16 studenoga 2010

Čokoladni keksi – ispecite savršeni čokoladni keks



Ne postoji bolji keks ili kolač od dobro pečenog kolača sa čokoladom. Pročitajte ovaj članak da saznate kako možete pripremiti zaista dobar čokoladni kolač.

Savršeni čokoladni kolač

Najbolji čokoladni keksi su keksi sa kapima kakao sirupa. Ne samo da su ukusni, već ih je i jednostavno pripremiti.

Sastojci koji su vam potrebni za ovaj recept: 1/4 šalice omekšanog maslaca; 1/4 šalice ulja; 1 šalica šećera; 1 jaje; 3/4 šalice mlaćenice; 1 žličica vanilije; 1 1/4 šalice prosijanog brašna za sve namjene; 1/2 žličice sode bikarbone; 1/2 žličice soli; 1/2 šalice kakao praha bez šećera; 1 šalica sjeckanih lješnjaka.

Prvo, pomiješajte ulje sa maslacem i šećerom, pa dodajte jaje. Umiješajte mlaćenicu i vaniliju, a zatim dodajte suhe sastojke. Umiješajte lješnjake, pa tijesto hladite oko 1 sat. Manjom žlicom slažite komadiće tijesta na namašćeni lim, sa razmakom od oko 2 cm. Pecite u pećnici na oko 200 stupnjeva i to 8-10 minuta, ili dok dobiju žućkastu boju. Ohladite i prelijte glazurom po želji.

Recept za biskvitni kolač

Još jedan odličan recept je čokoladom prekriveni biskvit. Za njega vam je potrebno: 230 g maslaca sobne temeperature; 1/2 šalice šećera u prahu; 2 šalice brašna za sve namjene; 1/2 žličice praška za pecivo; 60 g otopljene čokolade bez šećera; 1/2 žličice ekstrakta vanilije.

Pomiješajte sve sastojke; mijesite rukama u čvrsto tijesto, položite u namašćeni lim i pecite na 170 stupnjeva oko 20 minuta. Dok je još toplo izrežite komade veličine 1-2 zalogaja.

U svijetu postoji mnoštvo savršenih recepata. Sjetite se ovih recepata u vrijeme blagdana, pa možete ugostiti obitelj i prijatelje predivnom poslasticom koje će se sjećati cijele godine.