01 ožujka 2011

Predivne maske za lice iz hrane u kuhinji



Med
Brza i jednostavna maska za čišćenje svih tipova kože je običan med. Jednostavno premažite zagrijani gotovo tekući med na lice i ostavite da djeluje 2 minute, dok imate osjećaj zatezanja. Isperite mlakom vodom.
Maska od jaja
Za zatezanje i toniziranje kože lupajte jedan bjelanjak u čvrsti snijeg. Namažite na kožu i ostavite 20 minuta. Isperite. (Za suhu kožu dodajte malo meda. Za masnu dodajte nekoliko kapi limunovog soka.)
Kao brzo sredstvo za akne ogulite kožicu sa unutrašnje strane ljuske jajeta. Namažite preko crvenila akeni, ostavite 30 minuta ili preko noći. Isperite.
Brzi Alpha Hydroxy
Brz i jednostavan tretman. Zdrobite 4-5 velikih jagoda u gustu kremu. Premažite to na lice u jednolikom debelom sloju i ispružite se. Isperite 20 minuta kasnije. (Nije prikladno za jako osjetljivu kožu.)
Brza maska protiv akni
Ako vam se pojavilo mnoštvo akni, pomiješajte 1/2 šalice procijeđene srčike rajčice sa dovoljno mlijeka u prahu da stvori pastu. Miješajte dok postane glatko. ( Rajčica sadrži vitamin C i kalij – a oboje je dobro za zacjeljivanje kože.) Premažite time lice i ostavite da djeluje 20 minuta. Isperite toplom vodom.
Umjesto rajčice možete korisititi krastavac, bananu ili mrkvu za njegujuću masku u svakoj prilici.
Za grubu kožu
Utrljajte tanak sloj majoneze u lice (ili na laktove, ako ih treba omekšati). Ostavite da djeluje 15 minuta, a zatim isperite toplom vodom.