22 veljače 2013

Ljpota i zdravlje - mali savjeti



                Jednostavan i jeftin piling za tijelo

Za jeftini piling za tijelo koji odlično funkcionira kao i oni skuplji, pomiješajte dječje ulje i šećer, samo da se šećer zgruša, ali ne i rastopi. Trljajte se time prije početka tuširanja. Koža će vam nakon toga biti kao svilena. Kap omiljenog parfema ili esencijalnog ulja učinit će ovo sredstvo još zanimljivijim.
Gammychick





                  Prirodno sredstvo protiv prehlade

Kad se prehladite, umjesto lijekova iz ljekarne uzmite jabučni ocat. Uzmite štamplicu i napunite ju. Tada time grgljajte po grlu. To će ubiti prehladu. Moj djed je to koristio, a rekao mi je da je taj savjet dobio od svog djeda. Uvijek funkcionira!
Becky H. in Carrollton, KY

08 veljače 2013

10 besplatnih načina da ubrzate svoje računalo




   The Dollar Stretcher

           "Living Better...For Less"
                 April 19, 2010
              Volume 15, Number 16

==============================================

10 besplatnih načina da ubrzate svoje računalo
napisao Buck Weber
(možda ne trebate novo računalo)

Kada sam kupio novi laptop prošle godine bio sam zadivljen koliko je brže radio od mog tada oko 6 godina starog stolnog računala. Nakon nekog vremena i korištenja oba računala, odlučio sam pokušati ubrzati rad starog računala. Nakon što sam iskušao ovih 10 savjeta, mogu iskreno reći da je to napravilo veliku promjenu. Ako imate stariji model računala koji treba ubrzati, pokušajte sa ovim i javite mi kako je prošlo. Budući da sam ovo koristio na stolnom računalu sa Windows XP, upute su samo za taj operativni sustav. Mislim da je to slično i za Vista, ali nemam pojma za Windows 7, jer ga još nisam koristio.

1) Defragmentirajte svoje računalo

Defragmentiranje hard drive-a sakuplja sve raskomadane datoteke, pa ih čini opet cjelovitim i lakšim za računalo da ih koristi. Za defragmentiranje vašeg hard drive-a, otvorite Start, Programs, Accessories, System Tools, Disk Defragmenter. Prije početka defragmentiranja, pobrinite se da vam je isključen screen saver i opcija isključivanja računala kad ga ne koristite. Defragmentiranje traje dugo, zato sam instalirao besplatnu aplikaciju za auto-defragmentiranje i postavio da radi po noći svakih 2 tjedna.

2) Obrišite privremene datoteke

Windows ostavlja privremene datoteke trajno na vašem hard drive-u, što se nakuplja sve dok ih ne pobrišete. Za čišćenje privremenih datoteka otvorite: Start, Programs, Accessories,
System Tools, i tada Disk Cleanup. Također tu opciju možete koristiti za pražnjenje Koša za smeće i uklanjanje Windows programa i komponenti koje ne koristite.

3) Počistite Registry

Vaš registry može biti uništen ako počnete pripati izvješća o greškama,a sistem računala radi kao da je zalijepljen. Ja koristim besplatnu aplikaciju za čišćenje registry-ja koja mi ga održava redovito očišćenim. Postoji ih veliki broj. Samo potražite "free registry cleaner."

4) Pokrenite Anti-Virus program

Moj besplatni anti-virus program radi na auto nadogradnji i nisam imao problema već dugo vremena. Jedino kad mi se događalo da pokupim visruse bilo je u vrijeme kad nisam nadograđivao anti-virus program, zato sam sad postavio opciju auto nadogradnja i tjedno skeniranje računala.

5) Pokrenite Anti-Spyware program

Ako vaš anti-virus program ne uključuje otkrivanje spyware-a, možda neka mala stvorenja usporavaju vaš sistem. Opet, postoji veliki broj besplatnih aplikacija. Potražite "free anti-spyware software" i izaberite jedan.

6) Provjerite Startup Options

Programi koje Windows pokreće svaki put kad uključite računalo mogli bi vam usporavati rad računala. Moje staro računalo toliko se sporo uključivalo da bih napravio šalicu kave, prelistao novine i napunio perilicu za rublje prije nego što se računalo zaista pokrenulo. Ako i vaše računalo ima takvih problema pri uključivanju, mogli biste provjeriti što se sve uključuje. Za preuređivanje liste programa Startup-a, klik na Start, zatim Run, utipkajte MSCONFIG i pritisnite Enter. Odaberite karticu Startup i uklonite kvačicu ispred svih stvari koje se ne moraju uključivati odmah sa uključivanjem računala. Klik na Apply i tada ponovo pokrenite računalo da primijetite promjene.

7) Koristite Windows Defender

Ovo je aplikacija ugrađena u Windows koja pomaže računalo da se brani od malware-a. Klik na Start, All Programs, pa Windows Defender. Klik na Tools, pa Options, pa Auto scan i sve je gotovo. Dok ste na Tools, također klik na Software Explorer da provjerite koji su programi na Startup, koji programi trenutno rade i programi koji su spojeni u mrežu.

8) Održavajte nadogradnju Windowsa

prije nekoliko godina brat me zamolio za pomoć sa njegovim računalom, koje je imalo toliko problema da ga je trebalo radije umiroviti.
Složio sam se da ću pogledati, a 6 sati kasnije pomalo smo ga stabilizirali. Jedan od najvećih problema bilo je to što je isključena nadogradnja Windowsa, jer nije imao vezu sa ineternetom godinama. Važno je održavati sistem računala ažurnim sa svim sigurnosnim zakrpama, osim  ako želite susret sa hrpom hakera. Za dolazak najnovijih nadogradnji u vaš sistem i postavljanje automatskih nadogradnji u budućnosti, deni klik na My Computer, odaberite Properties, pa klik na karticu Automatic Updates.

9) Uklanjanje nepotrebnih programa

Sjećate se svih onih ikona koje ste imali na radnoj površini kad se tek kupili računalo? Vjerojatno ste pobrisali većinu njih u pokušaju da ga održite urednim, ili jer ste mislili da te programe nećete trebati. Pogodite što? Osim ako ste pravilno uklonili i sam program kao negovu ikonu, takvi programi još uvijek zauzimaju mjesto na vašem hard drive-u. Također, možda imate programa potajno instaliranih kad ste skinuli novu alatnu traku, ili dodatke za alatnu traku ili programe koji dijele datoteke. Za uklanjanje takvih neželjenih programa klik na Start, pa Control Panel. Klik na Add or Remove Programs i pregledajte što se sve nalazi na popisu.

10) Pojačajte postavke virtualne memorije

Iako će kupovina i instaliranje više RAM-a vjerojatno poboljšati rad računala više nego svi gore opisani savjeti zajedno, držim se teme "besplatno" u ovom članku. Pojačavanje kapaciteta virtualne memorije na hard drive-u može djelovati kao trenutno rješenje problema kad vam ponestane RAM memorije. Možete prilagoditi koliko će Windows koristite virtualne memorije. Otvorite Start, Control Panel, System, klik na karticu Advanced i tada na Settings ispod Performance. Opet klik na karticu Advanced, pa Change ispod Virtual Memory. Ispod Paging file size, povećajte maksimalnu veličinu na 500 MB, klik na Set i provjerite ima li promjene. Instaliranje ekstra RAM-a je najbolji način za pojačavanje virtualne memorije.
==============================================
Hvala!

Informacije o publikaciji:
Copyright "The Dollar Stretcher, Inc." 2007. Sva prava pridržana.
Kopije se mogu distribuirati bez dodatnog elektroničkog odobrenja. Ovaj newsletter možete reproducirati, bez izmjena, bez komercijalnih svrha i bez gore navedenog dopuštenja. Pretpostavlja se da će sva pitanja, savjeti i odgovori biti pisani bez ispravaka i bez dopuštenja osoba navedenih u njima. Ime i e-mail adresa osobe navedene u newsletteru neće se koristiti bez specifičnog zatraženja ili dozvole. Sva pisma postaju vlasništvo  tvrtke "The Dollar Stretcher, Inc".

Informacije o sponzorstvu:
The Dollar Stretcher objavljuje 8 različitih e-zina i stiže do više od 400,000 čitatelja svakog tjedna. Informacije o plaćanjima dostupne na mailto:marketing@stretcher.com

The Dollar Stretcher, Inc. (c) 2007
Sva prava sadržana.

gary@stretcher.com
http://www.stretcher.com