26 veljače 2011

Pussycat ima Top 5 prirodnih savjeta za ljepotu

Napisala Whitney Lakin



1. Krastavci

Oni više nisu samo za usamljene noći. Narežite ih na vrlo tanke kriške i posložite preko očiju, čela, obraza, brade – gdje god vam izgleda nateklo od natjecanja u pijančevanju prošle noći. Oni su blagi čistač kože, pa ćete nakon njih izgledati kao da ste se sasvim dovoljno naspavali.

2. Piling od meda i šećera

Pomiješajte žlicu meda sa žlicom šećera. Umijte lice, ali ga nemojte sušiti. Zagrijte mješavinu – oko 5 do 6 sekundi u mikrovalnoj – zatim time nježno trljajte lice. Ovo se lako ispire, a ne ostavlja guste tragove u kadi, za razliku od drugih sredstava. Plus, daje vam onaj predivan sjaj zbog kojeg se čini da znate što radite, čak i ako ne znate.

3. Tretman za kosu sa maslinovim i esencijalnim uljem.

Uzmite malo ekstra djevičanskog maslinovog ulja, ulijte ga u veću posudicu koju imate pri ruci. Dodajte nekoliko kapi esencijalnog ulja lavande i nekoliko kapi ružmarina. Prvo manju količinu toga umasirajte u vrhove kose, zatim na tjeme, masirajući kosu prstima. Ostavite da djeluje najmanje pola sata, najbolje sa plastičnom vrećicom preko glave. Ako vam je kosa vrlo gusta, možda ju nećete morati odmah isprati – to jest, ako vam ne smeta da mirišete kao talijanska kuhinja – sigurna sam da ne smeta mome dečku koji inače više voli miris cvjetnih parfema!

4. Piling za tijelo od morske soli i ulja.

U staroj plastičnoj posudi pomiješajte šalicu soli, dovoljno ekstra djevičanskog maslinovog ulja da se sol natopi i po nekoliko kapi esencijalnog ulja lavande, peperminta i ružmarina. Pepermint ima svojstvo hlađenja – odličan je za vruća ljeta. (Pripazite, jer previše kapi uzrokovat će da se osjećate kao da ste sasvim goli nared Arktika). Za ovo možete koristiti mineralno ulje, ali najbolje je da si učinite uslugu i ubacite esencijalna ulja. Kvalitetnija su za kožu i traju zauvijek – treba vam samo kap-dvije kada ih želite koristiti.

5. Balzam za usne od kakao maslaca i peperminta.

Pomiješajte jednake količine ulja maslina ili badema i kakao maslaca. Dodajte malo meda, nekoliko kapi peperminta i zagrijte u mirkovalnoj na 10-15 sekundi. Promiješajte, ostavite u hladnjaku da se rashladi i gotovo! Prirodni balzam za usne koji ima zaista seksi okus.