26 ožujka 2013

Kako se odjenuti za razgovor za posao



Sheila's Fashion Sense
Email:
sheila@sheilasfashionssense.com

Pozdrav,

Hvala svima koji su mi pomogli u istraživanju. Dobila sam toliko odgovora da ne mogu svima pojedinačno odgovarati. I opet vam hvala.

Budući da će u školama uskoro završiti nastava, bit će maturanata koji će krenuti tražiti stalni posao ili barem ljetnu zaradu. Odličan životopis dovest će vas do razgovora za posao; ali na razgovoru ćete imati priliku pokazati sebe.

Ovaj tjedan članak opisuje kako se odjenuti za razgovor za posao. Ipak, ako želite zadržati posao ili napredovati, nemojte ove savjete zaustaviti samo na razgovoru za posao.

Modno vaša,

Sheila


Kako se odjenuti za razgovor za posao


Odjevni kod u većini organizacija razlikuje se sam po sebi, pa je nemoguće pronaći odjeću koja će odgovarati baš za svaki razgovor za posao. Što da učinite? Malo istražujte i saznajte kako se djelatnici odijevaju, pa pratite njihove savjete, ali odjenite se malo bolje.
Nosite odjeću prikladnu za poslovni svijet, bez šarenih boja, velikih uzoraka, logotipa i nikat treba ostati na minimumu. Nosite odjeću u kojoj se osjećate udobno i nemojte nositi suknje koje će se previše podići kad sjednete. Nosite uz sebe lijepu aktovku ili fascikl u kojem ćete imati svoj životopis i primjere svog rada.
Prije izlaska iz kuće pogledajte se u visokom ogledalu i potražite nabore, pokidane očice na čarapama (ponesite jedne za rezervu ako se nešto dogodi usput) te dugmeta koja bi mogla otpasti. Nekoliko dodatnih točki:
1. Nosite moderno odijelo ili odijela krojeno po mjeri u odvojenim komadima. Pobrinite se da vam dobro pristaju i nemojte uklanjati jaknu prije razgovora.
2. pripremite si odjeću za razgovor večer ranije i isprobajte ju. Nemojte ostaviti ništa za posljednji tren.
3. Ako ne želite nositi jaknu, već nešto opuštenije morate odjenuti duge rukave. Odjeća bez rukava ne treba biti nošena u radnom području, a pogotovo ne za razgovor.
4. Nikada ne izlazite bez remena i ne nosite sandale.
5. Kaže se da možete pogledati u nečije cipele i shvatiti koliko su imućni – čini se da su cipele posljednje na što se troši. Za razgovor ili za posao, nosite cipele zatvorenih prstiju i održavajte ih poliranima bez oštećenih potpetica ili ižuljanih prstiju.
6. Obratite pažnju na kosu. Stilska frizura je osnova profesionalnog izgleda.
7. Nosite se sa pouzdanjem; stojte ravno sa ramenima zabačenim unatrag. Prikažite sliku uspješne osobe obraćanjem pažnje na detalje – lijepo nanešen make-up, najbolja odjeća koju si možete priuštiti i spremnost na razgovor.
Kad se pripemate za razgovor, što znači da poznajete posao za koji ste se prijavili, naučite svoj životopis i kako biste se vi uklopili u željeni posao, pa će vaše samopouzdanje biti vidljivo. Ako se pobrinete za svoj izgled imat ćete jednu brigu manje kada se trebate koncentrirati na svoje vještine.
Ne zaboravite se nasmiješiti!!

08 ožujka 2013

Domaći puding



              The Dollar Stretcher

           "Living Better...For Less"
                  May 10, 2010
              Volume 15, Number 19

==============================================

Puding: od početka nasuprot kupovnom
napisala Penny Saver



Može li se zaista uštedjeti sa domaćim proizvodima?

Reći ću samo da nikada nisam pravila puding od početka prije ovog testa, a suprug me pitao "To se može praviti kod kuće?" misleći da ne postoji ništa drugo osim kupovnog pudinga tvrtke Jell-O. Ne samo da se može napraviti od početka, ali kao što ćete vidjeti isplati se!

Koristila sam recept za Čokoladni puding od škrobnog brašna nađen na
www.allrecipes.com sa malim izmjenama zasnovanim na kritikama recepta.

Ima za 6 osoba, 1/2 šalice svakome

1/2 šalice bijelog šećera ($0.08)
3 žlice kakao praha bez šećera ($0.41)
1/4 šalice škrotbnog brašna ($0.13)
1/8 žličice soli
2 3/4 šalice mlijeka ($0.52)
2 žlice maslaca ($0.12)
1 žličica ekstrakta vanilije ($0.20)

U tavi pomiješajte šećer, kakao, škrob i sol, da ostane bez grudica. Stavite na srednju vatru i dodajte mlijeko. Ostavite da zakuha, pa kuhajte stalno miješajući dok se tekućina zgusne toliko da se zalijepi za metalnu žlicu.
Uklonite sa vatre i umiješajte maslac i vaniliju. Ostavite kratko da se hladi, pa poslužite toplo ili sasvim ohlađeno u hladnjaku. Ako ćete ga hladiti pokrijte plastičnom folijom na površini da se ne stvori kora.

Konačni trošak:

Jell-O Cook & Serve čokoladni puding ima cijenu od $1.55, plus 3 šalice mlijeka za $0.56, što je ukupno $1.81, ili $0.35 po porciji.
Domaća verzija košta $1.46 ukupno ili $0.24 po porciji. Za oko 30% manje troška domaća verzija može biti jeftinija čak i ako kupujete na rasprodaji ili sa kuponom za popust.

Testiranje okusa:

Sviđa mi se domaći, koji ima bogati, ali ne prejaki okus čokolade i malo je slađi. Slijedeći put smanjit ću količinu šećera za žlicu-dvije. Moj suprug više voli kupovni, jer ima okus malo gorče čokolade i nije toliko sladak.
Obje verzije su ukusne, vrlo kremaste i obje zadovoljavaju želju za čokoladnim okusom.

Vrijeme:

Vrijeme za pripremu obje verzije bilo je jednako. Domaća verzija uzima dodatnu minutu zbog mjerenja sastojaka, ali treba jednako vrijeme za kuhanje mlijeka i miješanje dok se zgusne.

Hranjivost:

Oba su pripremljena sa mlijekom masnoće 1%, a informacije o hranjivosti vrijeme za 1/2 šalice pripremljenog pudinga.

Jell-O Cook & Serve čokoladni puding: (mlijeko), šećer, dekstroza, kukuruzni škrob, kakao procesiran sa alkalijem, modificirani škrob, sadrži manje od 2% soli, kalcij carrageenan (zgušnjivač), polysorbate 60 (spriječava zagorijevanje), fumaric kiselina (za zgušnjavanje).

Kalorije - 141
masnoća - 1 g
sol - 168 mg
ugljikohidrati - 28 g
vlakna - 1 g
proteini - 4 g

Domaći: mlijeko, šećer, kukuruzni škrob, kakao, maslac, vanilija, sol

Kalorije - 173
masnoća - 5 g
sol - 126 mg
ugljikohidrati - 28 g
vlakna - 1 g
proteini - 4 g

Domaća verzija ima više masnoće zbog dodavanja maslaca (mmm), što joj daje bogati kremasti okus. Inače su prilično slični.

Pobjednik u borbi:

Reći ću da je ovo izjednačeno. Na rasprodaji kupovni puding dostigao bi jednaku cijenu kao domaći. Po hranjivosti su gotovo jednaki, ali domaći blago gubi zbog povećane masnoće. Ipak, u budućnosti ću pripremati domaći da izbjegnem konzumiranje aditiva i konzervansa.

Penny Saver je štedljiva mama koja sve iskorištava na najbolji način, štedeći novčić po novčić tijekom prošle godine. Ovaj post o domaćem i kupovnom pudingu nalazi se na njenom blogu The Saved Quarter
<
http://thesavedquarter.com/>

==============================================
Hvala!

Informacije o publikaciji:
Copyright "The Dollar Stretcher, Inc." 2007. Sva prava pridržana.
Kopije se mogu distribuirati bez dodatnog elektroničkog odobrenja. Ovaj newsletter možete reproducirati, bez izmjena, bez komercijalnih svrha i bez gore navedenog dopuštenja. Pretpostavlja se da će sva pitanja, savjeti i odgovori biti pisani bez ispravaka i bez dopuštenja osoba navedenih u njima. Ime i e-mail adresa osobe navedene u newsletteru neće se koristiti bez specifičnog zatraženja ili dozvole. Sva pisma postaju vlasništvo  tvrtke "The Dollar Stretcher, Inc".

Informacije o sponzorstvu:
The Dollar Stretcher objavljuje 8 različitih e-zina i stiže do više od 400,000 čitatelja svakog tjedna. Informacije o plaćanjima dostupne na mailto:marketing@stretcher.com

The Dollar Stretcher, Inc. (c) 2007
Sva prava sadržana.

gary@stretcher.com
http://www.stretcher.com