26 veljače 2011

Pussycat ima Top 5 prirodnih savjeta za ljepotu

Napisala Whitney Lakin



1. Krastavci

Oni više nisu samo za usamljene noći. Narežite ih na vrlo tanke kriške i posložite preko očiju, čela, obraza, brade – gdje god vam izgleda nateklo od natjecanja u pijančevanju prošle noći. Oni su blagi čistač kože, pa ćete nakon njih izgledati kao da ste se sasvim dovoljno naspavali.

2. Piling od meda i šećera

Pomiješajte žlicu meda sa žlicom šećera. Umijte lice, ali ga nemojte sušiti. Zagrijte mješavinu – oko 5 do 6 sekundi u mikrovalnoj – zatim time nježno trljajte lice. Ovo se lako ispire, a ne ostavlja guste tragove u kadi, za razliku od drugih sredstava. Plus, daje vam onaj predivan sjaj zbog kojeg se čini da znate što radite, čak i ako ne znate.

3. Tretman za kosu sa maslinovim i esencijalnim uljem.

Uzmite malo ekstra djevičanskog maslinovog ulja, ulijte ga u veću posudicu koju imate pri ruci. Dodajte nekoliko kapi esencijalnog ulja lavande i nekoliko kapi ružmarina. Prvo manju količinu toga umasirajte u vrhove kose, zatim na tjeme, masirajući kosu prstima. Ostavite da djeluje najmanje pola sata, najbolje sa plastičnom vrećicom preko glave. Ako vam je kosa vrlo gusta, možda ju nećete morati odmah isprati – to jest, ako vam ne smeta da mirišete kao talijanska kuhinja – sigurna sam da ne smeta mome dečku koji inače više voli miris cvjetnih parfema!

4. Piling za tijelo od morske soli i ulja.

U staroj plastičnoj posudi pomiješajte šalicu soli, dovoljno ekstra djevičanskog maslinovog ulja da se sol natopi i po nekoliko kapi esencijalnog ulja lavande, peperminta i ružmarina. Pepermint ima svojstvo hlađenja – odličan je za vruća ljeta. (Pripazite, jer previše kapi uzrokovat će da se osjećate kao da ste sasvim goli nared Arktika). Za ovo možete koristiti mineralno ulje, ali najbolje je da si učinite uslugu i ubacite esencijalna ulja. Kvalitetnija su za kožu i traju zauvijek – treba vam samo kap-dvije kada ih želite koristiti.

5. Balzam za usne od kakao maslaca i peperminta.

Pomiješajte jednake količine ulja maslina ili badema i kakao maslaca. Dodajte malo meda, nekoliko kapi peperminta i zagrijte u mirkovalnoj na 10-15 sekundi. Promiješajte, ostavite u hladnjaku da se rashladi i gotovo! Prirodni balzam za usne koji ima zaista seksi okus.

25 veljače 2011

Pripremite vlastite proizvode za ljepotu: 20 jeftinih recepata

Napisala Jessica Hupp

Žene troše milijune novaca godišnje na preskupe kozmetičke proizvode iz ljekarne, a ne znaju da sve što kremice i losioni zahtijevaju već se nalazi u njihovim domovima. Istina je; moguće je kreirati jednostavne i jeftine proizvode za njegu i ljepotu sa svoju ruku. Ovih 20 proizvoda napravljeni su od sastojaka koje već vjerojatne imate u kuhinji ili kupaonici.

1.Maska za lice od zobene kaše: za masku koja kožu ostavlja ježnom i novčanik punim isprobajte ovaj recept. Pomiješajte 2 žlice neskuhane zobi sa 1-2 žlice jogurta. Zob bi se trebala razlomiti i stvoriti pastu. Namažite masku na lice, zatim čekajte da se sasuši prije nego što ju uklonite.
2.Mirisno sredstvo za dezinfekciju: kako biste očistili ruke sa malo mirisa, jednostavno pomiješajte medicinski alkohol, gel od aleo vere i mirisno ulje po želji. Alkohol i gel trebaju biti u jednakim omjerima, ali i to možete prilagoditi prema svojim željama.
3.Sredstvo za uklanjanje make-upa sa očiju: pomiješajte po 1 žlicu maslinovog ulja i ulja nevena, zatim dodajte 2 žličice ulja bučinih sjemenki. Ovo će otopiti čak i vodootpornu maskaru, a rok trajanja je do 6 mjeseci.
4.Sredstvo za čišćenje pora: ovim ćete smanjiti proširene pore. Pomiješajte jednake količine soli i mlaćenice dok ne dobijete pastu, zatim to utrljajte na lice i isperite toplom vodom.
5.Piling od kave: za predivan piling cijelog tijela i lica uživajte u lončiću kave. Skuhajte poveći lončić pun kave, zatim odlijte tekućinu i ostatak sameljite sa krupnom soli. Iskoristite mješavinu u toku slijedećih 20 minuta za energizirajući tuš sa pilingom.
6.Krema za manikuru: ova krema obavlja piling i njeguje nježnu kožu ruku. Pomiješajte 3-5 zrelih jagoda zdrobljenih sa po 1 žlicom šećera i ulja bučinih sjemenki. Mješavinu natrljajte na ruke i isperite.
7.Čistač kose: nakon dužeg korištenja aditivi iz kupovnih šampona mogu vam uništiti sjaj kose. Iskoristite ovakav šampon za zdraviju kosu punu sjaja. Pomiješajte 1 šalicu destilirane vode sa ¼ šalice jabučnog octa, to prelijte preko kose, pa isperite.
8.Posvjetljivač: za kreiranje svjetlijih pramenova na plavoj kosi, iskušajte ovaj recept. Pomiješajte sok limuna, sok limete, te omiljeni šampon, zatim time operite kosu, pa se odmarajte na suncu 15 do 20 minuta i tek tada temeljito isperite.
9.Balzam za tijelo: za dobar balzam za tijelo ne tražite dalje od biljnog ulja za kuhanje. Pomiješajte komad margarina ili malo ulja sa omiljenim esencijalnim uljem i otopite u dvostrukoj posudi. Prije korištenja ostavite da se ohladi i ponovo stisne. Ovo ulje će vam biti djelotvorno na koljenima, laktovima, petama, te svim ostalim suhim dijelovima tijela.
10.Smanjenje kovrčanja kose: ako imate kosu koja se lako kovrča, ukrotite ju ovim rješenjem. Napravite ekstrakt zobene kaše tako što ćete zob natopiti u vrućoj vodi i ostaviti da stoji 2 dana na sobnoj temperaturi, zatim odvojite zob od tekućine uz pomoć guste gaze. Pomiješajte tekućinu sa 2 puta toliko vode i jednako toliko octa, zatim tom mješavinom isperite kosu.
11.Krema protiv starenja: nađite svoju fontanu mladosti sa ovom jednostavnom kremom. Pomiješajte 2 žličice jogurta, ½ žličice meda, ½ žličice soka limuna i 3 kapsule vitamina E. Ostavite mješavinu da djeluje na licu 15 minuta, zatim isperite.
12.Sredstvo za oporavak kose od klora: kako biste smanjili oštećenje kose koje izaziva klor, koristite ovaj recept. Pomiješajte 1 jaje, maslinovo ulje, te ¼ oguljenog krastavca. Namažite to na kosu i ostavite da djeluje 10 minuta, zatim temeljito isperite. Ovaj tretman možete koristiti kad god vam je potrebno.
13.Maska protiv akni: ako očekujete izbijanje akni, pokušajte ovaj recept prije nego što se izbezumite. Pomiješajte jednake količine zelene gline, meda, jogurta, zatim dodajte kap esencijalnog ulja po izboru. Namažite na lice i ostavite da djeluje koliko želite, sve do 1 sat, zatim temeljito isperite.
14.Hidratantna maska za kosu: da biste se riješili isušenosti kose, za ovaj recept imate sve u hladnjaku. Pomiješajte 1 jaje sa 3 žlice majoneze, miješajte toliko da nastane gotovo tekuća smjesa. Dodajte više mejoneze ako imate dužu kosu. Žlicom to namažite na kosu, zatim omotajte ručnikom na 15 minuta, pa isperite.
15.Piling za tijelo: kako biste kreirali dobar piling od soli, jednostavno pomiješajte grubu sol, omiljeno esencijalno ulje i maslinovo ulje. Igrajte se sa količinom sastojaka dok ne postignete gustoću koju želite, zatim spremite u čvrsto zatvorenu posudu.
16.Čistač kože: ako želite čistač kože koji će ju tonizirati i spriječiti isušivanje, isprobajte ovo. Pomiješajte vještičju lijesku i destiliranu vodu u omjeru 2:1, zatim dodajte malo ulja čajevca. Ako imate masnu kožu, zaboravite na ulje čajevca.
17.Balzam za usne: napravite vlastiti balzam prema ovom receptu. Pomiješajte 2 žlice maslinovog ulja, 1 žlicu ribanog voska i 1 kapsulu vitamina E, zatim to zagrijte. Dodajte ulje peperminta za predivan osjećaj peckanja. Ostavite mješavinu da se ohladi i ponovo stisne, zatim uživajte.
18.Kupka od lavande i medenog mlijeka: ova kupka je odličan za opuštanje. Pomiješajte 3 žlice praška lavande, 1 ½ šalicu masnog mlijeka, te 1/3 šalice meda. Ovo je dovoljna količina za dvije kupke, pa ostatak možete spremiti u hladnjak do tjedan dana.
19.Sprej za tijelo: za odličan miris tijela uz niske troškove pomiješajte medicinski alkohol sa vodom u omjeru 2:1, omiljeno esencijalno ulje za miris, te maslinovo ulje za hidrataciju.
20.Bombice za kupanje: ove su bombice jednostavne za izraditi. Pomiješajte 1 šalicu sode bikarbone sa ½ šalice kukuruznog škroba, a u drugoj posudi pomiješajte ½ šalice limunske kiseline, 1 žlicu destilirane vode, 1 žličicu otopljenog kakao maslaca, nekoliko kapi prehrambene boje i esencijalno ulje. Zatim spojite sadržaje obje zdjele, uz upotrebu rezača hrane ako je neophodno. Prebacite mješavinu u nekakav kalup, npr. posudu za kockice leda, u kojoj će se sušiti tijekom noći, zatim ubacite po jednu kockicu u kadu punu vode kada se želite kupati.

23 veljače 2011

Učinite se prelijepima! Nanošenje make-upa sa novim trikovima

napisala Sabrina Almond



Hej, dame, želite li izgledati bolje nego sa davno iskušanim savjetima? Pa, sada ću vas malo protresti sa iznenađujućim novitetima...

1. Uzmite tamniji korektor: uzmite korektor koji je 1 ili čak 2 nijanse taminiji od boje vaše kože, posebno oko očiju. Svjetlije nijanse pojačavaju tamne krugove i privlače pogled na natečene oči.

2. Ocrtajte cijelo oko: jedna neprekinuta linija oko trepavica jest ono što oko čini većim. Zato zaboravite na ocrtavanje samo do polovice da bi se činili budnijima.

3. Udvostručite maskaru: čak i ako koristite jednu te istu vrstu maskare otkad se šminkate, uzmite sasvim novi za donje trepavice. Stare formule se mrve i stavarnju mrlje, što čini da oko izgleda kao utučeno i bez donjeg kapka.

4. Nanesite balzam za usne: koristite balzam za usne prije nanošenja ruža, kako bi se riješili isušenosti i mrvica, što će svaka boja samo istaknuti. Balzam za usne pomaže da ruž traje duže.

5. Ostavite obrve punijima:tanke obrve dodaju godine vašem licu. Možete ih popuniti korištenjem voska za obrve. On dodajte gustoću "podebljavajući" postojeće dlake.

6. Koristite više rumenila: raznesite boju sa jagodica obraza sve do sljepoočnica, to će licu dati zdravi sjaj. Lice će tada izgledati mladoliko. Nanošenje boje samo na jagodice izgleda neprirodno.

7. Preskočite olovku za usne: Ruževi za usne i sjajila izgledaju bolje kada se nose sami. Olovke za usne "zatvaraju" usne, pa se one zapravo čine manjima.

8. Koristite svoje prste: korištenjem prstiju zagrijat ćete proizvod, zbog čega ćete ga nanijeti ravnomjerno i u pravoj količini. Spužvica nanosi podlogu nejednako, a višak se upija u linije i čini ih izraženijima.

Dame, iskušajte ove triikove i javite mi kako su funkcionirali na vama!

Do slijedećeg puta...

21 veljače 2011

Zdravi doručak za 2 minute sa mliječnim napitkom

napisala Nancy W


Zaista možete pripremiti zdravi i ukusan doručak za samo 2 minute. Mliječni napitci – frapei – odličan su način za početak dana, a sastojci koje dobivate iz njih održavat će vas vitalnim cijelo jutro.

Frape za doručak učinit će vam pripremu jutarnjeg obroka jednostavnom, brzom i zdravom.

Svojem popisu za kupovinu namirnica možete dodati sve omiljene sastojke za brzi frape koje ćete spremiti u hladnjak i koristiti za doručak od 2 minute.

Za ove recepte dobro će vam doći blender:

• Frape od kave: Stavite u blender 240 ml nemasnog mlijeka (ili sojino mlijeko), 1 žličicu kave bez kofeina, 2 žlice proteinskog praška od vanilije, 1/2 banane (nije neophodno), 4 do 6 kockica leda i promiješajte.

• Frape od malina: Stavite u blender 240 ml nemasnog mlijeka (ili sojinog), smrznute ili svježe maline, 2 žlice proteinskog praška od vanilije, 4 do 6 kockica leda i promiješajte. Napomena: ako koristite smrznuto voće nećete trebati kockice leda.

• Nemasni frape od jogurta: 180-240 ml jogurta, 2 žlice proteinskog praška od vanilije, promiješajte manjom žlicom.

• Ekstra voćni frape: Stavite u blender 180-240 ml soka naranče, 2 žlice proteinskog praška od vanilije, 5-10 malina ili jagoda, (svježih ili smrznutih), 4-6 kockica leda i promiješajte.

Frape od jogurta također je dobar međuobrok tijekom dana. Ako na radnom mjestu imate dostupan hladnjak, možete si u radnom stolu spremiti posudicu zsa žlicom i malo proteinskog praška, a u hladnjaku jogurt. Tada, kad ogladnite, samo pomiješajte jogurt sa žlicom praška i nahranite se. Ako na poslu nemate hladnjak, ali imate pri ruci trgovinu namirnicama, otrčite kupiti jogurt tijekom pauze za ručak.

Iz gore navedenih ideja za napitke, možete kreirati slične recepte sa omiljenim voćem, sokovima, jogurtima, pudinzima, kako biste imali uvijek različite zdrave napitke.

Ako se naviknete ujutro hraniti zdravim napitkom, to će vam biti dobar dodatak prehrani, te zdrava promjena stila života.

Ako imate djecu, ovo je odličan recept za doručak koji će im se svidjeti i koji će željeti svakog jutra.

19 veljače 2011

15 osnovnih kuharskih savjeta koji će vam olakšati život!

napisao Andrew Chin

Evo nekih osnovnih kuharskih savjeta koji će svima pomoći da nauče i budu korisni u kuhinji. Sa današnjim prezaposlenim stilom života postajemo preumorni, a učenje i korištenje ovih savjeta uštedjet će vam mnoge glavobolje i vrijeme.

Slijedećih petnaest su samo sitni priručni savjeti za kuhanje koje možete koristiti u svakodnevnom životu kako biste uštedjeli vrijeme i novac.

• Šunka: smanjite skupljanje šunke tako što ćete ju preliti hladnom vodom prije početka prženja.

• Grah: zaustavite pojavu plinova dodavanjem žličice sode bikarbone u lonac u kojem močite grah prije kuhanja.

• Kuhana jaja: dodajte malo octa ili soli u prokuhanu vodu gdje kuhate jaja. Ovo će zadržati jaja unutar ljuske ako ona pukne.

• Zrelo voće i povrće: stavite nezrelo voće i povrće u papirnu vrećicu i u tamni dio kuhinjskog ormara na nekoliko dana. Ovo je odličan način da uštedite malo novca sa povrćem i voćem koje mora dozreliti.

• Salate: narežite kristalku na komade umjesto kidanja lišća kako biste uštedjeli vrijeme pri pripremanju salate.

• Umak za špagete: dodajte malo sode bikarbone u umak za špagete kako biste smanjili kiselost rajčice.

• Kukuruz: stavite ga direktno u prokuhanu vodu, i nemojte dodavati sol. Nemojte ga kuhati više od 3 minute. Ako se prekuha smanjit će mu se razina okusa.

• Smrznuto povrće: ako se zalijepilo na hrpu prelijte ih toplom vodom.

• Ribani sir: zamrznite na 25 minuta prije ribanja. Tako će ga biti lakše naribati na trake.

• palačinke: koristite manju količinu šećera u tijestu, pa će brže biti pečene.

• Kora za pitu: zamijenite 1 žličicu octa sa 1 žličicom tople vode, pa će tijesto biti rahlije.

• Brzi umaci: Koristite juhe od vrhnja kao što je krem juha od gljiva, krem juha od piletine, krem juha od rajčice, krem juha od celera, za pripremu brzih umaka.

• Brzo omekšavanje: koristite ocat za omekšavanje mesa. Dodajte oko 1 žlicu octa u vodu u kojoj kuhate meso za gulaš. Ovo će omekšati i najtvrđe komade mesa.

• Povenulo povrće: namočite ga u dvije šalice vode sa žlicom octa, to će mu vratiti živahnost.

• Drveni štapići: namočite sve drvene štapiće u vodu na 20 minuta, tada se neće spržiti.

Inspiracija je jedan od osnovnih sastojaka za pisanje. Tek kad ste inspirirani možete pisati o svakoj temi, uključujući i kuhanju.

Koristite neke od najjednostavnijih savjeta, pa će vam kuhanje postati užitak.

17 veljače 2011

7 jednostavnih recepata za doručak – zdravi obrok u manje od 5 minuta

napisao Brandon Johnsonn

Zdravi doručak najvažniji je obrok dana, ali mnogi od nas ga zaobilaze zbog premalo vremena. Pa, sada više nema isprike za to!

Evo nekoliko jednostavnih recepata koje možete pripremiti za manje vremena nego što vam je potrebno da pronađete ključeve.

Znate li da brojne studije pokazuju da su ljudi koji jedu doručak vitkiji od onih koji ga ne jedu? Jedan od glavnih razloga je ovo: kad spavate očito je da se ne hranite najmanje 8 sati (osim ako zaista hodate noću do hladnjaka). Vaše tijelo je u stanju izgladnjelosti, zato se sve usporava. Ali, što prije se nahranite nakon buđenja, prije će se metabolizam pokrenuti za ostatak dana.

Ipak, ako preskačete doručak, onda vam metabolizam ostaje u stanju uspavanosti kao tijekom sna plus dodatne sate do prvog obroka. Za to vrijeme masnoće se ukorjenjuju i razmnožavaju.

A onima koji jedu doručak svakog dana i sad se tapšu po leđima, ni vi se još niste izvukli! Čak i doručku najodanija osoba ima mjesta za popravak, jer zdravi doručak je ključ za gubitak težine, popravak zdravlja i pojačanje energije.

Naravno, tortice i slatka peciva će pokrenuti vaš metabolizam, ali zasigurno nisu zdravi izbor. Vama treba veći doručak (oko 500 kalorija) sa najmanje 20 grama proteina da se vaše tijelo pokrene na pravi način i duže vas održava u formi.
OK, sad sve postaje komplicirano, zar ne? Kako biste ikada imali dovoljno vremena pripremiti doručak od 500 kalorija sa dovoljno proteina, vitamina, minerala koji bi vam ikako koristio?

7 jednostavnih recepata za doručak: zdravi doručak za manje od 5 minuta
Ako vam od nekog od ovih recepata krene slina na usta, pratite jednostavne instrukcije kako da si pripremite obrok prije nego što se odledi branik na vašem automobilu:

1. Frape od borovnice sa sendvičem od prženog sira
Vrijeme pripreme: 4 minute
2 kriške cjelovitog kruha
1/2 šalice žitarica
1 šalica nemasnog mlijeka
1 šalica smrznutih borovnica
30 g sira Cheddar (1 kriška)
Stavite kruh u toster. Ubacite žitarice, mlijeko i borovnice u blender i miješajte. Stavite krišku sira između dvije zagrijane kriške kruha, pa dodatno grijte još 15 sekundi u mikrovalnoj. Osjećaj je kao sa roštilja – ali nije.
Dobrobiti: "Sir i mlijeko su važni za izgradnju i održavanje novih mišića," kaže Christine Rosenbloom, Ph.D., R.D., profesorica nutricionizma na Georgia State University. "Cjelovito zrnje u kruhu i žitarice će smanjiti kolesterol, a minerali iz mlijeka i sira će krvni tlak održavati niskim."
Po obroku: 509 kalorija, 26 g proteina, 75 g ugljikohidrata, 14 g ukupne masnoće, 12 g vlakana

2. Uzmi-i-kreni doručak
Vrijeme pripreme: 1 minuta
1 srednja jabuka
1/2 šalice nemasnog mlijeka
1 pecivo od mekinja
1 pakiranje kikiriki maslaca
Narežite jabuku na kriške, uzmite mlijeko, pecivo, kikiriki maslac i krenite. Tiskajte maslac iz njegova pakiranja na jabuku dok se krećete.
Dobrobiti: Ovakva peciva sadrže 100 % preporučenog dnevnog unosa za neke od važnijih nutrijenata, uključujući vitamine A, B6, B12, C, D i E. Hrana bogata mono-nezasićenim masnoćama – kao kikiriki maslac – može povećati razinu testosterona. Ovaj obrok učinkovito koristi energiju i dobar je za podizanje veće težine prilikom vježbanja u teretani.
Po obroku: 506 kalorija, 20 g proteina, 87 g ugljikohidrata, 12 g ukupne masnoće, 15 g vlakana

3. Minutni omlet sa tostom
Vrijeme pripreme: 2 minute
1 jaje
3/4 šalice odmrznutog špinata
1 kriška šunke u kockicama
2 kriške cjelovitog kruha
1 žlica maslaca od badema
1 šalica soka od grožđa
Pomiješaje jaje, špinat i šunku i izlijte na tanjur namazan tankim slojem ulja. Stavite u mikrovalnu na 1 minutu ili dok se jaje sasvim ispeče. Kruh ispržite kao tost i premažite bademovim maslacem. Zalijte sve sokom od grožđa.
Dobrobiti: Mono-nezasićene masnoće u bademu pomažu smanjiti nagli rast i pad šećera u krvi, što inače vodi do umora ili izgladnjelosti. Sok grožđa daje vam antioksidanse, a jedan od njih je resveratrol, koji pomaže smanjiti LDL (loši) kolesterol, te i pojačava protok krvi kroz srce.
Po obroku: 540 kalorija, 25 g proteina, 73 g ugljikohidrata, 19 g ukupne masnoće, 8 g vlakana

4. 2 smotanca od banane i kikiriki maslaca sa mlijekom
Vrijeme pripreme: 2 minute
2 žlice kikirki maslaca
2 meka biskvita (vafel)
1 srednja banana
1/2 šalice nemasnog šokoladnog mlijeka
Namažite po žlicu kikiriki maslaca preko svakog zagrijanog biskvita. Podijelite bananu među njima i zarolajte ih kao palačinke. Zalijte sve sa čokoladnim mlijekom.
Dobrobiti: Ovi biskviti imaju u sebi kompleks ugljikohidrata, koji se u tijelu sporo razgrađuju i stimuliraju proizvodnju serotonina, kemikalije koja smiruje mozak. Banana je bogata kalijem - a on štiti srce.
Po obroku: 570 kalorija, 23 g proteina, 90 g ugljikohidrata, 16 g ukupne masnoće, 7 g vlakana

5. Santa Fe Burrito
Vrijeme pripreme: 4 minute
2 jaja
1 šalica smrznutog miješanog povrća (crni grah, paprike, kukuruz)
1 brašnasta tortilja
1/2 šalice nakidanog nemasnog sira Cheddar
1/4 šalice umaka od rajčice
Pomiješajte jaja i povrće i premažite mješavinu preko tanjura lagano namazanog uljem. Kuhajte u mikrovalnoj 1 minutu, promiješajte viljuškom, a zatim opet zagrijavajte dok se jaje skuha, a povrće sasvim zagrije. Prebacite sve na brašnastu tortilju, prekrijte komadićima sira Cheddar i umakom, zarolajte i pojedite.
Dobrobiti: "Bez proteina, muški brzo gube mišićnu masu," kaže William J. Evans, Ph.D., profesor gerijatrije, psihologije i nutricionizma na University of Arkansas. Ovo jelo bogato je svime.
Po obroku: 530 kalorija, 36 g proteina, 53 g ugljikohidrata, 18 g ukupne masnoće, 6 g vlakana

6. Frape od crne trešnje i kikiriki maslac sa zobenom kašom
Vrijeme prioreme: 4 minute
1 šalica soka od crne trešnje
1 šalica smrznutih jagoda
1 šalice smrznutih nezaslađenih višanja
2 žlice praška proteina
2/3 šalice zobene kaše
1 žličica kikiriki maslaca
1/2 šalice nemasnog mlijeka
U blenderu miješajte sok trešnje, smrznuto voće, prašak proteina dok nastane glatka smjesa. Zobenu kašu kuhajte u mikrovalnoj prema uputama na pakiranju. Umiješajte kikirki maslac i mlijeko.
Dobrobiti: Muškarci koji pojedu najmanje 1 porciju cjelovitih žitarica na dan (kao što je zobena kaša) imaju manji rizik od umiranja od bilo kojeg uzroka, uključujući srčane bolesti, sudeći prema 5-godišnjoj studiji 86,000 liječnika. Trešnje i jagode su prirodni izvor salicilata – aktivnog sastojka aspirina – zbog čega su odlične za smanjanje jutarnjih glavobolja izazvanih stresom.
Po obroku: 600 kalorija, 27 g proteina, 100 g ugljikohidrata, 11 g ukupne masti, 10 g vlakana

7. Bademov maslac i grožđice u sendviču sa frapeom
Vrijeme pripreme: 1 minuta
2 žlice maslaca od badema
2 meka biskvita (vafela)
1 žlica grožđica
1 kupovni frape
Razmažite maslac po biskvitima. Pospite grožđice po jednom od biskvita i pokrijte ih drugim. Sve zalijte frapeom.
Dobrobiti: Cjeloviti biskvit pomaže smanjiti kolesterol i krvni tlak, te popravlja proces razgradnje inzulina i glukoze u tijelu, a to je važno za smanjenje rizika da postanete dijabetičar.
Po obroku: 600 kalorija, 21 g proteina, 86 g ugljikohidrata, 22 g ukupne masti, 7 g vlakana

Naravno, vi možete kombinirati različite dijelove ovih obroka, ovisno o namirnicama koje su vam pri ruci. Samo se pobrinite da ostanete što bliže iznosima nutrijenata kao što su proteini, ugljikohidrati, vitamini, i minerali.

Imate li vi kakav dobar recept za doručak koji se ne sastoji od samo zdjelice žitarica sa mlijekom? Javite nam se!

15 veljače 2011

Recepti za domaće maske za lice

Napisao Stephen White


Iskušajte neke od ovih dokazanih maski za lice! Svaki tretman ima zasebnu količinu vremena kroz koju mora djelovati na koži. Kada rok djelovanja istekne isperite lice mlakom vodom ako u receptu ne piše drugačije. Ove maske pružaju dokazane rezultate, zato mnogi profesionalni spa centri koriste ove (ili slične) tretmane. Pobrinite se da prije nanošenja maske na lice svi sastojci budu dobro spojeni, lice treba biti očišćeno blagim sredstvom za umivanje. Najbolje od svega, ovo su sasvim prirodni sastojci, pa neće biti oštećenja na koži. Pripremite malu količinu maske za lice; isprobajte i rezultati će vas oduševiti.
1. Osnova:
Ima li jaja na licu? Izlupajte jedan bjelanjak. Dodajte nekoliko kapi limuna. Namažite na lice u jednolikom sloju. Čekajte najmanje 5 minuta da se mješavina osuši, pa namažite još jedan sloj.
2. Maska od meda
Pomiješajte 2 žlice alkohola, 2 žlice vode. Dodajte 100 grama zagrijanog meda. Namažite na lice; ostavite da djeluje najmanje 20 minuta.
3. Mlijeko je dobro za vas!
Pomiješajte 1 žlicu mlijeka u prahu bez masnoće, 1 žličicu običnog jogurta. Dodajte pola krastavca, oguljenog i rezanog na sitne komade. Stavite sve sastojke u blender i miješajte dok nastane krema. Namažite na lice, ostavite da djeluje najmanje 20 minuta.
4. Zobena kaša ne lijepi se samo za rebra
U blenderu miješajte 1 žlicu zobene kaše, 2 žlice mlijeka u prahu bez masnoće. Dodajte 1 bjelanjak i pola šalice soka naranče. Namažite na lice i ostavite da djeluje 20 minuta.
5. Zobena kaša još jednom
Pomiješajte 1 bjelanjak, žličicu narančinog soka. Dodajte 2 žlice instant zobene kaše. Namažite na lice i ostavite 20 minuta.
6. Med i mlijeko
U izlupani bjelanjak dodajte pola žličice meda. Dodajte sok limuna, svježe mlijeko i brašno. Nbamažite na lice, ostavite da djeluje 20 minuta, pa isperite hladnom vodom.
7. Kamilica
U blenderu pomiješajte 1 žličicu sitno smrvljenih sušenih cvjetova kamilice, žličicu sitno rezanih svježih listova mente. Dodajte žlicu meda i bjelanjak. Namažite na lice i ostavite da djeluje 20 minuta.
8. Banane
Zdrobite pola banane i pomiješajte ju sa žlicom narančinog soka. Umiješajte žlicu meda. Ostavite da djeluje 15 minuta na licu.
9. Kiselina
Pomiješajte pola šalice meda, žlicu limunovog soka. Dodajte 2 žlice skuhane instant zobene kaše. Namažite na lice i ostavite da djeluje 30 minuta prije ispiranja.
10. Osvježenje krastavcem
U blenderu napravite mješavinu od jedne zdrobljene banane i pola krastavca. Ubacite žlicu meda i pola šalice soka limuna. Namažite na lice i isperite nakon 30 minuta.

Za izbjeljivanje kože:
1. Glicerin
U zdjeli izlupajte 1 žumanjak, 1 žličicu meda. Dodajte 1 žličicu glicerina. Namažite na lice i isperite nakon 2 sata.
2. Užitak od papaje
Pomiješajte 1 bjelanjak sa 1 šalicom zdrobljene papaje. Dodajte žlicu soka limuna i 2 žlice kiselog vrhnja. Ostavite u hladnjaku prije mazanja na lice. Isperite nakon 1 sat.
3. Limun i limeta
Stavite da zakuha četvrtina šalice kore limuna, 1 četvrtina šalice kore limete, te lišće limuna. Ostavite da se pari 5 minuta, a zatim dodajte žlicu soka limuna, 2 žlice zobi. Dodajte i žlicu pšeničnog kvasca. Ostavite da se hladi, zatim namažite na lice. Isperite nakon 30 minuta.
4. Papaja i med
Pomiješajte 2 žlice meda sa pola šalice zdrobljene zrele papaje. Namažite na lice. Isperite nakon 20 minuta.
5. mrkve i papaja
Pomiješajte žumanjak, 3 žlice zdrobljene papaje. Umiješajkte 3 žlice kuhane i zdrobljene mrkve. Ostavite na licu da djeluje oko 30 minuta.
6. Koža meka kao bebina
Izlupajte pola šalice soka limuna, i bjelanjak. Dodajte 3 žlice instant praška za dječju hranu. Ostavite na licu 30 minuta i isperite toplom vodom, a zatim hladnom vodom.
7. Užitak od mrkve (5-minutna maska za lice)
Pomiješajte pola šalice soka mrkve, sa skuhanom zobi. Dodajte pola šalice pšeničnog kvasca i 2 žlice soka limuna. Namažite na lice i isperite toplom vodom nakon 5 minuta.

Za zdravi sjaj
1. Mješavina sa lipom
Stavite da zakuha i zatim se pari na 5 minuta mješavina narančinog soka sa cvjetovima lipe. Kad se to ohladi dodajte 2 žlice soka limuna, 2 žlice jogurta i žličicu meda. Ostavite na licu najmanje 30 minuta, pa isperite prvom toplom, zatim hladnom vodom.
2. Vrtna svježina
Kuhajte i ostavite da se pari pola šalice lišća peršina i limuna u pola šalice soka limuna. Umiješajte 3 žličice praška za dječju hranu. Ostavite na licu 1 sat.
3. Narančin sok
Pomiješajte 3 žličice soka naranče sa pola šalice meda. Namažite na lice i ostavite 30 minuta. Isperite prvo toplom, zatim hladnom vodom.

Za masnu kožu
1. Maslinovo ulje
Pomiješajte žumanjak, žlicu meda. Dodajte žlicu maslinovog ulja i pola šalice zobene kaše. Ostavite na licu 15 do 20 minuta, pa isperite toplom vodom.
2. Rajčice
Pomiješajte šalicu zobene kaše sa 3 žlice nemasnog mlijeka. U blenderu napravite pire od rajčica i dodajte ih u mješavinu. Ostavite na licu oko 1 sat, pa isperite toplom vodom.
3. Užitak od jagode
Prokuhajte i ostavite da se pare listovi limuna. Dodajte pola šalice zobene kaše, 3 žlice pšeničnog kvasca. Zdrobite pola šalice jagoda i umiješajte ih u mješavinu. Namažite na lice, ostavite da djeluje sat vremena, pa isperite toplom vodom.

09 veljače 2011

"Living Better...For Less" 21

Dollar Stretcher Tips

"Living Better...For Less"
October 9, 2007
Volume 9, Number 81

=======================================================

Priručni brojevi telefona

Često dok sam u autu zatreba mi određeni broj telefona. Nakon što sam pogledala ispise računa za telefon ugrađen u automobilu, otkrila sam da mi se usluga Informacije naplaćuje po 20 kn mjesečno! To je popriličan novac, jer moj suprug ima vlastiti posao i često putuje automobilom. Često su mu zatrebali brojevi telefona ove usluge ili onog korisnika. Tada sam pripremila bilježnicu koju čuvamo u autu. U nju zapisujemo svaki broj telefona koji nam tada zatreba, i ne možete vjerovati koliko nam to novaca uštedi tijekom mjesec dana! Samo ju stavim u navlaku pored vrata ili ispod sjedala, pa mi je uvijek pri ruci!
S.B.

*********
Ograničeno izlaganje

Otkrila sam da, kada si postavim vremensko ograničenje za ulazak u trgovački centar i izlazak iz njega, to mi ostavlja manje vremena za razgledavanje polica i ubacivanje stvari u kolica koje mi zaista nisu potrebne. U trgovački centar ne odlazi se zbog rekreacije. Moj se suprug uvijek nasmije kada u slijedećem odlasku u kupovinu vraćam stvari koje zapravo nisam željela kupiti. Uvijek sačuvam račun nakon kupovine za slučaj da poželim zamijeniti proizvod ili mi uopće nije potreban.
Pam

*********
Zašto kupujem vrećice?

Praznu kartonsku rolu od papirnih ručnika koristim za razne svrhe.
Kada u trgovini kupim voće ili povrće, vrećice u kojima ih donesem lijepo izravnam i omotam oko te kartonske role, pričvrstim gumicom i uvijek ima spremnu vrećicu za zamrzavanje. Više ne moram kupovati one uvijek premale vrećice za zamrzavanje.
Audrey

=======================================================

Bolje umatanje poklona

Povremeno odlazim do police sa proizvodima kojih se trgovina želi riješiti i tamo pronađem veliku količinu omota za poklone. Za poklone mladencima uglavnom mi treba po nekoliko metara takvog omota.
Uzmite zaista dovoljno omota kako bi mladenka od njega mogla pripremiti ubruse, omotiće za sitne poklone i slično. Ovo možete koristiti i za ostala slavlja i blagdane.
To poklon čini osobnim, a zabavno je i višestruko korisno!
Becki

*********

Od plaćanja banci do plaćanja sebi

Naša priča počinje sa oglasom u novinama o nekretninama. Naslov je pisao, "Želite li ovome domu vratiti njegu nekadašnju ljepotu?", a ispod se nalazila slika kuće u sasvim uništenom stanju. Razgovarali smo nekoliko puta o tome kako želimo uštedjeti novac za dane u mirovini, otplatiti hipoteku (što je ostalo još oko 14 godina), spremiti nešto za edukaciju djece u kasnijim godinama, i nastaviti plaćati sve veće režije.

Odlučili smo se tada da ćemo učiniti nešto drastično. Zato smo odšetali do te stare kuće. Agent je rekao da ju je najbolje srušiti i materijale iskoristiti za gradnju nove sjenice uz neku drugu kuću. Iskoristili smo većinu naše ušteđevine i kupili tu kuću za nešto manje od 250,000 kn. Prodali smo naš dom i značajno zaradili. A stara kuća? Troškovi popravka (većinu toga znamo napraviti sami) bili su blizu 52.000. Popravci su uključivali nove žice, bojanje, novi krov i kompletno preuređenje kuhinje, a sve je to veliki posao. Rupe u parketima bile su širine gotovo cijelog stopala, a pošto su godinama bili pokriveni masnim krpama, nisu previše oštećeni. Kuća ima nešto manje od 1200 kvadrata, ali naša je i otplaćena je. Novac koji smo prije plaćali za hipoteku sada spremamo u fond za mirovinu. Ponekad se isplati razmišljati na kreativan način.
CC

=======================================================

Hvala!

Informacije o publikaciji:
Copyright "The Dollar Stretcher, Inc." 2007. Sva prava pridržana.
Kopije se mogu distribuirati bez dodatnog elektroničkog odobrenja. Ovaj newsletter možete reproducirati, bez izmjena, bez komercijalnih svrha i bez gore navedenog dopuštenja. Pretpostavlja se da će sva pitanja, savjeti i odgovori biti pisani bez ispravaka i bez dopuštenja osoba navedenih u njima. Ime i e-mail adresa osobe navedene u newsletteru neće se koristiti bez specifičnog zatraženja ili dozvole. Sva pisma postaju vlasništvo tvrtke "The Dollar Stretcher, Inc".

Informacije o sponzorstvu:
The Dollar Stretcher objavljuje 8 različitih e-zina i stiže do više od 400,000 čitatelja svakog tjedna. Informacije o plaćanjima dostupne na mailto:marketing@stretcher.com

The Dollar Stretcher, Inc. (c) 2007
Sva prava sadržana.

gary@stretcher.com
http://www.stretcher.com

08 veljače 2011

"Living Better...For Less" 20

The Dollar Stretcher

"Living Better...For Less"
October 8, 2007
Volume 12, Number 41

=======================================================

Zaštita ključeva

Dame, kad ste u pokretu i obavljate zadatke, kupujete, šetate i slično, uvijek nosite odjeću sa džepovima. Ključeve od stana i auta čuvajte u džepu, ne u torbici. Ako vam netko ukrade torbicu, barem ćete se moći vratiti autom i ući u vlastiti dom.

Ovaj savjet je stavljen na ispitivanje kad su mi majku pretukli na parkiralištu jednog trgovačkjog centra i ukrali joj torbicu. Ona nije bila previše ozlijeđena (hvala Bogu), pa se mogla sama dovesti kući. Nije me morala nazvati da dođem po nju, a nije ni morala zamoliti podvornika da joj na silu otvori vrata stana. Nakon što vas opljačkaju želkite što manje nevolja dok se oporavljate!
Pam in Arkansas

*********
Pjenušavi čistač tepiha

Napravila sam vlastito sredstvo za čišćenje tepiha kupila sam komercijalno sredstvo u tekućini i prelila ga u jednu od onih boca koje tekućinu pretvaraju u pjenu. Tada vam je potrebno oko 4 dijela vode i 1 dio sredstva za čišćenje. To zaista rastegne potrošnbju sredstva za čišćenje i manje je skupo od komercijalih pjenušavih sredstava.
Heather B. in CA

=======================================================

Hvala!

Informacije o publikaciji:
Copyright "The Dollar Stretcher, Inc." 2007. Sva prava pridržana.
Kopije se mogu distribuirati bez dodatnog elektroničkog odobrenja. Ovaj newsletter možete reproducirati, bez izmjena, bez komercijalnih svrha i bez gore navedenog dopuštenja. Pretpostavlja se da će sva pitanja, savjeti i odgovori biti pisani bez ispravaka i bez dopuštenja osoba navedenih u njima. Ime i e-mail adresa osobe navedene u newsletteru neće se koristiti bez specifičnog zatraženja ili dozvole. Sva pisma postaju vlasništvo tvrtke "The Dollar Stretcher, Inc".

Informacije o sponzorstvu:
The Dollar Stretcher objavljuje 8 različitih e-zina i stiže do više od 400,000 čitatelja svakog tjedna. Informacije o plaćanjima dostupne na mailto:marketing@stretcher.com

The Dollar Stretcher, Inc. (c) 2007
Sva prava sadržana.

gary@stretcher.com
http://www.stretcher.com

06 veljače 2011

"Living Better...For Less" 19

Dollar Stretcher Tips

"Living Better...For Less"
October 5, 2007
Volume 9, Number 80

=======================================================

Vrijeme za obnovu

Časopisi su jedno od sitnih zadovoljstava, i da, može ih se nabaviti besplatno. Kako bilo, za mene je uzbuđenje kad u poštanskom sandučiću pronađem novi broj časopisa! Vrijeme prije Božića najbolje je vrijeme za obnovu pretplate na časopise. Tada se često pojavljuju ponude koje nećete vidjeti tijekom godine. Ponekad to uključuje ponudu kao Dva broja časopisa za cijenu jednog. Također, odlične ponude za pretplatu nalaze se na web stranicama najpoznatijih časopisa.
Jennifer in Rio Del Mar, California

*********
Dječji ubrusi

Kad su moja djeca bila mnogo mlađa, pokušala sam ih naučiti da koriste ubruse, što je uključivalo i pranje i glačanje istih, itd. Tako sam kupila raznobojne krpice za umivanje i koristila ih kao dječje ubruse. To im je bilo zabavno i lagano za ubaciti u perilicu rublja nakon svake upotrebe.
Lillian G.

*********
Praznično planiranje obroka

Već godinama frustrira me pronalaženje "savršenog" jelovnika za obroke tijekom blagdana. Jednom kada odlučim što ćemo jesti, povećam količinu namirnica koje trebam kupiti za dva puta tako da ih imala dovoljno za neke dodatne obroke. Prošle godine to sam promijenila.

Počevši u listopadu, pripremala sam popis jelovnika za jela kao što su deserti ili predjela. Napravila sam popis svih namirnica koje će mi biti potrebne za ta jela i odlučila sam ih kupiti mnogo ranije. Nosila sam popis tih namirnica u svaku svoju redovnu kupovinu i kupovala ono što može stajati u zamrzivaču tijekom nekoliko tjedana. Pokušala sam kupovati veća pakiranja kao bih uštedjela nešto novca i tražila sam rasprodaje.

Na taj način kupila sam sve što mi je bilo potrebno za blagdane u okviru redovnog budžeta, nisam morala trčati u trgovinu u posljednji tren, pa su mi blagdani bili daleko manje stresni!
Susan

=======================================================

Hvala!

Informacije o publikaciji:
Copyright "The Dollar Stretcher, Inc." 2007. Sva prava pridržana.
Kopije se mogu distribuirati bez dodatnog elektroničkog odobrenja. Ovaj newsletter možete reproducirati, bez izmjena, bez komercijalnih svrha i bez gore navedenog dopuštenja. Pretpostavlja se da će sva pitanja, savjeti i odgovori biti pisani bez ispravaka i bez dopuštenja osoba navedenih u njima. Ime i e-mail adresa osobe navedene u newsletteru neće se koristiti bez specifičnog zatraženja ili dozvole. Sva pisma postaju vlasništvo tvrtke "The Dollar Stretcher, Inc".

Informacije o sponzorstvu:
The Dollar Stretcher objavljuje 8 različitih e-zina i stiže do više od 400,000 čitatelja svakog tjedna. Informacije o plaćanjima dostupne na mailto:marketing@stretcher.com

The Dollar Stretcher, Inc. (c) 2007
Sva prava sadržana.

gary@stretcher.com
http://www.stretcher.com

04 veljače 2011

"Living Better...For Less" 18

Dollar Stretcher Tips

"Living Better...For Less"
October 2, 2007
Volume 9, Number 79

=======================================================

Organizirane police

U trgovinama obućom često imaju višak kutija za cipele, koje ljudi ne ponesu sa sobom kada kupuju obuću. One su fantastičan oblik spremišta i besplatne su! Te su kutije obično čiste, u raznim veličinama, i često imaju rupu na sredini radi lakšeg rukovanja. Odlično izgledaju kad im dodate etiketu, a najbolje su za slaganje iznad ormara po veličini. Kad ih više ne trebate, poklonite ih ili jednostavno reciklirajte.
Gilla

*********
Tajna šamponiranja duge kose

Ako imate kosu dužine ispod ramena, mnogolakše ćete ju šamponirati ako ju zavežete u lagani konjski rep prije močenja kose. Šamponirajte vlasište i konjski rep kao dva odvojena dijela, i tako ih ispirite. Predivno je koliko je tako lakše oprati kosu nego kad je sva raspuštena.
Jana in Arkansas

=======================================================

Trik sa autom po zimi

Mrzim čistiti prozore na autu kad se zamrznu. Zato sam odlučila nešto pokušati i djelovalo je. Navukla sam vrećicu za zamrzavanje preko retrovizora i osigurala gumicom da hladnoća ne može prodrijeti unutra. Zatim sam izvana namazala uljem za kuhanje. Slijedeći put kad se temeperatura spusti na razinu zamrzavanja, samo moram skunuti vrećicu! Ne moram čistiti led sa retrovizora, pa ću stići na posao na vrijeme!
Aju P.

*********
Brza domaća šalša

Sad je vrijeme godine kad je dobro pripremati proizvode od rajčice. Umjesto sjeckanja svakog povrća posebno ako želite pripremiti šalšu, samo ogulite rajčice i ubacite ih u rezač hrane zajedno sa lukom, paprikom i ostalim izborom povrća. Treba vam samo nekoliko sekundi da se sve lijepo usitni. To je dobra ušteda vremena!
Alice

=======================================================

Hvala!

Informacije o publikaciji:
Copyright "The Dollar Stretcher, Inc." 2007. Sva prava pridržana.
Kopije se mogu distribuirati bez dodatnog elektroničkog odobrenja. Ovaj newsletter možete reproducirati, bez izmjena, bez komercijalnih svrha i bez gore navedenog dopuštenja. Pretpostavlja se da će sva pitanja, savjeti i odgovori biti pisani bez ispravaka i bez dopuštenja osoba navedenih u njima. Ime i e-mail adresa osobe navedene u newsletteru neće se koristiti bez specifičnog zatraženja ili dozvole. Sva pisma postaju vlasništvo tvrtke "The Dollar Stretcher, Inc".

Informacije o sponzorstvu:
The Dollar Stretcher objavljuje 8 različitih e-zina i stiže do više od 400,000 čitatelja svakog tjedna. Informacije o plaćanjima dostupne na mailto:marketing@stretcher.com

The Dollar Stretcher, Inc. (c) 2007
Sva prava sadržana.

gary@stretcher.com
http://www.stretcher.com

03 veljače 2011

"Living Better...For Less" 17

The Dollar Stretcher

"Living Better...For Less"
October 1, 2007
Volume 12, Number 40

=======================================================

Whew!

Unajmila sam kuću. Kad sam se uselila, sve je imalo miris po cigaretama i psećem urinu. Iskušala sam sve metode da se riješim tog smrada. Na kraju sam shvatila kako ću se riješiti bilo kakvog smrada. Unajmila sam aparat za ozon. Naišla sam na ponudu od 300 kn po vikendu. Pustim ga da radi cijele noći. Ne možete biti kod kuće dok on radi, ali kad sam se vratila slijedeće jutro, kuća je imala nadaleko svježiji miris. Prošlo je oko 6 mjeseci od tog „čišćenja“ i smrad se još nije vratio. To se također radi na unajmljenim autima, kako bi se riješili mirisa prijašnjeg korisnika. Odlično radi! Potrošila sam daleko više od 300 kn na razna sredstva za čišćenje koja su trebala prekriti te mirise, ali nisu.
Jona M.

=======================================================

Hvala!

Informacije o publikaciji:
Copyright "The Dollar Stretcher, Inc." 2007. Sva prava pridržana.
Kopije se mogu distribuirati bez dodatnog elektroničkog odobrenja. Ovaj newsletter možete reproducirati, bez izmjena, bez komercijalnih svrha i bez gore navedenog dopuštenja. Pretpostavlja se da će sva pitanja, savjeti i odgovori biti pisani bez ispravaka i bez dopuštenja osoba navedenih u njima. Ime i e-mail adresa osobe navedene u newsletteru neće se koristiti bez specifičnog zatraženja ili dozvole. Sva pisma postaju vlasništvo tvrtke "The Dollar Stretcher, Inc".

Informacije o sponzorstvu:
The Dollar Stretcher objavljuje 8 različitih e-zina i stiže do više od 400,000 čitatelja svakog tjedna. Informacije o plaćanjima dostupne na mailto:marketing@stretcher.com

The Dollar Stretcher, Inc. (c) 2007
Sva prava sadržana.

gary@stretcher.com
http://www.stretcher.com

02 veljače 2011

"Living Better...For Less" 16

Dollar Stretcher Tips

"Living Better...For Less"
September 28, 2007
Volume 9, Number 78

=======================================================

Iskoristite sve

Znam ljude koji se žale da im je na unaprijed plaćenoj Visa kartici za poklone ostalo 40 kuna i ne mogu to potrošiti. Budući da radim kao blagajnica u jednoj trgovini, redovito nailazim na takav slučaj.
Najvažnije od svega, morate znači koliko točno imate novaca na kartici. Ako vam je ostalo 40 kuna, a želite kupiti nešto u vrijednosti 50 kuna, zatražite na blagajni da vam otipkaju dug od 40 kuna. To ne možete sami. Jednom kad je to provedeno, ostatak možete platiti gotovinom ili sa drugom kreditnom karticom.
Alice in NJ

*********
Obiteljska tradicija za godišnjicu

Planiram zabavu u povodu 25 godišnjice sestrinog braka. Već oko godinu dana mama, ja i prijateljica obilazimo antikavarijate i kupujemo sitne predmete iz godine kada se sestra udala. Obično su takvi predmeti vrlo niske cijene, a raznih su oblika: dekorativni tanjuri, kutije za nakit i slično. Tanjure ćemo koristiti za posluživanje večere, a ostalo će biti dekoracija. Kada slijedeći meni bliski par bude slavio 25 godišnjicu, tanjuri će ponovo biti iskoristivi.
Jan Z.

*********
Kućni wellness

Umjesto odlaska u spa centar za omatanje cijelog tijela, uštedite novac tako što ćete si isto to pripremiti kod kuće. Prokuhajte malo vode i u nju stavite 1 šalicu omiljenih biljnih začina. Stavite veliki ručnik u lonac, ostavite da se hladi do topline koja vam je ugodna za kožu, omotajte što veći dio tijela tim ručnikom, a onda se pokrijte sa najmanje dvije deke. Ovo je mnogo jeftiniji način za omatanje tijela biljkama koje će vam dati mnogo vitamina i minerala za kožu!
Dawn S.

=======================================================

Pseće alergije

Naš obiteljski pas pati od nekih alergija. Mislim da mu najviše smeta neka vrsta trave koja raste u blizini kuće, pa se češe i grebe dok ne prokrvari. Pokušali smo sa raznim lijekovima, sprejevima, dodacima prehrani, ali ništa nije bilo korisno. Na kraju nam je veterinar preporučio da psu operemo šape jednom dnevno sa toplom vodom, i to sada radimo svako veče prije spavanja. To radimo u kadi sa tušem okrenutim na lagani mlaz. Kakva je to razlika! Šape mu više ne krvare i ponovo je onaj stari sretni psić. To ispiranje troši samo nekoliko minuta na dan. Pokušajte!
Nikki in Missouri

*********
Obiteljska strategija za čarape

Čarape i ja smo se uvijek lijepo slagali, budući da znam neke trikove. Nemam problema sa gubljenjem čarape u perilici, nema ostavljanja čarapa po podu, i nema problema sa spajanjem parova.

nabavila sam čarape u jednakim tkaninama i jednakim bojama. Ako se baš želim razbacati kupim i neku drugu boju. Kupujem čarape u setovima od 12 pari koje mi traju po nekoliko godina. Čak i ako se povremeno dogodi kakva rupa ne moram se lišiti cijelog para.
Svaka čarapa naći će svoj par u drugom paru. Mislim da mi to pomaže da imam dobre zalihe čarapa kroz nekioliko godina, smanjuje mi količinu pranja, te mi štedi vrijeme u kupovini.

Što se tiče djece, dok su bili mlađi, pokušala sam svima kupiti jednake bijele čarape. To je riješilo problem spajanja parova, ali uvijek su krivili jedni druge za čarape koje su ostajale po podu. Rješenje? Napravila sam obojeni kod za svako dijete. Svako moje dijete dobilo je 12 pari čarapa u svojoj boji. Tako su uvijek imali čarape koje mogu spojiti, a znalo se čije su čarape na podu dnevne sobe zbog boje na njima. Ako ne želite čarape različitih boja, samo ušijte manji komad konca određene boje na svaku čarapu.
Cynthia B. in Wakefield, RI

=======================================================

Hvala!

Informacije o publikaciji:
Copyright "The Dollar Stretcher, Inc." 2007. Sva prava pridržana.
Kopije se mogu distribuirati bez dodatnog elektroničkog odobrenja. Ovaj newsletter možete reproducirati, bez izmjena, bez komercijalnih svrha i bez gore navedenog dopuštenja. Pretpostavlja se da će sva pitanja, savjeti i odgovori biti pisani bez ispravaka i bez dopuštenja osoba navedenih u njima. Ime i e-mail adresa osobe navedene u newsletteru neće se koristiti bez specifičnog zatraženja ili dozvole. Sva pisma postaju vlasništvo tvrtke "The Dollar Stretcher, Inc".

Informacije o sponzorstvu:
The Dollar Stretcher objavljuje 8 različitih e-zina i stiže do više od 400,000 čitatelja svakog tjedna. Informacije o plaćanjima dostupne na mailto:marketing@stretcher.com

The Dollar Stretcher, Inc. (c) 2007
Sva prava sadržana.

gary@stretcher.com
http://www.stretcher.com