31 siječnja 2011

10 dijelova odjeće koje svaka žena mora imati

Sheila's Fashion Sense
Email: sheila@sheilasfashionssense.com

Pozdrav,

Ako ste kao ja, pozivnice za razna događanja samo vam dolaze – određeni sastanak, neplanirano putovanje ili zabava. Obično imam toliko kratak rok za prijavu da ne stignem u kupovinu. Tako, tijekom godina naučila sam da se isplati biti spreman. Bez obzira koji je događaj u pitanju, spremna sam.

Napravila sam popis od 10 najvažnijih komada odjeće koje svaka žena mora imati u svom ormaru. Vi tu listu možete i proširiti.

Modno vaša,
Sheila

10 dijelova odjeće koje svaka žena mora imati


Ako morate krenuti na neki događaj u posljednji trenutak i nemate vremena za kupovinu, imate li nešto prikladno za odjenuti? Ako je odgovor ne, ondaje vrijeme da se pripremite. Postoje određeni osnovni komadi odjeće koje svaka žena mora imati u svom ormaru ako želi biti prikladno odjevena za svaku situaciju.

1. Crno odijelo
Klasično crno odijelo je svevremenska tkanina, koju obično nosite u uredu, ali može se nositi u dijelovima ili na zabavi poslije posla. Kako biste se prebacili iz dnevnog u večernji izgled, počnite sa izmjenom cipela, modnih dodataka i majice u stilu večeri.

2. Crne kožne cipele
Za najveću raznolikost, kupite crne kožne cipele tzv. Pumperice sa petom od 5 cm. One su uvijek stilski dotjerane i idu uz hlače i uz suknje

3. Bijela košulja
Blještavo bijela, rastezljiva pamučna košulja je vrlo praktična. Možete ju nositi u uredu uz odijelo, ili povremeno uz jeans. Ona pristaje uz svaku boju i lako ju je uskladiti sa modnim dodacima.

4. Par dijamantnih naušnica (ili barem nešto nalik na dijamante)
Kupite ih velike ili male – odlično izgledaju u svakom obliku. Takve naušnice odmah dodaju glamur i žena se zbog njih osjeća kao kraljica.

5. Strukirana jakna do koljena
Ovu jaknu možete nositi uz suknje, hlače i jeans. Kupite ju sa jednorednim kopčanjem dugmeta i u neutralnoj boji.

6. Jeans u vašoj veličini
Čini se nemoguće, ali jeans može biti jednako savršen kao i udoban. Ako ste kao većina žena isprobat ćete popriličan broj pari prije nego što naiđete na one koje vam zaista odgovaraju. Najbolji stil ovih hlača je one rezane za čizme - sasvim uz nogu, ali ne preuske. Nizak struk (oko 2 cm ispod pupka) je najbolji stil ako želite pokazati trbuh.

7. Mala crna haljina
Ova haljina je sama po sebi savršen stil bez modnih dodataka. Najbolji izbor vam je pomalo sjajna tkanina. Možete ju nositi sa jaknom za dnevni stil ili dodati blještavi nakit, cipele i modne dodatke za večernji stil.

8. Seksi donje rublje
Počnite sa seksi grudnjakom koji vam savršeno pristaje. Pravi grudnjak mora podići i razdvojiti grudi. Zatim dodajte gaćice u nekoj ludoj boji ili dizajnu. Pomisao na rublje koje nosite prodrijet će vam u dubinu misli i osjećat ćete se seksi.

9. Dvije odlične ručne torbice
Za upotpunjavanje odjeće treba vam odlična ručna torbica za svaki dan u dobroj konstrukciji, neutralnoj boji i sa malo stila. Također vam treba večernja torbica sa puno blještavila koja odmah dodaje glamur.

10. Majica sa V - izrezom
Majica sa v-izrezom ide lijepo uz suknje, jeans, hlače i Capri hlače. Kupite najmanje jednu kvalitetnu majicu od laganoh pamuka ili tanke svile. Pobrinite se da je u boji koja vam je usklađena sa ostatkom odjeće.

Sheila Dicks je konzultant za imidž i odjeću koja pomaže ženama da je osjećaju pouzdanije odijevajući se prema svome tipu tijela. Da biste dobili savjete kako se odijevati da izgledate vitkije i kako pronaći svoj najbolji stil nabavite primjerak njezine elektroničke knjige 'Image Makeover' na http://www.how-to-dress.com ili pođite na http://www.sheilasfashionsense.com za besplatnu reportažu '7 Things Your Girlfriends Won't Tell You About Beauty and Fashion' (7 stvari koje vam prijateljica neće reći o ljepoti i modi).