Zapanjujuće je koliko ljudi voli čokoladne kolače. Jedan
od meni omiljenih je "Red Lobster Čokoladni lava kolač ". Taaaako je
predivan!
Ako ste nalik meni, izazivam vas da iskušate ovaj recept u
slobodno vrijeme. Zaljubit ćete se u njega. Vjerujte mi... :-)
I evo ga: Red Lobster Čokoladni lava kolač
Broj porcija: 6 osoba
Sastojci:
Malo ulja
180
g
polu-slatke čokolade, krupno sjeckane
10 žlica maslaca ili margarina, sobne temperature
1/2 šalice šećera
1/2 šalice brašna
3 žlice kakao praha
3/4 žličice praška za pecivo
3 velika jaja, sobne temperature
300
g
zamrznutih malina, odmrznute i smrvljene u pire (u blenderu)
Svježe maline
1/2 šalice vrhnja za šlag, lagano izlupano
Svježi listići mente
Sitni šećer za posipanje
Priprema:
Premažite unutrašnjost 6 posudica za nabujak ili ramekinsa
sa malo ulja; ostavite ih sa strane. U maloj tavi na slaboj vatri otopite
čokoladu uz stalno miješanje. Dodajte maslac i šećer; miješajte dok se otope.
Prelijte otopljenu čokoladu u veliku zdjelu. U manjoj
zdjeli pomiješajte brašno, kakao i prašak za pecivo.
Električnim mikserom na srednjoj brzini miješajte
otopljenu čokoladu; dodajte jaja i suhe sastojke; miješajte oko 6 minuta dok se
zgusne. Razdijelite smjesu u posudice; pokrijte plastičnom folijom. Ostavite u
zamrzivaču najmanje 2 sata ili preko noći.
Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva.
Odmotajte plastiku sa kolačića. Pecite ih 15 do 18 minuta,
dok se rubovi očvrsnu, a sredina ostane meka. Malo ohladite prije prebacivanja
na tanjure.
Poslužite sa pirem od malina i svježim malinama.
Njam-njam! :-)
Uživajte!