08 lipnja 2011

Recept za slatkiš – čokoladne florentine

napisala Lisa Paterson



Čokoladne florentine su uvijek poslastica. Ovaj recept za čokoladne kekse je odličan i jednostavan za pripremu. Poslužite ove kekse kao popodnevnu grickalicu ili desert nakon obroka.

Kako pripremiti čokoladne florentine

Ova kombinacija bogate čokolade i sušenog voća sa orasima je klasika, ali daje kekse za posebne prilike.

Vrijeme pripreme: 12 minuta
Vrijeme pečenja: 25- 35 minuta
Komada 12 -14

Sastojci:
25 g ušećerenih višanja
60 g maslaca
50 g sitnog šećera
2 žlice masnog vrhnja
25 g grožđica
25 g miješane ušećerene kore citrusa
50 g mrvica badema
2 žlice brašna
150 g čokolade, razlomljene na manje komade

Priprema
Lagano namastite veliki lim za pečenje keksa.
U maloj tavi otopite maslac. Umiješajte šećer i zagrijavajte do početka ključanja. Uklonite sa vatre i umiješajte vrhnje, sušeno voće, bademe, brašno i nasjeckane višnje.
Žličicom rasporedite tijesto po limu, ali ostavite dovoljno mjesta među njima. Ovo ćete morati ponoviti sigurno za još jedan lim.
Pecite u pećnici ranije zagrijanoj na 180 stupnjeva, oko 8 minuta da se tijesto raširi. Odmah, namašćenim rezačem tijesta, oblikujte tijesto u krugove. Pecite još 2 minute, zatim prebacite Florentine na lim sa masnim papirom da se hlade. Ostatak tijesta pecite na isti način.
Čokoladu rastopite u dvostrukoj posudi. Koristeći nož za mazanje premažite svaki keks sa mnogo čokolade i ostavite da se hladi na listu masnog papira.

Još čokoladnih recepata pronađite na Ukusna hrana