14 kolovoza 2010

Recepti za palačinke: doručak, ručak, večera



Kad sam bila dijete moja je mama pripremala najbolje palačinke za večeru. Pravila ih je sa mrkvama, sa krumpirom i čak sa čokoladom. Posluživala ih je kao prilog glavnom jelu obično je to bilo nešto mesnato.

Palačinke sa mrkvom:

2 šalice sitno ribane mrkve
1 1/4 šalice brašna
1 šalica mlijeka
1/3 šalice šećera (bijeli ili smeđi, po želji)
2 žlice sitno sjeckanih kalifornijskih oraščića pecans (po želji)
2 žličice praška za pecivo
1 žličica cimeta
1 žličica vanilije
1/4 žličice soli
1/4 žličice mljevenog đumbira
malo muškatnog oraščića
1 jaje, lagano izlupano

Preljev od krem sira:

113 g kremastog sira
1/4 šalice šećera u prahu
2 žlice mlijeka
1/2 žličice ekstrakta vanilije
malo cimeta

U zdjeli pomiješajte brašno, pecans, prašak za pecivo, cimet, sol, đumbir, te muškatni oraščić. Ostavite da stoji. U drugoj zdjeli spojite jaje, šećer, mlijeko, mrkve i vaniliju. Dodajte tu mješavinu u onu prvu i sve dobro izmiješajte. Pecite kao što inače pečete palačinke (ove bi bilo dobro peći u malo debljem sloju, budući da je tijesto gusto). Za nadjev, spojite kremasti sir, šećer u prahu, mlijeko i vaniliju u glatku kremu. Pospite cimetom i poslužite preko palačinki.

Dobar tek!!