1/2 šalice maslaca (otopljenog, ili ga zamijenite uljem)
1 šalica šećera
1 velika konzerva kreskvi rezanih u kriške
po želji višnje iz kompota
2 velika jaja
1 kutija praška za kolač (najbolje za obični biskvit , ali ni čokoladni neće biti loš)
za ukras šlag
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Sakupite sve potrebne sastojke na stol.
Ulijte otopljeni maslac (ili ulje) i posudu u kojoj ćete peći kolač. Ravnomjerno pospite dno posude šećerom.
Ocijedite breskve, ali sačuvajte sok iz konzerve.
Složite kriške breskvi i višnje iz kompota preko šećera u posudi za pečenje.
U sok iz konzerve breskvi dodajte vode koliko je potrebno da količina postane dovoljna za 1 1/3 šalice (oko 315 ml).
U zdhelu miksera stavite sok od breskvi sa vodom, jaja i prašak za biskvit. Miješajte prema uputama na kutiji praška. Prelijte preko voća u posudi za pečenje.
Pecite u ranije zagrijanoj pečnici oko 40 do 50 minuta ili dok se biskvit odvoji od rubova posude za pečenje.
Ostavite da odstoji 5 minuta, a onda preokrenite na veliki pladanj.
Poslužite toplo sa čvrsto izlupanim šlagom. Uživajte!