28 siječnja 2013

Manje nije uvijek bolje



Sheila's Fashion Sense
Email:
sheila@sheilasfashionssense.com

Manje nije uvijek bolje


Postoji toliko žena koje su opsjednute veličinom, pa će pokušati sve što je moguće da se uvuku u manji broj odjeće nego što im je zaista potrebno. Zavaravaju se vjerovanjem da mogu stati u broj 36 umjesto 38 ako su manjeg opsega. Možda će se osjećati bolje kad se konačno uvuku u ‘premalu’ veličinu, ali kako će izgledati je sasvim druga priča. Odjeća koja je premala izgleda jeftino i učinit će da izgledate krupnije nego što zaista jeste, jer će salo više dolaziti do izražaja.
Odgovarajuća veličina je stvar pravih proporcija. Naučite prepoznati razliku između odjeće koja dobro pristaje i elegantna je za razliku od one koja je uska i izgleda jeftino. Umjesto pregledavanja veličine više obratite pažnju kako vam odjeća pristaje.

Evo nekih savjeta:
Košulje
Šavovi trebaju biti na, ili malo ispod, kosti ramena
Košulja ne smije biti kraća od kosti bokova
Rukavi trebaju završavati na kosti zapešća
Dugmeta ne smiju stvarati prazninu

Jakne
Ovratnik se ne smije gužvati na leđima
Ramena košulje trebaju biti šira barem 2 cm od kosti ramena
Dužina rukava mora dopustiti da se vidi barem 1 cm rukava košulje

Suknje
Suknju trebate oko tijela okrenuti bez zastoja
Ne smije biti nabora oko koljena
Džepovi trebaju ostati zatvoreni
Suknja se ne smije podići nakon što sjednete
Područje oko struka treba biti toliko prostorno da možete uvući 2 prsta
Plisirani dio suknje ne smije ležati ravno

Hlače
Struk treba biti toliko širok da stanu 2 prsta unutar hlača dok ste u njima
Zatvarači moraju ležati ravno
Džepovi ne smiju stvarati prazninu
Nogavice trebaju padati radno od bokova bez nabora na pozadini.

Sheila Dicks je konzultant za imidž i odjeću,koja pomaže ženama da se osjećaju ugodnije odijevajući se u skladu sa oblikom svog tijela. Ako želite savjete kako se odijevati da izgledate vitkije i kako pronaći svoj stil uzmite primjerak njezine e-knjige 'Image Makeover' na http://www.how-to-dress.com ili otvorite http://www.sheilasfashionsense.com i nađite besplatnu reportažu '7 Things Your Girlfriends Won't Tell You
About Beauty and Fashion'.

18 siječnja 2013

Haljine, haljine



Sheila's Fashion Sense
Email:
sheila@sheilasfashionssense.com

Pozdrav,

Nosite li haljine na posao? Jeste li sigurni u ono što jest i što nije prikladno? Haljine su odlične za posao – ako znate što treba odjenuti, a što izbjegavati. One čine odijevanje zabavnijim i raznolikim.  Neke haljine možete odjenuti za posao, a sa samo nekoliko promjena učiniti ih još prikladnijima za radno mjesto.

Imam primjere haljina ( do toga ćemo doći za minutu), ali prvo vas želim informirati.

  

* odaberite haljinu koja je u tonu boje koji odgovara vašoj koži – pa makar i neutralna.
* crnu tešku haljinu možete nositi tijekom dana sa cipelama sa debelom potplati, jaknom, jednostavnim remenom i naušnicama. Možete ju prebaciti u večernji izgled ako uzmete sandale sa trakicama, okrugle naušnice i remen koji privlači pažnju.

Sada pogledajte stilove haljina ovdje












Modno vaša,

Sheila

Sheila Dicks je konzultant za imidž i odjeću,koja pomaže ženama da se osjećaju ugodnije odijevajući se u skladu sa oblikom svog tijela. Ako želite savjete kako se odijevati da izgledate vitkije i kako pronaći svoj stil uzmite primjerak njezine e-knjige 'Image Makeover' na http://www.how-to-dress.com ili otvorite http://www.sheilasfashionsense.com i nađite besplatnu reportažu '7 Things Your Girlfriends Won't Tell You
About Beauty and Fashion'.

14 siječnja 2013

Propuštate li ove modne osnove?



Sheila's Fashion Sense
Email:
sheila@sheilasfashionssense.com

Pozdrav,

Nadam se da vam je Nova godina odlično počela. Ja sam protekla dva tjedna uzela slobodno, pa sam se divno provela sa obitelji i prijateljima.

Sad sam se vratila i spremna sam za nove ideje u Novoj godini. Ako ste u modnom poslu, želim čuti vaša mišljenja. Pošaljite mi e-mail sa naslovom
'Fashion' i odgovorit ću vam na svako pitanje.
    
Modno vaša,
Sheila

Propuštate li ove modne osnove? 



Neke od najozbiljnijih modnih pogrešaka koje žene čine nisu uopće vezane uz modu; radi se o tome kako se one osjećaju u sebi. Osjećati se dobro u tome tko ste i kako izgledate, bilo da jeste ili niste 'savršene' veličine odmah vas čini modno posebnom osobom.

Moda je više od odjeće koju nosite, naravno ako se održavate u stopu sa modnim trendovima da ćete izgledati modno osviještenis, ali da biste bili zaista modno usklađeni iznutra trebate imati takav sklop misli. Kad to postignete ne samo da ćete izgledati bolje, nego što je još važnije, osjećat ćete se bolje. Radite li nešto od ovoga?

1. Zarobljeni u prošlosti:

Ako se držite odjeće ili frizure iz prošlosti koje se ne možete odreći, sada je vrijeme da to ponovo pokušate. Što je gore, ako vam je ormar ispunjen odjećom koju niste nosili oko 10 godina, ali govorite sebi da ćete jednom opet stati u nju – zavaravate se. Vaša garderoba neće opet biti funkcionalna dok se ne pročistite od zastarjelih komada odjeće koja vam uopće ne pristaje.

2. Ocjenjivanje i osuđivanje vlastitog tijela:

Stilizirana, dobro odjevena žena ima različite visine, oblike i veličine. Za razliku od suprotne strane koja se boji da neće stati u odjeću ‘savršene’ veličine, dobro odjevena i samopouzdana žena brine se o svom tijelu u kojem se rođena i kupuje odjeću koja će ga naglasiti.

Uspoređivanje tijela sa onim kako je izgledalo prije 20 godina ili sa najnovijom ‘vrućom’ manekenkom ili glumicom nije samo modna katastrofa; već je to i recept za depresiju.

Ljepota je posao iznutra, a žena koja NE traži savršenstvo automatski postaje privlačnija. Upravo sada prestanite čekati da izgubite tih nekoliko kilograma viška ili sitne linije po licu prije nego što kupite novi modni komplet; zaljubite se u ono što jeste i tijelo koje imate. Odnosite se prema svom tijelu sa poštovanjem, odijevajte ga sa obožavanjem, živite u sadašnjosti i prestanite se klanjati nerealnim očekivanjima.

3. Negiranje:

Postoji zaista dosta žena koje se zavaravaju vjerovanjem da izgled nije važan. Iz nekog razloga one povezuju odličan izgled sa sebičnošću. Odijevanje tijela je čin brige o samome sebi, a to pokazuje da cijenite sebe i tijelo dovoljno da izgledate što je bolje moguće. Odjeća je potreba – ne možemo izlaziti u javnost bez nje. Tada ima smisla brinuti se za sebe i birati najbolje stilove, boje i tkanine koje čine da se osjećamo predivno.

IMATE DOPUŠTENJE KORISTITI OVAJ ČLANAK NA SVOJOJ  WEB STRANICI sve dok poštujete prava izdavača ovog članka bez ikakvih promjena. I morate se složiti sa podacima iz biografije autora, koje morate prikazati na kraju članka.
Sheila Dicks je konzultant za Image i odjeću koja pomaže ženama da se osjećaju pouzdanije u odijevanju prema svome obliku tijela. Kako biste dobili njezine savjete o odijevanju i našli svoj stil uzmite primjerak njezine knjige 'Image Makeover' na http://www.how-to-dress.com ili otvorite http://www.sheilasfashionsense.com i uzmite besplatnu reportažu ' 7 Things Your Girlfriends Won't Tell You About Beauty and Fashion'.