12 prosinca 2014

Da li vaše obrve naglašavaju vaše oči?



Koliko pažnje povećujete oblikovanju obrva - puno? Nimalo? Savršeno oblikovane obrve naglašavaju oči, makeup – cijelo lice, pa pobrinuti se da su savršeno oblikovane može biti zaista važno.  Kao što se mijenjaju stilovi odjeće, tako se mijenja i oblik obrva – od crtanja olovkom u 1920-ima do velikih obrva u 1980-ima.
Obrve su prirodni okvir očiju i trebaju ih naglašavati. Da biste to postigli, trebaju biti u proporciji sa licem. Savršeno oblikovane obrve mogu pojačati izgled vaših očiju, vašeg lica i izgled makeupa; ali loše održavane, neuređene obrve sakrit će ljepotu vaših očiju. Ovdje je nekoliko savjeta kako se pobrinuti da vam obrve izgledaju odlično:
1. Čupkajte samo na prostoru ispod obrve u pravku u kojem dlačica raste. Nemojte čupati sa vrha obrve, jer biste mogli očupati previše i izgubiti oblik obrve. Možete također očupati sve pobjegle dlačice između obrva. Ako vam je to bolno nanesite hladni gel prije čupanja, najbolje onaj koji daje osjećaj otupljenosti.
2. Ako vam se čini da su se obrve počele prorjeđivati, koristite olovku za obrve da ih dopunite - korištenjem tankih poteza, a ne crtanjem linije umjesto cijele obrve.
3. Obrve trebaju biti jednake boje kao kosa ili nijansu svjetlije.
4. Obrve vam trebaju početi ravno iznad unutrašnjeg kuta oka. Da biste utvrdili gdje vam obrva počinje, postavite olovku pored nosnice i preko unutrašnjeg kuta oka. Obrva treba završavati dijagonalno sa vanjskim kutom oka. Da biste to utvrdili, postavite olovku na rub nosnice i preko vanjskog kuta oka. Obrva treba praviti luk točno iznad zjenice oka.

Budite oprezni kad čupkate, pa ako niste sigurni u svoju ruku, pođite kozmetičarki. Nepravilno čupkanje može vam uništiti izgled obrva, a nakon određenog vremena obrve više neće rasti. Ako odlazite kozmetičarki, neka to bude u redovitim razmacima i nemojte da vam obrve rastu previše nepravilno između posjeta. Ili, nakon što vam ih je uredila kozmetičarka održavajte im oblik čupkanjem dlačica kako rastu.