25 lipnja 2020

Kolač od breskvi sa praškom za biskvit




1/2 šalice maslaca (otopljenog, ili ga zamijenite uljem)
1 šalica šećera
1 velika konzerva kreskvi rezanih u kriške
po želji višnje iz kompota
2 velika jaja
1 kutija praška za kolač (najbolje za obični biskvit , ali ni čokoladni neće biti loš)
za ukras šlag

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Sakupite sve potrebne sastojke na stol.

Ulijte otopljeni maslac (ili ulje) i posudu u kojoj ćete peći kolač. Ravnomjerno pospite dno posude šećerom.

Ocijedite breskve, ali sačuvajte sok iz konzerve.

Složite kriške breskvi i višnje iz kompota preko šećera u posudi za pečenje.

U sok iz konzerve breskvi dodajte vode koliko je potrebno da količina postane dovoljna za 1 1/3 šalice (oko 315 ml).

U zdhelu miksera stavite sok od breskvi sa vodom, jaja i prašak za biskvit. Miješajte prema uputama na kutiji praška. Prelijte preko voća u posudi za pečenje.

Pecite u ranije zagrijanoj pečnici oko 40 do 50 minuta ili dok se biskvit odvoji od rubova posude za pečenje.

Ostavite da odstoji 5 minuta, a onda preokrenite na veliki pladanj.

Poslužite toplo sa čvrsto izlupanim šlagom. Uživajte!