01 siječnja 2020

Sve potrebno za digital scrapbooking (pravljenje spomenara)

Kao što sam ranije već opisivala, digital scrapbooking (kad nas nema baš pravog naziva, osim spomenar)

je jedan od meni omiljenih hobija.
Već sam vam spominjala razne dizajnere sa kojima surađujem, i njihove setove. A danas ćemo se malo detaljnije poznabaviti upravo time - setovima i predlošcima za izradu stranica.

Sve to zove se jednostavno zaliha za scrapbooking. Radi se o papirima, predlošcima, raznim ukrasima kao što su cvijeće, vrpce, lišće... Ma vidjet ćete.

Krenut ćemo od predložaka, tzv. templates. Moja najdraža dizajnerica je Dagilicious. Ima dva dućana u kojima prodaje svoje proizvode, a jedan od njih je Digital scrapbooking studio (ponekad zvan DSS ili The studio) 

Evo što se može pronaći kod Dagi (sve slike imaju link do tog proizvoda):

  


  

Ovdje su predlošci ne samo za stranice, već možete pripremiti si i potpis, pa koristiti na Facebooku i drugim društvenim mrežama ili gdje god vam zatreba. 
A sada idemo na setove. predstavit ću vam Ilonka's designs, takođđer sa dućanom u The stufio:




Svaka slika ima link do tog proizvoda.
U svakom od ovih setova možete pronaći hrpu papira, hrpu elemenata kao što su cvijeće, vrpce, listovi, životinje, leptiri, te posebnosti kao što su glitter, razlivene mrlje, okviri za slike i tzv. clusters odnosno složeni ukrasni predmeti koji upotpunjavaju izgled vaše stranice.

Sve ovo možete koristiti digitalno - dakle u virtualnom svijetu - kao što je i namijenjeno. Ali ja često neke stvari isprintam i koristim u "stvarnom svijetu" kada izrađujem čestitke ili neke druge ukrase.

Toliko za danas, vidimo se slijedeći put!