12 prosinca 2019
Najbolji krumpiri pečeni u tavi
450 g mladih krumpira, opranih (možda oguljenih žicom ili struganjem)
1 žlica ulja
1 žlica maslinovog ulja
1 žličica svježe sjeckanog ružmarina
1 žličica češnjaka u prahu (možete i uzeti svježi češnjak, količina po želji)
1/2 žličice čilija u prahu (izostavite ako ga ne volite)
sol i papaer
Krumpir narežite na kriške debljine oko 1 cm. U velikoj tavi, na srednje jakoj vatri, zagrijte obje vrste ulja. Ubacite krumpire i začinite ih sa soli, paprom, ružmarinom. pecite ih, bez miješanja, dok dobiju zlatnu boju sa tankom korom sa donje strane, 4 do 5 minuta. Preokrenite ih i pecite još 4 do 5 minuta da i druga strana porumeni.
Začinite sa češnjakom i čilijem, pa još malo pecite dok krumpiri omekšaju, ali ne duže od 2 minute.
Poslužite ih tople uz mesnu pečenku.
Moja preporuka za tavu: Delimano
Okrugla multifunkcionalna posuda Stone Legend CopperLUX