nisam baš
ljubitelj zelene salate, ali ju povremeno ipak pojedem. No, često sam bacala
trule glavice salate koje bi stajale u hladnjaku čekajući da ih se sjetim
pojesti. Zatim sam pročitala savjet da treba salatu umotati u alu-foliju ako ju
ne želite odmah potrošiti.
kupila sam jednu glavicu salate baš da to isprobam i posve ju umotala u foliju, pa spremila u hladnjak. Nakon nekoliko dana zapravo sam zaboravila na tu salatu. Oko dva tjedna kasnije dečko me zamolio da mu za večeru pripremim salatu, i tada sam se sjetila te glavice u hladnjaku.
kupila sam jednu glavicu salate baš da to isprobam i posve ju umotala u foliju, pa spremila u hladnjak. Nakon nekoliko dana zapravo sam zaboravila na tu salatu. Oko dva tjedna kasnije dečko me zamolio da mu za večeru pripremim salatu, i tada sam se sjetila te glavice u hladnjaku.
Polako
sam otpakirala salatu misleći da ću vidjeti gnjusnu hrpu truleži, ali zapravo
sam se prilično iznenadila: salata je bila posve u redu. Razdvojila sam listove
i sve je bilo OK. Pripremila sam salatu za večeru i upitala dečka kakvog je
okusa. Rekao je da je odlična. Ostalo je nekoliko listova koje sam ponovo
spakirala u foliju i ostavila u hladnjaku. Potrajali su još oko 2 tjedna.
Tako sam iskoristila cijelu glavicu salate u
nekoliko navrata, i od sada svaku kupljenu glavicu pakiram u foliju.