28 studenoga 2014

Kako nositi usku suknju



Napisala Sheila Dicks

Uska suknja je obaveza ovog proljeća. Ako postoje nešto savršeno u vezi uske suknje, to je njezina klasičnost i uvijek stilska prilagođenost. Također odgovara većini oblika tijela i može se nositi na razne načine. Ovisno o materijalima i sa čime se spoji može ju se nositi kao elegantnu večernju odjeću ili za dan na plaži.
Kao što znate, svaka osoba ima jedinstvene boje, oblik tijela, modnu osobnost i slično, što znači da ne postoji univerzalni izgled (govoreći o uskoj suknji) koji bi bio fantastičan za svakoga.  Ja volim kreirati odličan izgled, zato svaki od ovih izgleda je odličan za tipove tijela koje opisuje.

Večer za izlazak

Ovo je odlična odjeća za večer sa izlaskom, za ženu koja ima klasičnu ili romantičnu modnu osobnost! Ovaj izgled najbolji je za ženu koja ima oblik tijela kao pješčani sat, ili oblik pravokutnika i voli nositi tamne boje. Ovaj izgled najbolji je za spoj na večeri i osvojit će vam bodove jer crvena boja je sinonim za strast, a pokazat ćete svoje obline bez previše razotkrivanja. Bez obzira koje boje vam odgovaraju, ova crvena je sigurno prava za vas.

Profesionalna haljina
Uska suknja u profesionalnom izdanju! Ovaj izgled je najbolji za ženu koja voli tople boje i ima sportsku ili klasičnu modnu osobnost i pravokutni ili pješčani sat za oblik tijela.

Opušteno dnevno
Ovo je uska suknja u opuštenom izdanju. Balerinke, teksas, nakit i torbica čine ju opuštenom. Ovaj stil je najbolji za dramatičnu modnu osobnost koja ima ovalni, trokutasti ili pješčani sat kao oblik tijela.

Večernja elegancija
Ovaj primjer izgleda najbolje na ženi koja ima romantičnu modnu osobnost. Ona voli lagane i tople boje, a tijelo joj je oblika pravokutnika ili pješčanosg sata.

Jeste li ikad primijetili da, gotovo uvijek, kada iziđete na neko večernje događanje većina žena u sobi nosi crnu odjeću? Zašto? Jednostavno je, ona daje izgled vitkosti, a u trgovinama je većinom crna odjeća. Ono što većina žena ne zna je biranje drugačije boje, ili čak neutralne – jedna od za njih najboljih boja neće samo kreirati izgled vitkosti, već će izgledati zanosno jer nose boju koja odgovara boji njihove kose, očiju i tona kože. Taj izgled može se kreirati korištenjem gotovo bilo koje boje. Ali izbor je na vama.

27 studenoga 2014

52 načina da izgubite oko pola kilograma tjedno (prvi dio)



Napisala Anne Alexander
Možete postići gubitak viška kilograma i zauvijek zadržati postignuto. Kako mogu biti sigurna? Osim hrpe istraživanja od vodećih stručnjaka, postoje tisuće stvarnih osoba, kao što su čitatelji časopisa Prevention, koji su to uspješno ostvarili. Tijekom godina, njihova pisma i e-mail poruke ispunjeni su praktičnim savjetima, te ponosom i zadovoljstvom osoba koje se osjećaju dobro u svom tijelu. Oni mogu trčati, skakati, igrati se na podu sa djecom, nositi seksi odjeću – dobili su novu snagu da čine što požele.
Zato je urednica časopisa, Anne Alexander, odlučila napisati knjigu Win the Fat War, kolekciju priča i uspješnih strategija za trajno mršavljenje.
Evo samo nekih korisnih savjeta koji će vas inspirirati:
Povjerenje u sebe
1. Odbacite stav sve ili nešta. Svaki put kad je Sandra Wadsworth, pokušala smršaviti, prekinula bi nakon prve pogreške. "Ali konačno sam skinula 10 kg kad su mi iz Weight Watchersa pomogli da shvatim da nisam loša osoba. Svatko čini pogreške. Ključ je u tome da se iz njih treba učiti."
2. Počnite naveliko. Sa 142 kg, Kelly Feick se dugo sakrivala iz plave kose duge do struka. Ali kad je odlučila riskirati i odrezati ju na kratko, njena hrabrost za promjenu pokrenula je osjećaj svrhe i pouzdanosti. Kelly, se počela hraniti zdravije i hodati svaki dan. Za godinu dana iz odjevnog broja 60 došla je do broja 38. Izgubljeni kilogrami: 83.
3. Iskoristite svoju snagu. "Prestala sam si govoriti da mi je sudbina biti zauvijek pretila osoba," kaže Adrienne Sussman. "Prihvatila sam da, što god je slomljeno, ja imam snagu to popraviti." Kako bi se ugodnije osjećali zbog sebe, stanite pred ogledalo potpuno goli svakih nekoliko tjedana. Nađite jedan dio tijela koji vam se sviđa – čak i ako su to laktovi! Kad je Adrienne prestala vrijeđati sebe, skinula je 15 kg.
4. Napišite knjigu svojih snova. "Prije nego sam izmijenila svoje tijelo, morala sam promijeniti svoje mišljenje," sjeća se Sonia Turner. "Kako bih izgradila samopouzdanje, kreirala sam spomenar sa slikama ljudi vježbaju i dolaze do svog cilja. uključila sam i sliku sa božićne zabave u tvrtki gdje radi moj suprug. Uvijek sam ostajala kod kuće jer me bilo sram, ali najavila sam, 'Slijedeće godine, i ja idem sa tobom.' " Dok su se blagdani približili, Sonia je izgubila 61 kg. Ona i suprug su cijelu noć plesali.
5. Posjetite profesionalca. U 50. godini života George Trott je dobio dijagnozu dijabetesa i srčanih bolesti. Ta ga je vijest navela da skine 20 kg, ali trebao je izgubiti i više. Na prijedlog svoje kćeri posjetio je nutricionista koji mu je pomogao prilagoditi prehranu. Na kraju je skinuo sve nepotrebne kilograme, a sa tim su se popravili i svi nalazi krvne slike.
6. Budite fleksibilni. Raspored Kris Roberts nije joj dopuštao da si osmisli strogi režim vježbanja. Zato je Kris krenula na drugačiji način. "Činla sam sve što mi je bilo prikladno. Moj jedini cilj bio je da učinim nešto što će mi ubrzati rad srca i navesti da se znojim svakog dana – makar i na samo 5 minuta." Njena fleksibilnost održala je Kris motiviranom za vježbanje i u tome je uživala. Sada održava svoju figuru nakon izgubljenih 25 kg već 10 godina.
7. Nemojte okrivljavati godine. Connie Bissonnette je odustala, vjerujući da je debljanje normalan proces starenja. Njen sin joj je dokazao da nije u pravu. "Rekao je, 'Samo mi se posveti na 10 minuta, tri puta tjedno,' " sjeća se Connie. "Preporučio mi je vježbe kao što je podizanje nogu u sjedećem položaju i guranje uz zid, što sam radila kod kuće." Connie je počela uživati u vježbanju i s vremenom došla do svakodnevnom vježbanja od 30 minuta. Izgubljeni kilogrami: 21.
8. Odmaknite se od vage. Do vremena kada je Kym Hubert dosegla 111 kg, odlazila je na vagu tri puta dnevno. Iz očaja da joj pomogne, njen muž je razbio vagu. "Bilo je depresivno što mi je 'ovisnost' oduzeta," rekla je. Ali počela se fokusirati na novi interes u mršavljenju: hodanje. Kad se konačno ponovo vagala nakon godinu dana, izgubila je 40 kg.
9. Personalizirajte svoj plan. Lisa Douglass je isprobala desetke planova za mršavljenje, ali nije uspjela u njima – pa je kreirala vlastiti. "Odlučila sam biti odgovorna za svoje izbore," rekla je. Lisa je doslovno gutala sve materijale o vježbanju i prehrani, birala najbolje savjete i razvijala vlastiti program. Sa 127 kg spustila se na 72 kg tijekom 2-godišnjeg perioda. "Čak iako povremeno još činim loše odabire, sviđa mi se činjenica da ih činim," kaže ona.
Postavite odgovarajuće ciljeve
10. Izgrađujte uspjeh. Prije više od 10 godina, Marlene Dropp, je prvi puta krenula u šetnju oko susjedstva u nadi da će izgubiti bar dio od njenih 90 kg. Postavila si je cilj na 8 km dnevno. Kad je dostila taj ciljnakon 2 mjeseca, stvorila je novi: prijeći svaku milju u toku 13 minuta. Išlo joj je to lako i izgubila je oko 25 kg kroz dvije godine. Tada se Marlene počela prijavljivati za natjecanja u brzom hodanju – i za 51. rođendan je sa srećom završila cijeli maraton.
11. Koristite simbol. Dinah Burnette, je objesila skupocjenu crnu haljinu na vrata ormara. Sa 111 kg nije ju mogla navući ni preko bedara. "Pokušavala sam ju obući svakih 4 tjedna. Kad sam se konačno uspjela uvući u nju, dugmeta su bila razdvojena 10 cm!" nasmijala se. Godinu dana kasnije i sa 40 kg manje, ušla je u odjevni broj 42 sa malo viška mjesta. 10 godina kasnije, još uvijek čuvaju svoju haljinu broja 54 u ormaru za uspomenu.
Jedite više
12. Krećite se da biste jeli. Rick Myersov izbor bio je ovo: jesti manje kalorija, ili sagorijevati više uz pomoć vježbanja. Odabrao je posljednje i tako skinuo više od 25 kg. U početku je Rick jedva hodao 15 minuta u komadu. Sada trči oko 1 sat svakog dana i time prijeđe gotovo 11 km. "Prebacio sam se sa hodanja na trčanje kako bih trošio više kalorija," kaže on.
13. Zasitite se. Jedna 50-godišnja borba sa viškom kilograma završila je kada je Helen Stein (73 g) priznala svoju ljubav prema hrani. Umjesto da to smanji, jela je velike salate, velike crvene grejpove, cijele dinje i velike komade lubenice. Tako se osjećala sitije bez  i previše kalorija. A Helen nije vratila niti kilogram od 20 koje je skinula prije 15 godina.
14. Zavedite svoje okusne pupoljke. Kad je Alice Layne zamijenila pizzu sa međunarodnom kuhinjom, izgubila je 30 kg i 4 broja odjeće. "Novi okusi promijenili su moje nepce."
15. Neka bude svježe. Carla Tuckerton je prestala imati glavobolje i izgubila je oko 10 kg kad se odrekla prerađenih namirnica. "Gotovo sve što sam jela je bilo prerađeno i napunjeno umjetnim zaslađivačima i soli. Praktički sam živjela na zamrznutim gotovim obrocima, dijetalnim gaziranim pićima i desertima bez šećera."
Sada Carla kupuje ribu i piletinu sa lokalne tržnice, u voćani kupuje organki uzgojene voćke i povrće, te sama kuha obroke. Voda sa kriškama limuna zamijenila je gazirana pića, a i čaj pije bez zaslađivača.
16. Ne počinjite na prazno. Susan Carlson je uvijek birala dodatnih 15 minuta sna ispred zdjelice žitarica, sve dok joj vitka prijateljica nije savjetovala da počne doručkovati. Počela je polako sa kriškom tosta i šalicom kave, postupno dodajući zdjelicu hladnih ili toplih žitarica. Ručkovi su se smanjili u količini, a prestala je i popodne grickati kekse i čips. Izgubljeni kilogrami: 15.
17. Birajte namirnice za "prigode". Rosemary Chiaverini je izgubila više od 40 kg kada je počela povezivati hranu sa određenim događajima. Počela je jesti hamburgere i hot dogove samo na pikniku, kokice samo u kinu, a tjesteninu samo kao večeru u noći kad gleda omiljeni film. "Povezujem svoju prehranu sa okruženjem i onim što radim. To hrani daje posebno značenje," kaže ona. To joj je također dalo dopuštenje da uživa bez pretjerivanja.
18. Grickajte žitarice. Mršavljenje Terese Pucsek je zastalo zbog njene štrudle od jabuka, omiljene poslastice koja je je podsjećala na djetinjstvo u Mađarskoj. "Morala sam pronaći način kako jesti drugačije, ali ipak dobiti taj poznati 'domovinski' osjećaj," kaže danas 80-godišnjakinja. Njeno rješenje: zaslađene žitarice. Šećer u njima joj je zadovoljavao želju za slatkim, a lijeko ju je podsjećalo na djetinjstvo. Ta zasitna, nisko-kalorijska grickalica pomogla joj je održati gubitak od 45 kg tijekom 24 godine.
Jedite pametnije
19. Večerajte sami. Debbee Sereduck je skinula iznenađujućih 106 kg nakon što je pripremajući večeru za obitelj uzimala svoj tanjur i odlazila u dnevnu sobu pojesti onoliko koliko je željela. Tek tada se vraćala u kuhinju. "To me spriječilo da si grabim još i da jedem ono što ostave djeca," kaže Debbee. "Također sam tako dobila i malo mira i tišine."
20. Stvorite si  "Završetak." Linda O'Hanlon nikad nije dobila onaj signal "sito" koji većinu ljudi otjera od tanjura. "Kad bih sjela večerati špagete, nisam ustajala od stola dok i zadnji rezanac nije bio pojeden," kaže ona. Umjesto oslanjanja na želudac, Linda je odlučila početi mjeriti porcije. Nakon što joj je mozak preuzeo kontrolu, počela je gubiti veličinu od 3 odjevna broja. Dvije godine kasnije Linda održava težinu od 68 kg i pogledom mjeri porcije.
21. Čitajte kutiju. Phyllis Barbour se hranila svim zdravim namirnicama, vježbala 3-4 puta tjedno i neprestano bila na nogama. Zato je bila iznenađena kad joj je odjeća postala uska. Tada je Phyllis uzela paketić omiljenog peciva i pročitala podatke o hranjivosti. Jedna od onih velikih, krafnastih poslastica iznosila je 4 porcije kruha. Kad je pogledala i druge etikete, otkirla je da su gotovo jednake. "Odmah sam zamijetila razliku kad sam počela više paziti na količinu porcije," kaže ona. Izgubljeni kilogrami: 3.
22. Provjerite tekućine. Kada je Jim Gorman, zamijenio slatkasta pića i alkohol sa vodom i mineralnom vodom pri kraju jedne godine, do Uskrsa slijedeće godine skinuo je 10 kg.
23. Zamijenite tanjur. Jesti manje nije bilo lako za Gretchen Harvey, dok nije umjesto velikog plitkog tanjura uzela manji, onaj za salate. (Na taj stane samo 60% količine za razliku od velikog.) "I dalje sam gledala posve puni tanjur hrane, zato se psihološki nije činilo da si nešto zabranjujem," kaže ona. Gretchen je izgubila 15 kg.
Pokrenite se
24. Koristite nervoznu energiju. Kad ste pod stresom, vaše tijelo ispušta adrenalin u očekivanju ili borbe ili bježanja. Ali u borbi sa svakodnevnim stresom, taj biološki odgovor može nas natjerati da jedemo. Kada je Robert Kim, krenuo na trčanje da se riješi pritiska, izgubio je 22 kg.
25. Dišite, nemojte dahtati. LisaKay Wojcik je bila tako pretila i izvan forme da i najlaganije vježbanje aerobika od 2 minute ju je ostavljalo bez daha i morala je zvati Hitnu. Doktor u bolnici joj je rekao da nije pravilno disala. "Rekao mi je da udišem kroz nos, a izdišem na usta dok vježbam, te da izdišem snažnije kako bih natjerala jače udisanje. To šalje više kisika u mišiće." Dvije godine kasnije, LisaKay je izgubila 105 kg i iz broja 66 ušla u broj 32.
26. Nadoknadite čitanje. Audio-knjige su pomogle Rebecci Harding, da trčanjem izgubi 34 kg i održito to već 15 godina. "Puštala sam si snimljene knjige dok sam trčala," kaže ona. "Nedavno, koristila sam snimku Šaptača konjima, i prešla sam skoro 14 km uz brdo po kiši!"
27. Istegnite se. Sa 110 kg, Melissa MacKinnon je odlučila pokušati jogu. "Izgledalo je tako opuštajuće i jednostavno, tako savršeno za moje ne savršeno tijelo," rekla je. Razina Melissine energije je skočila, te je postala povezana sa svojim tijelom i počela čeznuti za povrćem umjesto čokoladom. Rafinirane šećere zamijenila je integralnim žitaicama. "Kako je joga utjecala na moje razmišljanje, naučila sam se bolje brinuti za svoje tijelo," rekla je. Melissa je zadržala svoj gubitak od 28 kg već 7 godina.
28. Izađite van. Sharon Evans se uključila u orijentiranje (sport u kojem trebate pronaći put samo uz pomoć kompasa i mape) kako bi popravila svoje navigacijske vještine za putovanje sa ruksakom. Izlazak na svježi zrak zamijenio je jedenje ispred TV-a. kako su joj vještine orijentiranja rasle, struk joj se smanjivao. Izgubljeni kilogrami: 10.
29. Vježbajte telefonom. Kada je Jeri Jefferis, napustila posao učiteljice tjelesnog odgoja, brinula se da će vratiti 15 kg koje je izgubila ranije. Sa dvoje male djece jedva je pronalazila vremena za vježbanje. Tada je shvatila da su joj razgovori sa prijateljima, slušanje komunikacije preko telefona, čak i ako je ostavljena na čekanju, bili prilika za vježbanje. "Ponekad bih jednostavno hodala po sobi. Drugom prilikom bih radila čučnjeve ili podizanje nogu. Da to nisam počela činiti, znam da bih danas imala problema sa težinom."
30. Gibajte se. Posao Kirie Pedersen ju je činio debelom. "Praktički svaki dan tijekom 6 godina bila sam zalijepljena za stolicu," rekla je. Kirie se počela ujutro istezati. Žestoko je mahala rukama za vrijeme hodanja. "Također, namjestila bih tajmer da se svakih sat vremena ustanem," rekla je. "To mi je bio poticaj: tijekom 15 minuta bih radila čučnjeve, trčala, plesala – što god mi se dalo činiti – baš kao djeca." Godinu dana kasnije Kirie je 20 kg lakša i nosi odjevni broj 36 umjesto 44.

21 studenoga 2014

Kako izgraditi garderobu: 7 komada odjeće - 5 odjevnih kombinacija



Razgovarajmo o garderobi koja pristaje – garderobi koja odgovara vašoj modnoj osobnosti, vašem obliku tijela, životnom stilu i uljepšava vam oči, kosu i kožu. Za većinu žena imati garderobu koju vole je udaljeni san. One nemaju vremena, energije ni novaca koje bi trošile na kupovinu odjeće – većinom one koju nikad neće odjenuti. Zapravo, prelijepa garderoba je ljubav izvan dosega. To je jednostavno proces korak-po-korak koji počinje sa upoznavanjem sebe, znanjem što izgleda odlično na vama i u čemu se osjećate ugodno.
Počnite sa pronalaženjem modne osobnosti. Jednostavno je pronaći i odlučiti u kojim stilovima se osjećate najugodnije i koji odražavaju vas kao osobu koja jeste (ili koja želite biti). Drugi korak je otkrivanje točnog oblika svog tijela, tako da se možete odijevati naglašavajući ga. Dizajneri stvaraju odjeću tako da odgovara određenom ‘tipu modela’  - tipu u koji ne spada većina žena, pa u većini slučajeva stvarne ne mogu nositi odjeću ‘spremna za izlazak’ koja se nalazi u trgovinama – zbog čega kupovina postaje vrlo frustrirajuća. Je li zato čudno što žene ne vole kupovati? Kad znate koji vam je oblik tijela, znat ćete kako odabrati odjeću koja već vam odgovarati i neće sakrivati vašu ljepotu.
Odlična garderoba je ona koja se uklapa u vaš stil života. Na primjer, mama kućanica najbolje će izgledati u opuštenoj odjeći. Kad se njen stil života promijeni, i garderoba će se promijeniti. Taj tip prijelaza može se vidjeti većinom kod žena koje su tek ušle u mirovinu. Njihovi ormari puni su profesionalne odjeće koja im više nije potrebna. Mala promjena garderobe vratit će ih na pravi put.
Kad znate svoj oblik tijela, modnu osobnost i najbolje boje možete krenuti u kreiranje garderobe sa samo nekoliko osnovnih komada odjeće.  Moraju biti u usklađenim materijalima, bojama i uzorcima. Evo nekih primjera profesionalne odjeće u samo 4 boje.

14 studenoga 2014

7 koraka do odličnog izgleda tijela



Napisala Sheila Dicks

Izgledati stilski (ili najbolje moguće) nije uvijek teško ako obratite pažnju, educirate se, nađete vodića i koristite ono što ste naučili. Ako je to slučaj, zašto sve žene ne izgledaju apsolutno najbolje moguće? Hmmmm….. otkrili smo da mnoge žene vjeruju da ne zaslužuju izgledati odlično, misle da to nije moguće (imaju previše mana na svojoj figuri) ili se ne žele mijenjati misleći da će ih ‘prijatelji’ i obitelj ismijavati; oh da, i da bi se mogle isticati. A događa se to da se nikad ne osjećaju ugodno s onim kako izgledaju i kako se suzdržavaju. Nedostatak u razmišljaju da ste druga nagrada (iako je to podsvjesno i ne želite priznati) jest to što ćete i privući manje rezultate. Ako tražite klijente, posao, promaknuće ili ljubavnu vezu – zamislite utjecaj.
Najvažnija odluka koju trebate donijeti kad kreirate garderobu i stil koji voli  jest odluka da volite svoje tijelo. Previše žena su samo-kritične. Ako ne prihvatite i ne zavolite svoje tijelo, možete imati najsavršeniju odjeću na sebi i izgledati savršeno, ali ipak se nećete osjećati dobro. Dakle, u čemu je svrha? Ovdje je nekoliko koraka da si započnete kreirati stil koji ćete voljeti:
1.  Govorite o svojem tijelu u pozitivnim izrazima – ako ne možete reći pozitivno (barem) ne kritizirajte. Samo to što ste svjesni svojih riječi učinit će veliku razliku. Počnite cijeniti svoje tijelo i što ono čini za vas. Ideja ljepote u svako vrijeme kreira se kroz društvo i/ili medije. Zašto dopustiti nekome da vam kaže da niste dovoljno dobri i da kontrlira kako se osjećate? Ljepota dolazi u svim oblicima, veličinama i godinama.
2.  Fokusirajte se na ono što volite. Napravite popis (čak i ako je samo u glavi) dijelova svog tijela koje volite. Zatvorite oči i fokusirajte se. To će možda biti teže ako niste nikad to ranije učinili, ali držite se, bit će lakše. Možda imate elegantne ruke, lijepa stopala, dobro oblikovane noge ili lijepu kožu.
3.  Promijenite fokus. Nemojte se oslanjati na vage ili formule za odlučivanje o idealnoj težini tijela. Umjesto toga, pobrinite se za svoje tijelo jedenjm najbolje hrane (oslobođene od suvišne masnoće i šećera) i redovito vježbajte. Vaše tijelo će na prirodan način doći do svoje idealne težine. Konstantno držanje na dijetama je štetno za tijelo i šalje poruku da niste dovoljno dobri (što nimalo nije istina).
4.  Ponašajte se prema sebi s poštovanjem. Najbolje mjesto za početak je vaše tijelo. Započnite pravilnom prehranom i brigom za tijelo – idite na pedikuru, na masažu i slično. Okružite se ljudima koji vas cijene i ljubazni su prema vama. Budite ljubazni prema sebi, ne pretjeruje s poslom ili obećanjima.
5.  Nemojte uspoređivati. Uspoređivanje sebe sa drugima je uništavanje samopouzdanja. Svaki oblik uspoređivanja, bilo da se radi o izgledu, novcu, prestižu i slično, najvjerojatnije će vas dovesti do gubitka. Promijenite način razmišljanja. Ako netko ima nešto što biste i vi željeli, postavite si cilj i radite na tome da to nabavite. Saznajte kako su oni uspjeli.
6.  Uzmite vremena za sebe. Ostavite si vremena za razmišljanje i vremena za odmaranje, posebno ako ste jako zaposleni i mnogi ljudi žele privući vašu pažnju. Pronađite aktivnosti u kojima uživate i činite ih. Možda je to samo čitanje knjige, kuhanje omiljenog jela, šetnja ili čak putovanje za vikend sa posebnom osobom. Što god je to što vas zadovoljava, radite to u redovitim razmacima.
7.  Kreirajte si vlastiti stil. Samo kad si priuštite potpunu pažnju i prihvatite svoje tijelo onakvo kakvo jest bit ćete u mogućnosti kreirati vlastiti stil koji ćete voljeti i rado nositi. Vlastiti stil prikazuje nečiju osobnost. Imate priliku odlučiti što je dobro za vas – stil koji volite, u kojem se osjećate ugodno, koji odgovara vašem stilu života i u vašim je najboljim bojama.

07 studenoga 2014

7 pametnih načina da spriječite zimsko vrijeme da vam uništi kožu



Napisala Sheila Dicks

Kad temperature padnu, vrijeme je da razmišljamo kako hladno vrijeme, ledeni vjetrovi i suhi zrak utječu na kožu. Prirodno je da razmišljamo o toplijoj odjeći za vrijeme hladnih mjeseci, ali postoji još nekoliko stvari.
1. Kožu lica štitite masnim hidratantnim kremama, posebno ako vam je koža suha. Uvijek nosite puder kad izlazite na hladnoću, da bi vam lice imalo dodatnu zaštitu. Ne zaboravite ostatak kože – koristite blagi gel za tuširanje umjesto sapuna. Za kupanje i umivanje koristite mlaku, a ne vruću vodu – u najboljem slučaju vruća voda će vas previše isušiti. Namažite se losionom za tijelo nakon tuširanja, dok je koža još vlažna.
2. Tijekom zime UV zrake odbijaju se o snijeg i imaju više prilike da naštete vašoj koži. Dok uživate u zimskim sportovima sjetite se namazati kremom sa zaštitnim faktorom 15 ili više. Ne zaboravite da UV zrake štete i očima, pa ih štitite sunčanim naočalama.
3. ruke održavajte suhima i toplima tijekom zimskih mjeseci nošenjem rukavica i hidratantne kreme u svakoj prilici, čak i čestim ponovnim na nošenjem.
4. Zima je najgore vrijeme godine za nokte na rukama. Da biste izbjegli da postanu krhki mažite kožice oko noktiju prije spavanja kremom (možda je čak bolje maslinovim uljem). Uvijek štitite ruke gumenim rukavicama kada koristite proizvode za čišćenje. Većina tih kemikalija su dosta štetne, pa će vam se uvući u nokte i isušiti ih, zbog čega postaju krhki.
5. Usne zaštitite od isušivanja i hladnog zraka redovitim nanošenjem ruža (ili barem balzama za usne). Stvorite si naviku nanošenja ruža za usne tako da su njime uvijek pokrivene, pa nikad nećete imati ispucane usne.
6. Redovito pravite piling lica i tijela da biste uklonili isušenu kožu i spriječili daljnje isušivanje.
7. Posjetite spa centar i dopustite da vas maze. Nema ništa bolje od tretmana lica, manikure i pedikure što će otjerati zimsku tugu. 

03 studenoga 2014

7 razloga zašto nemate ništa za odjenuti



Napisala Sheila Dicks


Koliko puta ste pogledali u svoj ormar tražeći savršenu odjeću, a na kraju ste odjenuli isto ono što ste nosili već stotinjak puta ranije? Ako vam se to događalo, niste jedini. Što više vremena provodim pomažući ženama osmisliti garderobu, sve više shvaćam da postoji nekoliko uobičajenih pogrešaka koje žene čine, zbog čega se uvijek drže odjeće koja je nezanimljiva i praktično dosadna.
Ako želite garderobu koju ćete voljeti nositi, onu koja vas čini željnom da svaki dan odjenete nešto drugačije, vrijeme je da se riješite onoga što stoji između vas i savršene garderobe. Ovdje je samo nekoliko načina na koje žene sabotiraju svoj izgled:
1.     Kupovanje previše trendova uništit će vam cjelokupnu garderobu. Iako nekoliko stilskih i trendi komada može osvježiti izgled vaše garderobe, praćenje najnovijih trendova i biranje odjeće prema onome što je u trgovinama neće biti samo previše za vaš novčanik, već će vas ostaviti sa odjećom koju je teško usklađivati i morat ćete ju mijenjati svakih nekoliko mjeseci.
2.     Kupovina bez planiranja priprema vas za katastrofu jer tada kupujete odjeću prema raspoloženju u trenutku, bez obraćanja pažnje kako će se taj komad uklopiti u vašu garderobu. Kupovina bez plana će ili-ili natjerati da kupujete više nego što ste planirali, jer odabrani komad nemate sa čime uskladiti, ili će vam taj komad ostati na dnu ormara baš zato što ga nemate sa čime nositi. Na primjer, kupili ste odlične cipele. Ali kad ste se vratili kući otkrili ste da ih nemate sa čime nositi, pa provodite previše vremena tražeći odjeću koja će odgovarati uz njih. Sve to je istina ako zapravo shvatite da ih ne možete uskladiti sa onime što posjedujete. Neke žene ne žele shvatiti da ih ne mogu uskladiti, pa nose odlične cipele sa groznom odjećom – tada su cipele fokus svačije pažnje, jer u odjeću se ne može gledati.
3.     Kupovina bez isprobavanja odjeće je još jedan recept za nevolju. Ono što se događa većinu vremena jest to da odjeća ne odgovara po veličini, pa vam ostaje da ju vratite u trgovinu, a većinom to ne želite učiniti. Dobra stvar u isprobavanju odjeće prije kupovine jest ne samo to što ćete imati priliku odlučiti sviđa li vam se, nego ćete možda naći i druge komade odjeće koji odgovaraju uz to prije izlaska iz trgovine.
4.     Kupovina u žurbi. Raspoređivanje vremena za kupovinu umanjit će vam osjećaj da nemate dovoljno vremena za isprobavanje odjeće (i zbog toga kupovanja bez isprobavanja). Kupujte kad ste dobro odmoreni, kad imate nekoliko slobodnih sati, kad nosite udobnu odjeću koju je lako skinuti i navući i kad točno znate što tražite.
5.     Kupovanje na osnovi cijene je pogreška koju vidim da žene jako često rade. Popust nije popust već veći trošak ako kupite odjevni predmet koji nećete nositi jer ne odgovara onome što imate, nije odgovarajuće veličine (mnoge žene to zanemare zbog cijene), pogrešne je boje; nije vaš stil ili nemate prigodu u kojoj biste to nosili. Puno je vrijednije (i uštedjet ćete novac) odabrati predmete zasnovano na vašem stilu, obliku tijela, modnoj osobnosti i stilu života.
6.     Kupovina bez poznavanja osobnog stila ostavit će vas u osjećaju da ništa od onog što nosite ne izgleda dobro na vama. Da biste izgledali apsolutno najbolje morate znati što izgleda dobro na vama – stilovi, boje, tkanine i krojevi. Ne poznavanje sebe dopustit će vam da kupujete odjeću koja izgleda odlično na lutki ili na nekome drugom, ali vama ne daje pravi osjećaj.
7.     Pridržavanje starih kupovnih navika neće kreirati željenu promjenu u garderobi. Ako ste se borili da garderobom godinama, vrijeme je za velike promjene. Kako stara izreka kaže, “kad radite iste stvari, dobit ćete i iste rezultate ”. ako ne volite svoju garderobu, a volite se odijevti – vrijeme je za promjene. Ne čekajte da izgubite višak težine (kao mnoge žene) da bi se bolje oblačile za novo tijelo. Možete izgledati odlično bez obzira koje ste veličine.