25 srpnja 2013

Kućni ljubimci




Ljudi nisu jedini koji mogu uživati u blagodatima oje nam daje bijeli destilirani ocat – čak i naši četveronožni prijatelji mogu imati koristi.

Očistite krzno svog psa prskanjem otopinom od 1 šalice bijelog destiliranog octa na 1 litru vode. Kao bonus, smanjit ćete trošak skupih proizvoda za njegu kućnih ljubimaca. (Djeluje čak i na konjima!)

Spriječite psa da grebe uši redovitim čišćenjem sa mekom krpom namočenom u bijeli destilirani ocat.

Uklonite miris tvora brisanjem psa sa otopinom od 50-50 % vode i bijelog destiliranog octa, a nakon toga ispiranjem običnom vodom. Ponovite ako je potrebno.

Obeshrabrite mačku da sjedi na određenoj dasci prozora ili drugoj površini
, ili da grebe namještaj, prskanjem tih površina bijelim destiliranim octom. Prvo testirajte na manje vidljivom dijelu namještaja.

Držite mačku dalje od područja vrta postavljanjem papira, krpe ili spužve namočene u bijeli destilirani ocat blizu ulaza u vrt.

Riješite se linija vode u akvariju brisanjem bijelim destiliranim octom i jakim ispiranjem. Za tvrđe mrlje, namočite ih na nekoliko sati.

Održavajte kadu za ptice čistom čestim trljanjem bijelim destiliranim octom. Dobro isperite.

Udaljite muhe od konja ili drugih životinja prskajući otopinom vode i bijelog destiliranog octa oko područja gdje žive.

Uklonite miris mačjeg WC-a ulijevanjem 1 cm bijelog destiliranog octa u praznu kutiju. Ostavite da djeluje 20 minuta, protresite i isperite hladnom vodom.

Ubijte buhe dodavanjem malo bijelog destiliranog octa u vodu koju piju pas ili mačka.

Spriječite pseće lajanje sprejom od jednakih količina vode i bijelog destiliranog octa. Kad pas zalaje, poprskajte tu otopinu u njegovom pravcu, ali ne na lice.

Uklonite miris životinja. Nakon čišćenja, pokrijte područje sa puno sode bikarbone. Ostavite da djeluje preko noći. Slijedeći dan usisajte prah i isperite područje bijelim destiliranim octom. Isperite vodom i ostavite da se suši.

Mačke mrze miris octa. Ako imate maču koja obilježava svoj teritorij u kući, poprskajte to područje bijelim destiliranim octom, zatim isperite šmrkom.

Zaustavite mačju tučnjavu špricanjem životinja sa otopinom bijelog destiliranog octa i vode.

Spriječite mačke da vam pojedu biljke
prskanjem lišća otopinom od bijelog destiliranog octa i vode.