30 ožujka 2011

2 jednostavna recepta za čokoladne štapiće

napisala Kathryn Beach


Jednostavni čokoladni umak – u čokoladu umotano zrnje kave, grožđice ili orasi
Ovo čokoladno voće volim jednako kao i čokoladne gljivice (truffles). Nikada nemojte podcijeniti snagu 'jednostavnog'!

1 šalica zrna kave (najbolji su espresso zrna), grožđica i/ili oraha
1 1/2 šalica komadića čokolade
3 žlice kakao praha (po želji)

Otopite čokoladu tako da ju stavite u jednu posudu, a u drugu ispod nje stavite prokuhanu vodu.

Stavite 1/3 zrna kave, grožđica ili oraha u otopljenu čokoladu. Miješajte dok se dobro natope. Izvadite čokoladom umotano voće sa viljuškom i složite na masni papir. Pazite da se ne zalijepe jedni za druge. Nastavite čokoladom umatati voće dok ga imate.

Ako želite, uvaljate čokoladno voće u kakao prah ili sitni šećer kada se sasvim stvrdnu.

Ostavite ih da stoje preko noći. Ako ste u žurbi ubacite ih u zamrzivač na pola sata. Iako, zaista preporučujem hlađenje na sobnoj temperaturi.

=======================================================

Jednostavno bomboni od čokoladne karamele

Za one prave ljubitelje čokolade, umočite tvrde karamel bombone u otopljenu čokoladu i složite na nasni papir da se osuše. Varijacija: pospite ih smrvljenim šećernim štapovima, pepermintima ili mljevenim orasima.

Sastojci:
1 šalica šećera
1 šalica melase
1 šalica masnog vrhnja
1 velika žlica maslaca
110 g premium tamne čokolade
još malo čokolade za umakanje (po želji)

U teškoj tavi pomiješajte šećer, melasu, vrhnje, maslac i tamnu čokoladu. Stavite na štednjak i pazite da samo počne kuhati.

Kuhajte uz stalno miješanje sve dok se kap ove mješavine ne stvrdne kad ju bacite u hladnu vodu; zatim prelijte u dobro namašćeni lim, otprilike od ¾ dubine. Kad je gotovo hladno, razrežite na kocke.

Trebat će vam daleko manje vremena ako kuhate u željeznoj tavi za umak, nego u bilo kojoj drugoj tavi. Karamele moraju ostati u hladnjaku da se dobro stvrdnu.

Kathryn Beach pravi domaće slatkiše već 30 godina. Posjetite njezinu web stranicu za više ideja i savjeta o jednostavnim čokoladnim slatkišima, kao ia za više recepata.

29 ožujka 2011

5 tajni kose koja lijepo izgleda

Sheila's Fashion Sense
Email: sheila@sheilasfashionssense.com

Pozdrav,

Nadam se da vam tjedan prolazi odlično. Prošlog tjedna spomenula sam vam da radim na nečemu novom i da će to biti spremno za ovaj tjedan. Ipak nisam još sasvim gotova, pa se nadam da ću moći objeviti slijedećeg tjedna.

Zamjećujem žene kako se odijevaju i uređuju. Tada dobijem potrebu da nekim od njih "pomognem popraviti stanje ". Valjda sam se tako navikla kroz godine.

Nedavno sam zamijetila da žene koje se lijepo urede sa odjećom često zanemaruju kosu. Ne znam da li nisu zamijetile razliku ili ih nije briga. Ipak, znam da to može imati veliki utjedaj na izgled. Zato sam razmišljala što je potrebno za kosu predivnog izgleda – evo tematike za ovaj tjedan.

Želim vam odličan vikend.

Modno vaša,
Sheila

5 tajni kose koja lijepo izgleda



Koliko često imate "dan loše frizure "? Za neke žene to je gotovo svaki dan, bilo da su toga svjesne ili ne, a za druge se to dešava povremeno. Predivna kosa važna je ako želite izgledati uređeno. Ako vam frizura ne pristaje, nije u modi ili ju niste uredili, nije važno što ćete odjenuti, jer nećete izgledati fantastično.

Da biste zadržali kvalitetnu frizuru koja vas neće ometati pri uređivanju, evo nekih savjeta.

Dobro podrezana kosa: Dobro rezanje važno je za odličnu frizuru. Kosa vam treba biti odrezana u skladu sa oblikom lica i stilski prilagođena da ju možete svakoga dana održavati sami, bez profesionalne pomoći. Ako izgleda predivno kada napustite salon, ali je upropaštena slijedećeg dana, onda morate pronaći drugačiji stil.

Najbolja boja za vas: Prava boja osvijetlit će vam lice i bore će se činiti manje vidljivima. Odaberite boju koja je što bliže vama prirodnoj. Nemojte staviti tople tonove boja na kosu ako imate hladan ten ili hladne tonove kose ako vam je ten toplih tonova.

Održavajte ju redovito popravljanom: Redovito posjetite frizera kako bi frizura zadržala svoj izgled. Redovito podrezivanje vrhova kosu čini zdravijom.

Koristite prave proizvode za kosu: Ako imate tanku kosu koristite proizvode koji daju volumen. Ako vam je kosa isušena ili kovrčava trebaju vam proizvodi koji odgovaraju takvoj kosi.

Nemojte pretjerati sa izbjeljivanjem: Previše izbijeljena kosa postaje suha, krhka i bez sjaja. Isto je i za kosu sa previše sredstava za stiliziranje ili za kosu na kojoj prečesto koristite glačalo za ravnanje ili kovrčanje. Kosu prema kojoj se loše ponašate nije teško uočiti. Pogotovo kada je suha, krhka i nma životnosti.

Copyright 2007 Sheila Dicks

Sheila Dicks je konzultant za imidž i odjeću koja pomaže ženama da je osjećaju pouzdanije odijevajući se prema svome tipu tijela. Da biste dobili savjete kako se odijevati da izgledate vitkije i kako pronaći svoj najbolji stil nabavite primjerak njezine elektroničke knjige 'Image Makeover' na http://www.how-to-dress.com ili pođite na http://www.sheilasfashionsense.com za besplatnu reportažu '7 Things Your Girlfriends Won't Tell You About Beauty and Fashion' (7 stvari koje vam prijateljica neće reći o ljepoti i modi).

28 ožujka 2011

Kućna sredstva sa mrkvom



Za prehladu (posebno za djecu): pomiješajte jednake količine svježe ocijeđenog soka mrkve i mlijeka. Dajte djeci po 1 žlicu te mješavine 5-6 puta na dan.
Ili pomiješajte jednaku količinu te mješavine i meda i zatim to konzumirajte po 1 žličicu 5-6 puta na dan.

Visoki krvni tlak: uzmite 3 žlice sjemenki mrkve ( nabavite ih u lokalnoj poljoprivrednoj ljekarni), dodajte 3 čaše kuhane vode i ostavite 12 sati na toplom mjestu. Konzumirajte po 1 čašu ovog ekstrakta 3 puta na dan.

Upala zubnog mesa: ispirite usta sokom mrkve nekoliko puta na dan.

Ekcemi, opekotine, ozebline: na oštećeno mjesto stavite oblog od svježe ribane mrkve.

Bronhijalna astma: uzmite 1 žlicu sjemenki mrkve, dodajte 1 čašu prokuhane vode i ostavite na toplom mjestu 12 sati. Popijte po 1/2 čaše ekstrakta 5-6 puta dnevno.

Vodene kozice: Prokuhajte 100 g mrkve i 60 g korijandera da omekšaju. Procijedite vodu u kojoj ste ih kuhali i popijte po 1 čašu svakih 3 dana.


Želim vam odličan dan!

Yulia Berry ,

01 ožujka 2011

Predivne maske za lice iz hrane u kuhinji



Med
Brza i jednostavna maska za čišćenje svih tipova kože je običan med. Jednostavno premažite zagrijani gotovo tekući med na lice i ostavite da djeluje 2 minute, dok imate osjećaj zatezanja. Isperite mlakom vodom.
Maska od jaja
Za zatezanje i toniziranje kože lupajte jedan bjelanjak u čvrsti snijeg. Namažite na kožu i ostavite 20 minuta. Isperite. (Za suhu kožu dodajte malo meda. Za masnu dodajte nekoliko kapi limunovog soka.)
Kao brzo sredstvo za akne ogulite kožicu sa unutrašnje strane ljuske jajeta. Namažite preko crvenila akeni, ostavite 30 minuta ili preko noći. Isperite.
Brzi Alpha Hydroxy
Brz i jednostavan tretman. Zdrobite 4-5 velikih jagoda u gustu kremu. Premažite to na lice u jednolikom debelom sloju i ispružite se. Isperite 20 minuta kasnije. (Nije prikladno za jako osjetljivu kožu.)
Brza maska protiv akni
Ako vam se pojavilo mnoštvo akni, pomiješajte 1/2 šalice procijeđene srčike rajčice sa dovoljno mlijeka u prahu da stvori pastu. Miješajte dok postane glatko. ( Rajčica sadrži vitamin C i kalij – a oboje je dobro za zacjeljivanje kože.) Premažite time lice i ostavite da djeluje 20 minuta. Isperite toplom vodom.
Umjesto rajčice možete korisititi krastavac, bananu ili mrkvu za njegujuću masku u svakoj prilici.
Za grubu kožu
Utrljajte tanak sloj majoneze u lice (ili na laktove, ako ih treba omekšati). Ostavite da djeluje 15 minuta, a zatim isperite toplom vodom.