02 veljače 2011

"Living Better...For Less" 16

Dollar Stretcher Tips

"Living Better...For Less"
September 28, 2007
Volume 9, Number 78

=======================================================

Iskoristite sve

Znam ljude koji se žale da im je na unaprijed plaćenoj Visa kartici za poklone ostalo 40 kuna i ne mogu to potrošiti. Budući da radim kao blagajnica u jednoj trgovini, redovito nailazim na takav slučaj.
Najvažnije od svega, morate znači koliko točno imate novaca na kartici. Ako vam je ostalo 40 kuna, a želite kupiti nešto u vrijednosti 50 kuna, zatražite na blagajni da vam otipkaju dug od 40 kuna. To ne možete sami. Jednom kad je to provedeno, ostatak možete platiti gotovinom ili sa drugom kreditnom karticom.
Alice in NJ

*********
Obiteljska tradicija za godišnjicu

Planiram zabavu u povodu 25 godišnjice sestrinog braka. Već oko godinu dana mama, ja i prijateljica obilazimo antikavarijate i kupujemo sitne predmete iz godine kada se sestra udala. Obično su takvi predmeti vrlo niske cijene, a raznih su oblika: dekorativni tanjuri, kutije za nakit i slično. Tanjure ćemo koristiti za posluživanje večere, a ostalo će biti dekoracija. Kada slijedeći meni bliski par bude slavio 25 godišnjicu, tanjuri će ponovo biti iskoristivi.
Jan Z.

*********
Kućni wellness

Umjesto odlaska u spa centar za omatanje cijelog tijela, uštedite novac tako što ćete si isto to pripremiti kod kuće. Prokuhajte malo vode i u nju stavite 1 šalicu omiljenih biljnih začina. Stavite veliki ručnik u lonac, ostavite da se hladi do topline koja vam je ugodna za kožu, omotajte što veći dio tijela tim ručnikom, a onda se pokrijte sa najmanje dvije deke. Ovo je mnogo jeftiniji način za omatanje tijela biljkama koje će vam dati mnogo vitamina i minerala za kožu!
Dawn S.

=======================================================

Pseće alergije

Naš obiteljski pas pati od nekih alergija. Mislim da mu najviše smeta neka vrsta trave koja raste u blizini kuće, pa se češe i grebe dok ne prokrvari. Pokušali smo sa raznim lijekovima, sprejevima, dodacima prehrani, ali ništa nije bilo korisno. Na kraju nam je veterinar preporučio da psu operemo šape jednom dnevno sa toplom vodom, i to sada radimo svako veče prije spavanja. To radimo u kadi sa tušem okrenutim na lagani mlaz. Kakva je to razlika! Šape mu više ne krvare i ponovo je onaj stari sretni psić. To ispiranje troši samo nekoliko minuta na dan. Pokušajte!
Nikki in Missouri

*********
Obiteljska strategija za čarape

Čarape i ja smo se uvijek lijepo slagali, budući da znam neke trikove. Nemam problema sa gubljenjem čarape u perilici, nema ostavljanja čarapa po podu, i nema problema sa spajanjem parova.

nabavila sam čarape u jednakim tkaninama i jednakim bojama. Ako se baš želim razbacati kupim i neku drugu boju. Kupujem čarape u setovima od 12 pari koje mi traju po nekoliko godina. Čak i ako se povremeno dogodi kakva rupa ne moram se lišiti cijelog para.
Svaka čarapa naći će svoj par u drugom paru. Mislim da mi to pomaže da imam dobre zalihe čarapa kroz nekioliko godina, smanjuje mi količinu pranja, te mi štedi vrijeme u kupovini.

Što se tiče djece, dok su bili mlađi, pokušala sam svima kupiti jednake bijele čarape. To je riješilo problem spajanja parova, ali uvijek su krivili jedni druge za čarape koje su ostajale po podu. Rješenje? Napravila sam obojeni kod za svako dijete. Svako moje dijete dobilo je 12 pari čarapa u svojoj boji. Tako su uvijek imali čarape koje mogu spojiti, a znalo se čije su čarape na podu dnevne sobe zbog boje na njima. Ako ne želite čarape različitih boja, samo ušijte manji komad konca određene boje na svaku čarapu.
Cynthia B. in Wakefield, RI

=======================================================

Hvala!

Informacije o publikaciji:
Copyright "The Dollar Stretcher, Inc." 2007. Sva prava pridržana.
Kopije se mogu distribuirati bez dodatnog elektroničkog odobrenja. Ovaj newsletter možete reproducirati, bez izmjena, bez komercijalnih svrha i bez gore navedenog dopuštenja. Pretpostavlja se da će sva pitanja, savjeti i odgovori biti pisani bez ispravaka i bez dopuštenja osoba navedenih u njima. Ime i e-mail adresa osobe navedene u newsletteru neće se koristiti bez specifičnog zatraženja ili dozvole. Sva pisma postaju vlasništvo tvrtke "The Dollar Stretcher, Inc".

Informacije o sponzorstvu:
The Dollar Stretcher objavljuje 8 različitih e-zina i stiže do više od 400,000 čitatelja svakog tjedna. Informacije o plaćanjima dostupne na mailto:marketing@stretcher.com

The Dollar Stretcher, Inc. (c) 2007
Sva prava sadržana.

gary@stretcher.com
http://www.stretcher.com