22 veljače 2014

5 jednostavnih koraka za kloniranje Čokoladnog lava kolača iz restorana Red Lobster



Zapanjujuće je koliko ljudi voli čokoladne kolače. Jedan od meni omiljenih je "Red Lobster Čokoladni lava kolač ". Taaaako je predivan!

Ako ste nalik meni, izazivam vas da iskušate ovaj recept u slobodno vrijeme. Zaljubit ćete se u njega. Vjerujte mi... :-)

I evo ga: Red Lobster Čokoladni lava kolač

Broj porcija: 6 osoba

Sastojci:

Malo ulja
180 g polu-slatke čokolade, krupno sjeckane
10 žlica maslaca ili margarina, sobne temperature
1/2 šalice šećera
1/2 šalice brašna
3 žlice kakao praha
3/4 žličice praška za pecivo
3 velika jaja, sobne temperature
300 g zamrznutih malina, odmrznute i smrvljene u pire (u blenderu)
Svježe maline
1/2 šalice vrhnja za šlag, lagano izlupano
Svježi listići mente
Sitni šećer za posipanje

Priprema:

Premažite unutrašnjost 6 posudica za nabujak ili ramekinsa sa malo ulja; ostavite ih sa strane. U maloj tavi na slaboj vatri otopite čokoladu uz stalno miješanje. Dodajte maslac i šećer; miješajte dok se otope.

Prelijte otopljenu čokoladu u veliku zdjelu. U manjoj zdjeli pomiješajte brašno, kakao i prašak za pecivo.

Električnim mikserom na srednjoj brzini miješajte otopljenu čokoladu; dodajte jaja i suhe sastojke; miješajte oko 6 minuta dok se zgusne. Razdijelite smjesu u posudice; pokrijte plastičnom folijom. Ostavite u zamrzivaču najmanje 2 sata ili preko noći.

Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva.

Odmotajte plastiku sa kolačića. Pecite ih 15 do 18 minuta, dok se rubovi očvrsnu, a sredina ostane meka. Malo ohladite prije prebacivanja na tanjure.

Poslužite sa pirem od malina i svježim malinama.

Njam-njam! :-)

Uživajte!