03 siječnja 2011

"Living Better...For Less" 8



Dollar Stretcher Tips

"Living Better...For Less"
September 7, 2007
Volume 9, Number 72

=======================================================

Nabori

Kako biste spriječili da odjeća sdakupi nabore, stavite sloj papira preko majice i zatim ju složite kao inače. To će spriječiti sakupljanje bora i u ormaru i u putnoj torbi.
Eileen K. in Philadelphia, PA

*********
Poklon koji se ponovo poklanja

Volim održavati vrt sa začinima, jer mi je tako lakše pripremiti začine za kuhanje. Ipak, otkrila sam još jednu svrhu ovog vrta. Kad god nekome moram ponijeti poklon, napunim manju košaru sa vrećicama u kojima se nalaze manje količine začina koje uzgajam. Još jedna ideja je napuniti vazu sa vodom, u nju staviti stabljike začinskih biljaka i ostaviti u kuhinji pri ruci prije kuhanja. Moji prijatelji vole ovakve poklone.
Janet W.

*********
Uštede na radnim knjigama

Cijene za radne knjige ovih dana su presmiješne. Često ih ne vole ni profesori, ali potrebne su vam za praćenje predavanja. Naučila sam da je lako na početku školske godine pitati profesora da li je starije izdanje knjige dovoljno za nastavu. Ako jest, to mi je ogromna ušteda. Knjiga iz kemije, njeno 10 izdanje, za moju nastavu košta više od 180 kuna. Profesor mi je rekao da je dovoljno imati 9 izdanje, koju sam nabavila u antikvarijatu za oko 13 kuna.

Također, možete preko interneta potražiti i naručiti internacionalna izdanja radnih knjiga koje su vam potrebne. Čak i kada platite dostavu, opet je to niža cijena nego originalna knjiga. Samo nemojte zaboraviti na vrijeme kada vam treba biti dostavljeno. Ukoliko je moguće prije početka nastavite preko e-maila dogovorite sa profesorom korišptenje takve knjige. Također, dobro provjerite sadržaj internacionalne knjige, da biste bili sigurni da će vam odgovarati na nastavi.
Renee

=======================================================

Čuvanje povrća

Rok trajanja povrća produžim najmanje dvostruko tako đto ih prvo operem, omotam papirnim ručnikom koji zatim lagano namočim prije stavljanja u vrećicu. Ako održavate papir vlažnim vaša salata i drugo povrće duže će ostati svježi!
Jim O. in New Westminster BC

*********
Čuvanje plastičnih posuda

Ugljik iz novina upija neugodne mirise. Ako imate plastične posude za spremanje (npr. Tupperware) u kojima se zadržava miris, napunite ih novinama, zatvorite poklopac i ostavite preko noći. Ugljik će sakupiti sav miris u sebe.
Patty M.

=======================================================


Informacije o publikaciji:
Copyright "The Dollar Stretcher, Inc." 2007. Sva prava pridržana.
Kopije se mogu distribuirati bez dodatnog elektroničkog odobrenja. Ovaj newsletter možete reproducirati, bez izmjena, bez komercijalnih svrha i bez gore navedenog dopuštenja. Pretpostavlja se da će sva pitanja, savjeti i odgovori biti pisani bez ispravaka i bez dopuštenja osoba navedenih u njima. Ime i e-mail adresa osobe navedene u newsletteru neće se koristiti bez specifičnog zatraženja ili dozvole. Sva pisma postaju vlasništvo tvrtke "The Dollar Stretcher, Inc".

Informacije o sponzorstvu:
The Dollar Stretcher objavljuje 8 različitih e-zina i stiže do više od 400,000 čitatelja svakog tjedna. Informacije o plaćanjima dostupne na mailto:marketing@stretcher.com

The Dollar Stretcher, Inc. (c) 2007
Sva prava sadržana.

gary@stretcher.com
http://www.stretcher.com