14 siječnja 2011

"Living Better...For Less" 11

Dollar Stretcher Tips

"Living Better...For Less"
September 14, 2007
Volume 9, Number 74


=======================================================

Financiranje vrta za slijedeću godinu

Volim vrtove sa povrćem. Uvijek imam povrća više nego što mogu potrošiti. Dio povrća ponesem kolegama u ured, pa ih složim u košaricu "Uzmi nešto i ostavi novčić". Time plaćam nabavku sjemenki za slijedeću godinu. Kolege dobiju svježe proizvode, a ja nisam morala trošiti vlastiti novac za sjemenje već 3 godine! Čak sam počela uzimati i zahtijeve za vrste povrća.
Christian F. in Olathe, KS

*********
Nema više loših mirisa

Ugljik iz novina upija loše mirise. Sportsku obuću napunite novinama koje će upiti vlagu i loš miris i doslovno ih osušiti preko noći.
Theresa

*********
Prelijepi suveniri

Tijekom godine u nekoliko navrata odlazimo na putovanja. Volimo poći u lokalni "antikvarijat " i potražiti suvenire. Uvijek postoje lokalni predmeti koji nas oduševe. Uokvirili smo pero sa Tuzigoot papige, par kineskih dječjih cipelica, ogromni privjesak za ključeve u obliku kostura iz Engleske, i još cijelu hrpu drugih suvenira. Svaki put kad netko ugleda te suvenire u mojoj kući, sjetim se mjesta gdje sam ih nabavila i novca koji sam uštedjela na dekoru kuće kako bih mogla nastaviti putovati!
Lyn

=======================================================

Čišćenje prozora na profesionalan način

Jednom sam zamolila profesionalnog čistača prozora na radnom mjestu da mi oda tajnu zaista čistih prozora i ogledala. Rekao mi je da stavim 3-4 kapi deterdženta za posuđe u bocu od 8 dcl napunjenu vodom koja ima raspršivač. Prvo nasprejam površinu i zatim krpom od mikrovlakana uklonim masnoće i prašinu. Zatim nasprejam ponovo i iskoristim onu poznatu spužvicu sa gumenim rubom. To je zaista djelotvorno! Nikada više neću kupiti sredstva za čišćenje stakla!
Karen A.

*********
Uštede energije malo po malo

Kada kuhate osušeno zrnje, nije baš neophodno ostaviti šetdnjak uključen 2 ili više sati. Ostavite da ključa 30 minuta, zatim lonac čvrsto pokrijte i isključite toplinu. Zrnje će biti skuhano za uobičajenih 2 sata, ali vi nećete toliko trošiti plin ili struju. Također, moći ćete izići iz prostorije, čak i iz kuće, jer neće biti straha zbog uključenog štednjaka.

Slično tome, nakon što preokrenete posljednju palačinku, isključite štednjak. Ostatak topline na tavi dovršit će pečenje posljednje palačinke. Naravno, ušteda energiju je tu vrlo mala, ali i tako sitne uštede s vremenom se zboje u veliki iznos!
Elsie in North Georgia

=======================================================

Hvala!

Informacije o publikaciji:
Copyright "The Dollar Stretcher, Inc." 2007. Sva prava pridržana.
Kopije se mogu distribuirati bez dodatnog elektroničkog odobrenja. Ovaj newsletter možete reproducirati, bez izmjena, bez komercijalnih svrha i bez gore navedenog dopuštenja. Pretpostavlja se da će sva pitanja, savjeti i odgovori biti pisani bez ispravaka i bez dopuštenja osoba navedenih u njima. Ime i e-mail adresa osobe navedene u newsletteru neće se koristiti bez specifičnog zatraženja ili dozvole. Sva pisma postaju vlasništvo tvrtke "The Dollar Stretcher, Inc".

Informacije o sponzorstvu:
The Dollar Stretcher objavljuje 8 različitih e-zina i stiže do više od 400,000 čitatelja svakog tjedna. Informacije o plaćanjima dostupne na mailto:marketing@stretcher.com

The Dollar Stretcher, Inc. (c) 2007
Sva prava sadržana.

gary@stretcher.com
http://www.stretcher.com