29 travnja 2011

Pripremite vlastiti piling za tijelo u 4 laka koraka

napisala Naweko N San-joyz



Ponekad zimsko vrijeme može vašu inače ugodno meku kožu pretvoriti u suhu kožu guštera. Čak ni nabacivanje više slojeva losiona neće dovoljno hidratizirati vašu kožu. Punjenje kože dugotrajnom vlagom može biti stvar tajminga. Na primjer, mazanje kože uljima koja zadržavaju vlagu kao što je jojoba dok je koža lagano vlažna nakon tuširanja pomaže da odabrani losion duže ostaje u unutrašnjosti kože i polako otpušta svoje sastojke.

Kad tako kažemo, ima smisla namazati losion ili hidratantnu kremu na tijelo čim iziđete ispod tuša. Ali ako želite koristiti piling za tijelo tijekom tuširanja, to vam može pomoći da se brže riješite isušene kože. Plus, dok na kožu nanosite vlagu, piling za tijelo uklonit će odumrle stanice kože koje svaraju taj izgled sivosti i isušenosti.

Sastojci za pripremu pilinga za tijelo:
480 g smrvljene morske soli
240-360 g baznog ulja (badem, jojoba, maslina, sezam su samo neki od primjera koje valja koristiti)
60 g glicerina
30 g vitamina E
2-7 kapi omiljenog esencijalnog ulja (lavanda, grejp, eukaliptus, jasmin, ruža i geranija su neki od ulja iz kojih možete birati)

Pribor:
1 velika žlica za miješanje
1 staklenka od 960 g sa poklopcem za spremanje pilinga
1 velika zdjela za miješanje

Upute:
1. U velikoj zdjeli pomiješajte bazno ulje, vitamin E i esencijalno ulje. Ulja miješajte velikom žlicom oko 2 minute da se spoje u jednaku smjesu.
Napomena: ako se ulja ne spoje dobro, piling neće djelovati jednako, pa će se ulja koncentrirati na jedan dio tijela, a na drugi neće.
2. Dodajte glicerin i miješajte 1 minutu.
3. Polako dodajte sol dok miješajte sa ostalim sastojcima. Dodavajte sol dok piling ne postigne gustoću koju želite. Na primjer, veća količina soli bolje će trljati tijelo, a veća količina ulja bolje će hidratizirati.
4. Žlicom prebacite mješavinu u staklenku, zatvorite poklopecm i spremite dok budete spremni za korištenje.

Eto, jedinstveni piling za tijelo kao iz spa centra samo za vas. Svaki puta kad pripremate piling primijenite bazno ulje ili esencijalna ulja da biste imali novo posebno iskustvo pod tušem.

28 travnja 2011

Dva ukusna frapea za vas i dijete

napisao Josh Day



Frapei su odličan i ukusan način da svome djetetu u prehranu uvedete voće. Voće je puno nutrijenata, pogotovo svježe, a to ne možete dobiti sa dječjom hranom. Budući da su frapei napitci od voćnog pirea, nema šanse da se dijete zaguši sitnim komadima, niti ima prilike da upadnu koštice i slično. Vjerojatno najbolje u tome jest što možete podijeliti frape sa svojom bebom.

Evo dva meni omiljena frapea:

Frape od banane

1-2 zrele banane (ako pripremate samo za bebu, koristite samo jednu bananu)
4 žlice umaka od jabuke (ne one kupovne vrste u crvenoj, zelenoj ili roza boji! Iako kažu da su to "prirodne boje", ne želite takve kemikalije u blizini svog djeteta. Također, izbjegavajte voćne umake sa dodatkom šećera.)
1/2 do 1 šalicu tople vode (iako je za frape tipično staviti smrvljeni led, on može biti prehladan za zubno meso vaše bebe)

U blender ulijte umak od jabuka i vodu. Miješajte dok postane tekuće kao sok, zatim ubacite bananu i miješajte dok postane gusta, ali glatka tekućina.
Ako želite, možete dodati i malo žitarica iz dječje hrane.

Frape od ananasa

2-3 šalice smrznutog ili svježeg ananasa, u komadićima
4 žlice umaka od jabuke
1/4 šalice vode

U blenderu izmiješajte sve sastojke u gustu, ali glatku tekućinu i uživajte.
Pomiješajte ove recepte i stvorite nešto novo, vlastito. Najvažnije je da koristite voće za koje znate da probavni sustav vašeg djeteta može podnijeti. Na primjer, većina roditelja ne koristi jagode dok dijete ne napuni 2 godine. To je zbog sastojka kiseline u jagodama koji nije pogodan za manju djecu. Isto vrijedi za naranče, limune i limete.

26 travnja 2011

Slatki recept za lijepu kožu tijekom manje od 3 minute

napisala Naweko N San-joyz



Vrijeme je najvažnije. Sve što činite, a može vam uštedjeti koju minutu ovdje ili ondje neprocjenjivo je. A vrijeme obroka može vam uštedjeti vrijeme i popraviti vitalnost ako dopustite hrani da obavlja dvostruki zadatak. Hranite se da bi dobili energiju, smanjili razinu kolesterola, održali zdravi probavni trakt i naravno, da bi kreirali prelijepu kožu. Sve ove 4 koristi možete upakirati u jedan ukusan desert. Plus, za ovu poslasticu treba vam samo oko 3 minute da ju pripremite.

Sastojci:
1 polovica šalice običnog, nemasnog jogurta
1 trećina šalice žitarica sa mekinjama
1 srednja jabuka narezana na kockice
1 paketić zaslađivača bez kalorija

U zdjelici pomiješajte kockice jabuke sa žitaricama. Preko svega prelijte jogurt. Ako želite, dodajte paketić zaslađivača kako bi pojačali okus i ublažili kiselost jogurta. Sada imate desert koji će vam poljepšati kožu.

Kako ova hrana djeluje na kožu

Nemasni jogurt ispunjava crijeva probioticima (hranjivim bakterijama) koje pomažu razložiti nutrijente, potiče redovit rad crijeva i dopušta koži da masimalno iskoristi sve nutrijente dobivene iz hrane. Mekinje čiste sve nepotrebno iz crijeva i potiču zdravi rad crijeva.
Osim toga, mekinje potiču odlazak kolesterola iz krvi. Višak cirkulirajućeg kolesterola stvara kvrgavu, grubu kožu i zatvara pore. Zato, kontrola kolesterola u krvi pomaže održati zdraviju kožu.
Jabuke donose vlagu i vlakna u debelo crijevo što također pojačava redovit rad crijeva. Ukupno, ovaj desert promiče stvaranje lijepe kože pomaganjem u odvođenju toksina iz tijela dok koža zadržava optimalnu razinu vlage.

19 travnja 2011

Zdravi recepti za frape koji će vam smanjiti želju za slatkim

napisala J. Spann



Priznajem. Ja sam obožavatelj frapea. I čak sam ponosna na to.

Kada sam počela eksperimentirati sa zaista zdravim receptima za frape prije nekoliko godina, primijetila sam da je moja prirodna želja za slatkim počela opadati. A moja razina energije počela se uspinjati.

Sada, radije biram okus svježe pripremljenog frape ispred slatkog okusa kupovnog milkshakea ili soka. Ključ za smanjenje želje za slatkim jest da tijelo napunite prirodnim vitaminima i mineralima, zajedno sa nekoliko porcija prirodno slatke hrane na dan.

Da, odbacivanje navike za slatkim zahtijeva obvezivanje. I malo posla. Ali definitivno je izvedivo. Evo nekoliko zdravih recepata koji će vam pomoći da se pokrenete:

TROPSKI FRAPE SA ĐUMBIROM
1/2 šalice soka naranče
1/2 šalice svježih komadića ananasa
1/2 banane
1/4 do 1/2 žličice oguljenog i svježe ribanog đumbira
1/2 šalice smrvljenog leda

Stavite sve sastojke u blender i miješajte da postane glatka tekućina. Porcija 1
Đumbir je snažan korijen koji smiruje želudac. Često puta sam ga koristila da smanjim mučninu dok sam blizu jezera. Neki stručnjaci tvrde da đumbir također ublažava probleme sa artritisom.

HAVAJSKI FRAPE
1 šalica kockica oguljenog ananasa
2 šalice kockica oguljenog zrelog manga
1 zrela banana u komadićima
1/2 šalice jogurta
1 žličica ekstra djevičanskog kokosovog ulja

Pomiješajte sve sastojke u blenderu i miješajte da postane glatko. Porcije 2
Banane su vrlo bogate proteinima. Odličan su izvor vitamina A, B1, B2 i niacina. Jogurt je bogat kalcijem i pojačava probavni sustav.

FRAPE OD DINJE
2 šalice komadića lubenice
1 1/2 šalica komadića dinje
1 1/2 šalica zrele papaje
1 šalica nektara guave
1 šalica kockica leda

Stavite sve sastojke u blender i miješajte da postane glatko. Prelijte u čaše.
Ima za 2 - 3 porcije

Lubenica je bogata provitaminom A, kalijem i cinkom, za kojeg stručnjaci kažu da rješava impotenciju. Papaja je odličan izvor beta karotena i vitamina C.

18 travnja 2011

Ugodna krema od meda



- ima za 2-3 tretmana-
Dobrobiti: štiti kožu od hladnog vremena i opušta isušenu kožu.
Sastojci:
2 žlice kakao maslaca
1 žličica meda
1/2 žličice ulja jojoba
1 kap esencijalnog ulja bergamota
1 kap esencijalnog ulja čajevca
1 kap esencijalnog ulja lavande
Upute:
U maloj dvostrukoj posudi topite kakao maslac do gotovo tekućeg stanja. Uklonite sa vatre i prelijte u staklenu zdjelu. Dodajte med i dobro izmiješajte. U drugoj zdjeli pomiješajte sva esencijalna ulja i jojoba ulje.

Pomiješajte sadržaje dviju zdjela i dobro izmiješajte. Spremite u čvrsto zatvorenoj posudi daleko od sunca i topline. Ostavite da se zagrije do sobne temperature kad želite koristiti. Namažite na lice i vrat, ostavite da djeluje 30 minuta, prije uklanjanja mlakom vodom.
Napomena: med ne treba uvoditi u prehranu djece mlađe od godinu dana. Med je zdrava i cjelovita prehrana za djecu i odrasle osobe.

15 travnja 2011

Prirodna sredstva za zacjeljivanje – vosak u ušima

Pozdrav



Nakupina voska u ušima možda se ne čini kao problem, ali velika količina zaista vam može uništiti sluh sve dok to ne izvadite.

Evo nekih jednostavnih načina kako se riješiti voska u ušima.

- Stavite u uho nešto što će omekšati vosak. To može biti hidrogen peroksid, mineralno ulje, ili glicerin. Kapnite samo kap-dvije u svako uho. Neka višak iscuri van. Tekućina koja ostane u uhu rastopit će vosak. Radite tako tijekom nekoliko dana.

- Napunite zdjelu vodom temeperature tijela. Uvucite ju u kapaljku oblika žarulje i držeći glavu nad zdjelom lagano istisnite sadržaj kapaljke u uho. Koristite vrlo lagani pritisak. Okrenite glavu prema zdjeli i dopustite da tekućina iscuri iz uha.

- Nemojte trljati uši da biste ih posušili. Ili koristite sušilo za kosu (udaljeno barem 20 cm) ili kapnite malo alkohola u svako uho. Nemojte ispirati uši na ovaj način baš često. Malo ušnog voska potrebno vam je za čuvanje unutrašnjosti uha.

- Ljudi koji imaju problema sa ušima skloni su povećanoj proizvodnji ušnog voska. Za smanjivanje proizvodnje ušnog voska, jedite manje nezasićenih masnih kiselina. Nezasićene masne kiseline u umjerenoj količini nisu problem. Ali prevelika količina nezasićenih masnoća uzrokuje preveliko stvaranje ušnog voska.

- Još jedna metoda čišćenja ušnog voska: uzmite kapaljku za oči, pa njome u uši nakapajte ili otopinu od jednakih količina tople vode i bijelog octa ili malo hidrogen peroksida. Ostavite da djeluje nekoliko minuta, zatim iscijedite tekućinu iz uha. Radite tako 2-3 puta na dan. Ako je vosak pretvrd ili suh, nekoliko dana kapajte ulje češnjaka, kako bi se smekšao. Zatim isperite uho mlazom tople vode, ali ne sa jakim pritiskom. Strpljivo nastavite ispirati ušni kanal mlakom vodom. Nakupina ušnog voska odjednom će izići u obliku kuglice.

- Još jedna metoda je upotreba "svijeća za uši", koje su dostupne u trgovinama zdravom hranom. Nekima je problem koristiti ih, pa potraže pomoć. Uz svijeću dolaze upute za upotrebu. Nakon toga, osjećat ćete previše zraka u ušima, pa ćete misliti da ste uklonili previše voska. Zato u svako uho stavite malo vate dok se ne počnete osjećati bolje.

Sve gore navedeno trebalo bi vam pomoći.

Vidimo se slijedeći tjedan.

U vaše zdravlje,

Steve Wagner
http://www.natures-healing-remedies.com/

13 travnja 2011

5 pogrešaka u ljepoti i kako ih možete ispraviti

napisala Jennifer Wasilewski



Bilo da ste majstor make-upa ili vam je kozmetika strana, vjerojatno riskirate prepustiti se ovim pogreškama. Mnoge žene prolaze kroz život ne znajući koje pogreške za ljepotu čine svakog dana. Na nesreću, većinu tih pogrešaka nitko ne zna kako popraviti. Nemojte se sramiti, i sama sam napravila toliko pogrešaka da ih ne mogu ni pobrojiti. Problem je bio u tome što toga nisam bila svjesna.

Uštedite si stvaranje problema sa ovim rješenjima.

1.Problem: previše regeneratora
Previše nečega nikada nije dobro, a to posebno vrijedi za regenerator. Mnoge žene misle da je regenerator neophodan za vrijeme tuširanja, ali ako koristite preveliku količinu napravit ćete si nevolju. Regenerator služi za oporavljanje oštećene kose. Budući da je kosa najbliža vlasištu nova, nije neophodno stavljati regenerator na vlasište. Umjesto toga koristite ga na vrhovima kose, inače će vam kosa biti masna i opuštena.
Rješenje:
Uštedite novac i oporavite si kosu nanošenjem regeneratora samo na donji dio kose. Stručnjaci preporučuju da počnete masirati kosu iza uha i nastavite sve niže prema vrhovima. Za one koji imaju ekstremno kratku kosu, razmažite vrlo malo regeneratora na ruke i oduprite se želji da njima masirate vlasište, nego ga samo prenesite na vrhove kose.

2.Problem: previše čupanja obrva
Posjet salonu radi uređivanja obrva voskom može biti vrlo skup, zato se žene odlučuju čupati obrve same. To je odlično ako znate postići oblik koji želite, ali i to može postati noćna mora ako niste oprezni. Mnoge žene se previše približe ogledalu, pa ne mogu sagledati cijelo lice da bolje vide rezultat.
Rješenje:
Vaše obrve trebaju biti simetrične, zato se odmaknite i uvjerite se da vidite obje obrve odjednom u ogledalu. Tada počnite čupkati jednak broj dlačica sa jedne, pa druge strane i zatim pogledajte rezultat. Umjesto fokusiranja na samo jednu obrvu pratite promjene na objema istovremeno. Jednom kad ste završili sa oblikovanjem obrva, približite si ogledalo da biste lakše počupali sitne zaostale dlačice.

3.Problem: hidratiziranje natečenih očiju
Natečene oči obično su rezultat previše natrija u organizmu, što rezultira zadržavanjem vode. Kako bi smanjile jutarnju natečenost mnoge žene okreću se hidratantnoj kremi, jer tasko su naučile. U najboljem slučaju hidratantna krema će vrlo malo pomoći.
Rješenje:
Kad se radi o natečenim očima, odbacite uobičajenu hidratantnu kremu i uzmite onu koja ima kofein kako bi smanjili natečenost. Također, nabavite gel masku za lice koju možete čuvati u hladnjaku. Kad se probudite natečenih očiju, lezite sa maskom na očima najmanje 15 minuta. To će bolje smanjiti natečenost.

4.Problem: prljave četkice za make-up
Od vaših ruku do okoliša oko vas, bakterije su posvuda – to znači da dok nanosite make-up svoje četkice izlažete bakterijama. S vremenom se bakterije nakupe, pa se alergije samo čekaju za pojaviti. Svakodnevne bakterije najviše vole taložiti se na četkicama za make-up. Jednom kad vam bakterija dosegne kožu, na licu će se pojaviti crvenilo, akne i ostali problemi sa kožom.
Rješenje:
Najbolji način da se rješite bakterija sa četkica jest da ih temeljito operete jednom tjedno. To je najbolje činiti ili prije odlaska na spavanje ili nakon nanošenja make-upa ujutro. Tako će se četkice moći osušiti do slijedeće upotrebe. Također, dobra je ideja kupiti nove četkice svakih nekoliko mjeseci kako svakodnevna rutina nanošenja make-upa ne bi postala rizik za zdravlje.

5.Problem: stvaranje rutine sa make-upom
Svaka žena razvije svoju rutinu. To je odlično za uštedu vremena, ali kada se radi o osvježivanju lica to postaje problem. Make-up rutina znači stalno nanošenje iste kozmetike, istih boja, na isti način, dan za danom. Nanošenje istog make-upa čini vaš stil dosadnim i predvidljivim, a koža se navikava na stalno iste proizvode.
Rješenje:
Povremeno promijenite nešto u načinu korištenja make-upa – drugačije sjenilo, ruž, rumenilo. Jednostavna promjena osvježit će vam izgled i osjećat ćete se bolje. Tko zna, možda je mala promjena upravo ono što vam je potrebno!

11 travnja 2011

Mirisne soli za kupanje

napisala Cynthia Lewis



Evo još jednog recepta za kupku, koji me naučila baka. Vikend uoči Božića provodila sam puneći staklenke ovom mješavinom kako bi ih poklanjala obitelji i prijateljima. To je bila tradicija koju je pokrenula baka, a ja ju sada nastavljam sa kćerima. Nadam se da vam se sviđa.

Mirisne soli za kupanje sa lavandom i ružmarinom
• 3 šalice sode bikarbone
• 1/4 šalice sušene lavande
• 3 žlice esencijalnog ulja ružmarina
• 3 žlice esencijalnog ulja eukaliptusa
• 1/4 šalice morske soli
Sve dobro izmiješajte, zatim stavite u staklenku (ja koristim staklenke od zimnice ili majoneze). U vodu za kupanje ubacite oko šaku ove mješavine i miješajte da se otopi prije nego što uđete u kadu.

08 travnja 2011

Kućna sredstva za prehlade



Odlično sredstvo kada ste samo prehlađeni, posebno sa viskom temperaturom, sigurno i za djecu: prije odlaska na spavanje – pomiješajte 1 žlicu meda, 1 žlicu pekmeza od maline, 1 žlicu soka limuna i 1 žlicu votke. Dodajte 1 čašu prokuhane vode. Popijte dok je vruće. Nakon toga počet ćete se jako znojiti. Pokušajte provesti nekoliko dana u krevetu. Za djecu pomiješajte 1 čajnu žličicu svakog sastojka sa 1 čašom vruće vode.

Ovo sredstvo odlično je i za djecu i za odrasle i smanjuje kašalj: uzmite 3 žlice sušene kore mandarine/tangerine, dodajte 2 čaše prokuhane vode i ostavite da stoji 2 sata. Dajte djetetu da popije 1/4 - 1/2 čaše te tekućine do 4 puta na dan. Ovo sredstvo dao mi je pedijatar

05 travnja 2011

Kućna sredstva sa kupusom



Glavobolja: postavite lišće kupusa na čelo.

Pretilost: U početku popijste 1/2 čaše svježe ocijeđenog soka kupusa 3-4 puta na dan i to 30-40 minuta prije obroka. Postupno povećajte količinu do 1 čaše soka kupusa 3-4 puta na dan. Tretman treba trajati 3-4 tjedna.

Upala zubnog mesa: Isperite usta mješavinom od jednakih količina soka kupusa i vode.

Upala crijeva i čir na želucu: popijte 1 čašu svježe ocijeđenog soka kupusa 3 puta na dan oko 30-40 minuta prije obroka.

Vrućica i otvorene rane: narežite kupus na male komade i pomiješajte ga sa svježim bjelanjkom. Koristite ovu mješavinu kao oblog za upaljeno mjesto.

Do slijedećeg puta!

Želim vam odličan dan!

Yulia Berry ,

04 travnja 2011

Uravnotežena ljepota – profesionalni savjeti

napisao Robert Closs



Mlada djevojka zbunila me prije nekoliko dana noseći toliko make-upa na očima da sam mislio da igra za rugby ekipu. Želio sam ju odvesti na stranu, protresti i ukloniti joj šminku sa očiju, ali onda mi je dodala kroasanu, a bio sam toliko gladan, pa sam zaboravio na njen izgled. Nemam ništa protiv jačeg šminkanja očiju (Diana Ross to je učinila svojim potpisom), ali ostatak njezinog make-upa me užasnuo zbog nejednakog tona kože, suhih usana i nimalo boje na jagodicama obraza.
Prečesto viđam ovakvo stanje – nedovršeno lice. Izgledala je kao da je provalila u parfumeriju, pa ju je osiguranje izbacilo prije nego što su je našminkali do kraja. Ni na trenutak nisam pomislio da netko treba provoditi sate pred ogledalom, pogotovo kad se ustajete u cik zore. Ali u životu je važna ravnoteža, pa tako i u ljepoti! Ako ste roditli 3 djece, neće jedno od njih odjenuti, a ostalo dvoje poslai van gole. (Takvo je bilo moje djetinjstvo). Vaša djeca su vaše oči, obrazi i usne. Odjenite sve troje i neće biti razvoda. Evo nekih savjeta koji će vam pomoći.

Veliki savjet za šminkanje #1
Nemojte našminkati usne, ako oči govore sve!
Ako su vam oči fokus make-upa, druga dva područja šminkanja moraju biti mekša. Tamne oči i tamne usne su ekstremni stil, a to rijetko tko dobro nosi. Neka jedno od tri područja zauzme središnje mjesto pri šminkanju, a ostali neka odstupe sa scene. Nemojte podcjenjivati pozadinske igrače. Oni su Madonninu turneju učinili veličanstvenom!

Veliki savjet za šminkanje #2
Brza formula sa savršenost!
Osnova, obrve, trepavice i usne
Ovo je djelomičan, ali ipak kompletan izgled od vrha do dna. Djelomičan je znači razlomljen.
Vaša osnova: Koji god oblik podloge uzeli, mora se uskladiti sa tonom i teksturom vaše kože. Usklađivanje boje mora se dogoditi SAMO na kritičnim mjestima – ne od uha do uha. Zbog toga će vam koža izgledati divno uz minimalnu upotrebu proizvoda. Usklađivanje teksture održat će vam cjelokupnu kožu hidratiziranom. Ako imate masniju kožu, a kupite proizvod za suprotan tip (npr. podlogu u suhom puderu), izgledat ćete mrljavo, pa će iz nebesa biti vidljivo da vam je hidratacija na nuli.
Rješenje: odaberite podlogu bez masnoće koja će djelovati uz vaš prirodan sjaj.

Neka vam obrve uredi profesionalac:
Osobno sam veliki fan čupanja i trimanja. Jednom kada vam se prirodne obrve ukrote i dovedu u red (onaj LA - Hollywood izgled) sa malo boje rano ujutro ujednačit ćete si izgled za cijeli dan.

Nanošenje maskare traje 1 minutu!
Obrišite četkicu sa maskarom vlažnom maramicom. Previše maskare učinit će vam trepavice punim grudica, što će utjecati na vaš vid tijekom vožnje prema uredu. Treba vam vrlo malo maskare da biste istakli svoje guste trepavice, vjerujte mi. Kad se tubica pomalo isuši, nakapajte nekoliko kapi 99% alkohola. To će pomoći da se maskara opet otopi i da se ubiju eventualne bakterije.

Napućite usne!
Ruževa i sjajila za usne sada ima nezamislivo mnoštvo. Nema isprike za neobojene usne. Ako nemate ideju koju boju odabrati, ovo je savjet za novu avanturu – ako vam je kosa svijetlije boje, onda i ruž treba biti svjetliji. Ako imate tamnu kosu, onda će vam živahna bogata boja biti prikladna. Koliko vam je hladan ton kose, toliko hladnu boju ruža nabavite. A što vam je toplija boja kose, i boja osmijeha treba biti jednako topla. Ako niste sigurni u status boje svoje kose i tena, upitajte frizera u koju kategoriju padate.

Sretno vama, ljepotice, pratit ću vas.

02 travnja 2011

8 sredstava za ljepotu koje morate imati

napisao Ahmed Foaud



Jedan jedini odlazak do trgovine kozmetikom može vas koštati i nekoliko stotina kuna. Ako uložite u kvalitetne proizvode možete si garantirati pozitivnu promjenu u izgledu, zato pazite da novac dobro potrošite. Problem jest što, kada slažete zalihe proizvoda koje ne koristite, često shvatite da vam ne odgovaraju ili se proizvodi pokvare uslijed dugog stajanja.

Evo popisa 8 najvažnijih proizvoda koje morate imati u setu za make-up. Marka prozivoda koju ćete kupiti ovisi o vašem budžetu, onome što volite i tipu kože, ali ovo će vam poslužiti kao vodič za ono što zaista trebate. Pratite ovaj popis i uštedite smanjivanjem nepotrebne kupovine.

1. Hidranatna krema u boji – osim ako odlazitena svečanu večeru ili snimanje slika, zaista vam ne treba veća količina make-upa na licu. Umjesto korištenja podloge (tekuće ili kamene), kupite kvalitetnu hidratantnu kremu u boji. Ona će vašoj koži dati ujednačen ton. Također, dodatno će vam hidratizirati kožu.

2. Pinceta – nema ništa bolje od svježe očupanih obrva da trenutno uljepšate lice. Sa odgovarajućim oblikom obrva lice vam može izgledati mlađe i čisto. Najbolje pincete su relativno jeftine, pa ne moraju biti najskuplji predmet u torbici sa make-upom. Dobra pinceta može vam trajati godinama.

3. Uvijač trepavica – svjetlucave, čiste, otvorene oči čine veliku razliku u izgledu neke osobe. Uvijene trepavice ističu ljpotu očiju.

4. Rumenilo – zdravo rumeni obrazi čine osobu jednostavno prekrasnom i upotpunjuju njezin izgled. Na tržištu postoji veliki broj rumenila u različitim oblicima: u prahu, u gelu, u olovci i ostalo. Neki proizvodi čaj djeluju i kao rumenilo i kao sjajilo za usne.

5. Ruž za usne – odaberite dobru nijansu ruža koju možete koristiti i tijekom dana i navečer. Možete nabaviti nekoliko nijansi ruževa, jer postoje kvalitetni jeftiniji proizvodi, ali morate imati jednu nijansu koja vam je usklađena sa kompletnom garderobom i svim prilikama. Jednom kad nađete tu nijansu koju možete uskladiti i sa tonom kože i sa odjećom, pobrinite se da nabavite novi ruž čim onaj stari potrošite. Takav ruž bit će vaša osnovna boja, nešto o čemu ne morate razmišljati kada se uređujete u žurbi.

6. Olovka za oči – olovke za oči možete koristiti na kapcima očiju ili za definiranje obrva. Ovisno koliko iscrtate oko, možete ga učiniti većim ili sitnijim. Olovke su odlične jer nisu previše skupe i ne kapaju.

7. Sjajilo za usne – za tijekom dana kada ne želite nositi make-up, ali ne želite izići u javnost neuredni, sjajilo će vam u trenu popraviti izgled. Sjajila su odlična i kada brzo trebate obnoviti šminku na usnama.

8. Maskara – nanošenje maskare može učiniti da osoba izgleda glamurozno sa malo truda. Uložite u kvalitetnu maskaru koja će vam poljepšati oči. Maskare su odlične kada želite očima dati dramatičan izgled, a posebno kada koristite tehniku smoky eyes.

01 travnja 2011

Top 5 domaćih sredstava za ljepotu

napisala Leilah Jumat


Svaka žena ima svoje navike i uvjerenja kada se radi o ljepoti. A sa današnjim pritiskom da ljepotu treba zadržati što duže, pomislila sam da vam mogu pomoći sa ovih top 5 kućnih sredstava sa proizvodima koje imate kod kuće. Sada ćete izgledati i ljepše nego ranije, a sa ovim proizvodima zadržat ćete svoju ljepotu
još duže na životu.

Maslinovo ulje
Maslinovo ulje, zajedno sa pojedinim esencijalnim uljima, sve je što trebate za predivnu kosu. Prelijte malo maslinovog ulja, djevičansko ako je moguće, sa nekoliko kapi ulja lavande i ružmarina preko kose. Umasirajte to na vrhove kose, pa nastavite masirati prema vlasištu, kružnim pokretima prstiju. Ostavite da djeluje oko pola sata, a za još bolje rezultate navucite plastičnu vrećicu preko glave i omotajte ju toplim ručnikom. Ako ste sretnica koja ima prirodnu gustoću kose, onda vam preporučujem da tretman držite nešto duže, a zatim kosu operite kao inače i uživajte u rezultatima.
Ili ako vam treba piling, nakapajte nekoliko kapi maslinova ulja na šaku šećera i time nježno trljajte lice. Maslinovo ulje hidratizira kožu dok šećer uklanja zastarjele stanice kože.

Krastavac
Krastavci imaju vrhunske sastojke koji pomažu. Lagano čiste kožu, a pogotovo su pomoć za natečene oči. Jednostavno odrežite tanku krišku krastavca i složite ju na oči, obraze ili bilo koje natečeno mjesto. Odmarajte se nekoliko minuta dok krastavac čini čuda za vašu kožu.

Ulje jetre bakalara
Za krhke nokte, umasirajte ulje jetre bakalara u kožice noktiju i same nokte. Ovo ulje bogato je vitaminom A, pa nakon samo 3 mjeseca vaši nokti i kožice bit će oporavljeni i glatki.

Kava
Tko bi mislio da je kava jedan od sastojaka u najskupljim kremama protiv celulita. Zato, da biste se kod kuće rješavali celulita nježno trljajte kožu zrnima kave i pratite kako se celulit rastapa.

Peršin
Želite se riješiti mirisa luka ili češnjaka u ustima? Jednostavno kapnite malo octa na štapić peršina i grickajte ga. Sada se više ne morate brinuti zbog lošeg utjecaja češnjaka na vaš dah.

Lak za nokte
Najbolji način da osigurate da vam lak za nokte traje što duže jest da ga stavite u hladnjak.

Mrlje od nikotina na prstima
Osim očitog rješenja, sredstvo za uklanjanje laka sa noktiju odlično će ukloniti i žute mrlje od nikotina sa vaših prstiju. Jednostavno njime nakapajte vatenu kuglicu i time trljajte prst na kojem se nalazi mrlja.

Bol u leđima
Ako patite od boli u leđima, jednostavno stavite jastuk pod koljena dok ležite na leđima, ili između koljena dok ležite na strani, kako bi se bol smanjila. Na taj način osigurat ćete si barem 8 sati mirnog sna i osjećati se svježije ujutro.

Limunov sok
Kako biste posvijetlili vrhove prstiju, sve što trebate jest namočiti ih na nekoliko minuta u limunov sok.

Neuredan lak na noktima
Ako niste naučeni nanositi lak na nokte, pa nakon uređivanja ne izgledaju nimalo lijepo, sve što trebate jest čekati da se lak osuši. Čim se osušio natopite ruke na nekoliko minuta u toplu vodu. Nakon toga bit će vam lako ukloniti višak laka sa noktiju.

A sada zaista bizarno...
Za vrećice ispod očiju, jednostavno stavite sardinu ispod oka i držite ju tako 10 do 15 minuta, ili duže ako možete izdržati. Čak ih možete staviti i na kapke očiju da bi smanjili bore. Baš ne mogu potvrditi koliko je ovo točno, ali cijela ideja mi je pomalo smrdljiva.

Kažu da za ljepotu treba naporno raditi. Ja mislim da je ljepota nešto u čemu se uživa, a lijepo je znati da kada mi ponestane kupovnog proizvoda kod kuće mogu pripremiti nešto što će ga zamijeniti. Iako volim ove kućne proizvode, još uvijek redovito koristim kupovne!