Biskvit
1 1/2 šalica bademovog brašna
1/4 šalice kakao praška
2 žlice gorkog kakao praha (ili ih dodajte u gore navedeno)
2 1/4 žličice praška za pecivo
1/2 žličice soli
1/3 šalice vode ili mlijeka po izboru
3 jaja
1/3 šalice šećera (ili zamjene za šećer)
1 1/2 žličica ekstrakta vanilije
*Ako želite kolač od više slojeva (kao tortu), jednostavno udvostručite količine sastojaka za biskvit.
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Namastite lim u kojem ćete peći, pa stavite i masni papir. Dobro izmiješajte sve navedene sastojke, zatim smjesu prebacite u pripremljeni lim. Ako je potrebno, uz pomoć drugog lista masnog papira izravnajte površinu. Pecite 14 minuta na sredini pećnice (pripazite na to, jer možda vaša pećnica zahtijeva nešto više vremena). Pečeni biskvit treba biti lagano tvrd na dodir. Ostavite da se ohladi, pa zatim premažite glazurom.
Glazura
1/2 šalice kakao praška
dodatnih 60 g otopljene čokolade
230 g krem sira
1/4 šalice maslaca
1 1/2 do 3 šalice šećera u prahu, ili zamjene za šećer
1 1/2 žličica ekstrakta vanilije
2 do 4 žlice mlijeka po izboru
Krem sir i maslac trebaju biti sobne temperature prije pripreme glazure. Miješajte sve sastojke električnim mikserom (ili žlicom, ali neće biti tako pjenasta krema). Ako je pregusto, polako dodajte još mlijeka. Ako je prerijetko, dodajte još šećera. Pokrijte i čuvajte ostatke kreme do tjedan dana u hladnjaku.