29 ožujka 2011

5 tajni kose koja lijepo izgleda

Sheila's Fashion Sense
Email: sheila@sheilasfashionssense.com

Pozdrav,

Nadam se da vam tjedan prolazi odlično. Prošlog tjedna spomenula sam vam da radim na nečemu novom i da će to biti spremno za ovaj tjedan. Ipak nisam još sasvim gotova, pa se nadam da ću moći objeviti slijedećeg tjedna.

Zamjećujem žene kako se odijevaju i uređuju. Tada dobijem potrebu da nekim od njih "pomognem popraviti stanje ". Valjda sam se tako navikla kroz godine.

Nedavno sam zamijetila da žene koje se lijepo urede sa odjećom često zanemaruju kosu. Ne znam da li nisu zamijetile razliku ili ih nije briga. Ipak, znam da to može imati veliki utjedaj na izgled. Zato sam razmišljala što je potrebno za kosu predivnog izgleda – evo tematike za ovaj tjedan.

Želim vam odličan vikend.

Modno vaša,
Sheila

5 tajni kose koja lijepo izgleda



Koliko često imate "dan loše frizure "? Za neke žene to je gotovo svaki dan, bilo da su toga svjesne ili ne, a za druge se to dešava povremeno. Predivna kosa važna je ako želite izgledati uređeno. Ako vam frizura ne pristaje, nije u modi ili ju niste uredili, nije važno što ćete odjenuti, jer nećete izgledati fantastično.

Da biste zadržali kvalitetnu frizuru koja vas neće ometati pri uređivanju, evo nekih savjeta.

Dobro podrezana kosa: Dobro rezanje važno je za odličnu frizuru. Kosa vam treba biti odrezana u skladu sa oblikom lica i stilski prilagođena da ju možete svakoga dana održavati sami, bez profesionalne pomoći. Ako izgleda predivno kada napustite salon, ali je upropaštena slijedećeg dana, onda morate pronaći drugačiji stil.

Najbolja boja za vas: Prava boja osvijetlit će vam lice i bore će se činiti manje vidljivima. Odaberite boju koja je što bliže vama prirodnoj. Nemojte staviti tople tonove boja na kosu ako imate hladan ten ili hladne tonove kose ako vam je ten toplih tonova.

Održavajte ju redovito popravljanom: Redovito posjetite frizera kako bi frizura zadržala svoj izgled. Redovito podrezivanje vrhova kosu čini zdravijom.

Koristite prave proizvode za kosu: Ako imate tanku kosu koristite proizvode koji daju volumen. Ako vam je kosa isušena ili kovrčava trebaju vam proizvodi koji odgovaraju takvoj kosi.

Nemojte pretjerati sa izbjeljivanjem: Previše izbijeljena kosa postaje suha, krhka i bez sjaja. Isto je i za kosu sa previše sredstava za stiliziranje ili za kosu na kojoj prečesto koristite glačalo za ravnanje ili kovrčanje. Kosu prema kojoj se loše ponašate nije teško uočiti. Pogotovo kada je suha, krhka i nma životnosti.

Copyright 2007 Sheila Dicks

Sheila Dicks je konzultant za imidž i odjeću koja pomaže ženama da je osjećaju pouzdanije odijevajući se prema svome tipu tijela. Da biste dobili savjete kako se odijevati da izgledate vitkije i kako pronaći svoj najbolji stil nabavite primjerak njezine elektroničke knjige 'Image Makeover' na http://www.how-to-dress.com ili pođite na http://www.sheilasfashionsense.com za besplatnu reportažu '7 Things Your Girlfriends Won't Tell You About Beauty and Fashion' (7 stvari koje vam prijateljica neće reći o ljepoti i modi).