26 siječnja 2011

"Living Better...For Less" 13

Dollar Stretcher Tips

"Living Better...For Less"
September 21, 2007
Volume 9, Number 76


=======================================================

Rastezanje mljevenog mesa

Najlakši i najjeftiniji način da rastegnete količinu mljevenog mesa jest dodavanje svježih klica zrnatog povrća u sirovo meso, pa sve ispecite zajedno.
Povrće će tako upiti okus mesa i mesne sokove, pa kad je pečeno nećete osjetiti razliku. Ovo ide dobro uz hranu jakog okusa kao chili, tacos, i slično. Na ovaj način se često može prehraniti do 6 odraslih osoba sa mesnim okruglicama za dvije osobe. A tako dobivate manje kalorija, više vlakana i slično.

Isti princip koristim i za kobasice, pečenke od mljevenog mesa i mljevenu puretinu, pa ne vidim razlog zašto to ne bi upalilo i sa piletinom i ostalim mesima.
Debbie

*********
Marginalne uštede

Jedan od načina kako štedim papir za printanje jestpromjena margina. Većina dokumenata ima margine odmah postavljene na 2 cm od vrha i od dna, te 2,5 cm sa lijeve i sa desne strane.

Ja otvorim karticu "File" ili "Format" i kliknem na "Page Set Up" ili "Format Document" (ovisno o računalu). Tada promijenim veličinu margina na manje; obično uzmem najmanje što mi dopušta što je oko 1 cm ili nešto više sa svake strane. Možete prilagoditi veličinu kako želite. Isto tako možete prilagoditi veličinu slova na što manje.

Uz ove male promjene, često isprintam cijeli dokument na samo jednoj strani umjesto na dvije ili više.
Lynne J.

*********
Topli kreveti

Već godinama koristim vrećice za stvaranje kuglica leda kada imam neke bolove ili glavobolju. U isto vrijeme uzmem kod kuće sašivenu vrećicu punu zrna kukuruza koju zagrijem u mikrovalnoj i držim ju uz sebe da me grije po noći. Primijetila sam i da vrećica napunjena ledom još bude hladna ujutro, ali ona sa kukuruzom je do jutra sasvim hladna. To mi je dalo do znanja da voda zadržava svoju temperaturu mnogo duže, pa sam jedne večeri vrećicu za led napunila toplom vodom i stavila je na noge čim sam legla. Na pravo iznenađenje još uvijek je bila topla kad sam se ujutro počela buditi! Sada svaki čaln moje obitelji ima svoju "vrećicu za led " koju može ponijeti u krevet, pa se termostat noću spušta prilično nisko.
Patty J. in frigid Minnesota

=======================================================

Ukusna peciva

Za zagrijavanje kruha ili peciva iz zamrzivača, stavite ih u mikrovalnu sa čašom vode. To će učiniti da nakon grijanja budu topli, svježi i vlažni.
JF

======================================================= Hvala!

Informacije o publikaciji:
Copyright "The Dollar Stretcher, Inc." 2007. Sva prava pridržana.
Kopije se mogu distribuirati bez dodatnog elektroničkog odobrenja. Ovaj newsletter možete reproducirati, bez izmjena, bez komercijalnih svrha i bez gore navedenog dopuštenja. Pretpostavlja se da će sva pitanja, savjeti i odgovori biti pisani bez ispravaka i bez dopuštenja osoba navedenih u njima. Ime i e-mail adresa osobe navedene u newsletteru neće se koristiti bez specifičnog zatraženja ili dozvole. Sva pisma postaju vlasništvo tvrtke "The Dollar Stretcher, Inc".

Informacije o sponzorstvu:
The Dollar Stretcher objavljuje 8 različitih e-zina i stiže do više od 400,000 čitatelja svakog tjedna. Informacije o plaćanjima dostupne na mailto:marketing@stretcher.com

The Dollar Stretcher, Inc. (c) 2007
Sva prava sadržana.

gary@stretcher.com
http://www.stretcher.com