29 listopada 2010

5 savjeta za uklanjanje dlačica

Sheila's Fashion Sense
Email: sheila@sheilasfashionssense.com

Pozdrav,

Uzbuđena sam iz 2 razloga: 1. ljeto je službeno stiglo! i 2. moja kći ostat će kod kuće cijeih mjesec dana! Ona završava studij umjetnosti i sad ima odmor. Planirala sam mnogo zabavnih stvari za nas. Jupi! A govoreći o ljetu – jeste li već stigli do plaže? Jedva čekam.

Ali
Prije nego odjenete kupaći kostim pročitajte ovaj članak.
Želim vam ugodan tjedan!!
Modno vaša,
Sheila


5 savjeta za uklanjanje dlačica

Zimski dani kada smo zakopčani do grla su iza nas i sada je vrijeme da se razodjenemo. Bilo da ćete nositi bikini, tange, kratke ili kapri hlače, želite naći najbrži i najjednostavniji način da vam koža postane glatka i bez suvišnih dlačica.

Uklanjanje dlaka nije baš ugodan zadatak, ali ipak ga morate obaviti. Da biste izvukli najbolje rezultate, evo nekih savjeta:

1. Prvi korak je korištenje piling prije brijanja. Uzmite piling za tijelo sa sitnim zrnima, koji će vas riješiti grube kože i sitnih uraslih dlačica.

2. Brijte se pri kraju tuširanja, dok su dlačice meke i jednostavno ih je odrezati. Ako koristite kremu za brijanje, nabavite umjesto nje prozirni gel za brijanje. Zbog gela ćete lakše uočiti dlačice koje se propustili.

3. Da biste se mogli najučinkovitije obrijati redovito mijenjajte britvicu – nakon svakih 6 brijanja.

4. Za prvo brijanje voskom potražite kozmetičarku. Područje bikinija je vrlo osjetljivo, pa ako brijanje voskom nije učinjeno pravilno može vam ostati modrica ili bol ili urasle dlake. Ako nakon toga poželite pokušati sami, najprije isprobajte na nogama.

5. Kako bi izbjegli iritacije na koži nemojte ostavljati kremu predugo na koži, te izbjegavajte sunčanje nakon depilacije, jer je koža tada još osjetljivija.
Izgledati odlično znači cjelokupan izgled – kosa, odličan izbor odjeće, modni dodaci – sve odlično prezentirano. To je proces korak–po-korak i može promijeniti vaše raspoloženje.

Sheila Dicks je konzultant za imidž i odjeću koja pomaže ženama da je osjećaju pouzdanije odijevajući se prema svome tipu tijela. Da biste dobili savjete kako se odijevati da izgledate vitkije i kako pronaći svoj najbolji stil nabavite primjerak njezine elektroničke knjige 'Image Makeover' na http://www.how-to-dress.com ili pođite na http://www.sheilasfashionsense.com za besplatnu reportažu '7 Things Your Girlfriends Won't Tell You About Beauty and Fashion' (7 stvari koje vam prijateljica neće reći o ljepoti i modi).

28 listopada 2010

Staromodni čokoladni kolač u slojevima



Dobar staromodni čokoladni kolač u slojevima čini se da je teško pronaći, ali zapravo je on omiljena slastica ljubitelja čokolade koju lako možete sami napraviti.

Nema sumnje, to je jedan od omiljenih kolača današnjice … jer je tako vragolasto ukusan!

Svatko voli pojesti komad ovog kolača i uljepšati si dan ili napuniti stomak. Pa, krenimo u kupovinu i ispecimo ga još danas!

SASTOJCI:

1 1/4 šalice brašna za sve namjene
12 žlica (1 ½ komad) maslaca, malo omekšalog (ali ne rastopljenog)
1 1/4 šalice šećera
2 velika jaja sobne temperature
1/2 žličice sode bikarbone
1/2 žličice soli
1/2 šalice prosijanog kakaoa
2 žličice instant espesso kave
1 šalica + 2 žlice mlijeka
2 žličice ekstrakta vanilije

UPUTE:

1) Postavite žicu u pećnici na sredinu i zagrijte pećnicu na 180*. Namastite dvije okrugle limene ploče za kolače, pa njihova dna prekrijte masnim papirom za pečenje. Namažite lagano i te papire, pa pospite šećerom u prahu.

2) Srednjom brzinom miksera miješajte maslac oko 30 sekundi. Postupno dodavajte šećer, miješajte dok postane pjenasto i gotovo bijelo – oko 3 do 5 minuta. Dodajte jaja, jedno po jedno, miješajući oko 1 minutu prije dodavanja slijedećeg jajeta.

3) U srednju zdjelu lagano umiješajte brašno, sodu bikarbonu, sol, kakao i prašak kave. U posudi za mjerenje tekućine pomiješajte mlijeko i vaniliju. Stavite mikser na najmanju brzinu, pa dodajte oko 1/3 suhih sastojaka u maslac sa šećerom, pa miješajte polako dodajući oko 1/3 mješavine mlijeka i vanilije. Miješajte dok se sve spoji, zatim dodajte slijedeću trećinu suhih sastojaka, pa mlijeka i nakon toga ponovite sa trećim dijelom. Kada tijesto izgleda gotovo zaustavite mikser i očistite rub zdjele plastičnom žlicom. Nastavite još malo miješati na najmanjoj brzini.

4) Podijelite tijesto jednoliko na dvije pripremljene limene ploče. Gumenom žlicom za kolače poravnajte sloj tijesta do svih rubova. Pecite tijesta dok dobiju lijepu zlatnu boju, a čačkalica zabodena u sredinu iziđe sasvim čista – oko 24-30 minuta. Ostavite da se hladi na ploči oko 20 minuta. Nožem odvojite pečeni biskvit od ruba tepsije i istesite ga na žicu. Skinite masni papir. Sasvim ohladite prije mazanja glazure.

5) Namažite glazuru gumenom žlicom za kolače na oba biskvita, pa ih složite jedan na drugi. Kada završite narežite gotovo jednake kocke od kolačai uživajte u predivnom slojevitom kolaču od čokolade – sve što vam ostane možete spremiti u zamrzivač (prije posluživanja ostavite da dobije sobnu temperaturu).

Jednostavno, zar ne? Kažem vam da ovaj recept štedi vrijeme. Tako je divan osjećaj kad vam se topi u ustima. Zaista je ukusan.

Oh, i ne zaboravite poslužiti čašu vrlo hladnog mlijeka – to najbolje prija uz vruće kocke ovog kolača.

27 listopada 2010

Sastavite svoj set za prvu pomoć



Set za prvu pomoć čini se kao staromodna sitnica, ali činjenica jest da i danas – kao i nekada ranije – dobro sastavljeni set možet vam uštedjeti mnogo vremena pri liječenju manjih ozljeda. Također, u slučaju veće nesreće dobro pripremljeni set za prvu pomoć može biti vaša prva linija obrane dok stignu kola hitne pomoći.
Temeljito pregledani i sastavljeni set uvijek treba držati u svome domu i u autu. Osim toga, uvijek trebate imati spreman takav set za putovanja, da ga možete ponijeti kada vas nekoliko dana neće biti kod kuće.

Pravilno sastavljeni set treba uključivati mnoge stvari. Prvo i najvažnije, mora sadržavati stvari potrebne za tretman rana: zavoje svih veličina, gaze, flastersku vrpcu, male škare, alkohol ili dezinfekcijsko sredstvo za čišćenje rana, izvorsku vodu u boci ili destiliranu vodu, čistu i suhu krpu, te antibakterijsku kremu ili sprej. Uz sve to trebaju stajati sterilne rukavice, te antibakterijske maramice i slično za čišćenje nakon tretmana ozljede.

Kao dodatak ovim najvažnijim predmetima u svoj set možete uključiti razne lijekove – protiv bolova, aspirin, protiv proljeva, nešto protiv alergija sa brzim djelovanjem kao što je Benadryl, te rezervu lijekova koje vi i ukućani redovito koristite.

U slučaju trovanja zbog nepažnje, odmah kontaktirajte Centar za javno zdravstvo – držite njihov broj u kutiji sa setom za prvu pomoć – i pripremite se za davanje sirupa Ipecac ako bude potrebno. Postoje u ljekarnama manja pakiranja ovog iznimno važnog preparata koji može spasiti život.

Također u kutiji sa setom za prvu pomoć spremite i brojeve telefona vašeg liječnika, ljekarne, informacije o tome koji ukućan uzima koje lijekove i informacije o zdravlju svih vaših ukućana. To će vam prilično uštedjeti vrijeme kada morate nekome prenijeti sve te informacije.

U većini ljekarni možete kupiti unaprijed sastavljeni set za prvu pomoć. On je prikladan, jednostavan za korištenje i sadrži većinu gore navedenih predmeta koji su vam potrebni. Ali da biste sastavili najučinkovitiji set najbolje je da sve što vam je potrebno nabavite sami. Većinu predmeta možete nabaviti u ljekarni ili obližnjem trgovačkom centru. Napravite nekoliko setova i spremite ih na mjesta u kući gdje ih lako možete uzeti kad vam je potrebno.

Biti pripremljen može pojačati vašu obranu. Dobro sastavljeni set za prvu pomoć može vam biti osiguranje protiv bolesti i ozljeda gdje god da se nalazite.

26 listopada 2010

Recepti za domaće maske za lice



Domaća maska za lice pomaže u vraćanju prirodnih ulja i vlage u kožu. Ako promatrate pažljivo, pronaći ćete mnogobrojne sastojke za masku u svojoj kuhinji. Neki od najvažnijih načina za pripremu domaće maske opisani su ispod:

Maska od jaja: uzmite žumanjak iz jednog jajeta, pomiješajte ga sa dvije žlice ružine vodice i jednom žlicom meda. Koristite jednom tjedno. Najkorisnija je tijekom zime. Ako imate bore, uzmite bjelanjak iz jednog jajeta, izlupajte ga, dodajte mu 3 žlice zobi u prahu; jednu žlicu meda, pa namažite na lice. Za previše isušenu kožu metoda je ova: žumanjak iz jednog jajeta, 2 žlice soka naranče, pola žlice soka limunai nekoliko kapi ulja slatkog badema. Dobro izmiješajte i namažite na lice. Držite do pola sata prije ispiranja.

Maska od zrna soje ili leće: uzmite oko 50 g zrna soje (ili leće), natopite ih u vodi i ostavite preko noći. Ujutro ih sameljite u glatku pastu , ali uklonite ljuske. U pastu umiješajte neprokuhano mlijeko i bademovo ulje, pa namažite na lice.

Maska od graham brašna: uzmite jednu žlicu tog brašna, malo curry začina, pola žlice meda i pola žlice maslinovog ulja. Dobro promiješajte i namažite na lice.

Maska od blata: uzmite žlicu sitno mljevenog kozmetičkog blata, žlicu ružine vodice ili mlijeka za čišćenje i pripremite gustu pastu. Namažite na lice, deblji sloj na masnije dijelove, tanji sloj na suhe dijelove. Ostavite tako 10 min, a onda isperite mlakom vodom.

Maska od sandalovine: napravite pastu od sandalovine, dodajte ružinu vodicu i namažite na lice. Ova maska ima ohlađujući efekt. Ako je koža masna u masku ubacite vrlo malu količinu sumpora.

Maska od mente: sameljite svježe lišće mente i namažite tu kremu na lice, ostavite 20-25 minuta. Maska će upiti unutrašnju toplinu iz kože.

Maska za lice od gorušice: uzmite 1 žlicu zrna leće, 2 žlice gorušice. Dobro promiješajte, namažite na lice i ostavite pola sata. Ugodno je za kožu pogođenju visokim temperaturama. Namaz od maslaca: ako je lice isušeno zbog topline, pomiješajte žlicu maslaca sa malo vode i namažite na lice.

Maska od krastavca: ogulite krastavac i sameljite ga na sitno. Ulijte malo neprokuhanog mlijeka i namažite. Ugodna je maska.

Koliko puta treba koristiti masku za lice? Ovisi o godinama i stanju kože. Za one u dobnoj grupi 14-25 godina sa normalnom kožom dovoljno je jednom na mjesec, ali za one sa isušenom kožom nije loše i do dva puta mjesec koristiti masku. Za starije osobe maska na licu jednom u tjedan dana je potreba, ako ne želite da se godine mogu isčitati sa lica.

24 listopada 2010

Sredstva sa lubenicom



U narodnoj medicini jezgra lubenice i njezin sok koriste se za ublažavanje žeđi ako osoba ima visoku vrućicu. Također, za ublažavanje žeđi možetepripremiti mlijeko od lubenice: zdrobite 1 čašu sjemenki lubenice i dodajte 10 čaša vode. Da bude ukusnije dodajte malo šećera.

Lubenica djeluje kao prirodni dijuretik i pomaže riješiti edeme koji nastaju kod bolesti srca ili bubrega. Sjetite se da ona sadrži kalij koji obično odlazi iz tijela dok uzimate dijuretike. Sok lubenice pomaže kod poremećaja jetre i hepatitisa A, a kao dodatak dijuretskom učinku svojim lagano probavljivim šećerima ona njeguje jetru. Ako nema svježih lubenica, možete koristiti sušenu koru lubenice: prokuhajte 1 čašu kore sa 10 čaša vode toliko da voda proključa.
Kora lubenice (sušena ili svježa) također pomaže kod dječjeg kolitisa.
Jezgra lubenice popravlja probavu, smanjuje kolesterol, pomaže kod anemije, gihta, dijabetesa, te žućnih i mjehurnih kamenaca.

Folna kiselina i vitamin C koje nalazimo u lubenici pomažu kod ateroskleroze.
Jezgra lubenice odnosi teške elemente, uključujući radio-izotope. To pomaže u oporavku poslije operacije.

Ako navučete želučanu gripu ili se otrujete hranom, jedite lubenicu cijelog dana i za nekoliko sati bit ćete u redu.

Jezgra lubenice pomaže kod zatvorenosti crijeva.

Za gubitak težine krenite na mono-dijetu sa lubenicom tjedan dana. Treba vam oko 2-2,5 kg jezgre lubenice tijekom dana. Jedite porcije jednake količine svaka dva sata. Ako ste još previše gladni, uzmite krišku raženog kruha.

Stavite komad jezgre lubenice na mjesto oštećeno ekcemom ili psorijazom.
Sjemenke lubenice pomažu kad imate crijevne nametnike. Uzmite 300 g sušenih sirovih sjemenki lubenica, razdvojite to na manje porcije i svaku porciju smrvite u gotovo prah u manjoj zdjeli. Tada dodajte 500 ml vode i miješajte u vodenoj kupelji oko 2 sata na slaboj vatri. Mješavina NE SMIJE zakuhati. Tada ostavite da se ohladi, uklonite gornji sloj ulja, pa procijedite ostatak. Pojedite po 1 žlicu ekstrakta svakih 15 min tijekom jednog sata. Pričekajte oko 2 sata, pa popijte laksativ. Čekajte opet oko 2 sata, pa pojedite nešto vrlo lagano i tekuće (npr. vruću zobenu kašu).

Za djecu oko 2-3 godine starosti uzmite 45 g sjemenki, za 3-4 godine staru djecu uzmite 70 g sjemenki, za 5-6 godina starosti - 90 g, a za starije od 10-12 godina uzmite oko 150 g.

Zdrobljenje sjemenke sa mlijekom zaustavit će krvarenje iz maternice.
Želim vam ugodan dan!

Yulia Berry.
www.GreatHomeRemedies.com

23 listopada 2010

Brza sredstva za mrlje



1. Bobičasto voće
Treba vam lončić prokuhane vode i pomagač. Neka pomagač nategne tkaninu preko neke kante ili umivaonika dok vi nalijevate vruću vodu na mrlju oko 30 cm visoko od mrlje. Neka voda se cijedi u jednolikom mlazu na mrlju. Nestat će kao magijom odnešena zahvaljujući spoju vruće vode i pritiska.

2. Krv
Za svježe mrlje, odlično rješenje koje koriste medicinske sestre: 3%-tni hidrogen perokid (nabavite ga u ljekarni.) Kapnite malo hidrogena na mrlju i ostavite da se natopi. Zatim mrlju isperite hladnom vodom. Ponavljajte proces dok mrlja gotovo sasvim ne izblijedi, a zatim odjeću operite u perilici na uobičajeni način.

3. Trava
Deterdžent sam po sebi sasvim dobro uklanja mrlje od trave, ali za maksimalan učinak nanesite malo sredstva za uklanjanje mrlja prije odlaganja odjeće u perilicu.

4. Plijesan
Imate plijesnu mrlju na šatoru? Evo kako ćete ju ukloniti bez uništavanja materijala. Pomiješajte 60 g amonijaka (opet kupite u ljekarni) sa 30 ml tekućeg deterdženta za rublje (bez klora) u jednoj litri vode. Četkom namažite ovu otopinu na mrlju, dobro utrljajte, crijevom isperite i zatim sušite na zraku. Ako to ne ukloni mrlju onda uzmite izbjeljivač sa klorom (150 ml na litru vode, primjena jednaka). Ali prije upotrebe izbjeljivača provjerite postojanost boja na šatroskom materijalu, na nekom manje vidljivom dijelu. Ovdje je dobra ideja podsjetiti da NIKADA, baš nikada ne miješate izbjeljivač sa klorom i amonijak, jer pare koje nastanu mogu biti smrtonosne.

5. Senf
Iskušano domaće sredstvo kod mrlja od senfa je trljanje malo glicerina na mrlju, zatim pranje odjeće u perilici na uobičajen način. (napomena: glicerin najrpije treba zagrijati. Jednostavno natopite bočicu sa glicerinom u čaši jako tople vode.) Glicerin možete kupiti u ljekarni, ali ako vam ni tako nije pri ruci, uzmite običan deterdžent za rublje kao rješenje. Isperite, zatim ponavljajte proces dok mrlja ne nestane, pa sušite na zraku.

6. Glina i blato
Kada glina na odjeći ostavi mrlje, neka se mrlja dobro osuši, zatim četkom istljajte prašinu sa odjeće. Zatim operite odjeću u hladnoj vodi i natopite u mješavinu od jednog dijela izbjeljivača sa sumpornim perboratom bleach (bez klora, to su gotovo svi izbjeljivači za odjeću) i 4 dijela tople vode. Dodajte malo tekućeg deterdženta za rublje. Nakon pola sata, temeljito isperite i perite sa sapunom i izbjeljivačem. Ako mrlja potraje, uzmite sredstvo za uklanjanje hrđe i pratite upute na pakiranju; ali se pobrinite da je tkanina temeljito isprana prije pranja u perilici, pa zatim više nemojte koristiti izbjeljivač. Ili odnesite odjeću na kemijsko čišćenje.

7. Katran
Katran je zaista gadna mrlja (teško ju je ukloniti), zato je najbolje početi odmah nakon što je nastala. Položite odjevni predmet sa mrljom na stari ručnik, stari tepih ili papir, te natopite kerozinom. Kada ručnik upije sav kerozin, nastavite ga mijenjati dok god sa odjeće silazi katran. Uzmite sredstvo za uklanjanje mrlja prije pranja i operite njime tkaninu u što je moguće toplijoj vodi. Kada voda ispere ostatke katrana, pokušajte ukloniti što je veći dio mrlje moguće prije pranja u perilici

22 listopada 2010

Jednostavni recepti za pohani kruh



Pohani kruh je jednostavan za pripremu i ukusno je jelo. Ipak, nije baš jednostavno utvrditi zašto je dobio naziv francuski tost. Nekada davno bilo je teško doći do hrane, a nije bilo ni mnogo načina kako produžiti rok trajanja određenim namirnicama osim držanja u soli, zato su ljudi za prehranu obitelji koristili sve što su imali. Postoje tolike zanimljive priče i mišljenja kako je sve počelo. Tijekom godina i kroz razne zemlje nastale su razne varijacije na to zašto se ovo jelo zove francuski tost. Ova je poslastica poznata mnogima još iz srednjeg vijeka.

Francuski tost koristi različite sastojke, neki ga vole zaslađenog, dok drugi opet više vole jači okus ljutoga. Općenito, možete ga napraviti od onoga što vam je pri ruci, a zajedničko svim receptima je da se koristi malo odstajali kruh.
Francuski tost je tako jednostavan za pripremu, sa najmanjim popisom sastojaka, a koristi se kao jutarnji obrok, grickalica tijekom dana ili lagana večera. Zaista morate kušati francuski tost, ako već niste.

Potrebna vam je zdjela i viljuška ili nešto za miješanje. Neki oblik ribeža, tava za pohanje i naravno, drvena žlica za preokretanje. Francuski tost također zahtijeva veliki tanjur za sve ili manje tanjure za pojedinačne porcije. Također, može vam zatrebati viljuška ili žlica (ovisno o pojedincima), zbog priloženih ukrasa i dodataka prilikom jela. Ako je moguće, pripremite nešto na čemu ćete moći francuski tost održavati toplim, ali i sasvim hladan francuski tost nije loš.

Jednostavan recept za francuski tost – slatka verzija.

Treba vam (za jednu osobu):
• dvije kriške kruha, po vlastitom izboru
• 3/4 šalice mlijeka
• jedna žličica ekstrakta vanilije
• jedna žličica mljevenog cimeta
• malo soli (može i bez)
• jedno jaje
• maslac

Jednostavan recept za francuski tost (za više osoba) – ljuta verzija:

Treba vam:
• 8 kriški kruha, po vlastitom izboru
• 3 do 4 jaja
• 1 ½ šalica umaka od rajčice
• 1 žličica mljevenog češnjaka
• ¼ žličice luka u prahu

Dodajte malo skuhanog mesa, ako imate ostatke od nekog obroka, i soli po želji.
Najprije treba izlupati jaja i zatim dodavati sastojke dok temeljito miješate. Kada dodajete meso i slično u pohani kruh najbolje je poslužiti ga kao dodatak jelu.

Kad izmiješate sastojke pripremite tavu tako što ćete ju tanko premazati uljem. Zagrijte ju, pa dodajte dovoljno ulja da se kriška kruiha potopi u njemu. Pecite na srednjoj vatri.

Zamočite kruh u "tijesto", natopite ga sa obje strane, ali sjetote se da će kruh što je stariji popiti više mješavine. Ali, i svježi kruh može postati spužva ako ga predugo ostavite u mješavini.

Stavite kruh na tavu i pecite dok dobije lagano smeđu boju sa obje strane, što znači da ga morate preokrenuti kad se jedna strana zasmeđi.
Dodajte ukrase i dodatke po želji, poslužite dok je toplo i pecite!

21 listopada 2010

Recept za domaći čokoladni sladoled



Ljubitelji čokolade – ovo je jedan od najbolji domaćih čokoladnih sladoleda koje ćete ikada probati. Bit ćete ponosni što ste ga izradili sasvim sami.

3/4 šalice šećera
1 malica mlijeka
1/4 žličice soli
2 žlice nezašećerenog praška kakoa
3 žumanjka, lagano izlupana
60 g nasjeckane poluslatke čokolade
2 šalice vrhnja za kuhanje
1 žličica ekstrakta vanilije

Upute
U tavi pomiješajte šećer, mlijeko, sol i kako prah. Kuhajte na srednjoj vatri, stalno miješajući. Neka mješavina počne krčkati.
Stavite žumanjke u manju zdjelu. Postupno umiješajte 1/2 šalice vruće mješavine sa kakaom. Izlijte mješavinu jaja i kakaoa natrag u tavu. Zagrijavajte dok se zgusne, ali ne smije zakuhati.
Uklonite tavu sa topline i umiješajte nasjeckanu čokoladu. Nastavite miješati dok se čokolada sasvim otopi. Prelijte mješavinu u ohlađenu zdjelu i stavite u hladnjak na 2 sata, dok se krema zaista zaledi, ali povremeno promiješajte.
Nakon što se krema sasvim ohladila, umiješajte vrhnje i ekstrakt vanilije. Prelijte u posudu za sladoled i spremite na hladno.

Jednostavni domaći sladoled od jagoda
Nećete vjerovati kako predivan okus imaju zaleđene jagode! Ako volite sladoled od jagoda, dužni ste sebi da isprobate ovu nevjerojatnu poslasticu.

680 g smrznutih zašećerenih jagoda, narezanih na velike komade chunks
1/2 šalice šećera
1 žlica šećera
1 1/2 šalica vrhnja za kuhanje

Upute
Stavite smrznute jagode u blender. U zdjeli pomiješajte šećer sa vrhnjem. Neka blender miješa na srednjoj brzini, a vi polako kroz otvoreni poklopac dodajte to vrhnje. Miješajte dok nastane lijepa i glatka smjesa, a voće je u sitnim komadima.
Prelijte mješavinu sa jagodama u plitku posudu i hladite 2 sata u zamrzivaču, dok se krema ne stisne.

20 listopada 2010

Zdravi muffini sa kukuruznom kašom i borovnicama



Test, provjera, provjera i imamo probjednika! Volim jesti! Tko ne voli, ali ja volim jesti svježu, kvalitetnu hranu pripremljenu kod kuće, dobrog okusa i zdravu za osobu. Zato volim isprobavati nove, stare i originalne vlastite recepte i pretvarati ih u nešto što ću voljeti pripremati opet i opet, dijeliti sa prijateljima i obitelji, i gledati ih kako uživaju u svakom zalogaju. Pa, evo jedan od meni omiljenih!

Nadam se da ste uživali – ovaj recept je vrlo jednostavan za pripremu, a čak i djeca uživaju pomagati – poslužila sam ih djeci najbolje prijateljice i uživali su.
Najzdraviji muffini sa borovnicama i kukuruzom

Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva i pecite oko 20-25 min.

Namažite lim za pečenje muffina sa malo masnoće i ostavite sa strane.

U velikoj zdjeli pomiješajte redom suhe sastojke i ostavite da stoje:

1 šalica svenamjenskog brašna
1 šalica organičkog zobenog brašna
1/2 šalice pšeničnog kvasca
1 šalica kukuruzne kaše
1/2 šalice smeđeg šećera
1/2 žličice soli
1 žlica praška za pecivo
1 žlica sode bikarbone
1 1/4 šalica smrznutih borovnica
1 žličica svenamjenskog začina (po želji)
1 žličica cimeta (po želji)

U manjoj zdjeli pomiješajte ostale sastojke:

1/2 šalice povrtnog ulja ili 1/2 šalice otopljenog margarina
2 jaja ili 1 šalica bjelanjaka
1 žlica svježe naribane narančine korice
1 žličica vanilije

Pomiješajte tekuće sastojke sa suhima, miješajte dok se razbiju grudice.

Žlicom napunite posudice za muffine u namašćenom limu – do ¾, pa pecite dok postanu zlatno smeđi (možete ih i testirati čačkalicom).

Hladite ih 5-10 min i zatim izvadite iz lima. Poslužite sa margarinom, ali odličnu su i sasvim sami!

Odlični su za zamrzavanje – traju do 2 mjeseca!

19 listopada 2010

Zdraviji život - 25 savjeta koji mogu sačuvati život



Zdravi život je cilj na Broju 1 svih ljudi na svijetu. Ipak, 80% populacije ne zna kuhati zdravije, jesti zdravu hranu kao što su voće i povrće, i donositi zdrave odluke koje znače razliku između života i smrti. Napisao sam ovaj članak da bi ljudi mogli donisiti zdravije odluke zbog svoja osobnog zdravlja i dobrobiti.

Ovdje je 25 načina kako jesti i piti zdravije:

1. Ne pijte ledenu vodu, posebno ne uz obrok. To se sukobljava sa probavnim sokovima i narušava cjelokupnu probavu.

2. Pijte šalicu svježe čiste vode, sobne temperature, odmah ujutro nakon buđenja i posljednje navečer prije spavanja. Trebate ju popiti što topliju samo ako imate zatvorena crijeva. U tom slučaju možete dodati i malo limuna.

3. Pijte 6 do 8 čaša vode svakog dana, to je otprilike 1 čaša na svakih 7 kg vašeg tijela. Pijte mineralnu vodu da bi bili sigurni da je čista.

4. Ne pijte vodu uz obroke, ali možete ju piti oko pola sada prije ili 2-3 sata poslije obroka da ne pokvarite proces probave, jer će voda razrijediti probavne sokove.

5. Vodu pijuckajte polako, nikada nemojte popiti svu količinu što prije.

6. Da biste vodi vratili one važne elemente koje je izgubila kuhanjem, bacajte ju kroz zrak iz jedne čaše u drugu. Uskoro ćete priijetiti da se tako pomalo zapjeni i zamuti, a to se ne događa vodi koja nema vitalne elemente.

7. Bolje je jesti svježe voće i povrće, nego piti sokove iz voća i povrća.

8. Nemojte ostavljati sokove iz voća i povrća da stoje, jer će tako izgubiti važne enzime. Sok jabuke npr. gubi 1/3 enzima na svakih pola sata, a gotovo ih više i nema nakon 2 sata.

9. Kava, čaj, alkohol i čokolada nisu preporučljivi zbog taninske kiseline, teina, kofeina i teobromina, jer oni su stimulansi.

10. Mlijeko je zaista dobra hrana, a ne piće. Treba ga piti u malim gutljajima. Inače, vjerojatno će izazvati lošu probavu.

11. Nije važna količina hrane koju konzumirate zbog njege tijela, već samo količina koju tijelo može iskoristiti.

12. Oprezno birajte hranu koja odgovara vašem organizmu, jednako oprezno kao što birate odjeću. Treba isprobati različite kombinacije hrane dok ne shvatite koja vam najbolje odgovara. Donesite zdrave odluke kao što je na pari prokuhano svježe povrće.

13. Izbjegavajte svu hranu koja nema važne nutrijente, a to je konzervirana hrana, polirana riža, bijelo brašno, bijeli šećer. Koristite nepoliranu rižu, pšenično brašno od cjelovitog zrnja i smeđi šećer ili med.

14. Još jedan zdravi izbor je oprezno i polagano žvakanje hrane, posebno one sa škrobom, da se pravilno pomiješa sa slinom, inače bi škrob mogao čekati na probavljanje i po nekoliko sati.

15. Tostirani kruh je bolji nego svježi. Nemojte ga jesti sa tekućinom. Popijte prije konzumiranja kruha, jer škrob se u mješavini sa slinom pretvara u glukozu.

16. Jedite samo jednu vrstu škroba u obroku. Na primjer, ako ste uzeli rižu, tada izbjegavajte krumpir, kruh, puding sa grizom i slično.

17. Ako imate plinove, preporučljivo je pripremati obroke tako da ne sadrže proteine i škrob zajedno; a posebno ne sa kuhanom sumpornom hranom kao što su grašak, kupus, brokula, jaja, i slično, jer plinove proizvodi sumpor spojen sa škrobom.

18. Ne bacajte vodu u kojoj ste kuhali povrće, koristite ju za umake, juhe ili piće. Voda od krumpira je odlična jer alkalizira tijelo.

19. Pržena i masna hrana, te obroci sa umacima trebaju biti općenito "zabranjeno voće", jer takva hrana probavlja se teže nego sama masnoća. Masnoća će posljednja napustiti želudac, jer ugljikohidrati odlaze prvi, a za njima idu proteiini.

20. Sve zasićene kiseline, kao što su margarin, maslac, maslo, jaja, mliječni proizvodi povećavaju razinu kolesterola u krvi i mogu se označiti kao neesencijalne masnoće.

21. Svaka prehrana bogata zasićenim kiselinama je opasna. Zato treba jesti balansiranu prehranu, prehrana bogata masnoćama sa malo proteina uništava funkciju enzima.

22. Zapamtite, ne utječu samo kalorije i količina masnoće na prehranu i zdravlje, već i kvaliteta masnoće. Šunka, npr. ima samo kalorijsku vrijednost masnoće. Ona ne sadrži ništa drugo: ni vitamine ni minerale.

23. 6 šalica svježeg soka kupusa na dan pomaže otjerati čir na želucu.

24. Najbogatiji izvor proteina je zrno soje. Kilogram brašna od zrna soje ima proteina kao 2,5 kg sira, 2,5 kg mesa bez kostiju ili 6 jaja ili 10 litara mlijeka. Zrno soje je jedini oblik proteina bez kiselina.

25. Najvažnije esencijelno pravilo o hrani, ipak, nema nikakve veze sa količinom, kvalitetom ili pripremom, već sa vašim mentalnim stavom u vrijeme kada jedete.
Nadam se da su vam ovo bile korisne informacije uz koje ćete donijeti neke zdravije odluke i krenutina program promjene prehrane.

Jedite, pijte i budite zdraviji.

18 listopada 2010

Sredstva sa narom (šipkom)



Sok od nara pojačava apetit, regulira aktivnost prehrambenog kanala i ima svojstva diuretika, astringenta, anestetika, antiseptika i protiv upale. Pomaže kod anemije, tuberkuloze, kolitisa, dijabetesa, angine i upale pluća.

Za probleme sa želucem: uzmite 1 žlicu sušene kore nara, dodajte 1 čašu proključale vode i ostavite neoliko minuta, dok se boja vode promijeni. Popije cijelu čašu sa što manje gutljaja.

Za crijevne nametnike: stavite 1 žličicu sušene kore nara u čašu prokuhane vode i kuhajte 30 min. Ostavite 2 sata, pa procijedite. Konzumirajte po 1 žlicu ekstrakta 3 puta na dan prije obroka.

Upozorenje: nemojte piti ekstrakt nara (iz prva dva sredstva) u velikim količinama jer je toksičan. Možete dobiti vrtoglavicu i povraćanje.

Za loš dah: prokuhajte 1 žlicu sušene kore nara u 1 čaši vode oko 30 min. Procijedite i dodajte još 1 čašu vode. Svakoga dana ovim ekstraktom ispirite usta.

Za znojna stopala: natopite stopala u ekstrakt nara (1 žlica sušene kore nara na 1 čašu vode koju kuhate 10 min.)

Za gubitak kose: nakon pranja kose isperite ju sa ekstraktom nara.

Tretman sa narom kod masne i vrlo masne kose: pomiješajte 1 čašu votke, sok iz 1/2 limuna, 1 žličicu meda i 1 žličicu soka mrkve. Sve dobro izmiješajte i dodaje svježi sok 1 nara. Opet sve promiješajte, pokrijte i ostavite na tamnom i hladnom mjestu 10 dana. Prijepranja kose, natrljajte ovaj tretman na vlasište (pomoću vatene kuglice). Pokrijte kosu ručnikom i ostavite 20-30 min. Zatim isperite kosu šamponom. Nastavite redovito sa tretmanom oko mjesec dana. (ne morate prati kosu baš svaki dan, ako to ne radite i inače. Tretman koristite kao što inače perete kosu)

Sok nara posvjetljuje kožu, posvjetljuje mrlje na koži, smanjuje pore, smanjuje aktivnost lojnih žlijezda, smanjuje akne i bore i njeguje kožu.

Njegujuća maska sa narom za sve tipove kože: pomiješajte 1 žličicu soka nara sa 1 žličicom kiselog vrhnja. Nanesite masku na lice i vrat i ostavite 10-15 min. Isperite toplom vodom. Nanesite hidratantnu kremu.
Želim vam ugodan dan!

Yulia Berry.
http://www.GreatHomeRemedies.com

17 listopada 2010

Zgodni mali savjeti



Plahte
Nakon sušenja posteljine, uredno složim sve plahte i jastučnice na hrpu i navučem ih u jednu veliku jastučnicu. Slijedeći puta kada mijenjam posteljinu samo izvadim jastučnicu koju želim i sve mi je spremno. Nema potrebe tražiti sve komade koji se slažu.

Ponovo zagrijavanje pizze
Zagrijte ostatak pizze na teflonskoj tavi na štednjaku, srednje jaka vatra dok se ne zagrije. To će ju održati hrskavom. Neće biti gnjecava kao pizza iz mikrovalne. Ovo su prikazali na jednom TV kanalu sa kuhanjem i zaista je djelotvorno.

Lako pripremljena punjena jaja
Stavite skuhane žumanjke u plastičnu vrećicu sa zatvaračem. Zatvorite vrećicu i lagano udarajte jaja dok se ne smrve.
Dodajte ostale sastojke, otvorite vrećicu, nastavite drobiti, temeljito miješajući.
Odrežite vrh vrećice, istiskajte mješavinu u pripremljene bjelanjke.
Zatim jednostavno bacite iskorištenu vrećicu – brzopotezno čišćenje.

Povećanje količine glazure
Kada kupite pakiranje glazure u trgovini, miješajte ju mikserom nekoliko minuta. Tako joj možete udvostručili količinu. Zatim možete preliti tom glazurom više kolača za iste novce. Također sa svakom porcijom tako pojedete manje kalorija.

Zagrijavanje kruha iz zamrzivača
Za zagrijavanje keksa, palačinki ili muffina koji su stajali u zamrzivaču, stavite ih u mikrovalnu sa šalicom vode. Povećanje vlage održat će hranu vlažnom i pomoći da se brzo zagrije.

Bacanje starih novina
(Ovo sam koristila i u vrtu – čak je i trava povenula) Počnite tako što ćete komadiće novina ubaciti u biljke lončanice. Ubacite normalno gnojivo u zemlju. Nakvasite stare novine, složite sloj oko biljke preklapajući ako je potrebno, pokrijte kompostom i zaboravite na korov. Korov će ipak malo izići pored vrtlarskog gnoja, ali neće proći kroz mokre novine.

Slomljeno staklo
Uzmite suhu vatenu kuglicu za sakupljenje sitnih komada stakla – vlakna će uhvatiti čak i ono što ne možete vidjeti!

Bez komaraca
Stavite omekšivač u listićima u svoj džep. Od toga će se udaljiti svi komarci.

Bez vjeverica!
Da biste spriječili vjeverice da vam pojedu biljke pospite ih sa malo kajenskog papra. Kajenski papar neće naštetiti biljkama, ali vjeverice im neće niti prići. Kako biste ih spriječili da vam pojedu sjemenke za ptice, dodajte prašak crvene paprike u sjemenke. Pticama to neće smetati, ali vjeverice to mrze!

Olakšano zahvaljivanje
Kada pripremate djevojjačku zabavu ili zabavu povodom rođenja djeteta, kupite kutiju zahvalnica za počasnu gošću. Tijekom zabave podijelite omotnice, pa neka svatko na svoju napiše adresu. Kada počasna gošća zabave bude spremna za pisanje zahvala, sve će koverte već biti adresirane!

Novi bicikl
Ako kupujete novi bicikl za dijete, stavite sliku djeteta u ručku ispod plastične navlake. Čak i ako bicikl bude ukraden, pa kasnije pronađen možete ukloniti plastičku i provjeriti da li je to zaista bicikl vašeg djeteta.

Prilagodljivi usisavač
Da biste izvukli nešto što je ispod ormara ili hladnjaka, na usisavač prikopčajte kartonsku rolu od papira za umatanje poklona. Nju možete lako saviti da biste si napravili pristup tim teško dostupnim mjestima.

Smanjivanje statičkog elektriciteta
Pričvrstite malu zihericu na rub gaćica, pa vam se za njih neće zalijepiti haljina ili suknja.
Isto će pomoći i kada poželite odjenuti hlače od materijala koji se pripija uz tijelo.
Stavite zihericu na rub gaćica i - voila! – nema više elektriciteta.

Mjerice
Prije nalijevanja ljepljive mase u mjericu napunite ju toplom vodom.
Izlijte toplu vodu, ali nemojte posušiti mjericu. Tada ulijte sastojak koji treba mjeriti, pa gledajte kako ga je lako izvaditi.

Zamagljena stakla automobila?
Mrzite zamagljena stakla? Kupite spužvu za brisanje školske ploče, pa ju spremite u pretinac za rukavice u automobilu.
Kada se stakla zamagle istrljajte ih spužvom! Bolje je od bilo kakve krpe!

Regenerator
Iskoristite regenerator za kosu dok brijete noge. Puno je jeftiniji od kreme za brijanje, a noge su vam nakon njega zsiat glatke. Također je ovo i jednostavan način da potrošite regenerator koji ste kupili, a nije vam se svidio na kosi...

Zbogom voćnim mušicama
Da biste se riješili dosadnih voćnih nametnika, uzmite malu čašu i napunite ju do pola sa jabučnim octom i 2 kapi deterđenta za posuđe – dobro pomiješanih. Otkrit ćete da su se sve mušice utopile u čaši i nestale zauvijek!

Riješite se mrava
Stavite malu količinu kukuruzne kaše na mjestu gdje ste vidjeli mrave. Oni će ju pojesti, otići "doma" i neće ju moći probaviti... pa će pomrijeti. Možda će za to trebati i tjedan dana (posebno ako je kišno), ali ipak će djelovati... a vi se ne morate brinuti da ćete naštetiti kućnim ljubimcima ili djeci!

Nema više pijeska
Ponesite dječji puder na plažu. Uvijek imajte malu bočicu dječjeg pudera u blizini dok ste na plaži.
Kada se spremate krenuti kući jednostavno pospite sebe i djecu tim puderom i sav će pijesak jednostavno skliznuti sa kože.

16 listopada 2010

4 čokoladna mliječna napitka



Glatki, kremasti, pjenasti, to su samo neki od opisa koji nam prolaze kroz glavu kada pomislio na onu predivnu mliječnu slasticu: čkoladni milkshake. Čini se da je uspjeh čokoladnog milkshakea počeo u isto vrijeme kada su trgovine počele prodavati gazirana pića u kojima je bila kugla sladoleda i dodatni okus.

Bilo je neizbježno, pretpostavljam, da ako čokoladni sirup možemo preliti preko jela u zdjelici, onda će jednoga dana pojaviti se i u čaši. U zadnjih 40 i više godina, milijuni ljudi uživali su u pjenušavom čokoladnom milkshakeu uz tradiocionalnu brzu hranu kao što su hamburgeri i prženi krumpirići. Naravno, jednako je ukusan i sam za sebe, ali restorani brze hrane jednostavno su obuhvatili tu ljubav prema čkoladnom shakeu.

Što se događa kad se probudite iz ugodnom drijemeža, pa osjetite želju za slatkim? Točno, morate si odmah nešto pripremiti. Srećom, postoje neki vrlo jednostavni recepti za pripremu čokoladnih milkshakeova koji će vam pomoći utažiti glad za slatkim.

Prvo je osnovni recept za čokoladni milkshake, a ostala tri su njegova varijacija. Preporučujem da ih isprobate sve, jer teško se odlučiti koji će vam biti omiljeni.

Čokoladni milkshake sa višnjom

Što drugo reći nego: mmmm.

4 kuglice sladoleda od vanilije ili smrznutog jogurta
3/4 šalice hladnog mlijeka
1/4 šalice čokoladnog sirupa
3 višnje u maraskinu, bez peteljki
Tučeno vrhnje i višnje za ukras

Stavite sladoled, mlijeko, čokoladni sirup i višnje u blender (stojeći mikser). Miješajte dok nastane glatka smjesa. Ukrasite šlagom i višnjama.
Čokoladni milkshake sa tortom od sira

Ovo je najteži od sva 4 recepta. Ako ste na dijeti, krenite dalje; ovdje za vas nema ništa. Ako vas nije briga za količinu kalorija - uživajte!

6 žlica kremastog sira
2 šalice mlijeka
6 kuglica čokoladnog sladoleda

Stavite kremasti sir i 1 šalicu mlijeka u blender. Miješajte dok nastane glatka smjesa. Dodajte preostalo mlijeko i sladoled u blender, pa nastavite miješati dok postane kremasto.

Milkshake sa komadićima

Ovo je pre-ukusan milkshake zbog kojeg ćete visjeti sa drveta i luckasto se ponašati (ha ha). OK, to je malo pretjerivanja, ali sa svakim gutljajem osjećat ćete se sve sretnije i veselije.

3 kuglice sladoleda od vanilije
2 žlice čokoladnih komadića
1/2 banane
1 žlica instant kave
2 žlice čokoladnog sirupa
1 šalica mlijeka
1 žličica vanilije

Sve sastojke miješajte u blenderu na srednjoj brzini oko 1 minutu, pa poslužite u visokoj čaši.

Milkshake sa šlagom

Svi se sjećamo kako smo voljeli kao djeca grickati one obojene bombončiće punjene čokoladom. Oni su i poznati upravo po toj čokoladi u unutrašnjosti. Kladim se da ste ih se najviše najeli u kinu tijekom bezbrojnih filmova koje ste pogledali. Evo vam prilike da uživate opet u tom predivnom okusu u obliku milkshakea. Garantirano će vas u sekundi vratiti u vrijeme djetinjstva.

2 - 3 kuglice sladoleda od vanilije ili smrznutog jogurta
1/3 šalice hladnog mlijeka
3 žlice čokoladnog sirupa
tučeno vrhnje

Sladoled, mlijeko i sirup stavite u blender. Miješajte dok postane kremasto i glatko. Ukrasite tučenim vrhnjem.

15 listopada 2010

Dvostruko pečeni krumpiri sa sirom



Ovi ukusni krumpiri prekriveni sirom odlični su uz jela sa roštilja ili kao prilog bilo kojoj vrsti mesa.

Što vam treba:
4 srednja krumpira ze pečenje
1 žlica maslaca ili margarina
1/4 šalice mlijeka
1/2 žličice praha češnjaka
1/2 žličice praha luka
1/4 žličice papra
prstohvat soli
naribani sir cheddar

Što treba napraviti:
Očistite kožu krumpira od nečistoća. Omotajte krumpire folijom i stavite u pećnicu. Pecite na 200 stupnjeva oko 1 sat. Ako zabodete čačkalicu, ona će proći kroz cijeli krumpir kad je pečern.
Kad su pečeni, krumpire izvadite iz pećnice i iz folije, pa ih presijecite na pola. Žlicom izdubite krumpire i stavite ih u zdjelu.
Zdrobite krumpire sa margarinom da nastane glatka smjesa. Dodajte mlijeka i miješajte. Dodajte ostale sastojke osim sira i miješajte.
Žlicom opet nagrabite smjesu krumpira u one ljuske koje su ostale. Stavite ih na lim za pečenje i pospite sirom. Stavite u pećnicu i pecite još oko 20 - 30 minuta na 175 stupnjeva.


-- Pire od krumpira sa češnjakom --

Ovo je odličan prilog bilo kojoj vrsti mesa. Također je odlično kad prelijepe umakom od pečenja.

Što vam je potrebno:
4 velika krumpira
1/4 šalice mlijeka
2 žlice maslaca ili margarina
1 velika stabljika mladog luka, nasjeckana
1/2 žličice češnjaka u prahu
1/2 žličice luka u prahu
1/4 žličice crnog papra
komadići šunke ( prave ili umjetne)

Što treba učiniti:
Ogulite i narežite krumpire na podjednake komade, da se mogu jednako skuhati. Stavite ih u lonac i prelijte vodom, barem 2 cm iznad krumpira. Ostavite da zakuha. Posolite po želji, bit će dovoljno prsatohvat-dva. Kuhajte krumpire oko 20 -25 minuta ili dok omekšaju.
Kad su krumpiri skuhani ocijedite ih i drobite sa margarinom dok postane kremasto. Dodajte mlijeko i miješajte. Dodajte ostale sastojke i miješajte. Izvadite žlicom i poslužite.
Ovo su vrlo jednostavna, a ukusna jela koje možete pripremiti i ugodno iznenaditi prijatelje i obitelj.

14 listopada 2010

Kolač Čokoladni anđeo



6 bjelanjaka na sobnoj temperaturi
1 žličica vanilije
1/2 žličice vrhnja
1/2 žličice soli
1/2 šalice šećera
1/2 šalice brašna za kolače
1/4 šalice kako praha
1/3 šalice šećera
Šećer u prahu, tučeno vrhnje, čokoladni ribanci ili sladoled

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Premažite samo dno tepsije veličine 22 x 12 x 7 cm i prekrijte masnim papirom.

U velikoj zdjeli za miksanje izlupajte bjelanjke, vaniliju, vrhnje i sol dok se smjesa učvrsti.

U drugu zdjelu prosijte brašno, kako prah i 1/3 šalice šećera.

Pola količine mješavine sa brašnom umiješajte u bjelanjke, vrlo nježno. Zatim polako dodajte drugu polovicu brašna, nježno izmiješajte, pa prelijte u tepsiju.
Pecite oko 25 minuta ili dok kolač dobije zlatnu boju. Preokrenite tepsiju, pa ostavite da se hladi na rešetki. Mora se potpuno ohladiti.

Kriške kolača poslužite sa šećerom, tučenim vrhnjem, čokoladnim ribancima ili sladoledom.

Ima za 8 porcija.

13 listopada 2010

20 brzih i jednostavnih savjeta za make-up



Evo nekih brzih i jednostavnih savjeta. Svatko ih može koristiti, ukoliko ne cilja na neke određene karakteristike.

- Ako nemate vremena za potpuni make-up, ali želite izgledati odlično. namažite usne svijetlim crvenim ružem. Barem će ta sjajna i glamurozna boja osvijetliti vaše lice.

- Nabacite malo pudera u prahu ispod očiju dok nanosite tamno sjenilo – tako ćete uhvatiti sitne čestice koje otpadaju i spriječiti ih da se zadrže na koži.

- Učinite da vam se usne čine većima tako što ćete ih namazati svijetlim ružem jarke boje. Ili učinite da izgledaju manje nošenjem tamne i zagasite boje.

- Ako nemate specijalizirani proizvod za sjenčanje obraza, jednostavno uzmite običan puder za lice malo tamniji od onog koji inače koristite da biste umanjili obraze.

- Dodajte kap vještičje lijeske (u trgovinama zdrave hrane i ljekarnama) kako bi običan puder pretvorili u medicinski, bit će čudotvoran na masnoj koži sklonoj aknama i prištićima.

- Nanesite maskaru na trepavice prije postavljanja lažnih trepavica da bi se one mogle pravilno zalijepiti.

- Ako izgledate umorno nanesite vrlo malu količinu korektora u unutrašnji kut oka – u trenu ćete izgledati kao da ste cijelu noć predivno spavali.

- Nikada nemojte nanositi make-up prije sušenja kose fenom – vrućina bi ga mogla osušiti ili rastopiti, pa će se lako razmazivati.

- Boja sjenila za oči u prahu može se učiniti intenzivnijom ako četkicu za nanošenje sjenila najprije lagano namočite vodom.

- Održavajte trepavice glatkima i podatnima četkanjem vazelinom prije odlaska na spavanje.

- Namažite kremasto rumenilo laganim pokretima prema dolje kako bi spriječili isticanje najsitnijih dlaka na licu.

- Ako se maskara gruda na donjim trepavicama, umjeto uobičajene četkice koristite vrlo tanku četkicu kojom ćete nanijeti boju.

- Pobrinite se da hidratantna krema ima dovoljno vremena za upijanje prije nanošenja make-upa, jer to će osigurati jednostavnije i pravilnije nanošenje.

- Ako vam je olovka za oči pretvrda i zateže kožu, držite ju blizu upaljenje žarulje nekoliko sekundi, a zatim probajte ponovo namazati oči.

- Sjajilo za usne može izgledati sofisticirano ako ga nanesete samo u obliku manje točke na centar donje usne.

- Ako niste sigurni gdje treba nanijeti rumenilo, lagano uštipnite obraz. Ako vam se svidi efekt koji ostaje, na ta područja nanesite rumenilo.

- Ako želite spriječiti ruž da se preslika na zube pokušajte ovo. Nakon nanošenja u usta stavite prst, okružite ga usnama i brzo povucite.

- Žene koje nose naočale moraju pratiti poseban stil nanošenja make-upa na oči. Ako ste kratkovidni oči će vam se zbog naočala činiti sitnijima. Zato uzmite svijetla sjenila i prilično maskare kako biste ih istaknuli.

- Mala količina tekućeg pudera na obrvama prije četkanja starom četkicom za zube učinit će ih odmah svjetlijima.

- Za dugotrajni sjaj tijekom vrućih dana i/ili noći, koristite i kremasto rumenilo i ono u prahu. Prvo stavite kremasto, zatim ga učvrstite praškastim puderom, a onda dodajte vrlo malo prapkastog rumenila.

Uživajte u otkrivaju novih boja.

12 listopada 2010

Sredstva sa pivom



Pivo je bogato vitaminima (B1, B2, B5, B6, PP), mineralima ( kalij, natrij, fosfat, siikat) i elementima (barij, krom, bakar, željezo, molibden, mangan i cink), organskim kiselinama, a ima i više od 130 mirisnih supstanci.

Gubitak kose: sameljite kožu luka, pomiješajte sa 1 čašom ( 3 dcl) vrućeg light piva, ostavite 30 min., procijedite i natrljajte na vlasište. Također pomaže kod peruti.

Bolesna jetra: pomiješajte 0.5 litre mlijeka sa 1 litrom piva. Popijte po 1 čašu mješavine 3 puta na dan prije obroka.

Kašalj: pomiješajte 1 bocu piva sa 1 žlicom šećera. Zagrijte mješavinu da bude topla i popijte 1-2 čaše.

Prehlada: zagrijavajte 1 čašu piva sa 1 žlicom meda, popijte dok je toplo i lezite u krevet. Ovo je odlično sredstvo.

Znojenje: dolijte 1 bocu piva u punu kadu vode i kupajte se u tome 15 min. Pivo prilagođava rad znojnih žlijezdi. Također, koža će vam nakon ove kupke biti svileno glatka.

Njegujuća maska: pomiješajte 1 dcl light piva, 1 žlicu zobene kaše, 1 svježi žumanjak i 2 kapi esencijalnog ulja kadulje. Sve miješajte drvenom žlicom ili štapićem. Namažite masku na lice i vrat i ostavite 15-20 min. Isperite toplom vodom, zatim hladnom vodom. Namažite hidratantnu kremu.

Njegujuća maska protiv bora: izlupajte 1 svježi bjelanjak sa 1 žlicom light piva. Namažite masku na lice i vrat i ostavite 20 min. Isperite.

Uživajte u lijepom danu!

Yulia Berry.
http://www.GreatHomeRemedies.com

11 listopada 2010

Cvijeće i čokolada su najbolji prijatelji djevojaka



Zaboravite na dijamante, ako želite impresionirati svoju djevojku ili suprugu. Najbolji način da vas one cijene jest da im poklonite cvijeće i čokoladne bombone.
Ne smijete pogriješiti kada joj želite ugoditi, nemojte joj poklanjati cvijeće odmah nakon velike svađe kao znak “molim te, oprosti mi ”, jer to je najčešće pogrešna taktika.

Kupite joj neke lijepe ruže i kvalitetnu bombonijeru nakon nekog većeg pogrešnog događaja, pa će vam se rastopiti u zagrljaju.

Cvijeće zapravo ne moraju biti ruže ili nešto skupo, zapravo najbolje je da sami odabarete nešto lijepo što ćete joj pokloniti, tako nećete upropastiti priliku da ju impresionirate.

Čokolada je također odličan izbor, nedavno je moj izbor bio čokolada Lindt 99% excellence, ali jedini je problem nabaviti ju, jer se prodaje samo u ekskluzivnim Lindt-ovim trgovinama

Zato krenite dalje … pođite do lokalne cvjećarne i na povratku kući svratite u obližnju trgovinu slatkišima.

Također, ako volite odlaziti u kupovinu, zašto ne biste dekorirali cijelu kuću sa ružinim laticama (kao oblik iznenađenja) ili prepremili njezin omiljeni čokoladni kolač

Ispod se nalazi odličan recept, jednostavan za pripremu i ukusan za jelo.

Čokoladni kolačići sa glazurom

20 g grožđica
20 g marelica
20 g datulja
30 g čokolade Lindt 99% excellence (u zamjenu može bilo koja čokolada sa velikim postotokom kakaoa, op. Andrea)
1 žličica praška za pecivo
150 g brašna (za dizano tijesto je najbolje)
30 g šećera
1 žlica sirupa (možda je bolji med)
1 jaje
30 g maslaca
150 ml vruće vode
Čokoladna glazura
50 g maslaca
50 g šećera
50 g čokolade Lindt 99% excellence (isto kao i gore)
80 ml vrhnja za šlag

Zagrijte pećnicu na 200°C.

U zdjelu za miješanje tijesta stavite grožđice, marelice, datulje, čokoladu, prašak za pecivo i malo brašna, pa počnite miješati mikserom (polako dodajte brašno dok miješate, sve dok se voće ne prestane lijepiti za miješalice miksera). Jednom kad umijesite tijesto stavite ga u zdjelu gdje se nalaze i šećer, med, jaje i otopljeni maslac. Nastavite miješati mikserom dok polako dodajete vruću vodu i ostatak brašna. Tijesto treba zaista dobro izmiješati, bilo rukama, bilo električnim mikserom. Sada ga raspodijelite u 12 papirnatih čašica za muffine i složite na lim za pečenje.

Pecite 15 minuta.

Pripremiti čokoladnu glazuru je jednostavno - stavite sve sastojke u tavicu i krčkajte na laganoj vatri dok boja mješavine ne potamni. Zatim uklonite sa vatre, ostavite da se malo prohladi, pa prelijte preko kolačića kada su pečeni.

09 listopada 2010

Kako izgledati vitkije: 30 savjeta koje možete koristiti već danas



Možete svoj izgled urediti da izgledate vitkije, bez obzira koju veličinu nosite. Ovdje je 30 savjeta i tehnika koje možete koristiti odmah:
Kako se odjenuti da izgledate vitkije
Tip odjeće koji će vas najviše stanjiti ovisi o vašem tipu tijela. Jeste li jači u gornjem ili u donjem dijelu? Jeste li oblik pješčanog sata ili ste sasvim ravni od ramena do stopala? Jednom kad ste sastavili popis svih svojih pluseva i minusa, sada je važno samo naglasiti pozitivno i skrenuti pažnju sa negativnog. Evo nekih savjeta za svaki tip tijela.

Ako ste jači u donjem dijelu:
- Izjednačite svoj oblik korištenjem manjih jastučića na ramenima.
- nosite tamnije hlače ili čarape.
- eksperimentirajte sa okomitim linijama i uzorcima koji će kreirati iluziju dolje-jest-gore.
- nosite duge majice koje prelaze bokove.
- nosite uzorke samo na gornjem dijelu odjeće.
- potražite jakne, krojena odijela, haljine širokog struka sa ravnim klasičnim krojevima.

Ako ste jači u gornjem dijelu:
- Odaberite majice malo šireg kroja, koje se sužavaju ispod struka i do bokova.
- izaberite tanke tkanine, kao što je pamuk ili pamučna panama, koje se neće nakupljati.
- kreirajte iluziju dužine tako što ćete odjenuti samo jednu boju sve do cipela.
- izaberite duge jakne bez jastučića na ramenima.
- iskušajte plisirane suknje koje spuštaju pogled na donju polovicu, i ne bojite se skratiti im dužinu.

Ako baš i nemate obline:
- Nosite uzorke koji dodaju dimenziju.
- Modni dodaci! Privucite pažnju na lice šarenim naušnicama i šalovima.

Ako ste tip pješčanog sata:
- Nosite oke, ali poteže tkanine koje prikazuju vašu figuru.
- struk naglasite remenom.
- pokušajte nositi V-izrez oko vrata.
- Ponosite se svojim oblinama. Većina žena želi izgledati poput vas. Ja, npr., vas ohrabrujem da to istaknete (do razine na kojoj vam je ugodno, naravno.)

Savjeti za svaki tip tijela koji vas čine vitkijima:

- Stanite uspravno, istegnite vrat, izravnajte ramena. Pravilno držanje i pravilno disanje su dva najbrža načina kako možete izgledati i osjećati se dobro, bilo da nosite veličinu 38 ili 48.

- Umjesto "zatvaranja" vrata u dolčevite, (što vam lice može učiniti preširokim), izaberite majice sa V-izrezom i haljine koje vam naglašavaju crte lica.

- Hlače sa ravnim nogavicama su više simetrične, čine vas vitkijima nego one sa naglašenom stražnjicom.

- Ako ste visine 155 cm i manje, potražite haljine koje završavaju točno na početku koljena.

- Pokušajte odjenuti odjeću ravnog struka za izgled koji produžuje.

- eksperimentirajte sa nakitom koji privlači poglede i sličnim modnim dodacima. Velike ogrlice i narukvice su čudotvorne kada želite izmijeniti inače jednoliku odjeću – a uz njih ćete se osjećati nekako "sastavljeno", također.

- za kreiranje iluzije dužine, morate izabrati samo jednu boju. Ako ste izabrali crnu odjeću, npr., a imate svijetli remen, upravo ste napravili vizualniju liniju koja vaš izgled presijeca na dva dijela. Svaki puta kada stvorite tu liniju, zbog nje izgledate kao jača osoba. Za minimiziranje ovog efekta, uzmite tamniji remen i tamne čarape uz tamnu odjeću. Naravno, nije baš zabavno biti odjeven u samo jednu boju (osim ako je to kričavo ružićasta), zato se ovo pravilo može prekršiti. Možete dodati zanimljive mogne dodatke, kao što su ručna torbica i narukvica, ali osjećaj dužine ipak ostaje.

- Budite oprezni sa plisiranim hlačama, jer one se nakupljaju u srednjem dijelu.

- Isprobajte odjeću A-kroja, koja je uvijek popularna za sakrivanje područja koja ženama zadaju najviše glavobolja.

- Kada odabirete kupaći kostim, sada postoji nekoliko odličnih stilova uz koje dolazi i košulja. Ako vam je ipak ugodnije sakriti bokove i bedra, učinite to uz odgovarajući pareo. Već godinama nosim kupaći kostim uz koji prevladava košulja, pa se više ne osjećam nelagodno pored bazena. Plus, tako mogu biti i aktivna dok sam u kupaćem (što se inače odnosi na trčanje za djecom) bez brige da ću izložiti dio tijela koji ne žeim.

- Nosite prikladno donje rublje. Nekada su žene teško pronalazile grudnjake odgovarajuće veličine, ali danas postoji širok izbor seksi rublja u kojem se žena osjeća ugodno i senzualno tijekom cijelog dana. Većina specijaliziranih trgovina pomoći će vam pri kupnji grudnjaka ili će vam ga izraditi prema vašim potrebama. Donje rublje koje sasvim odgovara donijetće značajnu promjenu u vaš izgled, pa se zbog njega možete i osjećati ugodno u svojoj koži.

Više savjeta:
Savjeti za smanjivanje lica korištenjem make-upa
Evo nekih tajni vizažista:
Ako imate okruglo lice, koristite brončani puder (laganog prekrivanja) na sljepoočnicama, jagodicama obraza, ispod brade. Zatim uzmite puder koji lagano prekriva i nanesite ga na čelo, prijelaz nosa, jagodice obraza, bradu.
Izgledajte vitkije za slikanje
Postavite svoje tijelo tako da se malo iskosite prema kameri. To uvijek kreira privid vitkosti naspram sasvim ravne poze. Stojite uspravno sa glavom malo istaknutom prema naprijed.

Najbolji način kako izgledati vitkije je naučiti osnove kako se odijevati da bi istakli svoje najbolje vrline, i odijevati se tako da vam je ugodno (i možda malo glamurozno). Kada se osjećate da izgledate predivno, vaše će se pouzdanje istaknuti, bez obzira što ste odjenuli.
http://www.momscape.com, Susie Cortright

08 listopada 2010

Kućna sredstva za prestanak pušenja



Uzmite 1 žličicu mljevene zobi ( ali ne zobene kaše), dodajte 2 čaše prokuhane vode i ostavite tako preko noći. Slijedeće jutro nastalu mješavinu prokuhajte 5-10 min. Popijte to tijekom dana, 2-3 sata nakon svakog obroka. Nemojte piti nakon 21 h. Ovo sredstvo pročišćava tijelo od duhanskih toksina i pomaže vam da se izliječite.

Uzmite 1 čašu glavica hmelja i 4 čaše votke. Rastopite 5-7 kapi ove mješavine u 1 žlici vode i popijte to 2 puta dnevno ( prije ručka i prije odlaska na spavanje).

Uzmite 1 žlicu lišća eukaliptusa, dodajte 2 čaše prokuhane vode, ostavite da stoji 1 sat, procijedite i dodajte 1 žlicu meda i 1 žlicu glicerina. Popijte 50 ml ove mješavine 5-7 puta na dan tijekom 3-4 tjedna.

Svaki puta kada poželite zapaliti cigaretu, sažvačite 1-2 kriške sušenog ananasa sa 1/2 žličice meda.

Pripremite štapiće od sira. Narežite sir na veličinu cigarete i ostavite da se osuši. Stavite ih u kutiju za cigarete. Kada poželite pušiti, uzmite sirni štapić iz kutije i grickajte ga.

Ako se osjećate kao da ste puni otrova u jutro nakon ispijanja alkohola večer ranije i imate odvratnu glavobolju, rastopite 3-5 kapi tekućef amonijaka u 1 čaši tople vode i popijte što je brže moguće. To će vam pomoći.

Želim vam odličan dan!

Yulia Berry.
http://www.GreatHomeRemedies.com

07 listopada 2010

Savjeti za ljepotu o kojima nikada niste čuli



Vaš jutarnji režim ljepote uzima vam točno 12 minuta. Najprije umivate lice, tada koristite tonik, a zatim hidratantnu kremu. A taj se popis nastavlja. To je postao takav zadatak, ali zar nekada ovo nije bilo zabavno? Pa, odlučili smo vas vratiti u dane kada je nanošenje make-upa bila poslastica koja vam daruje malo inovativne ljepote, a nekim ćemo savjetima začiniti vaš režim ljepote.

Da biste saznali ove informacije, kontaktirali smo Carmindy, vizažisticu u emisiji “What Not to Wear” na programu TLC, a ona je i autorica knjige "The 5 Minute Face". Evo njenih 10 savjeta za ljepotu koji će vam pomoći da seosjećate lijepo i predivno.

Savjet # 1 – Neka vam parfem traje.
Nekoliko kapljica parfema ujutro neće vam biti dostatno za cijeli dan, bez obzira koliko ste ga skupo platili. Da bi vam miris trajao, pokušajte ovo: najprije namažite hidratantnu kremu bez mirisa, a tek kad se ona sasvim upije poprskajte se omiljenim parfemom. “U parfemu je velika količina alkohola,” objašnjava Carmindy, “pa ako ga poprskate na suhu kožu, većinu vremena vrlo će brzo ispariti. Ali ako na koži imate kremu koža će ga zadržati mnogo dulje.”

Savjet # 2 – Sjajilo za usne bez ljepila.
Umjesto direktnog nanošenja sjajila iz tubice na usne, Carmindy preporučuje dodavanje još jednog koraka za smanjenje ljepljivosti. “Volim nanositi sjajilo na vrh prsta, a zatim ga natapkati na usne. Na ovaj način dobivate malo sjaja, ali vam se usne neće lijepiti.” Također, pokušajte najprije nanijeti hidratantni ruž za usne ili olovku za usne, a zatim sjajilo – zbog toga će boja duže trajati.

Savjet # 3 – Slatki piling.
“Najbolji piling na svijetu je obični stolni bijeli šećer.” Kad već ne postoji neki oblik šećera u tržišnim pilinzima, s nazivima kao što je “Šećerni piling sa bademom ”ili “Piling od smeđeg šećera”, zašto ne bismo koristili ono što ste nalazi u kuhinji? “Ti sitni kristali se rastope u vodi, pa vam neće grebati kožu.” A ako imate osjetljivu kožu, ne morate se bojati. “Šećer je čak najbolji piling, jer se sadrži sastojke kao što su miris ili druge stvari koje iritiraju,” kaže Carmindy. Dok se tuširate, sve što trebate napraviti jest otuširati se kao inače, a zatim uzeti šaku šećera i istrljati cijelo lice i tijelo. A ako vam ponestane, možete skočiti do najzgodnijeg susjeda i posuditi šalicu šećera!

Savjet # 4 - Odbacite korektor za mrlje.
Umjesto da pretražujete kozmetičku torbicu za nekoliko korektora svakog jutra, nabavite samo jedan uz kojeg ćete ostati, savjetuje Carmindy. Zašto? Zašto što zapravo možete iskoristiti tekući puder koji je zaostao u poklopcu bočice kao korektor za sve nepravilnosti na licu. “Taj je puder oksidiran, pa je nešto gušći.” Plus, kaže ona, “iste je nijanse kao tekući puder, pa neće odmah uništiti rumenilo.” Za nanošenje uzmite najtanju četkicu i uronite ju u poklopac bočice. Zatim time premažite nedostatke lica i spremni ste za izlazak. Sada je to dobra ideja kada vam tekući puder počne propadati.

Savjet # 5 - Reciklirajte: dobro je za zemlji, a i za vaše usne.
Što učiniti kada su vam četiri omiljena ruža gotovo sasvim potrošena, a vi ste umorni od natezanja sa zadnjim komadićima istih? Carmindy preporučuje spajanje ostataka u lastitu paletu ruževa. “Pođite do ljekarne i nabavite plastičnu kutiju za tablete, pa četkicom ili čačkalicom izvucite komadiće ruževa iz njjihovih kutijica. Zatim stavite komadiće svakog ruža u odvojene prostore u kutijici za tablete.” Možete miješati boje po želji ili dodati malo vazelina u jedan odjeljak i tako pripremiti vlastito sjajilo.

Savjet # 6 – Usne kao slavna osoba.
Za punije usne ljudi ih često ocrtavaju olovkom, ali većinu vremena to je previše uočljivo i neuvjerljivo (posebno kada ruž "iscuri" pored olovke, a vama ostane grozna linija). Za nevidljivo povećanje usana, Carmindy preporučuje da uzmete vateni štapić, umočite ga u malo bijelog sjenila za oči i lagano premažete vanjski rub usana. “To će sjenilo uhvatiti svjetlost, pa će se vaše usne činiti punijima.” Vi to nećete vidjeti, Ali vrlo malo sjaja učinit će čuda. Odlično je ako pri ruci nemate kolagen.

Savjet # 7 – Brončano, a ne prljavo.
Nanošenje brončanog sjaja na lice može se pričiniti kao da ste se valjali po prljavštini cijelog dana ili ste se zaposlili kao dimnjačar. Carmindy više voli bronzer u spreju, jer on daje svježe osunčani izgled. “Volim poprskati spužvicu, a zatim ju lagano pritisnuti o kožu — malo na jagodice, a zatim odmah ispod brade, jer to su mjesta gdje sunce najbolje dolazi do kože. A ako volite kameni bronzer možete ga nanijeti na isti način.”

Savjet # 8 – Čupanje obrva.
Ako ste dobili nagradu za osobu koja jedva ima obrve, vjerojatno ste pokušali sve da ih učinite vidljivima — a shvatili da se većina tih proizvoda koje ste koristili izbriše tijekom dana. Ako i na kraju radnog vremena želite imati obrve kao rano ujutro, Carmindy savjetuje da nabavite vodootporni tekući tuš za kapke koji je usklađen sa vašom bojom kose. Zatim, kaže ona, “možete uzeti koso odrezanu četkicu i natapkati tuš na obrve, to će trajati cijelog dana. Tako izgledate prirodnije nego sa olovkom, a i izgled duže taje.” Ovdje nema gubitka.
Ali, ako ste kao ja, na suprotnoj strani čupanja, možda će vam trebati pomoć oko održavanja kontrole nad obrvama. Zbog ovoga, “Uzmite ravnu četkicu ili staru četkicu za zube, stavite mrvicu gela za kosu na nju i jednostavno time prijeđite po obrvama da bi ih zadržali na mjestu.”

Savjet # 9 – Ne znate pravilno napraviti "smoky eye" make-up.
“Tada uzmem tamno sjenilo, nijansa mornarsko plava ili neko sjajilo kao boja vina i nanesem tanak sloj na unutrašnji dio kapka i ravno uzduž obje strane linije trepavica i sve to malo razmažem vatenim štapićem. Na taj način sjenilo neće "zatvoriti" oko, a još uvijek ćete imati taj efekt zamagljenosti, jer ste oko zaokružili bojom. Ako imate duboko usađene oči, Carmindy preporučuje da izbjegavate upotrebu zaista tamnih sjenila, jer će se zbog toga oči činiti još više udubljenima. “Toliko je načina kako se može izvesti "smoky eye" make-up, ali ljudi uvijek misle da postoji samo jedan način.”

Savjet # 10 – Uštedite i vrijeme i sjenilo za oči
Ujutro kasnite sa spremanjem? Najbolje što možete učiniti jest iskoristiti malo bijelog svjetlucavog pokrivnog pudera. “Ako njime pokrijete tri ključna dijela svog lica — tada nećete niti trebati sjenilo na očima,” kaže Carmindy. Ta ključna mjesta su: ispod obrva, na unutrašnjem kutu oka i na vrhu jagodice obraza. “To oku donosi sjaj; podiže kapak i privlači pogled na jagodice obraza.” Sada vam još samo treba velika šalica kave da se do kraja razbudite.

Tko kaže da režim ljepote mora biti dosadan — posebno sada kada znate da možete ponijeti šalicu šećere sa sobom na tuširanje ili pretvoriti kutiju za tablete u paletu ruževa. Sa ovim savjetima za ljepotu možda ćete morati razmislti o onih 12 minuta režima za ljepotu sa početka ovog teksta.

06 listopada 2010

Usklađivanje sjenila za oči sa bojom očiju

Sheila's Fashion Sense
Email: sheila@sheilasfashionssense.com

Pozdrav,

Tako je lijepo ugledati početak proljeća i toplo vrjeme. Da biste se pravilno pripremili za početak proljeća i ljeta, pridružite mi se 7. svibnja i naučite kako se odjenuti sa lakoćom i izgledati predivno.

Razgovarat ćemo o 21 modnoj tajni koje sam ja naučila tijekom godina, a pomogle su mi da se odijevam lijepo, dobijem odličnu cijenu i osjećam se odlično u svakoj situaciji.

Ovaj teleseminar će vam pokazati više od same mehanike mode – pokazat će vam kako odijevanje može postati stil života - filozofija. Na dnu teksta imate link za prijavu. Možete se uključiti uživo ili poslušati snimku kasnije.

Modno vaša,
Sheila

Usklađivanje sjenila za oči sa bojom očiju



Plave oči
Boja patliđana, siva, ljubičasta, ružićasta, tamno plava (tamnija od boje oka)

Zelene i oči boje lješnjaka
Smeđa, ružićasta boja marelice, boja šljive, šumski zelena

Smeđe oči
Nježno ružićasta - bež, žuto-zelena, kiselo zelena, tamnija plava

1. Nanesite sjajilo na kost ispod obrve

2. Nanesite srednji ton sjenila na cijeli kapak

3. Nanesite najtamnije sjenilo na unutrašnji kut oka

©Copyright2007 Sheila Dicks

Sheila Dicks je konzultant za imidž i odjeću koja pomaže ženama da je osjećaju pouzdanije odijevajući se prema svome tipu tijela. Da biste dobili savjete kako se odijevati da izgledate vitkije i kako pronaći svoj najbolji stil nabavite primjerak njezine elektroničke knjige 'Image Makeover' na http://www.how-to-dress.com ili pođite na http://www.sheilasfashionsense.com za besplatnu reportažu '7 Things Your Girlfriends Won't Tell You About Beauty and Fashion' (7 stvari koje vam prijateljica neće reći o ljepoti i modi).

05 listopada 2010

10 stvari koje treba svaka mama



1. Prostor koji će zvati svojim
- oslobođen od kikiriki maslaca, krušnih mrvica, prljavog rublja
- ispunjen predivnim mirisima, lijepim stvarima, velikim snovima

2. Hrpu divnih, drskih prijateljica
- koje ju neće pogledati poprijeko kada ih zamoli za ženski izlazak
- koje joj uvijek govore da je njen suprug TAAAAko sretan što ju ima

3. Vrijeme za sebe svakog dana
- za meditaciju, sjedenje u tišini, ili jednostavno gledanjekroz prozor
- za slušanje muzike, jedenje čokolade, ili intiman trenutak sa omiljenom seks igračkom

4. Partnera ili supruga koji ju podržava
- kao pomoć u odgoju djece, za pranje posuđa, te zamjenu kad je iscrpljena
- koji će poznavati njezino tijelo i um, podržavati ju i njegovati i ljubiti kad joj je potrebno, a ostaviti na miru kada ga to zamoli

5. Lijepe cipele koje su nepraktične i neudobne
- ili nešto drugo što će voljeti i biti samo njeno
- ili make-up ili nakit ili ljupki CD napunjen njezinom omiljenom muzikom

6. Lijepu odjeću u kojoj će se osjećati predivno i mlado
- ili drsko i u trendu
- ili seksi i zavodno

7. Dobro zdravstvenu njegu za djecu
- pa se neće morati buditi u 2 h ujutro brinući se zbog njihovog zdravlja
- pa će imati soktora kojem može vjerovati kad joj kaže istinu

8. Topli dom u kojem će djeca biti sigurna
- da se ona može odmarati sigurna da se u njihovu gnijezdu djeci ništa ne može dogoditi
- da ona može spavati znajući da i oni spavaju u sigurnosti

9. Ljupke osobe u ostatku obitelji i povremeno večer za izlazak
- te osobe će joj dati cijelu večer ili poslijepodne slobodno kako bi se ona sjetila da je sve to vrijedno življenja
- te osobe će joj dapustiti odmor kada misli da sve ovo nije vrijedno tog življenja.

10. Dovoljno novca za kupovinu svega što joj je potrebno
- za malo zabave nakon sveg onog teškog posla.

Ali najviše od svega svaka mama treba …
znati da u ljubavi prema sebi ona poklanja dar ljubavi cijeloj svojoj obitelji …

04 listopada 2010

Recept za kekse od meda i narančinog soka



Recept za kekse sa medom i narančom koristi jedan od najprirodnijih zaslađivača; med. Kupovni med će biti dobar, ali svježi med ravno iz ostave nekog lokalnog pčelara bit će bogatiji okusom, a uz to i jeftiniji!

Sastojci
1 1/2 šalica svenamjenskog brašna
2/3 šalice margarina, omekšanog
1/2 šalice praška za instant zobenu kašu
1/2 šalice meda
1/4 šalice sezamovih sjemenki
1/4 šalice kvasca
1/4 šalice narančinog soka
1 jaje
1 žlica svježe naribane narančine korice
1 žličiva ekstrakta vanilije
1/2 žličice soli
1/2 žličice sode bikarbone

Glazura:
3/4 šalice šećera u prahu
1/4 šalice margarina, omekšanog
2 žličice soka naranče
1 žličica svježe naribane narančine korice

Potrebni uređaji
Pjenjača
Velika zdjela
Srednja zdjela
Mala zdjela
Tepsije za pečenje
Mikser

Korak 1: Zagrijte rernu na 190 stupnjeva.

Korak 2: U srednjoj zdjeli pomiješajte brašno, zob, sezam, germu, sol i sodu bikarbonu; ostavite da stoji.

Korak 3: U velikoj zdjeli, električnim mikserom na srednjoj jačini miješajte margarin dok postane kremast – oko 30 sekundi.

Korak 4: Pomiješajtemed, narančin sok, jaje, narančinu koricu, ekstrakt vanilije i sve dobro izlupajte pjenjačom.

Korak 5: Postepeno dodajte mješavinu sa brašnom, dok nastane jednolika smjesa.

Korak 6: Okruglim žličicama rasporedite tijesto na nenamašćenu tepsiju s razmacima od 5 cm između keksa.

Korak 7: Pecite 9-12 minuta ili dok rubovi postanu blago smeđi. Prebacite keste na žicu za hlađenje.

Glazura:
Korak 1: U meloj zdjeli, pomiješajte sve sastojke za glazuru; miješajte ih mikserom na srednjoj jačini dok postanu kremasti.

Korak 2: Prelijte glazuru preko gotovo hladnih kesa.

Ima za oko 48 keksa.

01 listopada 2010

Top 10 načina kako pronaći ljubav – hollywoodski recept



Uplatite 20 kuna u kinu da biste se osjećali sretnije, uplašeno ili inspirirano na nekoliko sati. Ali ponekad napustite kino-dvorasnu samo sa osjećajem grozote. Zašto? Jer se ništa tako romantično ne događa vama. Vi nikada nećete upoznati Leonarda na brodu koji plovi prema ledenjaku, a vjerojatno nikada nećete sudbonosno sresti “onog pravog.”

Budući da je Hollywood uvijek u pravu, odlučili smo uzeti Grad snova kao zvijezdu vodilju prema ljubavi. Zato zaboravite na sve one knjige za samopomoć, ovdje vam je 10 načina kao pronaći ljubav u stilu Hollywooda.

10. Dok si spavao
Spašavanje čovjeka od nadolazećeg vlaka. Ne samo da se odmah povezujete sa njegovom obitelji, već ako on izgubi pamćenje, hej, postali ste njegova nova zaručnica! A ako se pokaže da je totalni luzer, uvijek si možete pronaći pravu ljubav uz njegovog brata.

9. Djevojke sa Beverly Hillsa
Polubrat je odličan izbor. Čovjek vaših snova možda već živi u sobi pored vaše. Plus, imate mnogo toga zajedničkog (pa, bar jednog roditelja), a ako uopće ne dijelite krvno srodstvo, tada nema niti incesta!

8. Titanik
Ukrcajte se na brod kojem je suđena propast. Samo se pobrinite da se tu ukrca i zgodan putnik iz radničke klase, a vi da povedete odvratnog zaručnika. Kada brod udari u jedrenjak, zdrabite komad daske i zauvijek pozdravite ljubav svog života.

7. Igra sudbine
Oslonite se na sudbinu. Sudbina je prilično jaka sila. Posebno ako zapišete svoje ime u knjigu i prodate ju jednom od milijun antikvarijata u New Yorku, a on zapiše svoje ime na dolarsku novčanicu i iskoristi ju za kupovinu žvakaće gume. Ako se jednom spojite usprkos svemu ovome, tada mora da vam je on sudbina. Jer inače je to samo sretan slučaj, a to je najdosadniji način za pronalaženje ljubavi.

6. Plava laguna
Pronađite napušteni otočić, otputujte na njega i zaljubite se. Morate se potruditi da na tom otoku bude samo dvoje ljudi (plemenska naselja su tako dosadna) i da su obje strane vrlo zgodne. Također je potrebna sposobnost da održavate komunikaciju na duže vrijeme. A čak i ako dođe do incesta, koga briga? Vi ste na otoku (a on je tako zgodan).

5. Svi su ludi za Mary
Ohrabrite nekoga da postane vaš uhoda. Za neke je to zločin, ali mi to zovemo ljubav. A zar ne želi svaka djevojka malo pažnje (iako ne zna da ju dobiva)?

4. Vrisak
Tragedija može usplatiti ljude. Što možete biti romantičnije od smrti? Pa, mnogo toga. Ali, hej, svatko se pali na drugačije stvari. Neki ljudi se zaljubljuju na vjenčanjima, drugi u crkvi, ali ako ste vi policajac i uz vas je reporter, koji je bolji način da počnete vezu nego mjesto zločina?

3. Brzina
Situacije sa visokim pritiskom ubrzavaju svaku romansu. Čak i ako se on bori da vas spasi od zle terorističke zavjere, ne mora značiti da ne može naći malo vremena za romansu. Ako je uspješan, vi ćete se odmaknuti iz opasne zone i prijeći u ljubavnu zonu. Prvo neka on rastavi bombu, a zatim – vaše srce.

2. Borat
Ciljajte nisko. Iako Pam Anderson izgleda zanosno u kupaćem kostimu, njezin poster neće vam moći zadovoljiti vaše osnovne potrebe. Vaša omiljena prostititka možda nije najbolji izbor, ali ako je on/ona voljna preseliti se u Kazahstan, tada tu mora biti nešto. A vi nećete morati platiti da biste dobili nešto, također.

1. Nikad se nisam ljubila
Vratite se u srednju školu. Možda nećete upasti u grupicu cool osoba, ali koga briga? Još uvijek možete zavesti starijeg frajera koji misli da ste maloljetnica. Zar ne želi svaki frajer žensku dosta mlađu od njega? A ništa to ne naglašava kao izlazak u klub za starije od 18 godina.

Sada kada ste svjesni nekih potencijalnih scenarija za pronaći ljubav, pobrinite se da ugrabite priliku da zapišete svoj broj telefona u knjigu, uđete u autobus koji nosi bombu ili spasite zgodnog frajera od smrti. A neki kažu da su filmovi nerealistični. Ma molim vas!