fir pruža dokazane savjete o tome kako steći prelijepu, sjajnu kožu. Pronađite još više o tome kako ostati bez bora ovdje: Wrinkle Reduction

28 svibnja 2010

10 znakova da mu se sviđate


napisala Kloudiia Iing Tay

Upoznali ste tog super tipa i već neko vrijeme se viđate s njim. Niste u ekskluzivnoj vezi, ali provodite dosta vremena zajedno. Telefonski razgovori traju već više od jednog sata, flertovske osmijehe već ste izmijenili.
Osjećate se dobro pored njega.
Sada je tu pitanje za milijun kuna na koje želite otkriti odogovr.
Sviđate li mu se? Zanimate li ga ili ne?
Kako saznati odgovor? Koji su sigurni znakovi da je zainteresiran za vas?
Pa, osim upotrebe ženske intuicije koja baš i nije nešto što se može napisati ili opisati, potrudit ću se "pojednostaviti" tu kompliciranu stvar zvanu "ljubav".
10 znakova da mu se sviđate
1. Gleda isti film već drugi put
On je već gledao taj film. Iako baš nije ostao impresioniran njime, ali vi ga niste još pogledali, iznenada je promjenio pjesmu i rekao da ga želi pogledati još jednom.
I tako usput, ako ga vi niste pogledali, zašto ga ne bismo ogledali zajednowhy, pita on.
Znate tada da njegova namjera nije film, već istinsko društvo.
Pa djevojke, nemojte zanemariti njegove istinske namjere. Dovoljno je znati pomalo sakrivenu istinu, budite zahvalne, OK?
2. U njegovom autu svira pjesma koja je tako poznata?
Jer vam je omiljena! Jedva da ste u razgovoru to spomenuli njemu, a slijedeći put kad se doveze do vas, imat ćete muzičku feštu.
Je li uvijek on taj koji ispunjava tuđe želje i zamisli? Pa, promatrajte kako se ponaša sa ostalima, pa mi javite.
3. On postavlja to pitanje!
Pa, želi biti što je moguće opušteniji i bezbrižan kad se radi o tome. Ali bez obzira koliko se ponaša cool, duboko u sebi gori i želi saznati odgovor na ovo pitanje:
"Pa, jesi li slodobna?"
Ako je odgovor da, slijedeće će biti:
"Nema šanse. Kako netko kao ti može biti slobodan? Misliš, nemaš dečka?"
Sada pažljivo promatrajte njegov govor tijela. Ako primijetite da se sada počinje ponašati nervozno, a opusti se tek kad odgovorite "Ne" onda ste dobili pravu poruku.
4. Pita vas za slijedeći izlazak i prije nego završite ovaj
Pa, ako nije zainteresiran za vas, zašto bi on bio toliko željan "zapisati" vaše vrjeme za slijedeći spoj sa njim, iako još niste završili spoj na kojem upravo jeste?
Osim ako izgledate kao Jessica Alba, ili mu možete dati milijunski posao kao Donald Trump. Ako niste nijedno od navedenog, onda je ovo put do njegova srca …
5. Vaše ime nije strano njegovim prijateljima
Ako dobijete priliku da upoznate njegove prijatelje, a znate da možete kreirati takvu priliku, iz njih ćete izvući neke prilično sočne detalje.
Ali ovo se može pokazati kao ne baš pouzdano, kao niti svi ostali znakovi, no ako njegovi prijatelji podignu obrve ili se lukavo nasmijulje kada vas on predstavi, tada to znači da se već priča o tome da on izlazi sa nekim posebnim, što će najvjerojatnije ispasti da ste to vi.
6. Ne može skinuti pogled sa vas
OK, znamo već da to nije skidam-te-pogledom pogled, već ljupki zaljubljeni pogled koji govori o obožavanju i simpatičnosti.
Kad bi oči mogle govoriti, mogle bi izbaciti ovo pitanje umjesto svog vlasnika "Ti si najljepša žena koju poznajem. Želiš li da budemo više od prijatelja?"
Najbolji test? Kada super-zgodna manekenka prođe pored vas, morate ga upozoriti prije nego ju on sam zamijeti. (Naravno, ovo je već pomalo karikiranje, ha ha…. Što će zaustaviti muške oči da gledaju u zgodnu ženu? Još nema odgovora na to pitanje)
7. On vas ispituje
Svako malo, pronaći će priliku da vas zapita koji tip muškarca vas privlači i što želite od svog partnera.
Osim ako ne radi isto što i ja (što me dovodi u privilegiranu poziciju za pitanje, ha ha), što se njega tiče koji tip se vama sviđa ili ne, osim zbog činjenice da se nada da će on biti najpoželjniji kandidat?
Nemojte se iznenaditi ako počne podcjenjivati samoga sebe govoreći stvari koje se ne slažu sa onime kako biste ga vi opisali. On ispituje teren da vidi kako ćete vi reagirati, a to će mu dati neke odgovore o tome što mislite o njemu.
Na primjer, vi ste na svoj popis napisali "mora imati dobar smisao za humor i nasmijavati me " kao nešto što bi vas privuklo njemu, a on kaže "Oh, zapravo sam prilično dosadan tip. Ne znam kako ispričati vic ili nasmijavati djevojke. Mora da sam ti dosadan ". Pripazite što ćete mu odgovoriti.
Ako kažete "Da, ni ja ne mislim da si baš duhovita osoba " umjesto "Oh, zar tako? Ali ja te uopće ne smatram dosadnim. Zapravo, smatram da imamo puno toga zanimljivog za razgovor " on će ili se potajno povući na tugovanje ili će skakati od sreće.
Govoreći nešto takvo, on vas na neki način "prisiljava" da mu odgovorite, a na koji god način odogovrili dat ćete mu do znanja kako se osjećate. Zato, djevojke, ako vam se sviđa taj tip, znate kakav mu odgovor treba dati, zar ne?
8. Čini vam usluge
Da, ne smeta mu biti vaš vozač ukoliko ima auto. Čak će se dobrovoljno javiti da vas prati cijelim putem do nekog mjesta izvan grada da biste vi zadovoljli iznenadnu želju za nekom delikatesom koja se prodaje samo na tom mjestu.
Pomoći će vam završiti zadaću, izraziti zanimanje da vam pomogne izvršiti vaše obaveze, kupiti poklone za obitelj i slično.
Ako muškarac nije zainteresiran za razvijanje odnosa jačeg od prijateljstva sa vama, osim ako mu nije predosadno u vlastitom životu ili je Gospodin preljubazni, onda se pitam što je to što ga tjera da bude točno ondje gdje je vama potrebna pomoć.
9. Ne može dočekati proslave posebnih prilika.
Kao Valentinovo (ako vas pozove van toga dana, zaista je vrijeme da posumnjate u njegove namjere, zar ne?) ili vaš rođendan.
Dugo če čekati da proslavi taj poseban dan sa vama, najbolje nasamo.
10. Kupuje vam poklone
Slanje poklona bez ikakvog posebnog razloga najlakši je način muškarcu da izrazi svoje zanimanje za djevojku bez riječi. Time što vam nešto daruje, on testira kako ćete reagirati. Obično će to učiniti dok još nije sasvim siguran što osjećate prema njemu, pa se barem neće osjećati odbačeno ako odbijete njegov poklon.
U isto vrijeme on se nada da će vas usrećiti tim poklon. A ako ste vi sretni, bit će i on!
Da napravimo sažetak svega ovoga, ovo možda nisu 100% znanstveni dokazi koji će pokazati da ga zanimate. On dolaze iz čistog iskustva i promatranja. Namjerno nisam uključila stvari kao govor tijela gdje on provjerava svoj izgled prije spoja sa vama, pokazuje prema nogama ili okreće tijelo prema vama i slično, jer želim da ovo sagledate na što jednostavniji i ne-znanstveni način.
Dakle, dame, nadam se da vam ovo malo rješava pitanje kako se tip koji često sjedi preko puta vas u restoranu osjeća prema vama. Misli li imati samo platonsku vezu, ili nešto više?

Za podizanje svog Kvocijenta privlačnosti, downloadajte besplatnu e-knjigu "5 secrets To Up Your Attraction Quotient" na http://www.kloudiia.com/attraction.
Ovaj je članak napisala Kloudiia Tay, Specijalist za spojeve i Ljubavna trenerica koja piše o ljubavi i braku, spojevima i vezama na svom websiteu http://www.Kloudiia.com.

27 svibnja 2010

Koliko biste težine trebali dobiti tijekom trudnoće, i što biste tada trebali jesti


napisala Anne Clarke

Ono što želite učiniti za vrijeme trudnoće (jednako koliko se žene boje da će dobiti PREVIŠE težine) je dobiti određenu količinu težine za vaše dijete. Kao činjenica, zapravo je puno lošije dobiti premalo težine nasuprot dobiti je previše. Kako bilo, postoji više faktora koje treba razmotriti za prehranu od samih kilograma.
Prehrana koju prima fetus može biti odličan početak za njegovo općenito zdravlje. Osim preporučenih povećanja u unosu hrane, definitno postoje određeni oblici hrane koji su se dokazali korisnijima od drugih.
Mnoge se žene pitaju: zašto je tako važno dobiti na težini i jesti pravilno da bi se ispunilo ono što su liječnici preporučili? Drugim riječima, zašto trebate dobiti 11 do 15 kg (po tipičnoj preporuci) kao bi vaše dijete trebalo težini (prosječno) 3 kg?
1. Slijedeće jest objašnjenje medicinskih razloga za dobivanje preporučene količine težine za vrijeme trudnoće:
o 3 kd je prosječna težina djeteta
o liječnik uključuje u svoju preporuku da žena dobije dodatnih 3 kg zbog uskladištenja proteina, masnoća i određenih nutrijenata.
o slijedećih gotovo 2 kg traženi su zbog sigurnosti vašeg djeteta da će imati za rezervnu krv.
o zatim, gotovo 2 kg nosit će ostale tjelesne tekućine koje će koristiti fetus.
o nešto manje od 1 kg treba se oddati na ukupnu težinu u svrhu oticanja dojki.
o još gotovo 1 kg pripisuje se proširenju maternice.
o još gotovo 1,5 kg treba se uzeti u razmatranje zbog placente (posteljice) i vode u rodnici koja okružuje i štiti vaše dijete.
2. Naravno, svaka žena mora zapamtiti da će joj težina pomalo varirati.
o Na primjer, ako ste već pomalo teški, možda nećete trebati dobiti toliko težine.
o Ako nosite blizance ili trojke količina težine koju trebate dobiti bit će drugačija, a to je definitivno ono o čemu trebate sa liječnikom redovito razgovarati.
o Vaš doktor će prilagoditi preporučenu težinu u slučaju da ste ispod normalne težine tijela.
o Najvažnija stvar koju treba zapamtiti je da je količina težine koju trebate dobiti manje važna od onoga od čega se ti dodatni kilogrami sastoje. Drugim riječima, fast food nasuprot zdrave hrane bit će mnogo bolji za dijete.
Neka hrana – čak i sasvim zdrava hrana – bolja je za konzumaciju od drugih vrsta hrane tijekom trudnoće kao korist djetetu. Usprkos halabuci zbog određenih dijeta i dodataka prehrani koji su zdravi za vas, trudnica mora zapamtiti da dnevno treba uzimati oko 300 kalorija više nego što je uobičajeno.
Ovo je najbolji prijedlog koji vam mogu dati: posavjetujte se sa nutricionistom dok ste trudni ili ako pokušavate zatrudnjeti. Ponekad, njega prije trudnoće uključuje ovakve sastanke, ali postoje mnogi specijalisti koji vjeruju da se određene informacije trebaju raspraviti samo sa stručnjakom za prehranu.
Postoje mnoge žene koje obožavaju svoje obiteljske liječnike, ali čini im se da nemaju dovoljno vremena tijekom posjeta za detaljne razgovore o prehrani. Pa, ako želite biti sigurni da radite ono što je najbolje za vaše dijete i za vas same, trebate imati drugo, temeljnije mišljenje stručnjaka.

Anne Clarke piše brojne članke za web stranice o vrtlarenju, roditeljstvu, modi, sportu. Njezina prošlost uključuje uređivanje doma i vrtlarenje. Za više njezinih članaka o tome kako njegovati svoje nerođeno dijete, posjetite stranicu Baby Weight.

26 svibnja 2010

Prirodni tretmani za njegu akni – izliječite akne u svome domu!


napisao Dy Loh

Neke od metoda mogu zvučati prilično smiješno, ali društvo napadnuto aknama bit će prilično hrabro i isprobati sve metode koje djeluju. Ovo su one koje sam iskušao osobno i dobro su djelovale na mojoj koži.
Prirodni tretman za akne 1
Istisnite malo paste za zube i namažite na prištić prije odlaska na spavanje. To bi trebalo smanjiti oteklinu koju je stvorio prištić. To je jedno od najpopularnijih kućnih sredstava, upravo zato što djeluje!
Prirodni tretman za akne 2
Poprskajte malo limunovog soka na oštećeno područje. Prirodna kiselina iz limuna pobit će sve bakterije i uravnotežiti PH vrijednost vaše kože.
Prirodni tretman za akne 3
Naribani krastavac stavljen na lice i oči tijekom 10 do 20 minuta potvrđeno je da djeluje. Posebno je učinkovito kao sredstvo za uklanjanje mitesera sa kože.
Prirodni tretman za akne 4
Sok aloe vere ili gel nanesen na oštećeno područje može uvelike ubrzati prirodan proces zacjelivanja kože. Pretjerana upotreba može vam isušiti kožu, zato pri ruci uvijek imajte hidratantnu kremu.
Prirodni tretman za akne 5
Pomiješajte malo octa i soli u zdjelici. Nakapajte malu količinu na ruku i nježno protrljajte oštećena područja. Ostavite 10 do 20 minuta, pa isperite.
Prirodni tretman za akne 6
Naribajte malo muškatnog oraščića u malo mlijeka i nanesite na oštećeno područje. Prištići nestaju kao magijom odneseni bez ikakvih ožiljaka ili oštećenja koja ostaju iza njih! Ovo je zaista djelotvorno.
Evo imate ih tu, 6 prirodnih načina (možete ih naći u svojoj kuhinji!) za borbu protiv akni!

Dylan se borio sa aknama i POBIJEDIO! Ako ste uživali čitajući gornji članak o prirodnim tretmanima za njegu kože, voljet ćete čitati i ovo! Dođite do još tonu novih besplatnih savjeta o prevenciji akni, te liječenju ožiljaka na http://acne-skin-care-tip.blogspot.com

25 svibnja 2010

7 ključnih razloga zašto se trebate vjenčati



napisao Roger Ali Bocus

Iz razloga što moram zadržati članak prilično kratkim, neću biti u mogućnosti ući u dubinu detalja slijedećih 7 razloga zašto se trebate vjenčati. Kako god bilo, nakon čitanja ovog članka, nadam se da neće sebe lišiti zajednice koja je namijenjena da bude jedna od najvažnijih veza koje ikada možete formirati.
1. Izraziti najvišu razinu ljubavi
Što je najviša razina ljubavi?
Najviša razina ljubavi je ona koja vam daje slobodu da budete kreativni, izražajni i inovativni koliko želite biti uz tu osobu.
Dok sam bio samac, bavio sam se volonterskim radom gdje je bilo samo malo ljubavi koju sam mogao podijeliti drugima i ništa više. Osjećamo sam se tako ograničeno, jer imao sam toliko ljubavi u sebi, koja je svoje izražavanje mogla pronaći samo u trenutku vjenčanja.
Hvala Bogu što sam danas oženjen!!
2. Za oslobađanje obveze
Brak je rezultat obveze u romantičnoj vezi.
Ako živite u kući sa nekime bez braka, provjerite svoju razinu obvezivanja. Strah od braka mogao bi biti vaš najveći problem. Prepoznajte svoje strahove i prebolite ih. Obvežite se na vjenčanje.
3. Za užitak u seksualnoj slobodi
Brak pruža legalnu slobodu za istraživanje radosti seksa.
Znam da smo nekada vjerovali da je seks prije braka "hladno" iskustvo. Ali ništa ne može biti dalje od istine.
4. Za razvijanje pomoći
Postoji izreka koja kaže, “Dvoje je bolje nego jedno ….” A postoji također klišej koji kaže, “Puno ruku – olakšani posao ”. Ja definitivno mogu potvrditi točnost ovih dviju izreka.
Nakon što sam se oženio moj posao je postao nadaleko lakši.
Moja žena bila je i ostala neprocjenjiva moja pomoćnica.
Nemam nikakvih pritužbi.
5. Za uživanje u doživotnom partnerstvu
Jedna od mojih najvažnijih veza prije braka bila je: partnerstvo.
Želio sam nekoga sa kim bih mogao dijeliti strasti, radosti, tuge, uspjehe, borbe i ljubav, i nekoga tko je želio to isto činiti sa mnom.
6. Za početak povećanja
Brak donosi povećanje u vaš život: povećanje financija, povećanje rada mozga, dvostruko više edukacije i iskustava, pojačanje snage ………
7. Za buđenje osjećaja pripadanja
Svaka osoba mora nekome pripadati.
Prije 10 godina bio sam uključen u to da budem tu za druge (financijski, emocionalno, spiritualno…) kao predsjednik neprofitne organizacije, ali osjećao sam se kao da nemam nikoga tko će biti tu za mene kada mi zatreba.
Osjećao sam se kao da pripadam svijetu, ali ne jednoj određenoj osobi koja bi se obvezala da me voli bez uvjeta i ja nju isto tako.
Želio sam pripadati jednoj posebnoj osobi. Tu određenu osobu pronašao sam u svojoj – danas - supruzi.

Roger Ali Bocus je predsjednik dvije odlične organizacije: The Literary Crusaders i RJ Communications. Također je autor 10 knjiga; te inspiracijski i motivacijski govornik.
www.1attracting-hearts.com/attracting.html

24 svibnja 2010

Savjeti za trudnoću – što se NE smije


napisao Nalini Niraj

Svim dragim i voljenim suprugama – važno je naučiti kako se čuvati od zabranjenih stvari u trudnoći da bi i sebe i bebu očuvale zdravima i sigurnima:
* Izbjegavajte ribu sa puno žive u prehrani. Dobijte prave informacije od dijetetičara o tome koju ribu smijete jesti, a koju ribu treba izbjegavati za vrijeme trudnoće.
* Nemojte zanemariti mogućnost otrovanja hranom. Jedite, kuhajte, rukujte i čistite hranu na siguran način! Prema U.S. Department of Health & Human Services (Američkom odjelu za zdravlje i ljudske resurse), otrovanje hranom može uzrokovati ozbiljne zdravstvene probleme – ili čak i smrt i za majku i za bebu.
* Zaštitite se kod upotrebe kemikalija. Proizvodi koji uključuju herbicide, pesticide, boju, sredstva protiv mrlja, i neke otopine za čišćenje mogu biti štetne za bebu. Ako baš morate koristiti ove proizvode, pobrinite se da nosite rukavice, masku, i da je prostorija dobro prozračena.
* Nemojte čistiti mačju kutiju za WC. To bi moglo stvoriti opasnu infekciju zvanu toxoplasmosis (toksoplazmoza). Toxoplasmosis uzorkuju paraziti koje mačke imaju u svojim fekalijama. Toxoplasmosis može naštetiti bebi.
* Nemojte koristiti vrlo vruće kupke, tuševe ili saune. Sudeći prema U.S. Department of Health & Human Services, visoke temperature mogu biti štetne za dijete, ili uzokovati da se buduća majka onesvijesti.
* Odustanite od korištenja mirisnih proizvoda za žensku higijenu. Trudnica treba izbjegavati sve mirisne sprejeve, higijenske vlažne maramice, te pjenušave kupke. Ovi proizvodi mogu iritirati vaginalno područje, i povećati rizik od infekcije urinarnog trakta ili gljivične infekcije.
* Nemojte se tuširati. Sudeći prema U.S. Department of Health & Human Services, tuširanje može iritirati vaginu, utjerati zrak u rodni kanal i povećati rizik od infekcija
* Izbjegavajte x-zrake koliko je moguće. X-zrake su oblik radijacije koja je povezana sa vrlo malim rizikom od raka kod nerođene bebe. Ali x-zrake su obično sigurne za vrijeme trudnoće. Zato, ako liječnik kaže da vam je potrebno ići pod x-zrake zbog zdravstvenog problema, trebate poslušati savjet. Ali ponekad liječnici mogu upotrijebiti drugačiji test umjesto x-zraka. Inače, x-zrake mogu sačekati dok se dijete ne rodi.
* Nemojte pušiti duhan. Recite liječniku ako ste pušač. Prestati je teško, ali vi to možete. Pitajte liječnika za pomoć. Pušenje tijekom trudnoće prenosi nikotin na bebu i uzrokuje rak kod vaše nerođene bebe. Pušenje također spriječava vašu bebu da dobiva sve potrebne nutrijente i povećava rizik od mrtvorođenčeta ili preranog poroda (premala beba puno prije predviđenog datuma).
* Odustanite od pijenja alkohola. Trebate prestati piti alkohol ako ste ga inače redovito konzumirali. Stručnjaci još uvijek nisu sasvim sigurni kolika količina alkohola može naštetiti djetetu. Ali, i pijenje alkohola u malim količinama svakog dana i pijenje velike količine odjednom tijekom trudnoće mogu naštetiti djetetu.
* Nemojte koristiti nelegalne droge. Recite liječniku ako ste ih prije trudnoće koristili. Marihuana, kokain, heroin, speed (amfetamini), barbiturati, LSD su vrlo opasni i za vas i za bebu.

Autor je stručnjak za savjete vezane uz djecu. Možete ga kontaktirati za sva pitanja vezana uz roditeljstvo i djecu. Za više informacija o savjetima za trudnoću, molim vas posjetite: http://www.greatdad.com

21 svibnja 2010

Njega kože: od unutrašnje ljepote do vanjskog sjaja



napisao Chris Robertson

Dok smo bili mladi, majke su nam govorile da se moramo brinuti za svoju kožu, ali jesmo li slušali? Ili smo provodili ljeta pečenjem na suncu, a zime boreći se protiv hladnoće i mraza slabim znakovima hidratantne kreme? Čak i ako smo zlorabili svoju kožu u mladosti, dobra je vijest da nikada nije prekasno početi sa režimom dobre njege protiv starenja. Baš kao što smo stvorili naviku praćenja kalorija koje jedemo i redovitih odlazaka na stomatološki pregled, možemo razviti i naviku dobre njege kože. Kad to učinimo, naša unutrašnja ljepota reflektirat će se u našem vanjskom sjaju.

Čišćenje

Prvi element režima dobre njege kože je redovito čišćenje kože. To ne znači trljanje lica sapunom za vrijeme tuširanja; to znači tretiranje kože – cjelokupne – za njegu koju zaslužuje.

Za lice, važno je koristiti blagi proizvod za čišćenje, i to najmanje 2 puta dnevno, ujutro i uvečer. Različiti proizvođači imaju proizvode za različite tipove kože, a svi su nježni čistači. Neki čak imaju i krpice za umivanje, što razvijanje navike za čišćenje lica dva puta dnevno čini još jednostavnijim.

Za ruke, koristite blagi antibakterijki sapun. Čuvajte malo dezinficirajućeg sredstva u torbici za prilike kada vam voda nije dostupna. Čuvati ruke čistima je važno za spriječavanje raznošenja virusa i bacila, ali zapamtite da pranje ruku prejakim sapunima može isušiti i našetetiti vašoj koži.

Za ostatak tijela, naučite se napraviti piling jednom tjedno. Možete koristiti tzv. lufa spužvu ili nježno sredstvo za piling koje će ukloniti mrtve stanice kože i ostaviti zdravi sjaj. Opet, izaberite čistač koji je blag i ne stvara alergije.

Hidratiziranje

Drugi element dobre njege protiv starenja kože je hidratiziranje. Uvijek, uvijek, uvijek hidratizirajte lice ujutro i navečer. Odaberite nemasnu hidratantnu kremu sa UV zaštitom za dan, a malo masniju hidratantnu kremu za noć. Opet, svi proizvođači imaju odlične proizvode koji odgovaraju svakom tipu kože.

Kada se radi o hidratiziranju, nemojte zanemariti ruke. Kako starimo, naša koža gunbi elasticitet i prirodnu vlagu, pa je na nama da je obnovimo. Opet, koristite nemasnu kremu za ruke tijekom dana, a čuvajte manju količinu u kutijici u vašoj torbici ili na radnom stolu. Stvorite naviku stavljanja losiona nekoliko puta dnevno.

Isto se odnosi i na vaše tijelo. Kada je koža pravilno hidratizirana, osjećat ćete se i izgledati bolje. Pronađite losion za cijelo tijelo koji ćete voljeti, i slobodno ga nanosite čim iziđete iz tuša ujutro, i opet navečer prije nego pođete na spavanje.

Odaberite proizvode za njegu kože jednako pažljivo kao što birate i proizvode za kosu, mirise, make-up, i odjeću. Kada tražite proizvode za njegu kože, i online trgovine daju vam šansu da isprobate mnoge proizvode poznatih proizvođača u udobnosti svoga doma. Jednom kada kupite proizvod, ipak, na vama je da razvijete odlične navike u njezi kože koje će preobratiti vašu unutrašnju ljepotu u vanjski sjaj.
Chris Robertson je autor Majon International, jedne od svjetski najpopularnijih tvrtki internet marketinga na webu. Naučite više o tajnama njege kože ili Majonovoj upravi za zdravlje i ljepotu.

20 svibnja 2010

Koristi iz jogurta



napisao Mirdza Hayden
Znate li da je postojalo vrijeme kada se jogurt smatrao egzotičnom hranom? To je teško povjerovati sada, kada se različite vrste jogurta mogu pronaći u svakom trgovačkom centru. Vremena su se promijenila! Kako bilo, dobrobiti iz jogurta nisu.
Jogurt je i danas još uvijek na popisu najzdravije hrane. Pojesti jednu do dvije čašice dnevno vrlo je korisno za vaše zdravlje. Kada njegove glavne komponente, to jest žive kulture (probiotici), proteini, kalcij i B vitamini, djeluju zajedno, odgovorni su za promjenu slijedećih stanja:
1. Netolerancija (nepodnošenje) na laktozu: Mnogi ljudi ne mogu probaviti mlijeko, ali dnevna prehrana jogirtom može im pomoći da dobiju kalcij koji im je potreban. Vidite, probiotici u jogurtu već su probavili laktozu iz mlijeka, pa time oni koji ne podnose laktozu mogu uživati u ovoj hrani bogatoj kalcijem!
2. Alergije: Budući da probiotici utječu na cjelokupnu površinu kože, što uključuje svako područje koje je u kontaktu sa vanjskim svijetom, sa sigurnošću možemo reći da ono što popravlja probavni sustav može popraviti i nosne prolaze. Studije su pokazale da djeca koja jedu jogurt i uzimaju probiotike već od 3. mjeseca života, imaju bolje šanse da izbjegnu alergije, posebno ekceme.
3. Rak: Probiotici u jogurtu pomažu neutralizirati mutagene koji uzrokuju rak, zato je jedenje jogurta pomoć u smanjivanju šanse za dobivanje raka debelog crijeva i raka grudiju. Probiotici potiču rast dobrih bakterija u našem probavnom sustavu i ograničavaju rast loših bakterija koje ne dopuštaju da hranu pravilno probavimo. Oni također pojačavaju rast mikroflore koja potiče razvijanje raka. Jogurt vam možda neće izliječiti rak ako ga već imate, ali smanjuje šanse da ga dobijete.
4. Smanjenje kolesterola: Jogurt pomaže smanjiti bile kiseline, što zauzvrat smanjuje upijanje kolesterola iz gastrointestinalnog trakta. Na ovaj način, to vam pomaže kontrolirati razinu kolesterola.
5. Proljev: Budući da probiotici stimuliraju imuno sistem ograničavanjem rasta loših bakterija, i stimuliranjem rasta dobrih bakterija, jogurt također može pomoći smanjiti simptome proljeva.
6. Vaginalne infekcije i infekcije urinarnog trakta: Ponovo, ovo je omogućeno vjerojatno zbog živih kultura / probiotika koji se nalaze u jogurtu.
Kao što vidimo, probiotici u jogurtu zaista popravljaju naše zdravlje! Oni potiču rast dobrih bakterija u našem probavnom sustavu i smanjuju rast loših bakterija čime pomažu u smanjivanju netolerancije na laktozu, alergija, raka, proljeva, vaginalnih infekcija i infekcija urinarnog trakta.
Probiotici nisu jedini koristan sastojak jogurta, ipak. Ne zaboravite da je on također bogat kalcijem i proteinima. Kalcij nam pomaže smanjiti šanse za dobivanje osteoporoze i pomaže nam ojačati zube. Proteini pomažu mišićima da ojačaju. Bez mišića nisu u mogućnosti funkcionirati, obavljati svakodnevne aktivnosti.
Dakle, pojedite danas jedan jogurt, ali pobrinite se da sadrži žive aktivne kulture, sa malo ili bez imalo masnoće i bez šećera. (Preporučujem Meggle, Dukat i Vindija jogurte. – op. Andrea Kostelić) Uživajte u dobrobitima iz jogurta, jer kada probiotici, kalcij, proteini, i B vitamini rade zajedno, zaista popravljaju vaše zdravlje na mnoge načine. Koristite nemasni jogurt kao zamjenu za kiselo vrhnje; uživajte u njemu za doručak uz svježe voće i malo žitarica; dodajte ga u voćne napitke. Kako ćete uživati ovisi o vama – mogućnosti su beskonačne ;)

Mirdza Hayden
Pomaže ljudima voditi zdraviji život
http://www.mirdza.ws

19 svibnja 2010

Čokoladni kolač od 300 dolara



napisala Margaret Riley

Ovaj kolač je brz i jednostavan za pripremu, a najbolji dio je što možete preliti glazuru preko kolača dok je još u tepsiji. Nemojte vaditi ga iz tepsije, jer će se glazura sliti sa svih strana kolača.
Kad god me zamole da donesem neko jelo ili doniram omiljenu hranu za aukciju, to je kolač koji napravim. Većina ljudi u njemu uživa, pa me zatraže recept. U nekim prilikama napravim dvije količine kolača. Na jednom napravim glazuru prema receptu, a na drugome u glazuru dodam pola šalice kakaoa. Isprobajte ih obje.
2 šalice šećera
2 šalice sve-namjenskog brašna
1 šalica vode
1 komadić maslaca
1 šalica biljnog ulja
4 žlice kakao
1/2 šalice mlaćenice (surutke)
2 jaja
1 žličica sode
1/8 žličice soli
Pomiješajte šećer i brašno u velikoj zdjeli. Pomiješajte vodu, maslac, ulje i kakao u tavi; neka zahuka, pa kuhajte 1 minutu, stalno miješajući. Dodajte šećer i brašno u tu mješavinu i sve dobro pomiješajte. Tada dodajte mlaćenicu, jaja, sodu i sol. Izlijte u namašćenu i pobrašnjenu tepsiju. Pecite na 180 stupnjeva oko 40 minuta.
Glazura
Stavite 4 žlice mlijeka, 1 komadić maslaca i 1 žličicu vanilije zakuhati. Dodajte 1 pakovanje šećera u prahu. Uzmite još mlijeka ako je pregusto. Prelijte preko vrućeg kolača u tepsiji.
Napomena: koristite sve-namjensko brašno kada pripremate ovaj kolač. Možete uzeti brašno za dizano tijesto, ali tada nemojte dodati sodu i sol. Također možete dodati 1/2 šalice sjeckanog orašastog voća u tijesto.
Garantirano će zadovoljiti sve ljubitelje slatkog ili čokolade.

Margaret Riley je računalni konzultant, te mentorica na tečaju šivanja i ukrasnih radova "Single Mothers: In Search Of Extra Income". Njezini najuspješniji članci su pod naslovima "Ono što svaki korisnik računala mora znati ", "Ukrasni radovi sa računalom ", "30 predmeta koje možete načiniti sa 1 metrom tkanine i zaraditi!" i "Dnevna inspiracija za samohrane mame ". Možete joj pisati e-mail na: craftadvisory@yahoo.com

18 svibnja 2010

5 stvari za koje bih voljela da sam ih znala prije nego sam se udala za svog supruga


napisala Holly Bliss

1. Voljela bih da sam znala da nema pojma gdje čuvamo rezerve toaletnog papira (ali da nema ideju kako zamijeniti potrošenu rolu papira ako, predviđajući potrebu, ostane bez toaletnog papira).
2. Voljela bih da sam znala da njegov pojam “čišćenja kuhinje ” i moj razlikuju se kao bolonjski sendvič i govedski odrezak.
3. Voljela bih da sam znala da moje mišljenje nije važno osim ako se ne pokaže kao valjano i sa njim se slože svi njegovi prijatelji, kolege, susjedi, smećari, raznosač novina…
4. Voljela bih da sam znala da odabirom da postanem mama kućanica radit ću više nego što sam radila na poslu sa punim radnim vremenom i onim povremenim u isto vrijeme. A ono kad mame paze svoju djecu to je "nadgledanje djece", a kad tate paze djecu to je "čuvanje djece"
5. Voljela bih da sam znala da će njegov način umjesto da mi donosi cvijeće i izgovara "Volim te" nekakvom poezijom, biti "Volim te" kroz izgradnju cvjetnog vrta i promjenu ulja u mome automobilu.
~*~
Ovaj popis sastavljen je uz mrvicu humora, ali u njemu se nalazi i sakrivena iskrenost. Koliko god mislili da poznajete svog zaručnika, nije to dovoljno koliko biste ga trebali poznavati prije vjenčanja.
U ovo romantično vrijeme, postoje neromantične teme o kojima svaki uskoro vjenčani par treba razgovarati. Kontruktivna komunikacija je srce dobrog braka, pa biste ju mogli početi prakticirati prije odlaska prema oltaru.
Omiljena rečenica mog supruga u prvim godinama braka bila je, “ali nikada ranije nisam bio oženjen – nisam to znao.” I vi ste možda pomislili jednako, ako se spremate udati i pitate se kakva bi pitanja trebali postaviti jedno drugome.
Jedan od načina da to postignete jest pronaći Crkvu koja održava savjetovanja mladenaca prije braka. Mnogi će vam pomoći fokusirati se na buduće stresove do kojih bi moglo doći i pomoći vam razgovarati o njima, te razgovarati po individualnim vrijednostima koje imate. Zatim, vodjet ćete gdje se one spajaju i gdje se sasvim razilaze. Te razlike, iako nisu loša stvar, pomoći će vam da počnete stvarati kompromise kao par kad se radi o važnim temama.
Možete također koristiti odličnu knjigu koju sam našla: "Don’t You Dare Get Married Until You Read This!" (Da se niste usudili vjenčati prije nego ovo pričitate!) koju je napisao Corey Donaldson. U njoj ćete naići na 500 pitanja od “postoji li nešto vezano uz brak što te plaši ” do “na kojoj strani kreveta želiš spavati.” Možda se sva pitanja neće baš odnositi na vašu situaciju, ali svako pojedino, od “voliš li više odvojene bankovne račune ili račune sa različitim imenima ” do “koliko često se tuširaš ” jest važno.
Bilo da koristite jedan od gore opisanih izvora ili odaberete neki vlastiti način: svakodnevnim razgovorima o (onome što se čini) nevažnim stvarima, i isto tako, važnim pitanjima – bit ćete u mogućnosti izbjeći mnoge svađe koje iznenade parove dok se navikavaju na zajednički život.

© 2006 Holly Bliss. Sva prava zadržana. Ovaj se dokument može slobodno koristiti u neprerađenom obliku i uz uvjet da su sve reference o pravima zadržane netaknute uz linkove na web stranice.

O autoru: Koristeći svoje pisanje kao put života, Holly Bliss je eklektični pisac, supruga gotovo 18 godina i majka 4 djece. Ovaj članak je predala u suradnji sa http://www.Prye.Com što je stranica za pozivnice za vjenčanja.

17 svibnja 2010

Pronađite ljubav koju želite – esencijalnih koraka


napisala Melani Ward

Većina ljudi želi ljubav u svome životu, a oni koji je imaju, žele više od nje. Mnogi moji prijatelji i klijenti kažu mi da kada im veza ide dobro, otkrivaju da im i druge stvari u životu idu dobro. Značenje i ispunjenje veze dopušta nam da rastemo i učimo, a sve bolji izazovi čine nas boljima i živimo sretnije svaki dan. Na nesreću, pronalazak i zadržavanje ljubavi koju želite nije uvijek jednostavno. Ono što slijedi su ovih 8 koraka za pronalazak ljubavi i veze koju želite. Pratite ih i bit ćete na putu da zavedete točno ono što želite.
Korak 1 – definirajte što želite
Ohrabrujem sve svoje klijente da načine popis. Na jednoj strani treba zapisati sve ono što NE žele u vezi ili partneru. To je obično vrlo jednostavno popuniti. Većina nas su apsolutni stručnjaci u onome što ne želimo, ali čim pokušamo definirati ono što želimo, tu zastanemo. To zahtijeva više energije; ali, ako očekujemo da ćemo dobiti sve u vezi što želimo, moramo biti na čistu što to jest. Dakle, slijedeća lista je sve ono što želimo. To uključuje karakterne osobine, pogled na svijet, vrijednosti, izgled i slično. Prvi korak u zavođenju onoga što želimo je da nam i samima to postane jasno.
Korak 2 – prestanite se žaliti i počnite stvarati
Ovo se čini očitim, ali kada veza ne ide kako smo željeli, većina ljudi potrošit će ogromnu količinu vremena i energije žaleći se i očajavajući zbog negativnih aspekata. Ako je to zaista mjesto gdje želite ostati i fokusirati svoje misli, zašto jednostavno sve ne prekinete? Obećavam vam da nastavak žaljenja neće ništa učiniti boljim. To nikada neće potaknuti optimistični pogled na svijet. To vas nikada neće pomaknuti u pravcu kojim želite ići. Ako niste zadovoljni sa onime kako ide, odlučite se što je to što želite i tada učinite korake da to postignete
Korak 3 – izlazite i to puno
Izlasci su težak posao, a vi morate biti otvoreni za mogućnost pronalaženja Onog Pravog, ali morate biti i spremni na mogućnost nalaska Onog Krivog. Izlasci vam mogu dati vrijedne informacije o tome što želite, a sa svakom osobom sa kojom ste na spoju možete otkriti nešto novo što ćete dodati na popis onoga što želite ili ne želite. Svatko sa kime izlazite vodi vas bliže prema vezi koja će vas dovesti do “dok nas smrt ne rastavi ”, ali svakome spoju morate pristupiti pozitivno i prihvatiti dar jasnoće koji vam on daje.
Korak 4 – poradite na sebi
Poradite na tome da postanete nabolja osoba koja možete biti, pa ćete početi privlačiti ono najbolje oko vas. Morate voljeti sebe dovoljno da uhvatite ono što želite i što vjerujete da zaslužujete. Nije moguće voljeti dovoljno za dvije osobe. Ako iskreno volite ono što jeste i dajete najbolje od sebe, postojat će mnogi oko vas koji će vas isto tako zavoljeti.
Korak 5 – komunicirajte
Recite osobi sa kojom izlazite što želite i što trebate. Nemojte se pretvarati da jeste netko tko niste, ili da volite/ne volite nešto samo da biste se svidjeli toj osobi. To će vas progoniti. Ne kažem da trebate odmah odati svoju želju za suprugom i 3 djece u vrijeme kada imate 40 godina i tek ste na prvom spoju, ali nemojte otkazati nešto što biste mogli pokušati i sačuvati vezu.
Korak 6 – izgradite čvrsto prijateljstvo
Upoznajte osobu zaista dobro i odlučite koliko vam se sviđa prije nego što počnete razmišljati o zaljubljivanju u tu osobu. Većina ljudi je toliko fokusirana na pronalazak prave osobe, pa propuste ugledati sve one sitne kvalitete koje sačinjavaju osobu, zbog čega shvate tek mjesecima kasnije da su se upustili u vezu sa osobom koja im se zapravo ne sviđa.
Korak 7 – preuzmite odgovornost
Vi ste odgovorni za uspjeh ili propast vaše veze. To možda zvuči grubo, ali ako ne preuzmemo odgovornost za to, gdje je tu kontrola? Zar ćemo tu odgovornost i snagu prepustiti partneru? Jedina stvar u životu koju možemo kontrolirati smo mi sami i moramo odlučiti, uz sve ostale sitne izbore koje imamo svakog dana, hoće li se naša veza nastaviti ili će prestati.
Korak 8 – fokusirajte se na pozitivno
Privući ćete ono što pružite. Ako se prepustite svijetu izlazaka i očajavate zbog činjenice da nema savršenih slobodnih osoba za vas, ili se sjećate zadnjeg groznog izlaska koji ste imali, privući ćete više takvih osoba. Razmišljajte o tome kako je divno upoznavati nove osobe i koliko biste toga mogli naučiti od njih. Razmišljajte o tome kako bi bilo lijepo podijeliti dio vas sa nekim drugim. Zamislite najbolji rezultat i to je ono što ćete dobiti.

Melani Ward je uspješna trenerica života i karijere, te govornica. Ona podučava osobe o otkrivanju karijere i razvoju, strategijama pisanja životopisa i razgovora, vezama i ravnoteži života i posla. Ona je osnivač tvrtke Mountain High Career Coaching and Relationships on the Rise. Da biste pročitali više savjeta kao što su ovi u članku pođite na http://www.mhcareercoaching.com ili http://coachmelani.typepad.com Ako želite Melani postaviti pitanje, posjetite njezin blog http://askmelani.blogspot.com

13 svibnja 2010

Top 10 znakova da je vrijeme da napustite svoju vezu


napisao Alan Kintel

Obično osjećaj u želucu je prvi znak da stvari nisu kako treba u vašoj vezi, tada osjećate da nešto nije u redu, da se nešto promijenilo i to ne na bolje. Možda će se ti osjećaji početi pokazivati kao bijes i hladnoća gdje je nekada bila dobrota i toplina za partnera, a to mogu biti prvi znakovi da nešto nedostaje i da veza počinje propadati ili može biti samo još jedna faza u vašoj vezi kroz koju morate proći. Pa, kako točno znati što je što? Postoje i drugi znakovi koji bi vam mogli dati rješenje da je veza pred propadanjem ili ćete ju spasiti, a neki od najčešćih su:
1. Povećanje svađa
Ako ste se prije slagali u gotovo svemu, a sada se konstantno ne slažete i svađate, to može biti znak da su stvaru u vašoj vezi krenule prema lošijem. To može biti i jače izraženo ako vaš partner sada stalno traži pogreške i gunđa za svaku sitnicu, te započinje svađu bez ikakvog razloga.
2. Smanjenje strasti
Ako ste ranije uživali u dobro seksualnom životu sa partnerom, a to odjednom prestane bez ikakvog očitog razloga, moglo bi biti znak da nešto nije u redu, iako je malo čekanja prirodno u toku veze kada se upletu određene okolnosti, no ako vaš partner odbija vaše zavođenje tijekom dužeg perioda – to može biti znak upozorenja.
3. Izbjegavate jedno drugo
Naravno, ne možete baš uvijek biti zajedno, ali ako ste ranije bili bliski i provodili mnogo vremena u zajedničkom druženju razgovarajući, držeći se za ruke ili ljubeći se, a to počinje nestajati do razine kada počinjete izbjegavati jedno drugo, to je veliki znak da više ne uživate u prisustvu onog drugog i znak upozorenja da veza polako nestaje.
4. Ljubomora
Ako vaš partner iznenda počinje flertovati s očitim znakom da vas želi učiniti ljubomornom, tada je to znak upozorenja da se vaš partner osjeća nesigurno i traži više pažnje, ili može biti znak da iskreno pokušava zavesti nekoga novog zbog gubitka privlačnosti prema vama.
5. Uplitanje članova obitelji
Ako partner počinje koristiti članove obitelji – npr. djecu – protiv vas, tada je to naznaka opasnosti u vezi, uplitanje članova obitelji može samo stvoriti nesklad i stvoriti suparničke strane u vašoj vezi.
6. Pojačavanje ovisnosti
Ako vaš partner iznenada pokazuje povećanje ovisnosti o vama, tada nastaje problem, to može značiti da je primijetio da nešto nije u redu među vama i svim silama vas pokušava zadržati.
7. Strah ili depresija
Ako vaš partner iznenada pokazuje strah (anksioznost) ili pada u depresiju, to je znak nevolje, može značiti da ima neriješenih problema, pa ako nema očitog razloga čemu to, vaša veza može upasti u velike probleme.
8. Očekivanje promjene
Ako vaš partner iznenada želi da se promijenite, tada je to znak da nešto nedostaje, može se pokazati da nije sretan sa načinom na koji stvari funkcioniraju, pa bi veza mogla krenuti nizbrdo.
9. Provođenje previše vremena na poslu
Ako vaš partner iznenada počinje provoditi sve više vremena na poslu ili sa prijateljima nego sa vama, to je veliki znak da nešto nije u redu.
10. Tajnovitost
Ako vaš partner postaje tajnovit, to je znak upozorenja, ako se čini da sakriva stvari od vas kao npr. mobitel ili pisma, ili počinje provoditi sve više vremena na Internetu, možda je pronašao novu ljubav u životu.

Alan Kintel je pisac koji se koncentrira na pomoć ljudima da se poboljšaju, za direktne informacije koje MORATE znati posjetite njegov website http://someofthebest.info

12 svibnja 2010

Izbor najboljeg imena za dijete: savjeti za uspjeh


napisao Umer Malik

Prolazeći kroz hrpe dječjih imena, to može biti i inspirirajuće i iscrpljujuće. Kako odlučiti koje je ime pravo za vaše dijete koje ćete tek roditi? Kako ćete se vaš suprug i vi ikada složiti oko imena? I na kraju, kad izaberete ime, što ako je ono sasvim pogrešno za dijete kada se ono rodi?
Na sreću, postoje stvari koje treba uzeti u obzir, a značajno će olakšati taj proces. Izbor najboljeg imena za bebu trebao bi biti najveseliji dio planiranja, a ovi savjeti odvest će vas na pravi put.
#1 – Značenje
Razmišljajte o porijeklu imena i tome što bi ono moglo značiti vama ili drugima. Predstavlja li to dijete nešto za vas, ili je čudesno? Potražite značenja imena za djevojčice da otkrijete ono što će nju predstavljati. Isto tako, budite oprezni sa značenjima imena. Donošenjem odluke mogli biste tek saznati da ste odabrali "najgluplje" među muškim imenima, što bi moglo predstavljati ruglo za vaše dijete.
#2 – Dojam
Osobito razmišljajte o dojmu koji ime ostavlja na vas i druge. Je li ga teško izreći ili je ipak jednostavno? Silazi li sa jezika prirodno illi zvuči forsirano? Ako imate dugačko prezime, vjerojatno želite izbječki predugačko ime. Razmišljajte o načinu na koji zvuči odabrano ime uz vaše prezime. Ponekad su dječja imena prekrasna u teoriji, ali prečudna u stvarnosti.
#3 – Uspomene
Da li vas određena uspomena inspirira? Kada birate ime, razmišljajte o tome na što vas podsjeća. Jeste li odabrali ime koje prilično podsjeća na vašeg bivšeg dečka? To bi moglo stvoriti malu nelagodu između vas i vašeg supruga. Neka imena jednostavo ne dolaze u obzir, ali sumnjan da bi se itko bunio ako zabranite odabir imena za tek rođenu kćer po suprugovoj bivšoj zaručnici.
#4 – Religija
Često religija igra ulogu u donošenju konačne odluke o dječjem imenu. Određene religije imaju specifična očekivanja koja se odnose na rođenje djeteta u vjeri. Ako ste aktivni u svojoj vjeri, bilo bi mudro uložiti u istraživanje što religijska učenja govore o imenovanju djeteta.
#5 – Počast
Odnosi li se odabir imena vašeg djeteta na nekog člana obitelji ili prijatelja kojega time želite počastiti? Imenovanje djevojčice bakinim imenom ili imenom najdraže tete posebno je i uključuje sve strane obitelji, pa dijete može razviti posebnu bliskost sa osobom po kojoj je dobila ime. Srednja imena često se koriste u svrhu počasti drugima. Imenovanje djeteta prema obiteljskoj tradiciji djeluje na jednak način. Zbog dobrobiti djeteta, kako bilo, ako ga imenujete prema ocu ili majci, pronalaženje prikladnog nadimka za dijete smanjit će zbunjenost kod djeteta time što ima jednako ime kao netko drugi u kućanstvu.

Ovaj članak predala je stranica Baby Names. Za cjelokupni popis savjeta i ideja o dječjim imenima, možete posjetiti stranicu gdje ćete pronaći i imena za dječake i imena za djevojčice.

11 svibnja 2010

7 savjeta za za liječenje bilo kojeg problema sa celulitom


napisala Terry Edwards

Ako imate problem sa celulitom onda znate kako je teško riješiti ga se. Čini se da te tvrdoglave kvrge jednostavno ne žele nestati. Pa, evo 7 savjeta koji će pomoći smanjiti celulit.
1. Povećajte protok krvi kroz problematična područja.
Ovo se može postići nanošenjem kreme protiv celulita ili sličnog losiona na područja na kojima želite djelovati. Također, piling kože pružit će dodatnu pomoć poticanju povećanog protoka krvi, što pomaže u borbi protiv celulita.
2. Pijte vodu.
Voda pomaže osigurati da su stanice tijela hidratizirane i da pravilno funkcioniraju. To ih ojačava i pomaže boriti se protiv masnih stanica koje formiraju celulit.
3. Izgradite poveznike tkiva.
Dajući tijelu prave količine vitamina i nutrijenata koji su mu potrebni, možete izgraditi i povećati rast poveznog tkiva koje pomaže spriječiti masnoću da se progura do površine.
4. Spriječite slamanje stanica.
Oštećivanje kože stvarima kao što je predugo izlaganje suncu može jednostavno uzrokovati da stanice postanu oštećene i uništene. Koristite proizvode koji pomažu spriječiti da se ovo dogodi.
5. Izgradite više stanica.
Dajte tijelu "pribor", da tako kažemo, koji mu je potreban za izgradnju i održavanje zdravih stanica, što vodi do jake kože i vjerojatnosti za eliminaciju problema sa celulitom.
6. Eliminirajte one štetne slobodne radikale.
Slobodni radikali su najgori neprijatelj vaše kože. Oni uništavaju tkivo kože što zauzvrat kreira više problema sa celulitom. Stvari kao pušenje, alkohol, loše prehrambene navike, i previše sunca rezultirat će oštećivanjem kože.
7. Uklonite mrtvu kožu.
Što su ljudi stariji, to više vremena treba njihovim stanicama da se obnove i uklone. Mrtva kože neće štititi tijelo od celulita. Dakle, najbolje što možete učiniti je ukloniti ih koristeći četku za tijelo. To će pomoći eliminirati mrtve stanice i pokrenuti formiranje novih zdravih stanica.
Prateći ove savjete i učeći više o korijenima uzroka celulita, možete početi eliminirati svaki problem sa celulitom.

Želite li pomoć u eliminaciji celulita? Možete pronaći više informacija o tome kako eliminirati probleme sa celulitom i pomoć u svemu vezanom uz celulit pođite na http://www.Cellulite.InfoFromA-z.com

10 svibnja 2010

Jednostavni načini za prelijepu sjajnu kožu bez mana


napisao Michael Douglas

Kako održati kožu da izgleda najbolje moguće? Ovdje sam sastavio ovih 5 jednostavnih koraka za postizanje i održavanje tog zdravog sjaja.
Ne preskačite jutarnje osnove
Biste li ostavili kuću bez boje? Vaše tijelo ne bi regagiralo baš pozitivno. Ali isto točinite svome licu ako odlazite iz kuće bez čišćenja, toniziranja, hidratiziranja i zaštite kože svakog jutra. Pratite ove korake točno ovim redom i ne izbjegavajte nijedan od njih. Svaki od njih je učinkovit samo ako se koristi u sklopusa ostalima.
Zaštita je najvažnija od svih. Ne odlazite iz kuće bez kreme sa zaštitnim faktorom protiv sunca. To pomaže usporiti proces starenja. Zar to nije velika stimulacija?
Držite se noćne rutine
Niste li primijetili kako vam koža grozno izgleda nakon loše noći? To je zato što se koža obnavlja dok spavamo. Vašem tijelu treba i vremena i energije za popravak oštećenih stanica dok se odmara i ne troši energiju na zaštitu kože protiv sunca, zagađenja i slično. Također ne zaboravite očistiti, zatim hidratizirati, koristeći noćnu kremu.
Tretirajte specifične probleme
Ne pokušavajte sakriti probleme, jer postoji način da ih izliječite.
Za akne, tretman uključuje čistače sa glikolnom kiselinom, isto takve kreme i maske, a to sve pomaže uklanjanju prištića i mitesera.
Dugotrajna upotreba retinola također je poznata po uništavanju akni. Ideja je održavanje kože i pota što čišćima bez isušivanja kože.
Za suhu, ljuskavu kožu koristite blagi čistač. Operite lice samo kada je neophodno, jer voda isušuje, pa koristite masne hidratantne kreme. Blagi piling jednom tjedno je dobra ideja. Za masnu kožu, odaberite vrstu proizvoda koji ne sadrže masnoće, jer čak i koža sklona aknama treba hidrataciju.
Očistite svoju unutrašnjost
Vaša je majka bila u pravu, trebate jesti zdravu uravnoteženu prehranu da bi koži pružili sve nutrijente koji su joj potrebni za najbolji izgled. Jedite puno sirovog povrća, pijte 8-10 čaša vode dnevno za hidratizaciju kože puno prije svakodnevne kozmetičke rutine.
Zaustavite sat
Svi smo svjesni da izbjegavanje sunca jest najsigurniji način za spriječavanje oštećenja kože u budućnosti kao što su tanke linije, gubitak elasticiteta i promjena boje. Ali pitanje je: može li se poništiti šteta koja je već učinjena?
Vjeruje se da antioksidansi za izblijeđivanje i vitamini mogu značajno popraviti dugotrajnu štetu. Zato, postoji nada.
Osim toga, ovih pet točaka trebale bi biti isto tako nekakva pomoć.
- Izbjegavajte solarije – oni uzrokuju oštećenje jednako kao sunce, prerano starenje i povećavaju rizik od raka kože.
- Posjećuje dermatologa svake godine – za otkrivanje i tretman bilo kakvih anomalija kože kao što su madeži, pjegice i slično.
- Izbjegavajte sunce dok koristite antibiotike – mnogi lijekovi mogu vas učiniti preosjetljivima na sunce.
- I opet, ne zaboravite kremu za sunčanje sa visokim zaštitnim faktorom.
Lijepa koža ne nastaje sama od sebe. Morate raditi da biste ju imali, ali na kraju dana – isplati se.

Michael Douglas je webmaster za stranicu www.Time4Tips.com, posvećenu pružanju stručnih savjeta o zdravlju i ljepoti sa desecima savjeta o njezi kože, njezi kose, njezi tijela, fitnesu i vježbanju, najnovijim modnim trendovima i puno učinkovitih domaćih sredstava.

07 svibnja 2010

Tajne ljepote slavnih osoba


napisala Kimberly Fletcher

Otkrijte tajne ljepote koje današnje zvijezde koriste svakodnevno. To su vrlo uobičajene metode, a neke ste vjerojatno već i sami isprobali ili ipak niste nikada čuli za njih.
Što je to u prelijepim slavnim osobama da ih svi vole?
Pa, one imaju sjajnu kožu, blistaju kad se smiješe i uvijek izgledaju predivno. Sklone su uvijek izgledati kao da su sasvim zdrave i pršte od energije.
To ne dolazi prirodno, pa one moraju raditi na tome kao i svi mi ostali. Svaka slavna osoba ima rutinu koju prati svakodnevno. Ta rutina pomaže im da izgledaju svježe i predivno svakog dana. Mnoge od njih kupuju proizvode, dok ostale prave svoje vlastite prirodne proizvode sasvim same kod kuće. Evo nekoliko savjeta za svakodnevnu njegu kože i tajne ljepote koje su nam otkrile slavne osobe:
Čistite kožu i nanosite hidratantnu kremu dva puta dnevno. Koristite čistač za lice sa trostrukim voćnim kiselinama, jer on najbolje pravi nježni piling kože. Ujutro, očistite kožu i utrljajte čisti vitamin C na lice. Nakon toga nanesite hidratantnu kremu. Koristite laganu nemasnu kremu ljeti, a masniju kremu u zimsko vrijeme.
- Jutarnji režim Halle Berry
Koristite baby maramice za čišćenje, uklanjanje make-upa i hidratizaciju.
- Star Jones
Koristite gel za umivanje i nanesite vazelinski gel svakodnevno na lice ujutro i uvečer za hidratizaciju i omekšavanje kože.
– Teri Woods
Pijte puno vode, čistite lice sa losionom protiv prištića i nanosite hidratantnu kremu.
– Mo’Nique
Otiđite kozmetičarki svaki mjesec na tretman lica, te redovito u saunu zbog pročišćavanja pora.
– Victoria Rowell
Koristite kokosov maslac dva puta dnevno nakon tuširanja. Kokosov maslac održava mekoću kože i glatkoću, te pomaže pri uklanjanju ožiljaka.
– Lisa Leslie
Živiti nutricionistički, spiritualno i emocionalno. Ne dopustite da vas povuku negativne energije iz prošlosti i pokušajte živjeti bez stresa što je više moguće. Uživajte u masažama, umatanju tijela u morske alge, manikurama i pedikurama. Vježbajte redovito i ne konzumirajte ugljikohidrate nakon 19 h, te pijte puno vode.
– Jody Watley
Izbjegnite trudničke strije nanošenjem kokosovog maslaca čim se one počnu pokazivati. Konzultirajte svog liječnika radi programa vježbanja i zatim se pridržavajte istoga.
– Cindy Braggs
Za suhu kožu, napravite piling jednom tjedno i tretman lica jednom mjesečno kod kozmetičarke. Nanesite hidratantnu kremu na lice redovito svakog dana. Koristite uklanjivač make-upa, a redovito jednom do dva puta mjesečno pođite na manikuru i pedikuru. Vježbajte najmanje 2 puta tjedno.

Prilagodite svaku od ovih tajni ljepote današnjih zvijezda svome životu, pa ćete biti na pravome putu do izgleda poput dvojnice neke slavne osobe.
Celebrity Bath and Body Secrets Exposed napisala Kimberly Fletcher

06 svibnja 2010

5 različitih tipova vitamina C


napisala Nadine Masseron

Tako je jednostavno u današnje vrijeme izabrati vitamin C kao dodatak prehrani koji će odgovarati vašim potrebama, stilu života i budžetu, jer postoji puno razlika u oblicima vitamina C na tržištu.
1. Askorbinska kiselina
To je čisti vitamin C i ima najoštriji okus. Jeftin je i ugodan način za uzimanje vitamina C, ali najvjerojatnije će izazvati iritaciju želuca onima koji imaju osjetljivi stomak.
2. Kalcij askorbat
To je askorbinska kiselina upotpunjena kalcijem, što je ne-kiselinski oblik vitamina C nježan za probavni sustav. Kalcij askorbat dakle pruža i nadomjestak u obliku kalcija.
3. Magnezij askorbat
To je askorbinska kiselina upotpunjena magnezijem. Također je ne-kiselinski oblik vitamina C velike moći upijanja i nježnosti za stomak. Također je nadomjestak za magnezij.
4. Ester C
To je patentirana formulacija vitamina C u Kalcij askorbatu koja ga čini lakim za upijanje i manje kiselim. Jedan je od vrhunskih proizvoda i većinom preporučen zbog maksimalnog i brzog upijanja, ali u velikim dozama. Također je najskuplji oblik vitamina C.
5. Tablete ili prašak
Praškasti oblik vitamina C će se najbrže upiti, jer se ne mora prvo probaviti. Praškasti oblik vitamina C ne sadrži dodatne tvari za kreiranje tableta. Tableta vitamina C stisnuta je tako da je nježnija za stomak. Tablete vitamina C također dolaze u formulaciji sa vremenskim otpuštanjem, čime se vitamin C otpušta u tijelo tijekom 6-8 sati, a to može biti praktičnije nego uzimanje češćih malih doza.
Ekstra savjet
Ne uzimajte vitamin C kao dodatak prehrani sa vodom iz slavine, jer metali u takvoj vodi (bakar i željezo) će oksidirati vitamin C i učiniti ga beskorisnim. Uzmite vitamin C sa filtriranom vodom iz boce ili sokom.
Hvala što ste uzeli vremena i pročitali ove informacije o različitim oblicima vitamina C. Nazdravimo dobrom zdravlju……… na prirodan način!

Nadine Masseron ND DN MRN je registrirani naturopat i klinički nutricionist. Posvetila se povećanju svjesnosti o koristima prirodnog zdravlja.
Za više informacija molimo posjetite http://www.naturopathicperspective.com

05 svibnja 2010

Tajne ljepote – za mladenački i predivan izgled


napisala Kelly Price

Postoje mnoge tajne ljepote koje treba slijediti, a nastale su uz ranijih tehnika, ali mnoge su ostale bezvremenske, no naglasit ćemo najjednostavnije tajne ljepote u ovome članku.
Svake godine, dolazi novi set tajni ljepote, kao i nekoliko bezvremenskih klasičnih savjeta koje još uvijek možete prepoznati. U današnjem društvu, mnogi se okreću slavnima da saznaju kakav im je novi stil, najnoviji trend ili najnoviji set tajni ljepote.
Mitovi zvijezda
Kroz cijeli Hollywood, postoji mnogo tajni ljepote kojih niste svjesni dok gledate svoju omiljenu glumicu na filmskom ekranu.
Ako mislite da one imaju najčišću, najglatkiju i najzdraviju kožu, nažalost – gadno se varate.
Slavne osobe se vjerojatno i same bore sa jednakim problemima od kojih pate i svi ostali, uključujući ožiljke, akne, iritacije kože, te učinak starenja.
Tajne ljepote koje one imaju su dodatne mjere koje poduzimaju da se osiguraju kako javnost neće otkriti njihove mane.
Spa tretmani su popularne tajne ljepote slavnih osoba, jer ondje ne samo da imaju sve povlastice, već mogu uživati i u učincima oporavka uz neke od najtraženijih proizvoda.
Slavne osobe dolaze u te spa centre da bi uklonile površinu kože, obavile razne tretmane laserom, te i vrhunske pilinge kože i razne masaže.
Proizvodi koji ublažavaju iritacije kože ili suhu kožu također se mogu kupiti u spa centru, ako odlazak u jedan od centara nije moguć.
Ti proizvodi imaju cijene od 150 kn za hidratantnu kremu ili 35 kn za proizvod koji oporavlja kožu.
Iako se slavne osobe podvrgavaju procedurama, kao što je lifting očiju, lifting lica ili uklanjanje vrećica ispod očiju, postoje i tajne ljepote koje je sasvim jednostavno pratiti.
Tajne ljepote za sve
Ovo jednostavno zahtijeva upotrebu kremice za područje oko očiju.
Tajna 1 – krema za područje oko očiju
Mala količina ove kreme ispod i oko očiju može ublažiti znakove bora i starenja. Slijedeća tajna koja se odnosi na kožu, uključuje upotrebu dobrog čistača za kožu.
Tajna 2 – kako spriječiti tanke linije i bore
Naučite što najbolje djeluje na vašoj koži, pa ćete biti na najboljem putu da zaštitite svoje lice od daljnjeg oštećivanja.
Za kreme sa retinolom se tvrdi da spriječavaju tanke linije kod pretvaranja u prve bore.
Još jedna tajna ljepote koja će zaštiti vaše lice od oštećivanja, ali i zaštiti cijeli vaš život je izbjegavanje sunca.
Nošenje šešira tijekom sunčanog dana, te korištenje što većeg zaštitnog faktora u kremi za sunčanje, može zaštititi kožu od najrazornijih utjecaja koje donosi sunce.
Možda niste razmišljali o ovoj tajni ljepote, jer to je vjerojatno nešto što vam je majka rekla već milijun puta, ali stajanje pravilno uspravno ne samo da će prezentirati auru samopouzdanja oko vas, već će učiniti da izgledate 5 kg tanji, a skinut će i 5 godina sa vašeg izgleda.
4. San
Još jedna tajna ljepote nije ništa novo – dobar noćni san.
Kada osoba ne dobiva dovoljno sna, njezine oči postaju natečene i crvene; koža se čini sivkastom i beživotnom; a lice se počinje opuštati.
Još više tajni ljepote
Ostale tajne ljepote uključuju: brijanje pod parom nakon vrućeg tuširanja zbog jednostavnijeg povlačenja brijača; piling kože zbog pomoći cirkulaciji i mekoće; te nošenje sunčanih naočala radi spiječavanja bora koje se razvijaju radi žmirenja.
Biti lijepa ne mora iziskivati bogatstvo, a najjednostavnije tajne ljepote opisane u tekstu iznad pomoći će vam da održite svoj najbolji izgled.

VIŠE BESPLATNIH INFORMACIJA

O svim aspektima zdravlja i više o ljepoti posjetite veliki izvor članaka, i datoteka za download na http://www.net-planet.org/index.html

04 svibnja 2010

Omiljeni savjeti o medu i njezi kože!


napisala Ruth Tan

Željela bih podijeliti sa vama ponešto znanja o medu i njezi kože, jednoj od najpopularnijih tema među obožavateljicama meda, prje nego potrošite stotine kuna na sve one hidratantne i kreme protiv bora. Iskušajte neke jednostavne, domaće tonike i ostala srestva prije svega. I zapamtite, glavni sastojak u svim onim skupim proizvodima za njegu kože u trgovinama mogao bi biti med! Zaista, ne postoji jednostavniji način za glatkoću i sjaj kože nego što su recepti za ljepotu sa medom. Medova sposobnost da upija i zadržava vlagu čini ga odličnim sastojkom u mnogim kozmetičkim proizvodima, jer pomaže koži vratiti vlagu, osvježiti ju i spriječiti ponovo isušivanje. Poznato je da su pradavne ljepotice redovito nanosile mješavinu meda i mlijeka na lice da im koža zadrži mladost, sjaj i glatkoću.
Medova prirodna antioksidativna i antimikrobska svojstva pomažu zaštiti kožu od oštećenja sunčevim zrakama, podržavaju sposobnost kože za pomlađivanje i osvježavaju umornu kožu, ostavljajući je svilenom mekom i podatnom. Jedna od najredovitijih koristi za kožu iz meda je povezana sa tretmanom manjih akni. Med upija nečistoće iz pora na koži, što ga čini idealnim sredstvom za čišćenje kože. Sa širokim spektrom medovih vrsta i recepata za njegu kože, nije ni čudo da postoji veliki broj proizvoda od meda na tržištu za njegu kose, njegu djece, njegu kože tijekom sunčanja, kreme i losioni za ruke, pilinzi za lice i hidratantne kreme. A za primjer, Manuka medov balzam za usne je učinkovit i prirodni hidratizator. On sadrži svojstva koja štite od sunca, te time čuva usne od isušivanja i pucanja tijekom hladnog ili zimskog vremena.
10 ugodnih domaćih recepata za njegu kože medom:
Evo nekih uradi-sam jednostavnih recepata za uživanje u dobrobitima meda za njegu kože. Preporučujem ih, jer svi sastojci koji se nalaze u njima mogu se lako nabaviti.
1. Tonik od krastavca i meda:
U blenderu napravi pire od 1 krastavca i iscijedi tekućinu. Dodaj 2 žličice meda i pomiješaj. Nanesi na lice i vrat pomoću vatene kuglice. Neka se sasuši, zatim isperi mlakom vodom.
2. Tonik od meda i jabuke:
U blenderu, spoji 1 oguljenu i očišćenu jabuku sa žlicom meda i miješaj dok nastane glatka krema. Nanesi mješavinu na lice i neka odstoji 15 minuta, zatim isperi.
3. Piling za lice od meda i zobi:
Spoji 1 žlicu meda, 1 žlicu sitno mljevenih badema, 2 žlice sušene zobene kaše, te malo limunovog soka ili jogurta u luksuzni piling za lice. Nježno umasiraj na lice, zatim isperi toplom vodom.
4. Nježni čistač od meda:
Pomiješaj 1⁄4 šalice meda, 1 žlicu tekućeg sapuna i 1⁄2 šalice glicerina (može se pronaći u DM trgovinama). Nanesi nježno na lice pomoću spužvice za umivanje ili vate. Isperi toplom vodom, a lice posuši tapkanjem.
5. Vruća kupka od meda:
Možda najjednostavniji recept za ljepotu povezan sa medom i njegom kože – dodaj 1/4 šalice meda u vruću vodu za kupanje, što ostavlja kožu svilenom i predivnom.
6. Maska od meda i jaja:
Pomiješaj bjelanjak sa medom čime će nastati gusta krema koju nanesi na lice za nježno uklanjanje ostataka preplanulosti sa kože.
7. Maska od meda i papaje:
Med i njega kože također je prilagođena osobama masne kože – uzmi 1/3 šalice kakaoa, 3 žlice masnog kiselog vrhnja, 1/3 šalice zrele papaje, ¼ šalice meda i 3 žličice praha zobene kaže. Pomiješaj i nanesi na lice. Nakon 10 minuta, isperi lice toplom vodom.
8. Hidratantna krema od meda i limuna:
Pomiješaj med, limun i biljno ulje, pa koristi kao hidratantnu kremu za suhu kožu. Nanesi kao masku i ostavi 10 minuta.
9. Hidratantna maska od limuna:
Pomiješaj 2 žlice meda sa 2 žličice mlijeka ili vrhnja. Nanesi na lice i ostavi 10 minuta, zatim isperi.
10. Medeni regenerator za kosu:
Za predivnu, svilenu, zdravu kosu i vlasište, jednostavno spoji 1/2 šalice meda i 2 žlice ili više maslinovog ulja. Masiraj vlasište ovim rgeneratorom, zatim stavi kapu za tuširanje i ostavi da djeluje 30 minuta. Šamponiraj i isperi kao inače.

Izvor: http://www.benefits-of-honey.com/honey-and-skin-care.html

www.benefits-of-honey.com je zajednica posebno sastavljena za ljubitelje meda i fanove iz cijelog svijeta. Stranica je puna kvalitetnih informacija o medu baziranih na znaju i iskustvima sa medom, tako promovira njegove neprocjenjive dobrobiti za što se vjeruje da će se odraziti na vaš svakodnevni život, te život vaše obitelji i prijatelja.

03 svibnja 2010

Kako utvrditi koji je vaš tip kože


napisala Nikoletta Bocz

Tip kože je važan dio u tome kako akne nastaju na vašoj koži i što je potrebno da bih se moglo tretirati. To će također utvrditi koji tip proizvoda trebate koristiti za tretman akni i općenito njegu kože.
Postoje neka osnovna pitanja koja si trebate postaviti, a pomoći će vam na početku. Prvo, koliko često imate izbijanje akni? Imate li mitesere? Kako vam izgledaju pore? Nakon pranja sapunom, kako izgleda vaša koža, kakav je osjećaj? Imate li pojačane linije na licu? Postoje 3 osnovna tipa kože, ali to ne znači da vaš koža ne može biti u kombinaciji nekih od njih. To su masna, normalna i suha koža. Možete imati bilo kojih od ovih tipova, ili bilo koju kombinaciju dvaju tipova, kao što je normalna prema masnoj ili normalna prema suhoj.
Svaki tip kože karakteriziraju različite stvari kao što su tekstura, proizvodnja masnoće, količina izbijanja akni.
Osobe sa suhom kožom ne pate od mnogo izbijanja akni, a rijetko kada imaju mitesere. Masnoća potiče izbijanje zatvaranjem pora, a miteseri nastaju uzrokovani masnoćom. Ako je vaša koža suha, ne proizvodi se mnogo prirodne masnoće. Suhu kožu karakteriziraju jedva vidljive pore, a nakon pranja osjeća se isušeno i zategnuto. Ton kože je svijetao, a često se prve bore razviju već u ranim dvadesetima. Ovaj tip kože vrlo lako izgori na suncu.
Osobe sa normalnom kožom povremeno pate od izbijanja akni, a miteseri se većinom pojavlju u tzv. T-zoni. To je područje koje zahvaća širinu nosa i čela, gotovo kao oblik slova T. Pore su većinom vidljive u T-zoni, a koža se osjeća zategnuto nakon pranja, ali uskoro će se osjećati ugodnije u T-zoni zbog stvaranja prirodne masnoće. Ton kože većinom je svijetao ili srednji, a prve linije pojavljuju se većinom oko očiju. Ovaj tip kože kada je izložen suncu najprije izgori, zatim počinje preplanulost.
Osobe masne kože često pate od stalnog izbijanja akni praćenih miteserima. Pore su najčešće povećane, a i nakon umivanja lice se još uvijek osjeća masnim, područje nosa i čela brzo postaje sjajno. Ton kože često je maslinas i naginje tamnom. Prve linije na licu obično se i ne pojavljuju do kasne dobi, a masna koža najčešće ostaje usčuvana duže i ne stari brzo kao ostali tipovi kože. Kada je izložena suncu, ova koža rijetko izgori, ali zato brzo potamni.
Nakon što utvrdite koji je vaš tip kože, možete pronaći proizvode razvijene točno za taj tip. Postoji veliki broj proizvoda na tržištu koji se bave svakim pojedinim tipom, a postoje i za kombinirani tip kože. Jednom kada nađete proizvode koji je raditi za vas, možete početi tretirati svoje akne na pravilan način.

Možete pronaći više informacija i besplatnu e-knjigu o proizvodima protiv akni ako posjetite: http://adult-acne-product.mybebo.net