21 studenoga 2014

Kako izgraditi garderobu: 7 komada odjeće - 5 odjevnih kombinacija



Razgovarajmo o garderobi koja pristaje – garderobi koja odgovara vašoj modnoj osobnosti, vašem obliku tijela, životnom stilu i uljepšava vam oči, kosu i kožu. Za većinu žena imati garderobu koju vole je udaljeni san. One nemaju vremena, energije ni novaca koje bi trošile na kupovinu odjeće – većinom one koju nikad neće odjenuti. Zapravo, prelijepa garderoba je ljubav izvan dosega. To je jednostavno proces korak-po-korak koji počinje sa upoznavanjem sebe, znanjem što izgleda odlično na vama i u čemu se osjećate ugodno.
Počnite sa pronalaženjem modne osobnosti. Jednostavno je pronaći i odlučiti u kojim stilovima se osjećate najugodnije i koji odražavaju vas kao osobu koja jeste (ili koja želite biti). Drugi korak je otkrivanje točnog oblika svog tijela, tako da se možete odijevati naglašavajući ga. Dizajneri stvaraju odjeću tako da odgovara određenom ‘tipu modela’  - tipu u koji ne spada većina žena, pa u većini slučajeva stvarne ne mogu nositi odjeću ‘spremna za izlazak’ koja se nalazi u trgovinama – zbog čega kupovina postaje vrlo frustrirajuća. Je li zato čudno što žene ne vole kupovati? Kad znate koji vam je oblik tijela, znat ćete kako odabrati odjeću koja već vam odgovarati i neće sakrivati vašu ljepotu.
Odlična garderoba je ona koja se uklapa u vaš stil života. Na primjer, mama kućanica najbolje će izgledati u opuštenoj odjeći. Kad se njen stil života promijeni, i garderoba će se promijeniti. Taj tip prijelaza može se vidjeti većinom kod žena koje su tek ušle u mirovinu. Njihovi ormari puni su profesionalne odjeće koja im više nije potrebna. Mala promjena garderobe vratit će ih na pravi put.
Kad znate svoj oblik tijela, modnu osobnost i najbolje boje možete krenuti u kreiranje garderobe sa samo nekoliko osnovnih komada odjeće.  Moraju biti u usklađenim materijalima, bojama i uzorcima. Evo nekih primjera profesionalne odjeće u samo 4 boje.