14 siječnja 2013

Propuštate li ove modne osnove?Sheila's Fashion Sense
Email:
sheila@sheilasfashionssense.com

Pozdrav,

Nadam se da vam je Nova godina odlično počela. Ja sam protekla dva tjedna uzela slobodno, pa sam se divno provela sa obitelji i prijateljima.

Sad sam se vratila i spremna sam za nove ideje u Novoj godini. Ako ste u modnom poslu, želim čuti vaša mišljenja. Pošaljite mi e-mail sa naslovom
'Fashion' i odgovorit ću vam na svako pitanje.
    
Modno vaša,
Sheila

Propuštate li ove modne osnove? Neke od najozbiljnijih modnih pogrešaka koje žene čine nisu uopće vezane uz modu; radi se o tome kako se one osjećaju u sebi. Osjećati se dobro u tome tko ste i kako izgledate, bilo da jeste ili niste 'savršene' veličine odmah vas čini modno posebnom osobom.

Moda je više od odjeće koju nosite, naravno ako se održavate u stopu sa modnim trendovima da ćete izgledati modno osviještenis, ali da biste bili zaista modno usklađeni iznutra trebate imati takav sklop misli. Kad to postignete ne samo da ćete izgledati bolje, nego što je još važnije, osjećat ćete se bolje. Radite li nešto od ovoga?

1. Zarobljeni u prošlosti:

Ako se držite odjeće ili frizure iz prošlosti koje se ne možete odreći, sada je vrijeme da to ponovo pokušate. Što je gore, ako vam je ormar ispunjen odjećom koju niste nosili oko 10 godina, ali govorite sebi da ćete jednom opet stati u nju – zavaravate se. Vaša garderoba neće opet biti funkcionalna dok se ne pročistite od zastarjelih komada odjeće koja vam uopće ne pristaje.

2. Ocjenjivanje i osuđivanje vlastitog tijela:

Stilizirana, dobro odjevena žena ima različite visine, oblike i veličine. Za razliku od suprotne strane koja se boji da neće stati u odjeću ‘savršene’ veličine, dobro odjevena i samopouzdana žena brine se o svom tijelu u kojem se rođena i kupuje odjeću koja će ga naglasiti.

Uspoređivanje tijela sa onim kako je izgledalo prije 20 godina ili sa najnovijom ‘vrućom’ manekenkom ili glumicom nije samo modna katastrofa; već je to i recept za depresiju.

Ljepota je posao iznutra, a žena koja NE traži savršenstvo automatski postaje privlačnija. Upravo sada prestanite čekati da izgubite tih nekoliko kilograma viška ili sitne linije po licu prije nego što kupite novi modni komplet; zaljubite se u ono što jeste i tijelo koje imate. Odnosite se prema svom tijelu sa poštovanjem, odijevajte ga sa obožavanjem, živite u sadašnjosti i prestanite se klanjati nerealnim očekivanjima.

3. Negiranje:

Postoji zaista dosta žena koje se zavaravaju vjerovanjem da izgled nije važan. Iz nekog razloga one povezuju odličan izgled sa sebičnošću. Odijevanje tijela je čin brige o samome sebi, a to pokazuje da cijenite sebe i tijelo dovoljno da izgledate što je bolje moguće. Odjeća je potreba – ne možemo izlaziti u javnost bez nje. Tada ima smisla brinuti se za sebe i birati najbolje stilove, boje i tkanine koje čine da se osjećamo predivno.

IMATE DOPUŠTENJE KORISTITI OVAJ ČLANAK NA SVOJOJ  WEB STRANICI sve dok poštujete prava izdavača ovog članka bez ikakvih promjena. I morate se složiti sa podacima iz biografije autora, koje morate prikazati na kraju članka.
Sheila Dicks je konzultant za Image i odjeću koja pomaže ženama da se osjećaju pouzdanije u odijevanju prema svome obliku tijela. Kako biste dobili njezine savjete o odijevanju i našli svoj stil uzmite primjerak njezine knjige 'Image Makeover' na http://www.how-to-dress.com ili otvorite http://www.sheilasfashionsense.com i uzmite besplatnu reportažu ' 7 Things Your Girlfriends Won't Tell You About Beauty and Fashion'.