1 kutija kupovnog praška za biskvit
600 g nadjeva od jabuka (savjet ispod recepta)
3 jaja
3 žlice šećera
1 žličica mljevenog cimeta
tučeno vrhnje prije posluživanja
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Lagano premažite lim u kojem ćete peći sa uljem.
U velikoj zdjeli miješajte jaja i prašak za biskvit. Dodajte nadjev od jabuka. Tijesto će biti prilično gusto. Premažite pola tijesta u pripremljeni lim u kojem ćete peći. U zdjelici pomiješajte šećer sa cimetom. pola te smjese pospite preko tijesta u limu. Na vrh dodajte ostatak tijesta i zatim ostatak mješavine šećera i cimeta.
Pecite 32 do 40 minuta ili dok čačkalica dokaže da ja gotovo. neka se posve ohladi prije posluživanja. Ukrasite tučenim vrhnjem. Ostatke čuvajte u hladnjaku nekoliko dana.
Mali savjeti
U tučenog vrhnje (šlag) možete dodati bilo koji dodatni okus, kao na primjer sok od šumskog voća.
Možete poslužiti vrući kolač sa kuglom sladoleda od karamela, ili bogato preliti karamel preljevom.
Isprobajte kolač i sa drugim mekim voćem, kao što su kruške ili breskve.
Nadjev od jabuka je jednostavno pripremiti. Narežute oguljene jabuke na manje kockice, pa ih dinstajte na tavi dok omekšaju. Ili svježe jabuke sitno naribajte prije dodavanja u tijesto.
Originalni recept je na stranici Betty Crocker.