10 siječnja 2011

"Living Better...For Less" 10

Dollar Stretcher Tips

"Living Better...For Less"
September 11, 2007
Volume 9, Number 73

=======================================================


Tretman za atletsko stopalo

Evo trika koji sam naučio kao mladić pokušavajući se uklopiti u Marince. Moja majka je kupila nekoliko štapića cimeta i kuhala ih u loncu vode oko 10 minuta. Tada ih je pokrila i ostavila da odstoje nekoliko minuta. Nakon toga prelila je tekućinu u stari lavor, pa sam ja u tome natapao stopala sve dok se tekućina nije ohladila. Dva dana kasnije nestao je moj problem sa atletskim stopalom, pa su me automatski pomakli na listu za aktivne marince. Prošlo je nekoliko godina dok mi se problem vratio.
CS

*********
Kontroliranje vrećica

Plastične folije ili vrećice često se upropaste kada se pokidaju ili zalijepe. Jednostavno rješenje – čuvajte ih u zamrzivaču. Sasvim jednostavno ćete uzeti novi komad bez trganja ili lijepljenja.
Angie

*********
Posuđe bez mrlja

Umjesto kupovanja skupih proizvoda za uklanjanje mrlja sa posuđa, posudu vaše perilice napunite sa običnim bijelim octom. On djeluje jednako dobro, a mnogo je jeftiniji. Vjerojatno je i mnogo zdraviji za okoliš.
Lorre J. in Phoenix, AZ

=======================================================

Jednostavno brisanje prašine

Sa svim priborom za čišćenje čuvam staru četku za bojanje zidova. Kad trebam očistiti police sa knjigama, poprskam ih sprejom protiv prašine i koristim tu četku. Tako je čišćenje prašine postalo omiljeni posao za moju djecu.
Iris S.

*********
Treba vam više prostora u zamrzivaču?

Imam mali hladnjak sa vrlo malo prostora za zamrzavanje. Otkrila sam da si taj prostor mogu udvostručiti tako što smrznute proizvode izvadim ih njihovih originalnih kutija.
Većina smrznute hrane zatvorena je u plastičnu vrećicu unutar kutije. Jednostavno odrežem savjet za kuhanje i selotejpom zalijepim za vrećicu. Ovo je posebno djelotvorno za pizze i povrće. Sada često kupujem smrznuto povrće na akcijama i ne brinem se za prostor u hladnjaku. Ako vas zabrinjava rok trajanja, onda isto odrežite ga sa kutije i zalijepite na vrećicu.
Charyl S.

=======================================================

Hvala!

Informacije o publikaciji:
Copyright "The Dollar Stretcher, Inc." 2007. Sva prava pridržana.
Kopije se mogu distribuirati bez dodatnog elektroničkog odobrenja. Ovaj newsletter možete reproducirati, bez izmjena, bez komercijalnih svrha i bez gore navedenog dopuštenja. Pretpostavlja se da će sva pitanja, savjeti i odgovori biti pisani bez ispravaka i bez dopuštenja osoba navedenih u njima. Ime i e-mail adresa osobe navedene u newsletteru neće se koristiti bez specifičnog zatraženja ili dozvole. Sva pisma postaju vlasništvo tvrtke "The Dollar Stretcher, Inc".

Informacije o sponzorstvu:
The Dollar Stretcher objavljuje 8 različitih e-zina i stiže do više od 400,000 čitatelja svakog tjedna. Informacije o plaćanjima dostupne na mailto:marketing@stretcher.com

The Dollar Stretcher, Inc. (c) 2007
Sva prava sadržana.

gary@stretcher.com
http://www.stretcher.com