31 siječnja 2011

10 dijelova odjeće koje svaka žena mora imati

Sheila's Fashion Sense
Email: sheila@sheilasfashionssense.com

Pozdrav,

Ako ste kao ja, pozivnice za razna događanja samo vam dolaze – određeni sastanak, neplanirano putovanje ili zabava. Obično imam toliko kratak rok za prijavu da ne stignem u kupovinu. Tako, tijekom godina naučila sam da se isplati biti spreman. Bez obzira koji je događaj u pitanju, spremna sam.

Napravila sam popis od 10 najvažnijih komada odjeće koje svaka žena mora imati u svom ormaru. Vi tu listu možete i proširiti.

Modno vaša,
Sheila

10 dijelova odjeće koje svaka žena mora imati


Ako morate krenuti na neki događaj u posljednji trenutak i nemate vremena za kupovinu, imate li nešto prikladno za odjenuti? Ako je odgovor ne, ondaje vrijeme da se pripremite. Postoje određeni osnovni komadi odjeće koje svaka žena mora imati u svom ormaru ako želi biti prikladno odjevena za svaku situaciju.

1. Crno odijelo
Klasično crno odijelo je svevremenska tkanina, koju obično nosite u uredu, ali može se nositi u dijelovima ili na zabavi poslije posla. Kako biste se prebacili iz dnevnog u večernji izgled, počnite sa izmjenom cipela, modnih dodataka i majice u stilu večeri.

2. Crne kožne cipele
Za najveću raznolikost, kupite crne kožne cipele tzv. Pumperice sa petom od 5 cm. One su uvijek stilski dotjerane i idu uz hlače i uz suknje

3. Bijela košulja
Blještavo bijela, rastezljiva pamučna košulja je vrlo praktična. Možete ju nositi u uredu uz odijelo, ili povremeno uz jeans. Ona pristaje uz svaku boju i lako ju je uskladiti sa modnim dodacima.

4. Par dijamantnih naušnica (ili barem nešto nalik na dijamante)
Kupite ih velike ili male – odlično izgledaju u svakom obliku. Takve naušnice odmah dodaju glamur i žena se zbog njih osjeća kao kraljica.

5. Strukirana jakna do koljena
Ovu jaknu možete nositi uz suknje, hlače i jeans. Kupite ju sa jednorednim kopčanjem dugmeta i u neutralnoj boji.

6. Jeans u vašoj veličini
Čini se nemoguće, ali jeans može biti jednako savršen kao i udoban. Ako ste kao većina žena isprobat ćete popriličan broj pari prije nego što naiđete na one koje vam zaista odgovaraju. Najbolji stil ovih hlača je one rezane za čizme - sasvim uz nogu, ali ne preuske. Nizak struk (oko 2 cm ispod pupka) je najbolji stil ako želite pokazati trbuh.

7. Mala crna haljina
Ova haljina je sama po sebi savršen stil bez modnih dodataka. Najbolji izbor vam je pomalo sjajna tkanina. Možete ju nositi sa jaknom za dnevni stil ili dodati blještavi nakit, cipele i modne dodatke za večernji stil.

8. Seksi donje rublje
Počnite sa seksi grudnjakom koji vam savršeno pristaje. Pravi grudnjak mora podići i razdvojiti grudi. Zatim dodajte gaćice u nekoj ludoj boji ili dizajnu. Pomisao na rublje koje nosite prodrijet će vam u dubinu misli i osjećat ćete se seksi.

9. Dvije odlične ručne torbice
Za upotpunjavanje odjeće treba vam odlična ručna torbica za svaki dan u dobroj konstrukciji, neutralnoj boji i sa malo stila. Također vam treba večernja torbica sa puno blještavila koja odmah dodaje glamur.

10. Majica sa V - izrezom
Majica sa v-izrezom ide lijepo uz suknje, jeans, hlače i Capri hlače. Kupite najmanje jednu kvalitetnu majicu od laganoh pamuka ili tanke svile. Pobrinite se da je u boji koja vam je usklađena sa ostatkom odjeće.

Sheila Dicks je konzultant za imidž i odjeću koja pomaže ženama da je osjećaju pouzdanije odijevajući se prema svome tipu tijela. Da biste dobili savjete kako se odijevati da izgledate vitkije i kako pronaći svoj najbolji stil nabavite primjerak njezine elektroničke knjige 'Image Makeover' na http://www.how-to-dress.com ili pođite na http://www.sheilasfashionsense.com za besplatnu reportažu '7 Things Your Girlfriends Won't Tell You About Beauty and Fashion' (7 stvari koje vam prijateljica neće reći o ljepoti i modi).

30 siječnja 2011

"Living Better...For Less" 15

Dollar Stretcher Tips

"Living Better...For Less"
September 25, 2007
Volume 9, Number 77


=======================================================

Bojanje prstima

Možete platiti veliku lovu za netoksične boje kojima djeca mogu crtati prstima. Ali, ja sam otkrila da nekoliko kapi boje za hranu u običnom jogurtu daje dovoljno lijepu boju koja ni približno nije toksična, a hranjiva je! Kao bonus, moja mala djeca mogu bezbrižno se zabavljati zajedno sa starijom braćom, a ja se neću brinuti što im boja dospije u usta! Ovo je dobitak za sve nas!
Jeanne

*********
Bankovni ček

Nakon što mi je banka naplatila pogrešan iznos, sada čuvam sve račune nakon kupovina i račune za režije dok mi ne stigne slijedeći ispis iz banke. Tada usporedim iznos na ispisu sa onim u mojoj čekovnoj knjižici.

Jednom prilikom uočila sam da sam u istom mjesecu dva puta dobila naplatu istog duga.
Kad sam nazvala banku, rekli su mi da treća stranba obavlja naplatu dugova i da je možda zbog toga naplaćeno dva puta. Odmah su mi uredili povrat novca i obavijestili tu treću stranu. To bi mi bio dodatni trošak od najmanje 400 kuna i zbog toga bi mi račun bio u crven0om. Na svakom računu koji odlažem u čekovnu knjižicu označim crtu. Na taj način znam da sam taj račun plaćala preko tekućeg računa. Uvijek točno znam koliko mi je novca ostalo nakon svih plaćanja koja moram napraviti.

Dobro je znati da u današnjem poslovnom svijetu se možeš zaštititi za nekoliko minuta. Sada mi kćeri učim da na isti način paze na svoj novac.
Missy W.

*********
Priručni kalkulator

Čini se da ovih dana gotovo svaka osoba ima mobitel. Većina mobitela u sebi ima ugrađenu funkciju kalkulatora. Kad odlazim u trgovinu, samo pokrenem funkciju kalkulatora i zbrajam sve što stavljam u kolica. Kako bi mi bilo jednostavnije preskačem upisivanje decimala (4.26 tako postaje 426) ili zaokružim na slijedeći okrugli broj. Na taj način možete priblično točno nati koliko vam je novca potrebno na blagajni, pa je vjerojatnije da ćete izbjeći pogrešne cijene (ako naplaćeni iznos bude veći nego što ste sami zbrojili), a to će vam uštedjeti i vrijeme i novac.
Dana B.

=======================================================

Spojeni parovi

OK, priznajem da volim naušnice! Imam ih toliko da već teško pazim na njih. Otišla sam u trgovinu proizvodima za ručne radove i kupila desetak manjih vrećica od platna. Sada u svaku vrećicu složim jedan do dva para naušnica (ako su jednakih boja) i zatim sve vrećice složim u prozirnu kutiju. Kada želim određene naušnice samo pogledam na vrećici gdje piše boja koju želim i lako ih pronađem!
Diane

*********
Glazura na kvadrat

Kada kupite glazuru za kolač, izvadite ju iz posude u kojoj ste kupili, prebacite u duboku zdjelu, i miješajte ju mikserom.
Glazura će tako udvostručiti svoju količinu. Imat ćete veću količinu glazure za više kolača ili samo jedan kolač, ali sa manje kalorija i šećera.
Joyce

=======================================================

Hvala!

Informacije o publikaciji:
Copyright "The Dollar Stretcher, Inc." 2007. Sva prava pridržana.
Kopije se mogu distribuirati bez dodatnog elektroničkog odobrenja. Ovaj newsletter možete reproducirati, bez izmjena, bez komercijalnih svrha i bez gore navedenog dopuštenja. Pretpostavlja se da će sva pitanja, savjeti i odgovori biti pisani bez ispravaka i bez dopuštenja osoba navedenih u njima. Ime i e-mail adresa osobe navedene u newsletteru neće se koristiti bez specifičnog zatraženja ili dozvole. Sva pisma postaju vlasništvo tvrtke "The Dollar Stretcher, Inc".

Informacije o sponzorstvu:
The Dollar Stretcher objavljuje 8 različitih e-zina i stiže do više od 400,000 čitatelja svakog tjedna. Informacije o plaćanjima dostupne na mailto:marketing@stretcher.com

The Dollar Stretcher, Inc. (c) 2007
Sva prava sadržana.

gary@stretcher.com
http://www.stretcher.com

29 siječnja 2011

"Living Better...For Less" 14

The Dollar Stretcher

"Living Better...For Less"
September 24, 2007
Volume 12, Number 39


=======================================================

Predivne usne!

Najlakša i najukusnija maska za usne koju sam ikada iskušala (prijedlog je došao od moje mame) ne najobičniji med na usnama! Dovoljan je tanak sloj, a učinit će čuda ako se uspijete oduprijeti nagonu za lizanje. Pobrinite se da su vam usne očišćene. Odlično je ako se koristi svakog dana u trajanju od oko 3 tjedna, posebno ako se ne možete nasmiješiti bez da razdvojite usne. Možete ga ostaviti da djeluje koliko god želite, a ja ga najradije namažem navečer prije odlaska na spavanje. Ujutro su mi usne tako meke i slatke!

Med je otporan na bakterije, omekšava tvrdu stolicu i ima piling učinak na tijelo, izvana i iznutra.
Koristi se ne samo za zaslađivanje hrane i pića, već i u medicinske svhrne, posebno u orijentalnoj medicini. Zato što tako lijepo omekšava kožu možete ga koristiti na licu (i vratu) kao najjednostavniju hidratantnu masku za lice.
Grace H.

*********
Uklanjanje mirisa urina kućnih ljubimaca

Imala sam stanara čiji je stari mačak mokrio iza većih komada namještaja. Nakon što sam iskušala već gotovo sve, odlučila sam izrezati komad tepiha na kojem se miris osjetio najjače. Već sam ga izvukla ispod namještaja (a i tako je došlo vrijeme za promjenu tepiha) kad je naišao susjed i preporučio mi ekstrakt vanilije koji inače koristim za kolače. Sve što je trebalo učiniti jest naliti veću količinu tog ekstrakta, zato sam kupila nekoliko bočica i počela izlijevati. To je toliko prekrilo miris mačjeg urina da se zaista počeo osjećati ugodni miris vanilije.
Michaela E.

=======================================================

Hvala!

Informacije o publikaciji:
Copyright "The Dollar Stretcher, Inc." 2007. Sva prava pridržana.
Kopije se mogu distribuirati bez dodatnog elektroničkog odobrenja. Ovaj newsletter možete reproducirati, bez izmjena, bez komercijalnih svrha i bez gore navedenog dopuštenja. Pretpostavlja se da će sva pitanja, savjeti i odgovori biti pisani bez ispravaka i bez dopuštenja osoba navedenih u njima. Ime i e-mail adresa osobe navedene u newsletteru neće se koristiti bez specifičnog zatraženja ili dozvole. Sva pisma postaju vlasništvo tvrtke "The Dollar Stretcher, Inc".

Informacije o sponzorstvu:
The Dollar Stretcher objavljuje 8 različitih e-zina i stiže do više od 400,000 čitatelja svakog tjedna. Informacije o plaćanjima dostupne na mailto:marketing@stretcher.com

The Dollar Stretcher, Inc. (c) 2007
Sva prava sadržana.

gary@stretcher.com
http://www.stretcher.com

28 siječnja 2011

Jednostavan vodič kako pročistiti odjeću u ormaru



Proljeće stiže, a sa njim i savršeno vrijeme za pospremanje ormara sa odjećom i priprema za novu sezonu. Ali kako odlučiti što zadržati, a čega se odreći? Evo jednostavnog vodiča:

1. Preveliko je ili premalo. Izvadite to iz ormara i poklonite onome za koga mislite da bi mogao/la nositi. Čak i ako pokušavate izgubiti ili dobiti nekoliko kilograma, ne vrijedi to čuvati. Živite u 'sada' trenutku, a jednom kad dosegnete cilj, možete se nagraditi kupovinom nove odjeće koja će pristajati novoj figuri.

2. Ne sviđa vam se. Tu nema razmišljanja. Riješite se toga još danas.

3. Umrljano je. Ako vam se zaista sviđa taj komad odjeće, ali ne nosite ga zbog mrlje, potrošite nešto vremena na pokušaj da isperete mrlju. Ako ju ne možete isprati, odnesite tu odjeću u obližnju čistionicu. Ako ni oni ne izvuku mrlju, a nema načina da ju sakrijete, recimo našivanjem ukrasa ili modnih dodataka, onda ćete se ipak morati odreći tog komada odjeće.

4. Potrgano je, previdljivi su zašitci ili se treba prekrojiti. Ili napravite popravke sami, neka vam popravi netko drugi ili se riješite ako nije vrijedno cijene popravka. Izaberite nešto od ovoga još danas, radije nego da dopustite da se oštećena odjeća sakuplja u vašem ormaru.

5. To je odjeća za stil NOSI SAMO JEDNOM. Ako imate vjenčanicu, haljinu sa maturalne zabave, smoking ili sličnu odjeću koja se nosi samo jednom u svom ormaru, tada morate donijeti emocionalnu odluku. Ako ne možete podnijeti da se riješite tih predmeta jer imaju mnoge uspomene, onda ih jednostavno morate sačuvati. Ipak, ako imate snimku sebe u toj odjeći koja se nosi samo jednom i to vam je dovoljno, razmislite o tome da poklonite taj komad odjeće nekome tko bi mogao u tome stvoriti nove uspomene. Sa druge strane, ako vam se uz tu osjeću vraćaju loše uspomene, riješite je se što prije. Odnesite to u trgovinu starom odjećom, prodajte na obližnjoj dvorišnoj rasprodaji ili ju poklonite.

6. To je odjeća za posebne prilike. Ako imate odjeću pripremljenu za nošenje samo na posebnim prilikama, kao što je vjenčanje ili krštenje, zadržite ju. Ali samo ako a) volite tu odjeću, b) pristaje vam, c) u dobrom je stanju. Ako gotovo nikad ili vrlo rijetko odlazite na posebna događanja, zašto ne pripremite poseban spoj sa suprugom i izlazak na večeru u otmjenom restoranu?

7. Možda će se vratiti u modu. Ovo je najgori razlog za čuvanje odjeće. Mogu proći godine prije nego se ta odjeća vrati u modu (ako se uopće vrati). Što ako jednog dana naiđem na tematsku zabavu? Vjerojatno možete lako ponovo kreirati taj izgled posjetom lokalnoj zalagaonici.

8. Nemate odjeću sa kojom možete kombinirati. Možda imate suknju koju volite, ali ne možete pronaći košulju koja bi joj odgovarala – ili obratno. Krenite u potregu ovog vikenda za savršenim spojem odjeće koju imate. Zapamtite, neutralne boje kao što su crna, smeđa, bež i siva idu dobro sa većinom ostalih boja. Najbolje je ponijeti sa sobom u kupovinu komad odjeće za koji tražite spoj, pa će vam prodavačica pomoći. Pokušajte u trgovačkim centrima, tako ćete obići nekoliko trgovina prije nego što se odlučite. Bit ćete sretni što napokon možete odjenuti tu lijepu suknju sa nečim što vam pristaje uz nju!

9. Nikada ne nosite jer imate previše odjeće. Ako vam je ormar natrpan odjećom, pa neke kombinacije nikada ne odijevate jer do njjih ne možete doći, možda je najbolje razmisliti o tome da dio odjeće spremite u skladište kako bi vam u ormaru bilo više mjesta. Jedino što svakako ne trebate učiniti jest otići u kupovinu odjeće. Nemojte više ništa dodavati. Druga mogućnost, ako vam se uklapa u budžet, instalirajte profesionalni ormar. Takav ormar ima sistem za organiziranje i odvajanje odjeće da biste sve mogli vidjeti u jednom pogledu.

Get Organized Now! Newsletter
napisala Maria Gracia
http://www.getorganizednow.com

26 siječnja 2011

"Living Better...For Less" 13

Dollar Stretcher Tips

"Living Better...For Less"
September 21, 2007
Volume 9, Number 76


=======================================================

Rastezanje mljevenog mesa

Najlakši i najjeftiniji način da rastegnete količinu mljevenog mesa jest dodavanje svježih klica zrnatog povrća u sirovo meso, pa sve ispecite zajedno.
Povrće će tako upiti okus mesa i mesne sokove, pa kad je pečeno nećete osjetiti razliku. Ovo ide dobro uz hranu jakog okusa kao chili, tacos, i slično. Na ovaj način se često može prehraniti do 6 odraslih osoba sa mesnim okruglicama za dvije osobe. A tako dobivate manje kalorija, više vlakana i slično.

Isti princip koristim i za kobasice, pečenke od mljevenog mesa i mljevenu puretinu, pa ne vidim razlog zašto to ne bi upalilo i sa piletinom i ostalim mesima.
Debbie

*********
Marginalne uštede

Jedan od načina kako štedim papir za printanje jestpromjena margina. Većina dokumenata ima margine odmah postavljene na 2 cm od vrha i od dna, te 2,5 cm sa lijeve i sa desne strane.

Ja otvorim karticu "File" ili "Format" i kliknem na "Page Set Up" ili "Format Document" (ovisno o računalu). Tada promijenim veličinu margina na manje; obično uzmem najmanje što mi dopušta što je oko 1 cm ili nešto više sa svake strane. Možete prilagoditi veličinu kako želite. Isto tako možete prilagoditi veličinu slova na što manje.

Uz ove male promjene, često isprintam cijeli dokument na samo jednoj strani umjesto na dvije ili više.
Lynne J.

*********
Topli kreveti

Već godinama koristim vrećice za stvaranje kuglica leda kada imam neke bolove ili glavobolju. U isto vrijeme uzmem kod kuće sašivenu vrećicu punu zrna kukuruza koju zagrijem u mikrovalnoj i držim ju uz sebe da me grije po noći. Primijetila sam i da vrećica napunjena ledom još bude hladna ujutro, ali ona sa kukuruzom je do jutra sasvim hladna. To mi je dalo do znanja da voda zadržava svoju temperaturu mnogo duže, pa sam jedne večeri vrećicu za led napunila toplom vodom i stavila je na noge čim sam legla. Na pravo iznenađenje još uvijek je bila topla kad sam se ujutro počela buditi! Sada svaki čaln moje obitelji ima svoju "vrećicu za led " koju može ponijeti u krevet, pa se termostat noću spušta prilično nisko.
Patty J. in frigid Minnesota

=======================================================

Ukusna peciva

Za zagrijavanje kruha ili peciva iz zamrzivača, stavite ih u mikrovalnu sa čašom vode. To će učiniti da nakon grijanja budu topli, svježi i vlažni.
JF

======================================================= Hvala!

Informacije o publikaciji:
Copyright "The Dollar Stretcher, Inc." 2007. Sva prava pridržana.
Kopije se mogu distribuirati bez dodatnog elektroničkog odobrenja. Ovaj newsletter možete reproducirati, bez izmjena, bez komercijalnih svrha i bez gore navedenog dopuštenja. Pretpostavlja se da će sva pitanja, savjeti i odgovori biti pisani bez ispravaka i bez dopuštenja osoba navedenih u njima. Ime i e-mail adresa osobe navedene u newsletteru neće se koristiti bez specifičnog zatraženja ili dozvole. Sva pisma postaju vlasništvo tvrtke "The Dollar Stretcher, Inc".

Informacije o sponzorstvu:
The Dollar Stretcher objavljuje 8 različitih e-zina i stiže do više od 400,000 čitatelja svakog tjedna. Informacije o plaćanjima dostupne na mailto:marketing@stretcher.com

The Dollar Stretcher, Inc. (c) 2007
Sva prava sadržana.

gary@stretcher.com
http://www.stretcher.com

22 siječnja 2011

5 savjeta kako obući veću odjeću, a izgledati mršavije

Sheila's Fashion Sense
Email: sheila@sheilasfashionssense.com

Pozdrav,

"Znati koji stil odijevanja vam najbolje pristaje znači osigurati se da izgledate savršeno i pri tome uštedite nooovac." Ako redovito čitate moj newsletter vjerojatno već znate da je ovo moja mantra. Dok sam bila u kupovini prošlog tjedna shvatila sam koliko je zapravo istinita.

Prodavačica mi je bila od velike koristi, pokazivala mi je suknje, hlače, jakne i majice zakoje je smatrala da mi odlično stoje. Većinu sam odbila iz razloga što nisam tražila takve predmete, nisu bili u mom stilu i nisu bili u odgovarajućoj boji.

Da sam bila kao većina žena i da nisam sasvim sigurna što mi pristaje vjerojatno bih tada nakupovala hrpu odjeće – koja bi kasnije loše izgledala i bila bi pogrešne boje. Ako ne znate što najbolje stoji na vama, počnite učiti već sada. Ne samo da ćete biti pouzdani kod slijedeće kupovine, već ćete uštedjeti i vrijeme i novac.

Želim vam odličan tjedan i odličnu kupovinu.
Modno vaša,
Sheila

5 savjeta kako obući veću odjeću, a izgledati mršavije


Želite li izgledati mršavije? Ako je odgovor da, a nosite veliku, vrećastu odjeću, vrijeme je da to promijenite i riješite se tog problema. Suprotno onome što možda vjerujete; vrećasta odjeća ne samo da neće učiniti da izgledate mršavije, već će zapravo učiniti da izgledate još krupnije. Znati kako se odjenuti prema obliku tijela nije vještina sa kojom se rađamo, ali možemo ju lako naučiti. U savršenom svijetu na nama bi sve trebalo izgledati odlično. Budući da ne postoji takav svijet, imamo opciju uzeti svoj izgled u svoje ruke i pronaći stil u kojem ćemo zasjati.

Evo savjeta koji će vam pomoći:

1. Kroj i dizajn odjeće koju kupujete može promijeniti vaš izgled. Oko automatski prati linije; linije imaju svrhu smanjivanja ili povećavanja. Pokušajte sa linijama koje produžuju trup tijela kao što su V izrezi, a čuvajte se onoga što vaše lice čini preširokim, kao dolčevita.

2. Naučite koji vam stil najbolje pristaje i time ćete uštedjeti vrijeme i trud. Svaka žena, iako su neke slične, različita je od druge. Uzmite si vremena i razgledajte trgovine. Ne moarte se pomiriti sa jaknama i majicama bez oblika. Krojeni stilovi su mnogo bolji i učinit će vas mršavijom.

3. Obratite pažnju na boju. Prava boja u blizini lica učinit će da izgledate živahnije i budnije; tamnije boje smanjuju, a nošenje iste boje od glave do pete učinit će vas mršavijom.

4. Koliko dobro vaša odjeća izgleda izvana zapravo je prilično povezano sa onime što nosite iznutra. Donje rublje jest osnova za sve ostalo što nosite. Na primjer, grudnjak koji ne prodržava prava mjesta (posebno ako imate velike grudi) učinit će da vam se grudi spuste, sakrit će sva zaobljenja i učiniti da izgledate zgrbljeno.

5. Modni dodaci. Oni su šlag na torti – u ovom slučaju izvrstan dodatak izgledu. Modni dodaci čine da izgledate živahnije. Koristite ih za privlačenje pažnje na dijelove sa kojima se najviše ponosite.

Sheila Dicks je konzultant za imidž i odjeću koja pomaže ženama da je osjećaju pouzdanije odijevajući se prema svome tipu tijela. Da biste dobili savjete kako se odijevati da izgledate vitkije i kako pronaći svoj najbolji stil nabavite primjerak njezine elektroničke knjige 'Image Makeover' na http://www.how-to-dress.com ili pođite na http://www.sheilasfashionsense.com za besplatnu reportažu '7 Things Your Girlfriends Won't Tell You About Beauty and Fashion' (7 stvari koje vam prijateljica neće reći o ljepoti i modi).

21 siječnja 2011

3 voćna frapea koje ne želite dijeliti

napisala Jessica S



Da, ovi frapei su zaista među najboljima. Iskušajte ih i uvjerit ćete se.

Frape od naranče s jogurtom
Ovo je među najukusnijim receptima za frape. Zaista podsjeća na one slasne narančine sladolede na štapiću sa kremom od vanilije u sredini. Evo kako ga možete pripremiti.

- 460 g jogurta od vanilije
- 3/4 šalice smrznutog koncentrata soka naranče, odmrznuto
- 1 i 1/2 šalica mlijeka

Sve sastojke ulijte u blender. Miješajte dok nastane glatka krema. Pobrinite se da je sve dobro izmiješano, pa poslužite sa svježom mentom.
Ovaj frape posebno je ugodan tijekom vrućih ljetnih dana. Pripremite ga slijedeći put kad krenete na izlet ili na roštilj sa prijateljima. Ova količina daje dovoljno za 4 osobe.

Evo još 2 recepta koje ćete voljeti.

Kremasta dinja

- 1 dinja, očišćena i izrezana na kockice
- oko 3 žlice šećera, ili po ukusu
- 2 šalice leda

Stavite dinju u blender i miješajte da se smrvi. Dodajte šećer i još kratko miješajte. Ako volite dinju, ovo će vam biti omiljeni frape. Prelijte preko smrvljenog leda i poslužite.

Voć-tastično

- 2 šalice jagoda, očišćenih
- 2 zrele banane, usitnjene
- 1 šalica soka naranče
- 2 kavija, oguljena i usitnjena
- 230 g jogurta od jagode.

Ulijte sve sastojke u blender i miješajte dok postane glatko, pa ćete imati jedan od meni najdražih frapea.

Ovaj frape daje dozu tropskog osjećaja i ukusan je. Odličan je za djecu koja baš ne vole jesti voće.

Svidjet će im se ovaj okus, a dobit će dovoljno hranjivih sastojaka i vitamina. Savršeno za vruće dane. Uživajte.

20 siječnja 2011

Recepti za voćne napitke koji će vas pokrenuti



napisala Jessica S

Energetski mliječni napitci sa voćem su odličan način za razbuđivanje u rano jutro ili dodatnu energiju tijekom dana.

Za pripremu jednog takvog ukusnog frapea, sve što trebate jest:
- 2 svježa, oguljena i usitnjena kivija
- 2 zrele banane
- 1 kruška, oguljena i usitnjena.
- 2 jogurta sa okusom kivija ili obični. Bit će dovoljno najmanje pakiranje koje nađete.

Sve gore navede sastojke ubacite u blender. Ovo je najbolji recept za frape, jer daje veeeliku količinu energije.

Ako pogledate djecu, koja trče po dvorištu i vrište iz dubine srca, pa poželite da imate barem djelić te energije, ovo je odličan frape za vas.
Jednostavno usitnite sve voće, pa ga zajedno sa jogurtom ubacite u blender.
Miješajte oko 40 sekundi, zatim provjerite i miješajte još (ako je potrebno) 10 do 15 sekundi.
Ovaj frape je bogat, i ima prilično jak okus. Odličan je i ako ga dobro rashladite prije posluživanja bit će jedna od najboljih voćnih delicija koje ste ikada probali.
Ako želite poslužiti ukusan frape svojim gostima, možete ga preliti u visoke čaše i ukrasiti sa grančicom metvice.

Još jedan ukusan frape treba također samo nekoliko sastojaka:

- 2 šalice komadića lubenice – pobrinite se da nema sjemenki, jer one će dati gorčinu vašem frapeu.
- 1 šalica svježih malina
- 2 kuglice omiljenog sladoleda

Voće ubacite u blender. Miješajte oko 20 sekundi, zatim dodajte sladoled.
Miješajte još oko 10 sekundi, pa uživajte! Ovo je jedan od frapea koji imaju najzanimljiviji okus.

18 siječnja 2011

"Living Better...For Less" 12

The Dollar Stretcher

"Living Better...For Less"
September 17, 2007
Volume 12, Number 38

=======================================================


Rješavanje odrasle djece koja žive kod kuće

Živjela sam kod kuće 3 godine tijekom studija. Imala sam posao, ali nisam baš bila plaćena jako puno, pa si nisam mogla priuštiti stan u centru grada. Ipak, od mene se očekivalo da svoju sobu održavam čistom kako čistačica (a mama ju je uvijek imala na platnoj listi) kada dođe može samo usisati i obrisati prašinu. Očekivalo se da sama perem svoje rublje ako mi je trebalo nešto sasvim čisto. Inače bi ste završilo u ormaru mojih roditelja. Također sam plaćala 15 kuna na tjedan (zapravo, to je bilo još 1976) za sve troškove. Također, morala sam pripremiti večer bar jednom tjedno, te sama platiti za namirnice koje su mi potrebne. Za mene je to bilo malo, ali mi je ipak pomoglo. Također, naučilo me korisnim vještinama i steklo mi je naviku da ih koristim. Nisam sigurna hoće li ovo vrijediti u današnje vrijeme, ali za mene je to bio odličan početak.
Liz

*********
Aukcije za rabljene aute

Upravo smo kupili malo stariji rabljeni kamionet na aukciji rabljenih automobila. Koristili smo vrijeme i oko 6 mjeseci odlazili na takve aukcije dok nismo naišli na ono što nam je odgovaralo po izgledu i po količini novca. Kada smo preuzeli vlasništvo nad upravo kupljenim kamionetom (banka koja ga je prodavala dala nam je 50% popusta), svjetlo da motor radi bilo je uključeno. Nismo se brinuli jer smo odradili sve provjere auta. Motor je bio zaista vrlo tih. Kada sam odvezao kamionet do radionice za papravak želji su mi naplatiti 78 kn samo da saznaju zašto je ono svjetlo bilo upaljeno!

Budući da sam sam-svoj-majstor, otišao sam kući i pokušao saznati što mi treba za skeniranje. Zamislite samo što sam saznao: nabavio sam program i kabel kojim se to povezuje za oko 120 kn. Zo je manje nego skeniranje dva automobila! Također, obavijestio sam prijatelje i rodbinu da ću im moći pružiti tu uslugu za vrlo malo novca! Naš skener se isplatio već nakon nekoliko pregleda! Zato, istražite preko interneta što vam je potrebno da sami napravite uslugu koju će vam drugi masno naplatiti! Usput rečeno, skeniranje je pokazalo da je potrebna promjena ulja.
D. B. in Manitoba, Canada

*********
Računi za grijanje

Usprkos životu u apartmanu stisnutom između druga dva, tijekom zime teško je zadržati toplinu u stanu. Zidovi i prozori nemaju izolaciju, a tako je i sa podovima, krevetima, zahodom, ormarima i slično. Sve je prilično ledeno, pogotovo noću.
Na nesreću, tu ne mogu učiniti gotovo ništa.
Često sam se budila tijekom noći smrznuta, morala sam nagovarati samu sebe da se ustanem iz toplog kreveta u hladnoću i zaista sam pojačavala grijanje gotovo do maksimuma.

Prošle zime, otkrila sam da za oko 100 kn ili nešto više možete kupiti podnu postavku sa zagrijavanjem (odmah sam ju otrčala kupiti).
Imala je 20 postavki, dugme protiv pregrijavanja, te se automatski isključivala nakon 10 sati rada da se ne bi zapalila. Ona zagrijava samo ono što se stavi preko nje, pa se energija ne troši uzalud. To mi je omogućilo da termostat smanjim do gotovo minimuma, a tijekom noći stan je bio relativno ugrijan. A plaćala sam oko 20 kn manje na računima za grijanje nego godinu ranije. Bila je to dobra kupovina.
Lynda C.

*********
Sameđi šećer

Smeđi šećer se kod mene nikada ne zrguša. Uvijek mi je dostupan i nikada ne moram plaćati ekstra novac za naknadne kupovine. Umjesto toga, u staklenki imam točno onu količinu koju recept traži. Uvijek imam i običnog šećera i melase pri ruci. Kada uzmem recept za koji treba smeđu šećer, prvo izmjerim obični šećer na jednaku količinu, a onda dodajem po nekoliko kapi melase (samo male količine djeluju) i to promiješam dok ne dobijem odgovarajuću boju.
Cheryl C. in Midlothian, VA

=======================================================

Informacije o publikaciji:
Copyright "The Dollar Stretcher, Inc." 2007. Sva prava pridržana.
Kopije se mogu distribuirati bez dodatnog elektroničkog odobrenja. Ovaj newsletter možete reproducirati, bez izmjena, bez komercijalnih svrha i bez gore navedenog dopuštenja. Pretpostavlja se da će sva pitanja, savjeti i odgovori biti pisani bez ispravaka i bez dopuštenja osoba navedenih u njima. Ime i e-mail adresa osobe navedene u newsletteru neće se koristiti bez specifičnog zatraženja ili dozvole. Sva pisma postaju vlasništvo tvrtke "The Dollar Stretcher, Inc".

Informacije o sponzorstvu:
The Dollar Stretcher objavljuje 8 različitih e-zina i stiže do više od 400,000 čitatelja svakog tjedna. Informacije o plaćanjima dostupne na mailto:marketing@stretcher.com

The Dollar Stretcher, Inc. (c) 2007
Sva prava sadržana.

gary@stretcher.com
http://www.stretcher.com

14 siječnja 2011

"Living Better...For Less" 11

Dollar Stretcher Tips

"Living Better...For Less"
September 14, 2007
Volume 9, Number 74


=======================================================

Financiranje vrta za slijedeću godinu

Volim vrtove sa povrćem. Uvijek imam povrća više nego što mogu potrošiti. Dio povrća ponesem kolegama u ured, pa ih složim u košaricu "Uzmi nešto i ostavi novčić". Time plaćam nabavku sjemenki za slijedeću godinu. Kolege dobiju svježe proizvode, a ja nisam morala trošiti vlastiti novac za sjemenje već 3 godine! Čak sam počela uzimati i zahtijeve za vrste povrća.
Christian F. in Olathe, KS

*********
Nema više loših mirisa

Ugljik iz novina upija loše mirise. Sportsku obuću napunite novinama koje će upiti vlagu i loš miris i doslovno ih osušiti preko noći.
Theresa

*********
Prelijepi suveniri

Tijekom godine u nekoliko navrata odlazimo na putovanja. Volimo poći u lokalni "antikvarijat " i potražiti suvenire. Uvijek postoje lokalni predmeti koji nas oduševe. Uokvirili smo pero sa Tuzigoot papige, par kineskih dječjih cipelica, ogromni privjesak za ključeve u obliku kostura iz Engleske, i još cijelu hrpu drugih suvenira. Svaki put kad netko ugleda te suvenire u mojoj kući, sjetim se mjesta gdje sam ih nabavila i novca koji sam uštedjela na dekoru kuće kako bih mogla nastaviti putovati!
Lyn

=======================================================

Čišćenje prozora na profesionalan način

Jednom sam zamolila profesionalnog čistača prozora na radnom mjestu da mi oda tajnu zaista čistih prozora i ogledala. Rekao mi je da stavim 3-4 kapi deterdženta za posuđe u bocu od 8 dcl napunjenu vodom koja ima raspršivač. Prvo nasprejam površinu i zatim krpom od mikrovlakana uklonim masnoće i prašinu. Zatim nasprejam ponovo i iskoristim onu poznatu spužvicu sa gumenim rubom. To je zaista djelotvorno! Nikada više neću kupiti sredstva za čišćenje stakla!
Karen A.

*********
Uštede energije malo po malo

Kada kuhate osušeno zrnje, nije baš neophodno ostaviti šetdnjak uključen 2 ili više sati. Ostavite da ključa 30 minuta, zatim lonac čvrsto pokrijte i isključite toplinu. Zrnje će biti skuhano za uobičajenih 2 sata, ali vi nećete toliko trošiti plin ili struju. Također, moći ćete izići iz prostorije, čak i iz kuće, jer neće biti straha zbog uključenog štednjaka.

Slično tome, nakon što preokrenete posljednju palačinku, isključite štednjak. Ostatak topline na tavi dovršit će pečenje posljednje palačinke. Naravno, ušteda energiju je tu vrlo mala, ali i tako sitne uštede s vremenom se zboje u veliki iznos!
Elsie in North Georgia

=======================================================

Hvala!

Informacije o publikaciji:
Copyright "The Dollar Stretcher, Inc." 2007. Sva prava pridržana.
Kopije se mogu distribuirati bez dodatnog elektroničkog odobrenja. Ovaj newsletter možete reproducirati, bez izmjena, bez komercijalnih svrha i bez gore navedenog dopuštenja. Pretpostavlja se da će sva pitanja, savjeti i odgovori biti pisani bez ispravaka i bez dopuštenja osoba navedenih u njima. Ime i e-mail adresa osobe navedene u newsletteru neće se koristiti bez specifičnog zatraženja ili dozvole. Sva pisma postaju vlasništvo tvrtke "The Dollar Stretcher, Inc".

Informacije o sponzorstvu:
The Dollar Stretcher objavljuje 8 različitih e-zina i stiže do više od 400,000 čitatelja svakog tjedna. Informacije o plaćanjima dostupne na mailto:marketing@stretcher.com

The Dollar Stretcher, Inc. (c) 2007
Sva prava sadržana.

gary@stretcher.com
http://www.stretcher.com

10 siječnja 2011

"Living Better...For Less" 10

Dollar Stretcher Tips

"Living Better...For Less"
September 11, 2007
Volume 9, Number 73

=======================================================


Tretman za atletsko stopalo

Evo trika koji sam naučio kao mladić pokušavajući se uklopiti u Marince. Moja majka je kupila nekoliko štapića cimeta i kuhala ih u loncu vode oko 10 minuta. Tada ih je pokrila i ostavila da odstoje nekoliko minuta. Nakon toga prelila je tekućinu u stari lavor, pa sam ja u tome natapao stopala sve dok se tekućina nije ohladila. Dva dana kasnije nestao je moj problem sa atletskim stopalom, pa su me automatski pomakli na listu za aktivne marince. Prošlo je nekoliko godina dok mi se problem vratio.
CS

*********
Kontroliranje vrećica

Plastične folije ili vrećice često se upropaste kada se pokidaju ili zalijepe. Jednostavno rješenje – čuvajte ih u zamrzivaču. Sasvim jednostavno ćete uzeti novi komad bez trganja ili lijepljenja.
Angie

*********
Posuđe bez mrlja

Umjesto kupovanja skupih proizvoda za uklanjanje mrlja sa posuđa, posudu vaše perilice napunite sa običnim bijelim octom. On djeluje jednako dobro, a mnogo je jeftiniji. Vjerojatno je i mnogo zdraviji za okoliš.
Lorre J. in Phoenix, AZ

=======================================================

Jednostavno brisanje prašine

Sa svim priborom za čišćenje čuvam staru četku za bojanje zidova. Kad trebam očistiti police sa knjigama, poprskam ih sprejom protiv prašine i koristim tu četku. Tako je čišćenje prašine postalo omiljeni posao za moju djecu.
Iris S.

*********
Treba vam više prostora u zamrzivaču?

Imam mali hladnjak sa vrlo malo prostora za zamrzavanje. Otkrila sam da si taj prostor mogu udvostručiti tako što smrznute proizvode izvadim ih njihovih originalnih kutija.
Većina smrznute hrane zatvorena je u plastičnu vrećicu unutar kutije. Jednostavno odrežem savjet za kuhanje i selotejpom zalijepim za vrećicu. Ovo je posebno djelotvorno za pizze i povrće. Sada često kupujem smrznuto povrće na akcijama i ne brinem se za prostor u hladnjaku. Ako vas zabrinjava rok trajanja, onda isto odrežite ga sa kutije i zalijepite na vrećicu.
Charyl S.

=======================================================

Hvala!

Informacije o publikaciji:
Copyright "The Dollar Stretcher, Inc." 2007. Sva prava pridržana.
Kopije se mogu distribuirati bez dodatnog elektroničkog odobrenja. Ovaj newsletter možete reproducirati, bez izmjena, bez komercijalnih svrha i bez gore navedenog dopuštenja. Pretpostavlja se da će sva pitanja, savjeti i odgovori biti pisani bez ispravaka i bez dopuštenja osoba navedenih u njima. Ime i e-mail adresa osobe navedene u newsletteru neće se koristiti bez specifičnog zatraženja ili dozvole. Sva pisma postaju vlasništvo tvrtke "The Dollar Stretcher, Inc".

Informacije o sponzorstvu:
The Dollar Stretcher objavljuje 8 različitih e-zina i stiže do više od 400,000 čitatelja svakog tjedna. Informacije o plaćanjima dostupne na mailto:marketing@stretcher.com

The Dollar Stretcher, Inc. (c) 2007
Sva prava sadržana.

gary@stretcher.com
http://www.stretcher.com

05 siječnja 2011

"Living Better...For Less" 9



The Dollar Stretcher

"Living Better...For Less"
September 10, 2007
Volume 12, Number 37

=======================================================

Zbrajanje u hodu

Kad krenem u kupovinu namirnica naoružam se sa priručnim kalkulatorom. Mnogo mi je lakše tako pratiti potrošnju, da ne bih prešla granicu dopuštenog. To me također podsjeća da kupujem ono što mi je potrebno, a ne ono što želim, jer odmah vidim koliko će moje želje zagristi u budžet.
M.

*********
Čitači koda

Prijateljica mi je podijelila savjet koji mi je uštedio mnogo novca prilikom popravka auta. Većina trgovina dijelovima za automobile ima aparat koji prinesu automobilu i koji odmah ukaže u čemu je pogreška. Ta je usluga sasvim besplatna.

Nedavno se to dogodilo mome automobilu. Otkrila sam da suprug nije zavrtio poklopac benzina sasvim do kraja. Kada sam ga konačno zavrnula prilikom ulaska u trgovinu, zaposlenik trgovine ponovo je pregledao auto tim aparatićem i ništa se više nije ukazalo. To mi je uštedjelo mnogo vremena koje bi mi trebalo za vožnju na popravak, posebno zato što je auto još uvijek bio pod garancijom, a do najbliže radione za popravak ima manje od 60 km.
Stacey S. in Muncie, IN


*********
Posjetite zemlju

Živim u predgrađu jednom zaista velikog grada. Moja sestra živi u seoskom dijelu, oko 10 minuta od moje kuće. Mome psu nedavno je trebala veterinarska njega, a ona mi je preporučila njihovog seoskog veterinara. Nazvala sam ga i uštedjela 150 kuna koristeći njegove usluge, a ne redovnog gradskog veterinara. Isplatilo se za ovo voziti desetak minuta! Navodno ovaj veterinar zarađuje većinu vremena liječenjem stoke, a ne kućnih ljubimaca.
Teresa E.

=======================================================

Informacije o publikaciji:
Copyright "The Dollar Stretcher, Inc." 2007. Sva prava pridržana.
Kopije se mogu distribuirati bez dodatnog elektroničkog odobrenja. Ovaj newsletter možete reproducirati, bez izmjena, bez komercijalnih svrha i bez gore navedenog dopuštenja. Pretpostavlja se da će sva pitanja, savjeti i odgovori biti pisani bez ispravaka i bez dopuštenja osoba navedenih u njima. Ime i e-mail adresa osobe navedene u newsletteru neće se koristiti bez specifičnog zatraženja ili dozvole. Sva pisma postaju vlasništvo tvrtke "The Dollar Stretcher, Inc".

Informacije o sponzorstvu:
The Dollar Stretcher objavljuje 8 različitih e-zina i stiže do više od 400,000 čitatelja svakog tjedna. Informacije o plaćanjima dostupne na mailto:marketing@stretcher.com

The Dollar Stretcher, Inc. (c) 2007
Sva prava sadržana.

gary@stretcher.com
http://www.stretcher.com

03 siječnja 2011

"Living Better...For Less" 8



Dollar Stretcher Tips

"Living Better...For Less"
September 7, 2007
Volume 9, Number 72

=======================================================

Nabori

Kako biste spriječili da odjeća sdakupi nabore, stavite sloj papira preko majice i zatim ju složite kao inače. To će spriječiti sakupljanje bora i u ormaru i u putnoj torbi.
Eileen K. in Philadelphia, PA

*********
Poklon koji se ponovo poklanja

Volim održavati vrt sa začinima, jer mi je tako lakše pripremiti začine za kuhanje. Ipak, otkrila sam još jednu svrhu ovog vrta. Kad god nekome moram ponijeti poklon, napunim manju košaru sa vrećicama u kojima se nalaze manje količine začina koje uzgajam. Još jedna ideja je napuniti vazu sa vodom, u nju staviti stabljike začinskih biljaka i ostaviti u kuhinji pri ruci prije kuhanja. Moji prijatelji vole ovakve poklone.
Janet W.

*********
Uštede na radnim knjigama

Cijene za radne knjige ovih dana su presmiješne. Često ih ne vole ni profesori, ali potrebne su vam za praćenje predavanja. Naučila sam da je lako na početku školske godine pitati profesora da li je starije izdanje knjige dovoljno za nastavu. Ako jest, to mi je ogromna ušteda. Knjiga iz kemije, njeno 10 izdanje, za moju nastavu košta više od 180 kuna. Profesor mi je rekao da je dovoljno imati 9 izdanje, koju sam nabavila u antikvarijatu za oko 13 kuna.

Također, možete preko interneta potražiti i naručiti internacionalna izdanja radnih knjiga koje su vam potrebne. Čak i kada platite dostavu, opet je to niža cijena nego originalna knjiga. Samo nemojte zaboraviti na vrijeme kada vam treba biti dostavljeno. Ukoliko je moguće prije početka nastavite preko e-maila dogovorite sa profesorom korišptenje takve knjige. Također, dobro provjerite sadržaj internacionalne knjige, da biste bili sigurni da će vam odgovarati na nastavi.
Renee

=======================================================

Čuvanje povrća

Rok trajanja povrća produžim najmanje dvostruko tako đto ih prvo operem, omotam papirnim ručnikom koji zatim lagano namočim prije stavljanja u vrećicu. Ako održavate papir vlažnim vaša salata i drugo povrće duže će ostati svježi!
Jim O. in New Westminster BC

*********
Čuvanje plastičnih posuda

Ugljik iz novina upija neugodne mirise. Ako imate plastične posude za spremanje (npr. Tupperware) u kojima se zadržava miris, napunite ih novinama, zatvorite poklopac i ostavite preko noći. Ugljik će sakupiti sav miris u sebe.
Patty M.

=======================================================


Informacije o publikaciji:
Copyright "The Dollar Stretcher, Inc." 2007. Sva prava pridržana.
Kopije se mogu distribuirati bez dodatnog elektroničkog odobrenja. Ovaj newsletter možete reproducirati, bez izmjena, bez komercijalnih svrha i bez gore navedenog dopuštenja. Pretpostavlja se da će sva pitanja, savjeti i odgovori biti pisani bez ispravaka i bez dopuštenja osoba navedenih u njima. Ime i e-mail adresa osobe navedene u newsletteru neće se koristiti bez specifičnog zatraženja ili dozvole. Sva pisma postaju vlasništvo tvrtke "The Dollar Stretcher, Inc".

Informacije o sponzorstvu:
The Dollar Stretcher objavljuje 8 različitih e-zina i stiže do više od 400,000 čitatelja svakog tjedna. Informacije o plaćanjima dostupne na mailto:marketing@stretcher.com

The Dollar Stretcher, Inc. (c) 2007
Sva prava sadržana.

gary@stretcher.com
http://www.stretcher.com