05 prosinca 2019

Brzi kolač od breskve


3 konzerve breskvi u gustom sirupu (što veće konzerve)
1 kupovno pakiranje praška za biskivt, okus po želji
1 žličica cimeta ili mješavine začina za kolače
1/2 šalice omekšanog maslaca, rezanog na 24 kriške

Zagrijte pećnicu na 180°C. U duboku posudu (ako imate vatrostalnu, ona je najbolja) složite breskve iz dvije konzerve zajedno sa njihovim sokom. Ako su breskve velike, možete ih prerezati na manje komade, bit će lakše za pojesti. Iz treće konzerve izvadite samo breskve, sok vam ne treba. Usitnite ih ako je potrebno i umiješajte među one ranije stavljene u posudu.
Prašak za biskvit prebacite u zdjelu, pa pomiješajte sa cimetom ili odabranim začinima. Sve to ravnomjerno pospite preko breskvi. Smjesu sad lagano pritisnite rukom da se izravna. Kiške maslaca ravnomjerno rapsoredite preko površine kolača.
Pecite 50-60 minuta ili dok kolač dobije lijepu tamnu boju i stvore se mjehurići od vrućeg soka.
Ostavite da se hladi oko 15 minuta, tada poslužite.