Kroz Ameriku krumpiri su najpopularnije povrće, čak
pretiču i salatu i luk, koji se koriste još i češće. Krumpir se može pripremati na razne načine, a
dio su jednog od tri jela koje koje Amerikanci jedu gotovo svakog dana. Kad se priprema na zdraviji način krumpir je
odličan izvor energije i napunjen je nutrijentima.
Kao naranče, krumpir je jako bogat vitaminom C. činjenica
je da jedan srednji krumpir sadrži 45% vitamina C koji se preporučuje za dobro
zdravlje. Krumpiri su bogati i vlaknima
i ugljikohidratima, a sadrže više kalija nego banana.
Krumpir prirodno ima malo kalorija i ne sadrži masnoće,
sol ili kolesterol. Kora krumpira pruža
dobru dozu vlakana, željeza, kalija, kalcija, cinka, fosfora i nekoliko B
vitamina.
Krumpire možete pripremati kuhanjem u vodi, na pari ili
čak pečenjem. Ako je ikako moguće
izbjegavajte stavljanje krumpira u hladnjak ili zamrzivač, jer hladnoća će
škrob iz krumpira pretvoriti u šećer i izrokovati da potamne kad se kuhaju.
Kad spremate krumpire stavite ih na hladno i tamno mjesto.
Zbog previše svjetla će pozelenjeti. Možete ih spremiti u podrum ako ga imate,
jer to je najbolje mjesto za čuvanje krumpira.
Od pirea do pečenih, krumpir je namirnica koju svi volimo. Možete ih poslužiti sa različitom hranom, a
oni će vašem tijelu pružiti mnogobrojne koristi. Svi jedemo krumpire, neki od nas ih čak i
uzgajaju. Bilo da ih uzgajate ili
kupujete, krumpir je povrće koje nas sve čini pomalo boljima.