07 studenoga 2014

7 pametnih načina da spriječite zimsko vrijeme da vam uništi kožu



Napisala Sheila Dicks

Kad temperature padnu, vrijeme je da razmišljamo kako hladno vrijeme, ledeni vjetrovi i suhi zrak utječu na kožu. Prirodno je da razmišljamo o toplijoj odjeći za vrijeme hladnih mjeseci, ali postoji još nekoliko stvari.
1. Kožu lica štitite masnim hidratantnim kremama, posebno ako vam je koža suha. Uvijek nosite puder kad izlazite na hladnoću, da bi vam lice imalo dodatnu zaštitu. Ne zaboravite ostatak kože – koristite blagi gel za tuširanje umjesto sapuna. Za kupanje i umivanje koristite mlaku, a ne vruću vodu – u najboljem slučaju vruća voda će vas previše isušiti. Namažite se losionom za tijelo nakon tuširanja, dok je koža još vlažna.
2. Tijekom zime UV zrake odbijaju se o snijeg i imaju više prilike da naštete vašoj koži. Dok uživate u zimskim sportovima sjetite se namazati kremom sa zaštitnim faktorom 15 ili više. Ne zaboravite da UV zrake štete i očima, pa ih štitite sunčanim naočalama.
3. ruke održavajte suhima i toplima tijekom zimskih mjeseci nošenjem rukavica i hidratantne kreme u svakoj prilici, čak i čestim ponovnim na nošenjem.
4. Zima je najgore vrijeme godine za nokte na rukama. Da biste izbjegli da postanu krhki mažite kožice oko noktiju prije spavanja kremom (možda je čak bolje maslinovim uljem). Uvijek štitite ruke gumenim rukavicama kada koristite proizvode za čišćenje. Većina tih kemikalija su dosta štetne, pa će vam se uvući u nokte i isušiti ih, zbog čega postaju krhki.
5. Usne zaštitite od isušivanja i hladnog zraka redovitim nanošenjem ruža (ili barem balzama za usne). Stvorite si naviku nanošenja ruža za usne tako da su njime uvijek pokrivene, pa nikad nećete imati ispucane usne.
6. Redovito pravite piling lica i tijela da biste uklonili isušenu kožu i spriječili daljnje isušivanje.
7. Posjetite spa centar i dopustite da vas maze. Nema ništa bolje od tretmana lica, manikure i pedikure što će otjerati zimsku tugu.