22 siječnja 2011

5 savjeta kako obući veću odjeću, a izgledati mršavije

Sheila's Fashion Sense
Email: sheila@sheilasfashionssense.com

Pozdrav,

"Znati koji stil odijevanja vam najbolje pristaje znači osigurati se da izgledate savršeno i pri tome uštedite nooovac." Ako redovito čitate moj newsletter vjerojatno već znate da je ovo moja mantra. Dok sam bila u kupovini prošlog tjedna shvatila sam koliko je zapravo istinita.

Prodavačica mi je bila od velike koristi, pokazivala mi je suknje, hlače, jakne i majice zakoje je smatrala da mi odlično stoje. Većinu sam odbila iz razloga što nisam tražila takve predmete, nisu bili u mom stilu i nisu bili u odgovarajućoj boji.

Da sam bila kao većina žena i da nisam sasvim sigurna što mi pristaje vjerojatno bih tada nakupovala hrpu odjeće – koja bi kasnije loše izgledala i bila bi pogrešne boje. Ako ne znate što najbolje stoji na vama, počnite učiti već sada. Ne samo da ćete biti pouzdani kod slijedeće kupovine, već ćete uštedjeti i vrijeme i novac.

Želim vam odličan tjedan i odličnu kupovinu.
Modno vaša,
Sheila

5 savjeta kako obući veću odjeću, a izgledati mršavije


Želite li izgledati mršavije? Ako je odgovor da, a nosite veliku, vrećastu odjeću, vrijeme je da to promijenite i riješite se tog problema. Suprotno onome što možda vjerujete; vrećasta odjeća ne samo da neće učiniti da izgledate mršavije, već će zapravo učiniti da izgledate još krupnije. Znati kako se odjenuti prema obliku tijela nije vještina sa kojom se rađamo, ali možemo ju lako naučiti. U savršenom svijetu na nama bi sve trebalo izgledati odlično. Budući da ne postoji takav svijet, imamo opciju uzeti svoj izgled u svoje ruke i pronaći stil u kojem ćemo zasjati.

Evo savjeta koji će vam pomoći:

1. Kroj i dizajn odjeće koju kupujete može promijeniti vaš izgled. Oko automatski prati linije; linije imaju svrhu smanjivanja ili povećavanja. Pokušajte sa linijama koje produžuju trup tijela kao što su V izrezi, a čuvajte se onoga što vaše lice čini preširokim, kao dolčevita.

2. Naučite koji vam stil najbolje pristaje i time ćete uštedjeti vrijeme i trud. Svaka žena, iako su neke slične, različita je od druge. Uzmite si vremena i razgledajte trgovine. Ne moarte se pomiriti sa jaknama i majicama bez oblika. Krojeni stilovi su mnogo bolji i učinit će vas mršavijom.

3. Obratite pažnju na boju. Prava boja u blizini lica učinit će da izgledate živahnije i budnije; tamnije boje smanjuju, a nošenje iste boje od glave do pete učinit će vas mršavijom.

4. Koliko dobro vaša odjeća izgleda izvana zapravo je prilično povezano sa onime što nosite iznutra. Donje rublje jest osnova za sve ostalo što nosite. Na primjer, grudnjak koji ne prodržava prava mjesta (posebno ako imate velike grudi) učinit će da vam se grudi spuste, sakrit će sva zaobljenja i učiniti da izgledate zgrbljeno.

5. Modni dodaci. Oni su šlag na torti – u ovom slučaju izvrstan dodatak izgledu. Modni dodaci čine da izgledate živahnije. Koristite ih za privlačenje pažnje na dijelove sa kojima se najviše ponosite.

Sheila Dicks je konzultant za imidž i odjeću koja pomaže ženama da je osjećaju pouzdanije odijevajući se prema svome tipu tijela. Da biste dobili savjete kako se odijevati da izgledate vitkije i kako pronaći svoj najbolji stil nabavite primjerak njezine elektroničke knjige 'Image Makeover' na http://www.how-to-dress.com ili pođite na http://www.sheilasfashionsense.com za besplatnu reportažu '7 Things Your Girlfriends Won't Tell You About Beauty and Fashion' (7 stvari koje vam prijateljica neće reći o ljepoti i modi).