31 kolovoza 2010

Maska za lice



Sastojci:
• 1 šalica prašine (bilo koje vrste)
• 1 šalica vode
• 3 žličice mlijeka (obranog ili sa 2% masnoće)
• 1 žlica kiselog vrhnja
Pomiješajte prašinu i vodu u gotovo tekuću kremu. Zatim dodajte mlijeko i kiselo vrhnje. Nanesite na lice. Ostavite da se sasvim osuši. Zatim isperite toplom vodom.


Maska za masnu/normalnu kožu

Pivski kvasac pomiješan sa vodom je odlična gusta maska za masnu i gotovo normalnu kožu.


Za suhu kožu
Ako se spremate za izlazak iz kuće u slijedećih 30 minuta, ali primijetili ste mrljice na licu koje potječu od isušene kože, onda je ovo pravi recept za vas! Riješit će vas mrljica, a i odličan je u svakom pogledu!
Jednostavno uzmite 1 žlicu mlijeka i 2 žlice meda i pomiješajte ih! Treba porpilično vremena da se oba sastojka pomiješaju u jednoliku kremu, zato budite strpljivi i gledajte omiljenu humorističnu seriju! Zatim operite lice sa sapunom za ruke (kao što je Dove), stavite pripremljenu masku na lice i ostavite 15 minuta. Dobro je povezati kosu na zatiljku da se odbjegli pramenovi ne bi zalijepili u masku i uništili frizuru koju ste stvarali vjerojatno satima! Nakon što istekne 15 minuta, jednostavno operite masku sa lica i gotovo – sve mrljice su prošlost! Tada nanesite svoj make-up po želji i spremni ste za suočavanje sa svijetom (bez mrljica na licu!)


Svileno glatka koža

Tijekom tuširanja na vlažnu krpicu nasipajte kukuruzno brašno i nakon ispiranja vodom cijelo tijelo istrljajte tim brašnom – to ostavlja predivno svileno glatku kožu.


Maska od meda i zobene kaše za masnu kožu

Odlična je za masnu kožu. Pomiješajte med i zobenu kašu u glatku smjesu i nanesite na kožu, pa ostavite 15 minuta. Zobena kaša upit će sav višak masnoće sa lica.

30 kolovoza 2010

Da li vam odjeća dodaje kilograme?



Sheila's Fashion Sense
Email: sheila@sheilasfashionssense.com

Da li vam odjeća dodaje kilograme?

Odijevanje u određenom stilu ne mora uvijek istaknuti vaše najbolje kvalitete – to ih ponekad zapravo sakriva. Znamo da se to odnosi na oblik odjeće i stil, ali može se primijeniti i na tkanine, detalje i modne dodatke.

Čipke i nabori
Čipke i nabori su vrlo ženstveni, ali zbog dodatne tkanine skloni su kreiranju punoće.

Teške tkanine
Teške tkanine dodaju kilograme u trenu – posebno ako takva tkanina ima uzorak. Krzo ili lažno krzno izgleda najbolje na ženama koje žele prividno dodati nekoliko kilograma više.

Ukrasne šljokice
Šljokice otimaju pogled, ali odmah dodaju i do 5 kilograma. Nosite ih na mjestima na koja želite prebaciti pažnju i koristite ih štedljivo ako ne želite dodati višak kilograma.

Šalovi
Šalovi su predivan dodatak odjeći, ali neće vam biti od pomoći ako želite sakriti poveći trbuščić ili višak kilograma. Šalovi također imaju sklonost dodavanja viška kilograma.

Modni dodaci
Modni dodaci su potrebni za upotpunjavanje cjelokupnog izgleda. Trik je u izboru ogrlica, šalova i naušnica koji su u skladu sa oblikom vašeg lica. Modni dodaci mogu se čak koristiti za privlačenje ili oduzimanje pažnje sa određenog mjesta. Modni dodaci koji ne odgovaraju odabranom izgledu mogu biti razlog privlačenja pažnje na pogrešna mjesta.

Ukorak sa stilovima
Ponekad održavanje koraka sa najnovijim stilovima neće vam pomoći u izboru vama najboljeg izgleda. Neki stilovi imaju sklonost izmjene izgleda vašeg tijela na ne baš laskavi način. Naučite sve o stilovima koji najbolje izgledaju na vama prije nego krenete u kupovinu.

©Copyright 2007 Sheila Dicks

Sheila Dicks je savjetnica za imidž i odjeću koja pomaže ženama da se osjećaju pouzdanije dok se odijevaju u odjeću koja odgovara njihovom tipu tijela. Da biste dobili savjete kako se odijevati da izgledate vitkije i kako pronaći svoj najbolji stil nabavite primjerak njezine knjige 'Image Makeover' na http://www.how-to-dress.com ili prelistajte http://www.sheilasfashionsense.com i pronađite besplatnu reportažu ' 7 stvari koje vam prijateljica neće reći o ljepoti i modi'.

29 kolovoza 2010

Dijeta



Nemate dovoljno jaku snagu volje za pravu dijetu?

Iskušajte ovaj zdravi plan prehrane tijekom jednog mjeseca. Gubit ćete težinu sporije, ali rezultati će ostati trajniji.

Jutro:
1 velika čaša vode.

Doručak:
vruća zobena kaša skuhana u vodi bez maslaca i šećera

Drugi izbor: 1 čaša nemasnog jogurta.
2 tosta sa malo maslaca i sira.
1 čaša mlijeka
453 g sezonskog voća
Kava ili čaj sa krekerom ili 1 žličicom meda.

Ručak:
340 g povrtne salate i zdjelica povrtne juhe, 158 g nemasne kuhane govedine ( ili ribe, ili kravljeg sira ili 2 jaja), 2 komada kruha, voće.

Između ručka i večere:
1 jogurt.

Večera: vidi ručak

Tijekom cijelog dana: 3-4 čaše vode ili soka.

Yulia Berry
http://www.GreatHomeRemedies.com

28 kolovoza 2010

Dijeta sa jagodama



Jagode su bogate askorbinskom i folnom kiselinom, karotinom, te slijedećim organskim kiselinama: jabučnom kiselinom, salicilnom kiselinom, limunskom kiselinom i kininskom kiselinom. Također su bogate fitoncidima, željezom, fosforom, kalcijem, magnezijem i kobaltom.

Dijeta sa jagodama

Za 1 tjedan mogli biste izgubiti 2,5 do 3,5 kg. Ova dijeta će vam pomladiti tijelo i pomoći probavnom traktu.

Doručak:
Prvi izbor: 1 čaša nemasnog mlijeka (ili jogurta, ili 113 dg nemasnog kravljeg sira), 340 g jagoda, 1 žličica šećera (ili uz jagode ili uz piće), čaj ili kava.
Drugi izbor: 1 kuhano jaje, 340 g jagoda, 1 žličica šećera, kava ili čaj.
Još jedan izbor: 5 žlica zobene kaše, 340 g jagoda, žličica šećera, čaj ili kava.

Užina:
Mali sendvič: 28 g kruha, maslac, komad sira ili 1/2 pilećih prsa ili komad puretine, čaj ili kava, zdjela salate + po izboru ili kopar, ili zeleni luk ili peršin.

Ručak:
Lagana povrtna juha, povrtna salata ( preljev: limunov sok + 1 žlica biljnog ulja)
Pileća prsa ili 340 g ribe.

Desert:
340 g jagoda + 1 žličica šećera.
Čaj ili kava ili 1/2 čaše suhog bijelog vina.

Užina:
340 g jagoda + 1 žličica šećera ili pekmeza od jagoda ( bez tučenog vrhnja!)

Večera:
Voćna salata: 453 g jagoda + 1 žličica šećera. Čaj ili kava. Tijekom dana smijete pojesti 1/2 banane.
Prije odlaska na spavanje: 1/2 čaše nemasnog jogurta. Ništa drugo!

Yulia Berry
http://www.GreatHomeRemedies.com

26 kolovoza 2010

Dijeta sa grejpom



Grejp sadrži vitamine B, P, B1, C, mineralne soli, limunsku kiselinu, šećer i esencijalna ulja. Upozorenje: grejp nije preporučljiv ukoliko imate čir na želucu ili na crijevima.
Mogli biste izgubiti 3-4 kg za tjedan dana.
Pokušajte ne koristiti sol. Sol će usporiti djelovanje dijete. I bez začina, osim crvene paprike. Jedite svakih 5 sati.
Jako važno: nemojte jesti nakon 19 sati.

1. dan
Doručak: 1 grejp ili sok iz 1 grejpa, 2 komada šunke ( 28 g svaki, bez masnoće), kava ili čaj bez šećera.
Ručak: 1 grejp i 226 g salate od povrća ( za preljev limunov sok), kava ili čaj.
Večera: 311 g kuhanog ili prženog mesa, 226 g zelene salate ( bilo koje zeleno povrće + kopar ili peršin sa limunovim sokom kao preljev), čaj sa 1 žličicom meda.

2. dan
Doručak: 1 grejp ili sok 1 grejpa, 2 kuhana jaja, čaj ili kava bez šećera.
Ručak: 1 grejp, 226 g nemasnog sira ili 158 g nemasnog kravljeg sira.
Večera: 226 g kuhane ili pržene ribe, velika porcija zelene salate ( za preljev 1 žličica limunovog soka + 1 žličica maslinovog ulja), 1 kriška raženog kruha ili 1 kreker.

3. dan
Doručak: 1 grejp ili sok 1 grejpa, 2 žlice žitarica ili zobene kaše sa 1 žlicom grožđica + nekoliko lješnjaka ( ne kikirikija) + 4 žlice nemasnog mlijeka ili jogurta.
Ručak: 1 grejp, manja zdjela povrtne juhe ili bistre juhe sa 2 krekera.
Večera: 226 g kuhane ili pržene piletine, 2 pečene rajčice, čaj.
Prije spavanja: 1/2 grejpa.

4. dan
Doručak: 1 čaša soka rajčice, 1 kuhano jaje, čaj sa limunom.
Ručak: 1 grejp, velika porcija zelene salate ( krastavac, paprika, zelena salata, celer, brokula itd) ili salate od mrkve. ( Preljev za obje salate: 1 žličica limunovog soka + 1 žličiva maslinovog ulja.) + kriška kruha ili tost.
Večera: 453 g kuhanog povrća ili variva od povrća – kupus, repa, mrkva, celer i bundeva. Možete uzeti sve ovo povrće ili samo jedno od njih. Ne možete jesti krumpir i kukuruz. Čaj.
Prije spavanja: 1 grejp ili sok 1 grejpa.

5. dan
Doručak: voćna salata ( 1 grejp, 1 naranča, 1 jabuka). Kava ili čaj sa limunom.
Ručak: veliki pečeni krumpir sa 226 g zelene salate.
Večera: 226 g goveđeg odreska ili piletine ili ribe + 1 pečena rajčica ili 1 čaša soka rajčice.
Prije spavanja: 1 grejp ili sok 1 grejpa.

6. i 7. dan
Odaberite bilo koji od prethodnih 5 dana.

Svakoga dana ako ste jako gladni, možete dodati 1 čašu nemasnog jogurta ili 1 jabuku ili 1 naranču između obroka + 1 dodatnu žličicu meda u čaj.
Trebali biste piti zeleni čaj sa komadićima limuna ili slabi crni čaj.
Kava bi trebala biti samo espresso ili svježe pripremljena.
Jedite samo grejp prije odlaska na spavanje!

Zdravstveni savjet:
Grejp je odličan izvor energije i pomaže u spriječavanju ateroskleroze.

Savjet za ljepotu:
Grejp pomaže kod bora i tamnih mrlja. Također je odličan za čišćenje masne kože.
Maske protiv bora:
Pomiješajte 1 žlicu rižina brašna ( sameljite rižu u mlincu za kavu) sa 1 žlicom jogurta i 2 žlice soka grejpa. Nanesite na lice i vrat i ostavite 10-15 min.
Pomiješajte sok 1 grejpa sa 1 žlicom kiselog vrhnja i 1 žličicom soka mrkve i dodajte 1 žlicu rižina brašna. nanesite na lice, vrat i dekolte ( zona ispod vrata) i ostavite 20 min., zatim isperite i u kožu utrljajte sok grejpa. Ostavite da se osuši. Koristite ovu masku 2 puta tjedno tijekom mjesec dana.

Yulia Berry
http://www.GreatHomeRemedies.com

25 kolovoza 2010

4-dnevna dijeta sa grožđem



Grožđe ima puno kalija. Grožđani šećer pojačava mentalnu aktivnost i dobar je za srce. Grožđe pomaže kod anemije, astme, tuberkuloze, srčanih bolesti i iscrpljenosti živaca.

4-dnevna dijeta sa grožđem

Vaše će se tijelo pročistiti od nepotrebnih tvari, a prehrambena ravnoteža bit će opet uspostavljena. Uzmite grožđe koje ima sjemenke. Sjemenke sadrže sastojak polifenol, koji je dobar u borbi protiv starenja.

1. dan

Doručak:
Pomiješajte 1 žlicu žitarica, 1/2 naranče, 311 g jogurta, i 113 g crnog grožđa.
Ručak:
Salatu pripremite sa 340 g bundeve + 113 g grožđa + 158 g zelene salate i 1 žlicom oraha. Narežite bundevu na kocke veličine zalogaja i lagano ih prepržite na maslacu. Prerežite grožđe na polovice, narežite salatu na manje komade i pomiješajte sa bundevom. Pospite orahe preko vrha. Također možete pojesti 2 komada kuhane svinjetine.
Večera:
Voćna salata: 1/2 čaše bijelog vina + 56 g ananasa + 1/4 čaše vode i komad pilećih prsa.

2. dan

Doručak:
Jogurt sa limunom ( pomiješajte 226 g nemasnog jogurta sa 1 žlicom limunova soka i 158 g grožđa).
Ručak:
Riža sa škampima ( skuhajte 5 žlica riže, dodajte 113 g grožđa. Spržite 5-6 manjih škampa sa maslinovim uljem i stavite ih iznad riže pomiješane sa grožđem. )
Večera:
Krumpiri sa povrćem ( skuhajte 113 g krumpita, 1 mrkvu, malo celera sa 1 čašom temeljca 10-15 min. ) + 226 g crnog grožđa.

3. dan

Doručak:
Sendvič sa mekim sirom + 158 g grožđa.;
Ručak:
Skuhajte juhu sa 340 g ribe, 158 g brokule i 1 lukom. Dodajte 56 g crnog grožđa.
Večera:
Žele od grožđa ( 311 ml soka grožđa, 56 g grožđa, 1/2 jabuke, 77 g želatine. Pomiješajte želatinu sa malo vode, ostavite neko vrijeme, zatim dodajte sok grožđa. Prelijte želatinu preko grožđa i kriški jabuke. Ostavite u hladnjaku 1 sat. )

4. dan

Doručak:
1 kriška kruha + 113 g nemasnog kravljeg sira. 113 g crnog grožđa.
Ručak:
Palačinke sa grožđem ( pomiješajte 2-3 žlice brašna, 1/2 čaše vode i 1 jaje). Napravite nekoliko palačinki. Nadjev za palačinke: 113 g nemasnog kravljeg sira, 1 žlica mineralne vode, 56 g grožđa. Preko palačinki pospite malo cimeta)
Večera:
Puretina sa povrćem i gljivama (narežite na kriške 56 g purećih prsa i lagano prepržite, kuhajte 113 g brokule oko 2-3 min, narežite 1 mrkvu na kriške i dodaojte 56 g gljiva. Stavite sve sastojke u lonac, dodajte 1/2 čaše temeljca i kuhajte 10 min. Pri kraju dodajte 2 žlice kiselog vrhnja i 56 g crvenog grožđa. Također možete pojesti 85 g skuhane riže.

Zdravstveni savjet:
Sok grožđa snižava kolesterol i krvni tlak.

Savjet za ljepotu:
Trljajte lice sa 1/2 bijelog ( zelenog) grožđa svakog dana. Za nekoliko tjedana imat ćete svježe tonizirani ten, a linije i bore će postati manje vidljive.

Yulia Berry
http://www.GreatHomeRemedies.com

24 kolovoza 2010

Dijeta sa jabukama



Jabuke imaju minimalno kalorija, maksimalno vitamina i bioaktivnih nutrijenata. Za 3 dana moguće je izgubiti oko 2,5 kg. Također, možete pokušati koristiti ovu dijetu svakog drugog dana, ali rezultati neće biti tako impresivni.
Dijeta sa jabukama je vrlo sigurna i kratka. Pektin, voćne kiseline i kalij sagorijevaju kalorije, poboljšavaju metabolizam i probavu. Svatko ovo može učiniti. Nećete se osjećati gladno, a glukoza iz jabuka održat će vaš šećer u krvi na pravoj razini.

Odaberite različite vrste jabuka, srednje veličine. Nemojte ih guliti, jer odmah ispod njihove kože nalazi se mnogo nutrijenata. Svaka jabuka ima oko 90 kalorija.

1. dan

Doručak
Kriška kruha + 1 žlica kravljeg sira + 3 kriške jabuke
Između doručka i ručka
1 jabuka + 1 kreker
Ručak
Riblja salata: 140 grama ribe + 1 jabuka +1 naranča + 5 štapića celera.
Preljev: 70 grama nemasnog jogurta + sok 1 limuna. Možete dodati malo soli.
Između ručka i večere:
85 grama kravljeg sira + 1 jabuka.
Večera:
2 sendviča od raženog kruha sa sirom. Jedan sendvič pokrijte kriškama jabuke, a drugi kriškama krastavca.

2. dan

Doručak
Žitarice: 1 ribana jabuka ( sa korom ) + 1 žlica grožđica + 28 grama zobene kaše + 140 ml nemasnog mlijeka.
Između doručka i ručka:
1 jabuka
Ručak
1 palačinka ( 28 grama brašna, 6 žlica nemasnog mlijeka ) + 1 jaje ( sol, zamjena za šećer ili cimet su po vašoj želji ). Nadjev za palačinku: 1 jabuka u kriškama.
Između ručka i večere
85 grama nemasnog jogurta + 1/2 jabuke
Večera:
45 grama riže pomiješane sa 1 jabukom u kriškama i 1/2 banane

3. dan
Doručak
1 kriška raženog kruha + 2-3 žlice nemasnog kravljeg sira + 1 jabuka.
Između doručka i ručka:
Napitak od 1 ribane jabuke + 142 grama nemasnog jogurta + sok 1 limuna + cimet.
Ručak
85 grama pilećih prsa ili nemasne govedine pokreivene sa: ( kuhati 5-7 min ) 1 nakidanom jabukom + 1 slatkom crvenom paprikom + 1 žličicom limunova soka + 2 žličice šećera + 3 žlice vode. Dodajte sol, papar i ocat.
Između ručka i večere:
1 jabuka.
Večera
Salata: Narežite na kriške 2 srednje mrkve i 1 jabuku, dodajte 1 žličicu grožđica i 56 grama nemasnog sira.
Preljev: 2 žličice nemasnog vrhnja + 2 žlice nemasnog mlijeka + oko 2 žlice zamjene za šećer.


Zdravstveni savjet:
Za spriječavanje problema sa štitnjačom i uzimanje dnevne potrebe za jodom svakodnevno konzumirajte sjemenke iz 1 jabuke.

Savjet za ljepotu:
Za sjajnu i toniziranu kožu: masirajte lice kriškom jabuke svakog jutra i večeri tijekom 7-10 dana.

Yulia Berry
http://www.GreatHomeRemedies.com

23 kolovoza 2010

Masaža lica sa srebrnim žlicama



Pripremite različite vrste biljnog čaja na različitoj temperaturi. Umočite srebrnu žlicu u čaj i lagano tapkajte po licu prateći linije masaže. Činite to redovito. Učinak će biti zadivljujući!

Ako imate tamne kolutove oko očiju, isprobajte ova sredstva:
ne bacajte vrećice čaja nakon kuhanja. Ostavite da se ohlade, malo ih ocijedite i stavite po jednu vrećicu na oči tijekom 15 min. Činite to redovito tijekom 7-14 dana. Svidjet će vam se rezultati! Možete to činiti za vrijeme dok držite masku na licu.
Naribajte 1 krumpir i nanesite ga na oči i ostavite 10-15 min. Ako je previše sočan, stavite malo brašna.

Za umorne i crvene oči ili upaljene kapke pripremite čaj od kamilice: stavite 2 čajne žličice kamilice u čašu, dodajte prokuhanu vodu, ostavite da stoji 10-15 min i tada procijedite. Operite oči ovim čajem ili namočite komad vate u to i prislonite na oči 3-5 min.

Ako su vam oči osjetljive i suzne da imate problema pri korištenju kozmetike, nabavite sjemenke kopra, stavite 1 čajnu žličicu toga u 1/2 čaše prokuhane vode, ostavite da se ohladi i nanesite kao kompresu na oči koja će stajati 15-20 min. Činite to svakodnevno tijekom 2 tjedna, zatim redovito jednom mjesečno i više nećete imati takvih problema.

Ako imate promjenu boje tena zbog izlaganja suncu ( ne mislim na preplanulost ), pripremite ovu mješavinu: 1 žlica limunovog soka + 1 žlica octa + 2 žličice prokuhane vode. Ako vam je koža vrlo suha, dodajte 1 žličicu biljnog ulja. Utrljajte ovu mješavinu u kožu 2-3 puta dnevno.

Ako povremeno dobivate pigmentne mrlje na koži, prelijte malo vode preko komada raženog kruha svake večeri, ostavite do slijedećeg jutra i istrljajte kožu sa tim kruhom, tada ostavite da djeluje 2-3 min. Isperite lice mlakom vodom.

Ako vam se stopala jako znoje, napravite kupku za stopala sa kamilicom 2-3 puta tjedno. Posmiješajte 6 žlica cvjetova kamilice sa 2,2 litre prokuhane vode, ostavite da stoji 1 sat i zatim procijedite. Prije upotrebe ponovo zagrijte.

Ako imate celulit ili strije, utrljajte na kožu jabučni ocat. Ovo je vrlo učinkovito sredstvo.

Zdravstveni savjet:
Ako imate manjak energije ili nizak krvni tlak, osjećate se umorno ili pospano, stavite 2 žličice visoko kvalitetnog crnog čaja u termosicu, dodajte 2 1/2 čaše prokuhanog mlijeka, pokrijte i ostavite preko noći. Popijte 1/2 čaše ovog čaja 5 puta tijekom dana. Nakon ovoga više nećete imati opisane probleme.

Savjet za ljepotu:
Iskušajte ovu vrlo jaku bioaktivnu masku: sameljite 85 grama nemasne govedine, pomiješajte sa 10 kapi maslinova ulja i umiješajte 1 izlupani bjelanjak. nanesite na lice i držite 45 min. Isperite toplom ( ne vrućom ) vodom. Nastavite sa hidratantnom kremom. Prikladno je za sve tipove kože.

Yulia Berry
http://www.GreatHomeRemedies.com

22 kolovoza 2010

Liječite bolesti sa voćnim i povrtnim sokovima



napisala Grata Young

Neka uobičajena sredstva, te voćni i povrtni sokovi korisni su u liječenju dolje spomenutih stanja i bolesti:

Kiselost: grožđe, naranča, mrkva i špinat.

Akne: grožđe, kruška, šljiva, rajčica, krastavac, mrkva, krumpir i špinat.

Alergije: marelica, grožđe, mrkva, cikla i špinat.

Arteroskleroza: grejp, ananas, limun, celer, mrkva, salata i špinat.

Anemija: marelica, suha šljiva, jagoda, crveni grejp, cikla, celer, mrkva i špinat.

Artritis: višnja, ananas, kisela jabuka, limun, grejp, krastavac, cikla, mrkva, salata i špinat.

Astma: marelica, limun, ananas, breskva, mrkva, rotkva i celer.

Bronhitis: marelica, limun, ananas, breskva, rajčica, mrkva, luk i špinat.

Slabost mjehura: jabuka, marelica, limun, krastavac, mrkva, celer, peršin i potočarka.

Prehlada: limun, naranča, grejp, ananas, mrkva, luk, celer i špinat.

Zatvorenost crijeva: jabuka, kruška, grožđe, limun, mrkva, cikla, špinat i potočarka.

Kolitis: jabuka, marelica, kruška, breskva, ananas, papaja, mrkva, cikla, krastavac i špinat.

Dijabetes: citrusno voće, mrkva, celer, salata i špinat.

Proljev: papaja, limun, ananas, mrkva i celer.

Ekcem: crveno grožđe, mrkva, špinat, krastavac i cikla.

Epilepsija: crveno grožđe, smokve, mrkva, celer i špinat.

Poremećaji vida: marelica, rajčica, mrkva, celer, peršin i špinat.

Giht: crvene višnje, ananas, rajčica, krastavac, cikla, mrkva, celer i špinat.

Neugodan zadah iz usta: jabuka, grejp, limun, ananas, rajčica, mrkva, celer i špinat.

Glavobolja: grožđe, limun, mrkva, salata i špinat.

Bolesti srca: crveno grožđe, limun, krastavac, mrkva, cikla i špinat.

Visok krvni tlak: grožđe, naranča, krastavac, mrkva i cikla.

Prehlada: marelica, naranča, limun, grejp, ananas, mrkva, luk i špinat.

Nesanica: jabuka, grožđe, limun, salata, mrkva i celer.

Žutica: limun, grožđe, kruška, mrkva, celer, špinat, cikla i krastavac.

Poremećaji bubgrega: jabuka, naranča, limun, krastavac, mrkva, celer, peršin i cikla.

Poremećaji jetre: limun, papaja, grožđe, mrkva, rajčica, cikla i krastavac.

Poremećaji menstruacije: grožđe, suhe šljive, trešnje, špinat, salata, repa i cikla.

Simptomi menopauze: sezonsko voće i povrće.

Upala živaca: naranča, ananas, jabuka, mrkva i cikla.

Pretilost: limun, grejp, naranča, trešnja, ananas, papaja, rajčica, cikla, kupus, salata, špinat i mrkva.

Hemeroidi: limun, naranča, papaja, ananas, mrkva, špinat, repa i potočarka.

Problemi sa prostatom: svi sezonski voćni sokovi, mrkva, šparoge, salata i špinat.

Psorijaza: grožđe, mrkva, cikla i krastavac.

Reumatizam: grožđe, naranča, limun, grejp, rajčica, krastavac, cikla, mrkva i špinat.

Čir na želucu: marelica, grožđe, kupus i mrkva.

Problemi sa sinusima: marelica, limun, rajčica, mrkva, luk i rotkva.

Suho grlo: marelica, grožđe, limun, ananas, suha šljiva, rajčica, mrkva i peršin.

Upala glasnica: marelica, limun, naranča, grejp, ananas, mrkva, špinat i rotkva.

Varikozne vene: grožđe, naranče, šljiva, rajčica, cikla, mrkva i potočarka.

Dok ste na terapiji sokovima treba ih piti svaka 3 sata. Tako prepisani sok možete piti 5-6 puta tijekom dana. Čaša vode pomiješana sa limunovim sokom i 20 do 30 grama meda može se popiti ujutro odmah nakon buđenja.

Zbog toga je dobro prepisane sokove uzimati u intervalima po 3 sata. Količina soka pri svakom konzumiranju može biti oko 250 ml prvog dana. Ta se količina može povećavati za 50 ml svakog slijedećeg dana dok ne dostignete 600 ml za svaki "obrok". Dijeta sa sokovima može se provoditi 30 do 40 dana bez ikakvih loših efekata. Pacijant samo treba imati dovoljno odmora tijekom dana za vrijeme terapije sokovima.

Sirovi sokovi dobar su pročišćivač, pa eliminiraju toksine i loše tvari iz organizma u kratkom roku. Ovo često rezultira simptomima kao što su bol u trbuhu, proljev, gubitak težine, glavobolja, groznica, slabost, nesanica i loš zadah.

Ove reakcije, a one su dio procesa čišćenja, ne treba poništavati uzimanjem lijekova. One će nestati čim tijelo postane sposobno uništavati toksine.

Nakon terapije sokovima, povratak na normalnu uravnoteženu prehranu treba biti postupan, te u stadijima.

U početku, dva obroka sa sokovima može se zamijeniti mliječnim napitcima sa voćem. Zatim postepeno umjesto voćnih sokova unosite uravnotežene obroke.

21 kolovoza 2010

Sokovi za zdravlje i predivnu kožu



napisao Richard Jason Rockefeller

Zdravlje i predivna koža su esencijalni dio naše općenite dobrobiti. Ipak, budući da svaki proizvod na tržištu zahtijeva novac, sakupila sam neka prirodna učinkovita sredstva za kožu koja vas neće tjerati na pretjerani trošak.
Ljepota ovoga je što možete imati vlastite proizvode za ljepotu iz namirnica koje se nalaze u vašoj kuhinji, hladnjaku i vrtu.

Evo nekih od tih:

Sok jabuke je odlično sredstvo prtiv tankih bora, napukle kože, svrbeža, upale i peruti. Koristite ga pri završnom ispiranju nakon šamponiranja kose.

Marelice – njihov svježi sok je odličan kod ekcema, svrbeža i sunčevih opeklina.
Avokado možete koristiti kao učinkovitu masku za lice.

Banana se može pretvoriti u učinkovitu, a jeftinu masku za lice.

Krastavac je odličan za tretiranje napuklina kože i problema sa izbjeljivanjem kože. Također može spriječiti prištiće, bore, mitesere i suhoću na licu.

Guava – prokuhano lišće koristi se kao prirodan antiseptik

Sok limete je zaista važno prirodno sredstvo za lijepu kožu. Ovaj tretman pomoći će vam da zadržite mladolik izgled. Također, pomoći će riješiti prištiće. Poznato je i kao sredstvo za rješavanje masnoće kože, popravljanje sivog i masnog tena, grube i suhe kože, opušta umorne oči i uklanja pjegice

Lišće manga može se prokuhati i koristiti kao antiseptik.

Sok naranče može biti učinkovito sredstvo protiv prištića i akni. Također se koristi kod uklanjanja ožiljaka i crvenila.

Papaja – narančasta i zelena koriste se za uklanjanje bijelih mitesera, čireva i mrlja. Također enzin iz papaje - papain – učinkovit je u izbjeljivanju kože.

Breskva – njena koža pokazala se korisnom u popravljanju tena. Također se može pretvoriti u kremu protiv bora.

Ananas je dobar omekšivač kože, koji pročišćava i pomlađuje sivu i suhu kožu, a posebno je dobar kod klasično grube kože na koljenima, laktovima i petama.

Šipak – krema od pržene i u prah samljevene kore šipka dobra je za tretiranje čireva, prištića, mitesera i bijelih mitesera.

Jagoda – može se koristiti za regeneriranje i toniziranje kože. Bogata je salicilnom kiselinom, sastojkom koji se nalazi u mnogim kupovnim kremama protiv prištića i zato su najbolji tretman za problematičnu tinejdžersku kožu.

Za više informacija o prirodnim učinkovitim sredstvima samo posjetite www.new-review.com/clear-pores.html

Yulia Berry
http://www.GreatHomeRemedies.com

20 kolovoza 2010

Zdravstveni savjeti



Kućna sredstva

Ako imate začepljen nos, nakapajte po nekoliko kapi soka mrkve u svaku nosnicu svakih sat vremena. Također, možete iskušati mješavinu od 1 dijela soka mrkve, 1 dijela biljnog ulja i nekoliko kapi limuna. Ukapajte mješavinu u svaku nosnicu nekoliko puta dnevno.

Ako imate anginu, pripremite mješavinu soka mrkve i meda, tedodajte malo vode. Grgljajte to u grlu nekoliko puta dnevno.

Ako imate jaki kašalj, možete si skuhati sirup od mrkve ( prokuhajte sok mrkve sa malo šećera). Ili jednostavno pomiješajte sok sirove mrkve sa medom ( omjer 1:1 ) i konzumirajte po 1 žlicu mješavine 4-5 puta dnevno.

Ako imate bronhitis, laringitis, traheitis, upalu pluća ili suhi kašalj, iskušajte ovo odlično sredstvo. Posebno pomaže djeci. Pomiješajte 1 dio soka sirove mrkve sa 1 dijelom mlijeka. Također možete dodati malo meda. Uzimajte po 1 žlicu mješavine 5-6 puta dnevno.

Ako su vam desni upaljene ili imate zubobolju, grgljajte sok mrkve u ustima.
Ako se opečete, pomiješajte 1 dio soka kupusa sa 1 svježim bjelanjkom. Nanesite mješavinu na opečeno područje.

Ako imate ranu koja neće zacijeliti, utrljajte malo soka kupusa na to područje.

Ako imate reumatizam:
1) pomiješajte 1 čašu soka šparoga sa 1 žlicom meda. Uzimajte mješavinu 3 puta dnevno ( 3 čaše tijekom dana)

2) Pomiješajte 1/2 čaše soka koprive sa 1 žlicom meda. Uzimajte mješavinu 3 puta dnevno.

3) Pomiješajte 1.5 žličicu soka češnjaka sa 1.5 žličicom meda.

Yulia Berry
http://www.GreatHomeRemedies.com

19 kolovoza 2010

Zdravi kokteli



Za kronični umor i iscrpljenost:
Pripremite mješavinu od sokova 1 naranče, 1/4 grejpa i 1/4 limuna sa korom.
Pripremite koktel od vezice peršina, celera, 1 komada češnjaka i 4 mrkve.
Ovaj koktel će vas tonizirati: pomiješajte sokove 6 mrkvi, 1/2 cikle i 3 vezice peršina.

Za običnu prehladu:
Pripremite koktel od sokova 1 naranče, 1/2 limuna sa korom i 1/4 čaše mineralne vode.
Drugi recept: pomiješajte sokove 5 mrkvi, 1 jabuke i komad đumbira.

Za ojačavanje imuno-sistema:
Pripremite koktel od sokova nekoliko kriški ananasa i nekoliko komada celera.
Isprobajte mješavinu sokova 1/2 rajčice, 1/4 kupusa i velike vezice celera.
Pripremite koktel od sokova 5 mrkvi, 1 jabuke i vezice peršina.

Kao pripomoć vidu:
Pomiješajte sokove 6 mrkvi i 1/4 kupusa.

Više koktela:
Mješavina sokova mladica prokulice, mrkve, salate i graha pomoći će popraviti funkciju gušterače, a to je važno ako imate dijabetes.

Mješavina sokova kupusa i mrkve ojačat će membrane želuca. Također, pročistit će tijelo i pomoći pru gubitku težine.

Mješavina sokova sirovog krumpira, mrkve i celera pomoći će pri problemima probave i poremećajima živaca.

Mješavina sokova cikle i mrkve pojačat će pamćenje, ojačati krvne žile i stimulirati stvaranje crvenih krvih zrnaca.

Sok iz sirove rajčice stimulira stvaranje želučanih sokova i pojačava aktivnost srca. Ako pomiješate sok rajčice sa sokom jabuke, bundeve i limuna (omjer 2:4:2:1), to će vam pomoći pri gubitku težine.

Mješavina sokova mrkve, cikle i krastavca je odlično sredstvo za čišćenje jetre, mjehura i prostate.

Popijte po 1/2 čaše soka mrkve 2-3 tijekom dana, ako ste imali srčani udar.

Mješavina soka mrkve sa medom pojačat će mušku potenciju.

Popijte mješavinu sokova mrkve i krumpira svakog dana prije doručka, ako imate čir na želucu.

Pomiješajte 1 čašu soka mrkve, sok iz 1 limuna, 1 čašu soka hrena i 1 čašu meda. Konzumirajte po 1 žlicu 3 puta dnevno oko 1 sat prije obroka i po 1 žlicu mješavine 2-3 sata nakon obroka. To će pomoći pri visokom krvom tlaku.

Yulia Berry
http://www.GreatHomeRemedies.com

18 kolovoza 2010

Voćni i povrtni sokovi – alternativa tabletama



Tu postoji jedinstvena kombinacija vitamina, minerala i drugih zdravih supstanci u svakom soku. Samo trebate znati koji sok odabrati da biste mogli tretirati zdravstvene probleme.

Sok jabuke pomaže kod pretilosti i dijabetesa, kardiovaskularnih bolesti, bolesti jetre i bubrega, reumatizma, ateroskleroze, žućnih kamenaca i bubrežnih kamenaca, kroničnog kolitisa, gihta i dizenterije. Vrlo je dobar za osobe sa visokom mentalnom aktivnosti.

Sok marelice ojačava mišiće srca. Pijte ga redovito i smanjit ćete aritmiju srca.
Sok cikle je odličan kod zatvorenosti crijeva, anemije, te bolesti srčanih i krvnih kanala. On pročišćava tijelo i smanjuje krvni tlak. Počnite uzimati ga u malim dozama (1 žlicu) ili ga pomiješajte sa mrkvinim sokom. Postupno smanjujte količinu mrkvina soka u mješavinu, a povećavajte ciklin. Čuvajte ciklin sok u hladnjaku po nekoliko sati prije nego ga popijete.

Sok crnog ribiza odličan nadomjestak za vitamine, kod anemije, gastritisa sa malo kiseline, bronhitisa, gripe i angine. Bori se protiv virusa, ojačava imuno-sistem i bogat je vitaminom C.

Sok kupusa koristi se za gastritis sa malo kiseline, čir na želucu, te bolesti jetre i slezene. On ojačava krvne žile; stimulira obnovu stanica membrane venskih kanala, vraća metabolizam masnoća na normalu i pomaže u zacjelivanju rana.

Sok mrkve popravlja vid, ojačava tijelo i pomaže u oporavku nakon teških bolesti te mentalne i fizičke iscrpljenosti. Liječi čir na želucu i pomaže kod anemije, raka i tuberkuloze. Sok mrkve pojačava apetit, ojačava zube i imunosni sistem.

Sok višnje pomaže kod zatvorenosti crijeva, poboljšava metabolizam, ojačava imuno sistem, pojačava apetit i koristi kod čišćenja grla za vrijeme jakog kašlja.

Sok krastavca vraća krvni tlak na normalu i popravlja zdravlje zubi, desni, noktiju i kose. Koristi se kao dijuterik. Mješavina soka mrkve i krastavca pomaže kod reumatizma i spriječava aterosklerozu i parodentozu. Također, ova mješavina može i popraviti pamćenje.

Sok grožđa pomaže kod umora i stresa. Pročišćava bubgrege i jetru i smanjuje kolesterol.

Sok grejpa je prirodan lijek protiv nesanice. Smanjuje kolesterol i vraća krvni tlak na normalu.

Sok naranče je snažan prirodni lijek protiv kancerogenih stanica.

Sok breskve ojačava mišiće srca i liječi srčanu aritmiju. Pomaže kod anemije i prejakog gastritisa.

Sok kruške ima protuupalni efekt i pomaže kod bubrežnih kamenaca.

Sok ananasa je dobar za funkcije bubrega i jetre, a sadrži bromelain koji prirodno sagorijeva masnoće i pomaže pomladiti tijelo. Također, sok ananasa preporučuje se kod liječenja angine.

Sok šipka je odličan za oporavak nakon teških operacija ili bolesti, a pomaže i kod anemije.

Sok crvene ribizle preporučuje se za kardiovaskularni sistem, čir, bolesti kože, reumatizam, prehladu, giht i kamence.

Sok rajčice je odličan kod primjene dijete, jer ojačava imuno sistem. Ima minerale, mikroelemente i prirodne antioksidanse, točnije vitamine A i C.

Sok lubenice je odličan za liječenje edema povezanih sa kardiovaskularnim i bubrežnim problemima.

Yulia Berry
http://www.GreatHomeRemedies.com

17 kolovoza 2010

Sredstvo protiv gubitka kose i protiv gastritisa



Kućna sredstva

Evo odličnog sredstva protiv gastritisa: pomiješajte 113 ml meda sa 113 ml soka aloe vere i 1 žlicom soka crvene mrkve. Konzumirajte 1 žličicu mješavine 3 puta dnevno oko 30 min prije obroka. Održavajte tretman 1 mjesec, zatim se odmorite 2 tjedna i opet ponovite mjesec dana tretmana. Ovo sredstvo testirala je grupa ljudi i učinilo im je dobro.

Evo još jednog sredstva, protiv gubitka kose: naribajte 1 veliki krumpir i iscijedite sok, dodajte 2 žlice soka aloe vere i 20 g meda. Utrljajte mješavinu u vlasište, pokrijte ručnikom i ostavite 2 sata. Operite kosu mješavinom od 1 čaše vode i 1 želice octa. Činite tako 2 puta tjedno tijekom mjesec dana.

Yulia Berry
http://www.GreatHomeRemedies.com

16 kolovoza 2010

Kupujete li mnogo odjeće i još uvijek nemate što odjenuti?

Sheila's Fashion Sense
Email: sheila@sheilasfashionssense.com

Današnja tema je kupovina odjeće
Divno se zabavite za vikend

Modno vaša,
Sheila

Kupujete li mnogo odjeće i još uvijek nemate što odjenuti?

Ako kupujte mnogo odjeće i osjećate da ipak nemate što odjenuti, možda kupujete pogrešne komade. Ovo ste vjerojatno čuli više puta, ako želite uštedjeti nešto novca i biti lijepo odjeveni – odjenite se klasično. Klasični stil su dijelovi odjeće koji nikada ne izlaze iz mode; na primejr ravno krojena suknja, bijela bluza sa dugmićima, ili obične kožne cipele, sve su to predmeti koje ćete moći nositi godinama.
Ovdje su neki predmeti koji, ako ih kupite za klasični stil, mogu trajati godinama.



Klasično odijelo: klasično odijelo je srednje dužine, sa srednje dugim sakoom i gotovo bez iakvih dekoracija. Neutralne je boje, a sako možete nositi sa hlačama ili sa suknjom. Hlače imaju ravno krojene nogavice, a suknje je ravna ili vrlo malo proširena.



Bijela bluza: klasična bijela bluza je uvijek lijepa i može se nositi sa sakoom na posao ili sa jeansom za vikend.



Ručna torbica: klasična ručna torbica je srednje veličine i neutralne boje. Ne mora biti dosadna, ali ne mora niti biti previše dekorirana.



Mantil: svaka žena treba dugi ogrtač koji može nositi uz haljinu, suknju ili hlače – odogovr je tzv. trench coat ili mantil. Ali neutralne boje i dovoljno dug da ispod njega stane sako.



Kožni blejzer: kožni blejzer u klasičnom stilu dopunjava jeans, a može se nositi sa hlačama za malo uređenije izdanje.



Mala crna haljina: jednostavna crna haljina je predmet koji će trajati dugo vremena. Uvijek je na raspologanju kada birate odjeću za neku posebnu zabavu ili spoj. Odaberite ju u stilu koji odgovara vašem obliku tijela i dužine do koljena.



Sandale: ako imate klasične sandale nikada se nećete pitati što obuti uz haljinu za zabavu. Klasične sandale imaju petu srednje visine, nemaju debeli potplat, usku petu niti neobično zaobljene ili istaknute prste.

©Copyright2007 Sheila Dicks

Bluza, mantil i sandale su sa stranice www.anntaylor.com
Haljina i blejzer sa stranice www.neimanmarcus.com
Odijelo i torbica sa stranice www.newport-news.com

Sheila Dicks je konzultant za imidž i odjeću koja pomaže ženama da je osjećaju pouzdanije odijevajući se prema svome tipu tijela. Da biste dobili savjete kako se odijevati da izgledate vitkije i kako pronaći svoj najbolji stil nabavite primjerak njezine elektroničke knjige 'Image Makeover' na http://www.how-to-dress.com ili pođite na http://www.sheilasfashionsense.com za besplatnu reportažu '7 Things Your Girlfriends Won't Tell You About Beauty and Fashion' (7 stvari koje vam prijateljica neće reći o ljepoti i modi).

15 kolovoza 2010

Savjeti prilikom pečenja – 5 lekcija koje sam naučila u maminoj kuhinji



1. Dobro pečenje zahtijeva strpljenje. Ako pokušavate požuriti, nastat će nered. Dobarkolač, pita, keksi, lista se nastavlja i nastavlja, ne može se požuriti. Sve bi moglo biti polu-pečeno (da, doslovno) ili toliko loše da nije jestivo. Ljudi su skloni mrštenju kada im poslužite izgorene kekse. (Hey, ma barem sam pokušala.)

2. Ne morate uvijek pratiti recept. Počela sam učiti kuhati i peći po osjećaju i okusu više nego po praćenju recepta. Ako ne volite nešto što je navedeno u receptu, ali volite sve ostalo što postoji u receptu, odbacite ono što ne volite. Sklona sam dodavanju veće količine u recept onoga što volim (čokolada), a smanjivanju stvari koje ne volim (sve što nije čokolada). Poznata sam po dodavanju dvostruke količine čokoladnih komadića u recept za kekse, a tada posve smanjim količinu oraha. (Zaista, kome trebaju svi oni orasi koji ometaju okus dobrog čokoladnog keksa!)

3. Vrag se nalazi u detaljima. Sitnice kao što je dodavanje sastojaka pravim redom mogu učiniti veliku razliku. Naučila sam iz vrlo bolnog iskustva da stavljanje sastojaka pogrešnim redom može vrlo lako uništiti recept za kolač. Prašak za pecivo mora u tijesto ići prije nego ga stavite u pećnicu. (Tko bi rekao?)

4. Ne mora biti komplicirano da bi imalo dobar okus. Neki od najboljih recepata za kolače koje mi je mama predala imaju samo 5 sastojaka ili manje. Ako ste kao ja i nemate strpljenja kapati tisuće malih točkica na kolač da bi vaša glazura izgledala savršeno, lijepo je znati da se može kreirati nešto jednostavno što će imati još bolji okus. (Ima li tko recept za kapavu (da, to sam izmislila) glazuru? Preskočimo sve to, pa glazuru lijepo namažimo u jednom potezu preko cijelog kolača.)

5. Uvijek umiješajte malo ljubavi. Uvjerena sam da je to razlog što u trgovini kupljeni slatkiši nikada nemaju okus dobarkao oni pripremljeni kod kuće. Mašine ne znaju kako ubaciti taj poseban sastojak. Svi recepti za pečenje u samom minimumu trebaju barem jednu šalicu ljubavi da bi uopće ispali dobro.
Želim vam sretno pečenje sa puno ispečene ljubavi!

14 kolovoza 2010

Recepti za palačinke: doručak, ručak, večera



Kad sam bila dijete moja je mama pripremala najbolje palačinke za večeru. Pravila ih je sa mrkvama, sa krumpirom i čak sa čokoladom. Posluživala ih je kao prilog glavnom jelu obično je to bilo nešto mesnato.

Palačinke sa mrkvom:

2 šalice sitno ribane mrkve
1 1/4 šalice brašna
1 šalica mlijeka
1/3 šalice šećera (bijeli ili smeđi, po želji)
2 žlice sitno sjeckanih kalifornijskih oraščića pecans (po želji)
2 žličice praška za pecivo
1 žličica cimeta
1 žličica vanilije
1/4 žličice soli
1/4 žličice mljevenog đumbira
malo muškatnog oraščića
1 jaje, lagano izlupano

Preljev od krem sira:

113 g kremastog sira
1/4 šalice šećera u prahu
2 žlice mlijeka
1/2 žličice ekstrakta vanilije
malo cimeta

U zdjeli pomiješajte brašno, pecans, prašak za pecivo, cimet, sol, đumbir, te muškatni oraščić. Ostavite da stoji. U drugoj zdjeli spojite jaje, šećer, mlijeko, mrkve i vaniliju. Dodajte tu mješavinu u onu prvu i sve dobro izmiješajte. Pecite kao što inače pečete palačinke (ove bi bilo dobro peći u malo debljem sloju, budući da je tijesto gusto). Za nadjev, spojite kremasti sir, šećer u prahu, mlijeko i vaniliju u glatku kremu. Pospite cimetom i poslužite preko palačinki.

Dobar tek!!

13 kolovoza 2010

Oprostite se od ispucalih usana - Top 9 uzroka ispucalih usana



Je li moguće zauvijek se oprostiti od ispucalih usana? Da, ali kao i za sva kronična stanja morate prvi identificirati uzrok da biste mogli mudro planirati svoje sredstvo.

Evo 9 najčešćih uzroka kroničnog pucanja usana koji će vam dati "upozorenje " i ideju kako identificirati krivca.

1) Kozmetika – ruževi za usne sadrže različite kemikalije koje mogu kreirati uništenje prirodnih ulja na usnama. Ono čega se trebate čuvati jest tzv. "propyl gallate" koji može uzrokovati kontaknu alergiju.

2) Proizvodi za njegu usana – vjerovali ili ne, ti balzami za usne i hidratantne kreme koje koristite za njegu ispuvalih usana mogu stvar učiniti još groznijom. Petrolejska baza koja se koristi u većini ovakvih proizvoda uzrokuje obratnu reakciju nekim ljudima. Zbog reportaže o toksičnosti ovakvih proizvoda EU je nedavno zabranila petrolej u upotrbi proizvoda za njegu usana.

3) Tvari koje se dodaju za okus – iako se to uobičajeno zanemaruje, mnoge osobe su alergične i/ili osjetljive na umjetne i prirodne tvari za okus. Glavni krivac je crvena boja (slatkiši, žvakaće gume i vodica za usta), guaiazuline (pasta za zube) i okus cimeta.

4) Voćni sok – limunska kiselina sadržana u narančinom soku (ili bilo kojem drugom soku) može kronično iritirati usne. To je zbog foto-toksičnog taloga koji ostale na kutovima usana.

5) Vitamini – previše vitamina A i B12 može uzrokovati ispucale i natečene usne. Nije važno je li izvor tih vitamina stvarna hrana ili dodatak prehrani u obliku tableta. Ostanite na manje od 25,000 jedinica vitamina A dnevno i smanjite unos kobalta koji je sadržan u vitaminu B12.

6) Dehidracija – pijete li dovoljno vode? Pijenje 8 do 10 čaša vode dnevno nije samo esencijalno za dobro zdravlje, već je i odlična preventiva protiv pucanja usana.

7) Pušenje – prirodna ulja na usnama (koja spriječavaju dehidraciju) sklona su isušivanju svaki puta kada zapalite cigaretu. To je još jeda odličan razlog da odbacite te štapiće koji vam stvaraju rak.

8) Lijekovi – nuspojava kod nekih lijekova može također biti isušivanje usana. Grubi tretmani protiv akni također su često krivac. Provjerite kod dermatologa ako ste zabrinuti zbog nečega.

9) Gljivična infekcija – ako se nijedan od gore navedenih razloga ne odnosi na vas, onda je moguće da je kod vas nastala gljivična infekcija. Posjetite dermatologa radi procjene.
Sada nakratko razmislite o tome što bi od gore navedenoga mogao biti uzrok vaših ispucalih usana. Jednom kada to utvrdite važno je da učinite sve što je potrebno za eliminaciju uzroka iz svog životnog stila barem na tjedan dana.
Promatrajte napredak, ako se nakon nekoliko dana usne obnove do ranijeg sjaja, tada znate da ste otkrili naviku koju morate izbjegavati u budućnosti. Ako se ispucalost usana ne popravi ni nakon isteka tih tjedan dana pokušajte pronaći novog krivca i ponovite cijeli postupak.

12 kolovoza 2010

Jednostavni recepti za voćne napitke: 7 odličnih načina da konzumirate "5 na dan "



Svi znamo koliko je važno pojesti svakodnevno različito svježe voće i povrće. na nesreću, sa zaposlenim stilom života nije to uvijek jednostavno postići. Tu dolate voćni napitci. Ukusni i hranjivi frapei mogu biti odlično "oružje" kojim će se mama pobributi da njena djeca imaju dovoljno voća u prehrani.

Evo nekih ukusnih kombinacija za frape – odličnih za doručak ili bilo kada tijekom dana.
Jednostavno ubacite sve sastojke u stojeći mikser (blender) i miješajte na najjače 1 do 2 minute.

Bananarama – 1 banana, 1/2 šalice jogurta od vanilije, malo mlijeka

Mango Manija – 1 mango (narezan i očišćen od koštica), 1/4 šalivce narančinog soka

Medley od breskve – 1 breskva (narezana i očišćen od koštice), 1 banana, 1/4 šalice narančinog soka

Bobičasto iznenađenje – 1/2 šalice jagoda, 1/4 šalice borovnica, 1/4 šalice kupina, 1/4 šalice mlijeka

Jagode na ledu – 1 šalica jagoda, 1 šalica narančinog soka, I šalica smrvljenog leda

Medena dinja – 1 šalica nasjeckanog limuna u medu, 1/4 šalice jabučnog soka, žlica ili više meda.

Banana Pojačanje – 1 banana, 1/4 šalice usitnjenih žitarica (važno da su vlaknaste), 1/4 šalice mlijeka. Odličan način za konzumaciju puno vlakana i vitamina.

A ako je vani vruće iskušajte sladoled od voćnih frapea. To je odlična alternativa slatkim kupovnim sladoledima i predivna ljetna poslastica. Za kremastu gustoću, dodajte ¼ šalice jogurta po izboru u gore navedene recepte i zatim prelijte u kalupe za sladoled (ili plastične čaše – ili čak posudice za led.) Napunite odabrane posude i umetnite štapiuće za sladoled kad je napola zaleđeno. Ostavite da se sasvim zaledi.

Možete eksperimentirati sa ovim osnovnim receptima za frape koji se nalaze iznad u tekstu. Gotovo svaka kombinacija omiljenog voća imat će odličan okus u domaćim frapeima. To je i odličan način kako dopustiti djeci da pomognu u kuhinji. Pustite im da odaberu vrste voća koje će oguliti i nasjeckati (ovisno o njihovoj dobi, naravno). Djeca također mogu izmjeriti tekuće sastojke u mjerici.
www.momscape.com

11 kolovoza 2010

Domaća sredstva sa bosiljkom



Šaljem vam vrlo jednostavno sredstvo koje će vam pomoći pri teškoćama sa umorom i stresom. Stavite 1 žlicu lišća bosiljka (možete staviti svježe lišće u sitnim komadićima) u čašu i napunite ju prokuhanom vodom. Neka odstoji 15-20 min. Popijte to kao čaj (možete dodati šećer ili med), ali ne više od 2 čaše dnevno. Ovo sredstvo će također pomoći kod mučnine i povraćanja. Također, možete si pripremiti kupku sa čajem od bosiljka (uzmite 4 žlice bosiljka, dodajte 1 litru vruće vode i kuhajte 5 min na slaboj vatri. Ostavite da se ohladi, procijedite i prelijte u kapu punu tople vode. Nemojte se kupati duže od 20 min.

Svježi sok od lišća bosiljka koristi se za gljivične infekcije na koži. Nanesite kao oblog ili jednostavno utrljajte u kožu nekoliko puta dnevno.
Bosiljak ima esencijalno ulje. Ono je bogato kamforom i fitoncidima. Lišće bosiljka je odličan izvor karotena, a ima dvostruko više vitamina C nego lišće peršina. Bosiljak ima protuupalni i zacjeljujući učinak. Vrlo je učinkovit kod prehlade, upale pluća i bronhitisa. Popravlja cirkulaciju krvi i probavu i pomaže kod zubobolje.
Ako ste prehlađeni, uzmite 2-5 kapi esencijalnog ulja bosiljka, pomiješajte sa malo meda i konzumirajte to sredstvo 2-3 puta dnevno.
If Ako imate zubobolju, namočite komad vate esencijalnim uljem bosiljka i obložite time bolesni zub.

Savjet za ljepotu protiv akni: Pročišćavajuća maska sa kvascem: pomiješajte 20 g svježeg kvasca sa nekoliko kapi limunova soka i nekoliko kapi 3%-tnog hidrogen peroksida. nanesite masku na lice i ostavite 15-20 min. Isperite ju biljnim čajem (kamilica, plantana, kalendula ili kadulja) ili pomiješajte prokuhanu ohlađenu vodu sa malo limunovog soka ili jabučnog octa. Nikada nemojte koristiti mlaz vode iz slavine. Potrebno je tretirati kožu ovom maskom svakog drugog dana, ukupno 15-20 puta.
Koristite samo nemasni make up.

Yulia Berry
http://www.GreatHomeRemedies.com

10 kolovoza 2010

Odijevanje za posebne prilike



Sheila's Fashion Sense
Email: sheila@sheilasfashionssense.com

Nadam se da ste imali odličan tjedan.
Današnji članak inspiriran je odijevanjem za formalnu večeru ili ples. To se čini kao lak zadatak, ali na svakoj kombinaciji sitni detalji mogu je pokvariti ili popraviti.
Na primjer, veličina odjevnog predmeta, modni dodaci, boja odjeće i slično.
Uvijek modno uz vas,
Sheila

Odijevanje za posebne prilike

Ako ste primili pozivnicu za ekskluzivni restoran ili sofisticiranu zabavu i imate kratak rok za pripremu – ne znate što biste odjenuli? Ako vam je odgovor da, onda je ovo vrijeme da naučite nekoliko osnovnih pravila za otmjeno odijevanje – kako biste se razočarali da morate otkazati dolazak na poseban događaj samo zato šro niste bili pripremljeni.
Zaista je vrijedno truda i osjećat ćete se mnogo bolje kada uzmete malo vremena i pregledate svoj odjeću, tako da se za posbneprilike morate pobrinuti samo za frizuru i make up.
Slijedi nekoliko savjeta sa kojima možete početi:
1. Kupite jednostavnu crnu haljinu dužine do koljena od satena, žerseja ili krepa koja će pristajati vašoj građi. Uz malo nakita ju upotpunite.
2. Odaberite haljinu dubokog dekoltea samo ako se osjećate ugodno dok ju nosite i pobrinite se da vas ništa ne ometa pri sjedenju ili pokretanju dok ste u njoj.
3. Ako vam takve haljine ipak nisu ugodne, odaberite haljinu otvorenu na leđima, jer to je seksi, ali sofisticirana alternativa.
4. Crna suknja nošena sa bijelom bluzom je klasična, ali ne dovoljna za posebne događaje. Ne želite da pomisle da ste konobarica.
5. Ako nosite haljinu usko pripijenu uz tijelo važno je nositi praktično rublje koje neće prikazivati svoje linije ili šavove.
6. Odaberite večernju torbu za posebne prilike, a široku poslovnu torbu ostavite kod kuće.
7. Budući da ste se odlučili dotjerati, idite do kraja i učinite to pravilnoobraćanjem pažnje na svaki detalj. Na primjer, nosite cipele i hlače koje naglašavaju vaš ukupni izgled. Neke od najvećih pogrešaka pri odijevanju za posebne prilike nastale su upravo zbog hlača i cipela.

©Copyright 2007 Sheila Dicks

Sheila Dicks je konzultant za imidž i odjeću koja pomaže ženama da je osjećaju pouzdanije odijevajući se prema svome tipu tijela. Da biste dobili savjete kako se odijevati da izgledate vitkije i kako pronaći svoj najbolji stil nabavite primjerak njezine elektroničke knjige 'Image Makeover' na http://www.how-to-dress.com ili pođite na http://www.sheilasfashionsense.com za besplatnu reportažu '7 Things Your Girlfriends Won't Tell You About Beauty and Fashion' (7 stvari koje vam prijateljica neće reći o ljepoti i modi).

09 kolovoza 2010

Savjeti za ljepotu, te za liječenje reumatizma i boli u koljenu



Usne su najosjetljiviji organ tijela, a zbog činjenice da ih koristimo za govor, jelo i osmijeh, preporučljivo je naučiti načine kako se brinuti o usnama.

Ova sezona najviše utječe na usne, jer one su izložene svim elementima direktnoi, kao kosa, treba im mnogo njege.

Tijekom zime, usne su te koje podnose hladnoću. Usne imaju značajno osjetljivu kožu, pa se polako raspucaju, prokrvare i neprirodno su crvene, kako opada razina žive u termometru.

Iskušajte neke od metoda koje opisujemo ispod da bi vam usne i tijekom zime izgledale predivno.

Oko 92 % žena koristi ruž za usne svakog dana, ali istina je da će one vjerojatnije tijekom noći nanijeti kremu za područje oko očiju nego potražiti specijalizirani proizvod za zaštitu usana tijekom noći. Kako bilo, dođe vrijeme kada ovo inače zanemareno područje zatreba posebnu njegu, posebno tijekom zime.

Najbolji način za njegu suhih, ispucalih usana je uz malo nježnog pilinga i hidratizacije.

Pokušajte namazati kremu za usne mekom četkicom za zube, pa će se i najsitnije čestice raspuknutosti skinuti bez problema.

Da biste opustili usne, zdrobite četvrtinu zrele papaje u sočnu kremu. Zatim lezite na ručnik i nanesite priličnu količinu toga na usne i područje oko usana. Ostavite 10 do 15 minuta, isperite i nanesite balzam za usne.Papaja sadrži enzime koji obavljaju piling, pa može pomoći omekšati linije usana.

Ako su vam usne sklone isušivanju i pucanju, potražite dnevne kreme sa AHA kiselinama (alpha-hydroxy-acids) za blagi piling kože, te sa vitaminima A i E i zaštitnim faktorom 15, za koje se pokazalo da smanjuju pojavu sitnih linija i bora na površini usana tijekom mjesec dana.

Usne su jedno od najizloženijih područja kože, ali ipak imaju vrlo tanak vanjski sloj i svega nekoliko žlijezda masnoće.

Uredi u kojima je postavljeno centralno grijanje (zbog čega zrak može biti posebno suh) i prejaka zimska hladnoća uzimaju svoj danak na vašim usnama. Ako odlazite na skijanje ili u toplije krajeve, sjetite se da usne ne sadrže melanin i bez zaštite mogu velikom brzinom izgorjeti. Dakle, u takvim slučajevima treba biti ekstremno oprezan.

Ako slijedite ove savjete, usne će vam ostati meke tijekom godine i dodati bodove ljepoti vašeg lica.

Ukoliko tražite više informacija o zdravlju i ljepoti, preporučujemo vam da posjetite www.Time4Tips.com gdje možete pronaći prošireni popis informacija o ljepoti, makeupu, kozmetici, njezi kože, njezi kose, njezi tijela i puno više efektivnih kućnih sredstava.

Izvor članka: http://EzineArticles.com/?expert=Michael_Douglas


Savjet za ljepotu: iskušajte ovu odličnu masku za usne. Pomiješajte 1 dio soka mrkve sa 1 dijelom svježeg kravljeg sira i nanesite masku na usne 10-15 min. Također, možete nanijeti i samo mrkvin sok. To će riješiti vas suhoće, te omogućiti usnama da opet postanu glatke i meke.

Masirajte usne četkicom za zube, tada nanesite med na 10 min. To će pomoći obaviti piling usana, a med također revitalizira i hidratizira. Rezultat će biti glatke i meke usne.

Imamo vrlo zanimljivo sredstvo protiv reumatizma: uzmite 4 komada debelog bijelog papira i zalijepite ga preko TV ekrana na 5 min (naprije uključite TV). Papir će se napuniti statičkim elektricitetom. Postavite papire na mjesta koja vas najviše bole. Nakon prvog "tretmana" oštra bol postat će tuplja, a posve će nestati nakon još 3 "tretmana" (svakodnevnih).

Ako vas bole koljena (artritis ili osjetljivost na vremenske uvjete), pomiješajte 1 žlicu soli sa 1 čašom vode, dodajte 2 kapi joda i umiješajte. Natopite meki ručnik ovom otopinom i stavite kompresu na koljena. Pokrijte ugrijanim ručnikom ili pokrivačem i ostavite kompresu neko vrijeme (najmanje 30 min, a možda bi bilo bolje što duže). Radite to svakodnevno prije odlaska na spavanje, a za nekoliko dana primijetit ćete poboljšanje.

Yulia Berry
http://www.GreatHomeRemedies.com

06 kolovoza 2010

10 ideja kako smanjiti vrećice ispod očiju



napisao Mark Allen

1. Uzmite metalnu žlicu i stavite ju pod mlaz što hladnije vode. Zatim ju tako ohlađenu držite na oku barem jednu minutu.

2. Nanošenje kreme protiv hemeroida (potražite onu koja u sastavu ima kvasac i ulje iz jetre morskog psa) na vrećice oko očiju. Poznato je već godinama da se na taj način smanjuje oreklina u području za koje je krema originalno namijenjena, pa će pomoći i na licu.

3. Tanke kriške krastavca korištene kao kompresa na zatvorenim očima opustit će umorne nateknute oči.

4. Vrećica crnog čaja natopljena u hladnoj vodi postavljena na oči tijekom 10 minuta smanjit će oteknuće izazvano nakupljanjem tekućine. Nježno ju pritisnite sa svake strane za iscijedite tekućinu. Navlažene vrećice čaja sa kofeinom djelovat će na jednak način smanjujući otekline, jer kofein proširuje krvne žile i smanjuje oteknuće.

5. Izbjegavajte slanu hranu, koja uzrokuje očima (i ostatku tijela) zadržavanje tekućine.

6. Podignite glavu dok spavate, da bi spriječili da se tekućina sakupi ispod očiju i natekne praveći vrećice ispod očiju.

7. Nekoliko bjelanjaka, žestoko izlupanih, nanešenih četkicom na lice i ispod očiju zategnut će kožu i smanjiti natečenost. Dodajte kap ili dvije ulja vještičje lijeske koja također smanjuje otekline i spriječava da se bjelanjak prebrzo osuši.

8. Pobrinite se da pijete dovoljno vode, jer i to smanjuje otekline oko očiju. Kad je osoba dehidrirana tijelo počinje spremati vodu kao sistem obrane, a to uzrokuje otekline oko očiju.

9. Kontaktne leće treba svakako izvaditi prije odlaska na spavanje, time ćete izbjeći otekline nastale iritacijom zbog leća i isušivanje očiju.

10. Isperite lice hladnom vodom kad se probudite ili kad primjetite otekline oko očiju u bilo koje doba dana, jer to potiče rad krvnih žila i smanjuje otekline. To je odlično za brzi napad energije.

05 kolovoza 2010

Njega očiju za korisnike računala



iz tvrtke Status Eye Care

Većinu poslova obavljamo računalom, i većinom tome ne možemo pobjeći. To je većinom intenzivan zadatak, i na nesreću, naš posao i životni stil ne omogućavaju nam da budemo nježni prema očima.
Zato ovi savjeti dolaze kao melem.
i. Upoznajte svoje oči
Suze: prva linija obrane, one također služe kao mazivo čime održavaju oči vlažnima i njegovanima; također im je funkcija da su korektivne leće.
Kapci: njihov osnovni posao je zaštiti oči od nečistoća, prašine i oštrog svjetla.
Trepavice: zaštitna mreža na očima.
Rožnica: refraktivna zona koja dovodi svjetlo u mrežnicu.
Zjenica: kontolira količinu svjetlosti koja ulazi u oko.
Leća: refraktivna zona koja također dovodi svjetlo u mrežnicu.
Mrežnica i optički živac: hrpa zamršenih žica koje prenose vizualne signale između mozga i oka.
ii. Vježbajte svoje oči
Redvoite radne sate trebaju prekidati redoviti kratki odmori. Tijekom takvih odmora, preporučljiva je manja, jednostavna vježba: "Prvo, trepnite očima nekoliko puta. Dok držite oči zatvorene zakolutajte očima prvo u smjeru sata, azatim suprotno i duboko udahnite. Postepeno otvarajte oči dok ispuštate dah. Ova vježba traje oko 1 minutu i možete ju ponoviti do 3 puta prije nego se vratite poslu." Ovo je prilično dobar oblik vježbanja za oči.
iii. Gledajte u daljinu
Dok radite duge sate, gledajte prema udaljenim predmetima ili u uredu ili izvan njega. Gledanje u udaljeni predmet i vraćanje pogleda na zadatak pomoći će vam da se bolje fokusirate. Pokušajte uzimati takve vizualne predahe oko 10 minuta svakog sata.
iv. Dlanovi
Sjednite uspravno za radnim stolom i trljajte dlanove jedan o drugi dok se ne zagriju. Toplina iz dlanova pomoći će u umirenju i opuštanju umornih očiju. Tada, lagano prekrijte oči dlanovima i opustite se na barem jednu minutu. Brojite sekunde u mislima. Ponavljajte svježu 2-3 puta svaki put kad su vam oči umorne, ili koliko god često želite. Dok to radite možete ili nasloniti laktove na radni stol ili se sasvim udaljiti od stola. Oba načina su u redu.
v. Poprskajte vode po licu
Tijekom predaha, poprskajte vode po licu dok su vam zatvorene oči. Ovo ima općenito opuštajući efekt i pomoći će vam da se osvježite.
vi. Prošećite
Nakon što završite sa ručkom, prošećite se izvan ureda nekoliko minuta. To će vašim očima dati zasluženi odmor i malo svježeg zraka.
vii. Koristite vrećice čaja
Čuvajte dvije iskorištene vrećice čaja u hladnjaku prije odlaska na posao. Kad se vratite doma, stavite vrećice na oči nekoliko minuta radi opuštanja. To ne samo da će umiriti umorne oči, već će smanjiti i vrećice ispod očiju.
viii. Pijte vodu
Pijte mnogo vode. To pomaže smanjiti vrećice ispod očiju. Kada je osoba dehidrirana, posebno u uredima sa klima-uređajima, tijelo počinje spremati zalihe vode kao mehanizam obrane. To potiče stvaranje vrećica ispod očiju.
ix. Hranite se zdravo
Uključite vitamine A, C, i E u svakodnevne obroke; jedite citrusno voće, zeleno lisnato povrće, rajčice, špinat, piletinu i mliječne proizvode. Spakirajte u kutiju narezanu mrkvu, krastavac i svježe voće i grickajte to dok ste u uredu.
x. Upoznajte kontaktne leće "Idealno, osoba koja koristi leće ne bi ih smjelanositi više od 10-12 sati dnevno, tek povremeno 14 sati dnevno,"
Nikada nemojte nositi leće za vrijeme plivanja. Bazenska voda dom je mnogim mikroorganizmima, jer bazen koristi više ljudi istovremeno. To može dovesti do gljivične infekcije na očima. Dodatno, klor iz takve vode oštetit će leće. "Leće su kao spužva, idealne su za privlačenje nečistoća,"
xi. Da i Ne za oči
~ posjetite liječnika
"Osoba bi trebala idealno posjetiti svog oftalmologa (liječnika za oči) jednom godišnje, ali ako imate problema sa vidom posjećujte ga i češće,"
Dodatno, prije kupovine proizvoda za njegu očiju, kao što su kapi za oči, uvijek provjerite rok trajanja i ne zaboravite provjeriti recept. ~ Nosite neprobojne naočale dok vozite ili za vrijeme posla
"Neprobojna stakla koriste se većinom za fokusiranje svjetla – kao što su farovi auta – i služe za noćnu vožnju. Također ih možete koristiti dok radite za računalom,"
Korištenje takvih naočala dok radite na računalu može smanjiti napetost očiju. Ako nosite kontaktne leće, nabavite neprobojne naočale bez dioptrije u istu svrhu.
~ Korištenje kapi za vlaženje očiju
Uredske prostorije su većinom opremljene klima-uređajima, a uz to ide intenzivan rad na računalu, što je savršena kombinacija za isušivanje očiju.
U takvim slučajevima, možete koristiti kapi za vlaženje očiju koje će vam smanjiti napetost u očima. Zašto? "Kada se oko isuši, potrebno je vratiti mu suze – bilo na prirodan način (pretjeranim treptanjem), ili umjetno (ako se problem ne može drugačije riješiti),"
"Ponovno vlaženje očiju sa kapima slično je proizvodnji prirodnih suza. Trebate potražiti takve kapi, koje ne sadrže u sebi konzervanse. Kapi za oči sa konzervansima su na duže staze toksične za oči. Možete kapi za vlaženje očiju koristiti kad god vam je potrebno, ali najbolje je zadrži minimum od 4-6 puta dnevno. Ako problem potraje, posjetite oftalmologa što je prije moguće."
Dva najčešće korištena konzervansa u kapima za oči su Benz Alkonium klorid i Klorbutol. Oprezno pročitajte sastojke na bočici i izbjegavajte kapan je takvih kapi u oči. ~ Smanjite pušenje i konzumaciju alkohola
"Pušenje i alkohol (samostalno ili kombinacija oba faktora) uzrokuje nepovratno oštećenje optičkog živca. I nikotin i alkohol su toksini za živce, pa na duže staze uštećuju živce. Tijekom nekog vremenskog perioda, to može dovesti do oslabljenja vida," upozorava Dr Belvi.
~ Nikada nemojte trljati oči
Ako vam nečistoća upadne u oko, nemojte trljati, jer to samo uzrokuje da nečistoća uđe još dublje u oko. "Nekoliko puta zatrepćite, što će pokrenuti navalu suza; a one će pomoći isprati nečistoće," savjetuje Dr Belvi. "Ako trljate oči, čestice prašine smanjit će vam vid i iritirati oči. U takvim slučajevima hitno potražite pomoć oftalmologa."
Savjet na brzinu ~ Rok trajanja
Kapi za vlaženje očiju bez konzervansa imaju rok trajanja oko godinu dana, ako su ostale neiskorištene, tj. zatvorene cijelo vrijeme. One sa konzervansima traju oko 2 godine, također ako nikada nisu otvorene.
~ U smeće
Sve kapi za oči treba baciti nakon mjesec dana ukoliko ste ih koristili, tj. otvorili bočicu. Jednom kad ih otvorite, medicinska svojstva u njima počinju propadati zbog izlaganja uvjetima okoliša, a zbog toga više nisu prikladne za oči. ~ Zaštitna oprema za oči
Dok vozite nosite zaštitnu opremu za oči – posebno dok nosite kontaktne leće (za noćnu vožnju) ili sunčane naočale sa UV zaštitom (za dnevnu vožnju). Potrudite se da su vam oči pokrivene sa svih strana.
Biti zdrav je osobni izbor i osoba mora teško raditi da to postigne. Uravnotežena prehrana, redovito spavanje, ravnoteža između rada i odmora, malo vježbanja – sve igra važnu ulogu u vraćanju zdravlja i održavanju zdravog očnog vida

www.statuseyecare.com

04 kolovoza 2010

Domaće sredstvo protiv skleroze



Great Home Remedies (odlična kuća sredstva)

Odlično kućno sredstvo protiv skleroze: Uzmite bocu, napunite ju do 30% sadržaja sitnim komadićima češnjaka, do kraja napunite votkom i ostavite da stoji na tamnom mjestu 2 tjedna. Protresite bocu jednom dnevno. Zatim, uzimajte po 5 kapi mješavine otopljenih u 1 žličici vode 3 puta dnevno prije obroka. To će vam također pročistiti krv i stomak, smanjiti kvni tlak i pomoći prilikom grčeva.

Savjet za ljepotu: iskušajte ovaj predivan losion za čišćenje i energiju normalne ili suhe kože. Uzmite 3 čaše osušenih latica ruže, prelijte ih bademovim uljem ili uljem breskve da se latice prekriju i ostavite u parnoj kupelji dok latice ne izgube boju. Koristite ujutro i navečer.

03 kolovoza 2010

7 stvari koje svaka žena treba znati o hulahopkama (svilenim čarapama)



Sheila's Fashion Sense
Email: sheila@sheilasfashionssense.com

7 stvari koje svaka žena treba znati o hulahopkama (svilenim čarapama)

Kao ni ostale dijelove odjeće, ne podcjenjujte snagu čarapa koju one dodaju ili oduzimaju vašem izgledu. Mnogo žena ne obraća previše pažnju kakve čarape nosi, što može biti velika pogreška. Ako ih se nosi neusklađeno, čarape mogu biti modna pogreška. Važno je uložiti malo razmišljanja u čarape koje birate i brinuti se o njima. Evo nekih savjeta:
1. Kada nosite ravne cipele, obucite prozirne čarape. Sjajne čarape ne funkcioniraju najbolje sa ravnim cipelama.
2. Ako nosite prozirne čarape tijekom zimskih mjeseci, uskladite ih sa bojom gornjeg dijela odjeće koji ste odjenuli.
3. Pobrinite se za svoje čarape tako što ćete ih prati ručno u mlakoj vodi sa deterdžentom za osjetljive tkanine.
4. Ako ih baš morate prati u mašini, stavite ih u vrećicu za sitne komade odjeće – ako ju nemate, uzmite jastučnicu. Nakon pranja i ispiranja, zamotajte čarape u meki ručnik kojim ćete iscijediti višak vode i tada ih objesite da se osuše.
5. Ako volite nositi hulahopke ispod hlača tijekom zime, one sjajne (svilene, kliske) bit će mnogo bolje nego ljepljive hulahopke. Nogavica hlača koja se zalijepi na hulahopku zaista nije lijepi prizor.
6. Crne hulahopke su pregrube i rijetko atraktivne. Radije izaberite tamno sivu nijansu.
7. Čarape spremajte u plastičnu ili tkanenu vrećicu gdje će se očuvati od rastezanja.

©Copyright 2007 Sheila Dicks

Sheila Dicks je konzultant za imidž i odjeću koja pomaže ženama da je osjećaju pouzdanije odijevajući se prema svome tipu tijela. Da biste dobili savjete kako se odijevati da izgledate vitkije i kako pronaći svoj najbolji stil nabavite primjerak njezine elektroničke knjige 'Image Makeover' na http://www.how-to-dress.com ili pođite na http://www.sheilasfashionsense.com za besplatnu reportažu '7 Things Your Girlfriends Won't Tell You About Beauty and Fashion' (7 stvari koje vam prijateljica neće reći o ljepoti i modi).

02 kolovoza 2010

Još jedno sredstvo protiv trajnog kašlja



Kućna sredstva

Pronašli smo zanimljiva sredstva protiv trajnog kašlja: Uzmite praznu bocu piva, napunite ju ribanim lukom i zatvorite. prekrijte bocu tijestom i stavite u pećnicu na srednju temperaturu. Isključite pećnicu kada je tijesto pečeno i ostavite da se rashladi. Uklonite tijrsto, otvorite bocu i popijte 2 žlice tekućine koja se nalazi u njoj i to 3-4 puta dnevno nakon obroka. Kašalj bi ubrzo trebao prestati.

Kako poboljšati pamćenje? Uzmite 1 litru meda, dodajte sok iz 10 limuna i 10 mljevenih glavica češnjaka. Sve dobro izmiješajte i ostavite tjedan dana u čvrsto zatvorenoj staklenci. Uzimajte po 4 žlice mješavine jednom dnevno tijekom 2 mjeseca. Ovo je vrlo učinkovito sredstvo koje će čak pomoći i vrlo starim, te fizički i mentalno oslabjelim osobama.