02 travnja 2013

Nemate što odjenuti? Iskušajte ovih 7 savjetaSheila's Fashion Sense
Email:
sheila@sheilasfashionssense.com

Imate li ikada osjećaj da nemate što odjenuti, ali stojite pred ormarom punim odjeće? Ako je odgovor da, niste usamljeni. Mnoge žene imaju mnoštvo odjeće, ali su frustrirane kad je vrijeme za odijevanje – pogotovo za posebne prilike. Riješite se te frustracije jednom zauvijek prateći ove jednostavne savjete:
1. Kupujte oprezno: prije kupovine razmislite hoćete li taj odjevni predmet moći kombinirati sa najmanje 3 odjevna predmeta koje već imate, koliko dugo ćete ga nositi prije nego što iziđe iz stila; možete li ga doraditi da bude elegantan ili učiniti da bude običan i možete li ga nositi kroz više sezona.
2. Kupujte planski: znati koji odjevni predmeti će dopuniti ono što već imate spriječit će impulzivnu kupovinu. Predmeti koje kupite impulzivno obično ostaju u ormaru neiskorišteni. Ili ako kupujete bez razmišljanja potrošit ćete previše na nešto što je obična odjeća.
3. Odredite najbolje točke: otkrijte koje stilove trebate izbjegavati, a koje naglasiti. Samo zato što je neki odjevni predmet ‘u stilu’ ne znači da je najbolji izbor za vas. Izgledat ćete mnogo bolje u klasičnom stilu koji vam pristaje, nego u trendovskom koji vam uopće ne pristaje.
4. Sistematska kupovina: Umjesto kupovine sve odjeće odjednom bolje je napraviti raspored kupovanja. Dodajte u ormar jedan do dva odjevna predmeta mjesečno. Kad kupujete na taj način manje je vjerojatno da ćete se zatrpati i da ćete više razmisliti o kupovini. Bonus – uštedjet ćete novac i u ormaru imati bolji izbor.
5. Trendovski predmeti: ako želite izgledati modno, tada je nekoliko trendovskih predmeta u vašem ormaru osnova. Ipak, kupite jeftinije predmete i samo nekoliko njih. Uklapanje trendy modnih dodataka u garderobu je jeftiniji način da izgledate modno osviješteni bez prevelikog troška.
6. Pastelne boje i uzorci: kupujte više predmeta u jednoj nijansi boje nego sa uzorcima, jer je uzorke teško uskladiti i brže izlaze iz mode.
7. Uklonite i zamijenite: jednom kad si izgradite kvalitetnu garderobu dobra je ideja redovito ukloniti ili zamijeniti predmete koje više ne želite nositi. Odjeća koju više ne nosite uzrokovat će u ormaru nered i osjećat ćete se zatrpano.