20 veljače 2015

Kako se odjenuti da sakrijete trbuh


Napisala Sheila Dicks


Ako niste zadovoljni sa trbuhom, niste jedini. Mnoge žene misle da ih je malo previše oko sredine. Ako ste i vi među tim ženama, evo nekoliko savjeta kako da sakrijete trbuščić.


  • Nosite jaku tamnije boje preko gornjeg dijela kako bi kreirali okomitu liniju i vitkiji izgled
  • Gornji dio u stilu empire (na slici) ili haljina u ne pretjerano prozirnom materijalu lijepo će padati preko trbuha
  • Haljina ili gornji dio na omatanje (na slici). Taj stil ima efekt vitkosti i sakriva trbuh
  • Peplum gornji dio ili haljina (na slici) pada šireći se ispod trbuha što sakrivan sami trbuh
  • Haljine sa dezenom odlične su za sakrivanje trbuha.
  • Nosite gornje dijelove sa uzorkom koji završavaju točno ispod trbuha.
  • Odaberite donje rublje koje pomaže suziti struk.
Izbjegavajte:
  • Remenje, osim ako je ispod jakne
  • Plisirane hlače
  • Hlače sužene na struku
  • Materijale koji se lijepe uz tijelo


13 veljače 2015

7 načina da se osjećate lijepo i seksi



Napisala Sheila Dicks

1. Nosite odjeću koju volite: nemojte robovati modnim trendovima. Razvijte svoj vlastiti stil i nosite samo odjeću koju apsolutno volite. Ako vam se sviđa određeni modni tren potrduite se naučiti kako ga nositi pravilno i da li odgovara vašem tipu tijela. Na primjer, ako volite dolčevite, a imate kratak vrat, veliko lice i velike grudi, bolje vam je izabrati V-izrez oko vrata.
2. Nosite seksi donje rublje: iz nekog razloga seksi donje rublje ima snagu pojačati koliko se seksi osjećate. Isprobajte to!
3. Naglasite svoje najbolje točke: svatko ima najbolju točku. možda vi svoju niste tražili. Ako malo na to obratite pažnju, naći ćete kvalitete koje vas čine privlačnima i jedinstvenima. Ako imate lijepe noge birajte suknje, čizme i drugu obuću kojom ćete ih pokazati. Ako imate tanak struk uložite u klasične remene. Ako imate pune usne, naglasite ih novom bojom ruža. Shvatili ste poantu.
4. Odijevajte se za tijelo koje imate sada: nemojte čekati da izgubite na težini kako bi kupovali novu odjeću. Bez obzira koji vam je tip tijela, postoje stilovi koji mogu naglasiti vaš sadašnji izgled.
5. Ne ostavljajte dobru odjeću u ormaru: nema boljeg vremena od sadašnjosti da nosite dobru odjeću koju imate. Nosite najbolju jaknu na hokejašku utakmicu ili najnoviju majicu sa teksasom kad odlazite po djecu do škole. Odaberite dobro se osjećati sada; ne čekajte posebnu priliku.
6. Nabavite si moderni stil frizure: osjećat ćete se toliko bolje ako inače imate klasičnu frizuru. To će vam podići samopouzdanje za nekoliko brojeva. Vjerujte mi.
7. Nosite makeup: ne morate nositi previše makeupa da biste se osjećali bolje, samo ruž za usne i maskara mogu obaviti sav posao.
Izađite i suočite se sa svijetom – prelijepa vi!



06 veljače 2015

Savjeti za odijevanje kako da izgledate viši i sa više stila



Napisala Sheila Dicks

Ako ste sitne građe (160 cm ili niže) znate kakav je izazov kupovati odjeću koja ne samo da vam savršeno pristaje, već i kreira stilski izgled. U zadnjih 10 godina proizvođači su počeli kreirati stilove za sitne žene, ali još ih nisu postigli dobrima. Budući da istne žene nisu sve jednake, ponekad je teško naći odgovarajuću odjeću čak i na odjelu za sitnije. Otkrila sam da mnoge sitne žene ne samo da imaju lošu predodžbu kako pronađi ono što dobro odgovara, već su sasim frustrirane (posebno ako dobiju na težini) i kupuju što je manje moguće. Vjerojatno se pitate, postoji li tu rješenje? Da, sretna sam što mogu reći da postoji. Možete izgledati stilizirano u bilo kojoj dobi i bilo kojoj veličini. Samo je važno znati što tražite.  Evo nekih savjeta kako početi:
1. Privedite pažnju prema gore – do vašeg lica. Makeup, nakit i kosa privlače najviše pažnje, pa ako ste sitne građe poželjet ćete privući pažnju na lice da biste izgledali više. Makeup je završni dodir bilo kojem odličnom izgledu, a ako je učinjen pravilno može odati izgled sofisticiranosti. Nakit – naušnice, ogrlica ili broš (u omiljenom metalu ili boji) dodat će dašak boje oko lica. Lijepa frizura, koja ne nadjačava vaš sitni okvir, naglasit će vaš izgled.
2. Ograničite detalje – i kreirajte si više visine. Odaberite odjeću sa reverima, dugmetima, remenima i džepovima koji uravnotežuju vašu visinu i okvir. Previše detalja ili oni koji su preveliki učinit će da izgledate kraće.
3. Koristite tkanine u svoju korist – i izgledajte mršavije. Teksture koje birate nositi su jako važne. Glatke teksture i lagane do srednje tkanine su najbolji izbor za sitni okvir. One daju manje nakupljenosti i time čine da izgledate manje i vitkije.
4. Kreirajte okomite linije – i izgledajte više. Oko prirodno prati putanju linije, pa ima smisla iskoristiti okomite linije u svoju korist. Kreirajte okomite linije uz pomoć boja nošenjem jednake boje od glave do pete (bilo koja boja, ne mora biti crna – i bolje da nije). Kreirajte linije sa kontrukcijom odjeće – jakna na jednostruko kopčanje i okomite V linije oko vrata.
5.  Kreirajte liniju šava – koja drži oko povišeno na tijelu. Nosite suknje i kratke hlače rezane oko 1 cm iznad koljena. Kreirajte duže linije noseći čarape i cipele jednake boje kao što su hlače ili suknja. Također, cipele u boji kože odaju izgled duže noge.
Jako malo žena mogu zapravo naći u trgovini odjeću koja im pristaje savršeno. Zato je dobro imati krojačicu kojoj vjerujete (potrudite se pogledati njen rad prije nego ju zaposlite) kako bi napravila potrebne preinake. Da bi vam nešto savršeno pristajalo vjerojatno će trebati skratiti nogavice ili rukave, izvaditi ušitke sa strane, ukloniti džepove, ukrase i slično. To će možda povećati trošak, ali na kraju će se isplatiti jer ćete izgledati i osjećati se puno bolje.