15 lipnja 2020

Brzi kolač od jabuka i višanja


  • 1 konzerva nadjeva od višanja
  • 1 konzerva nadjeva od jabuka
  • 1 kutija praška za biskvit
  • 1 komad maslaca, otopljen
  • 1 šalica oraha, sjeckano

  • Zagrijte pećnicu na 180°C.

  • Maslacem namastire vatrostalnu posudu (ili ne previše veliki lim za pečenje kolača). Na dno posude razmažite nadjev of višnje, zatim nadjev od jabuke. Pospite prašak za biskvit po površini (pazite da ga ravnomjerno rasporedite). Prelijte otopljenim maslacem. Na vrh pospite orahe.

  • Pecite 35 minuta, zatim isključite pećnicu i ostavite kolač još 10 do 15 minuta tako. Možda ćete morati prilagoditi vrijeme pečenja — voćni nadjevi trebaju biti puni mjehurića, a "tijesto" zlatno-smeđe.

  • Za savjete o promjena u ovakom receptu, pogledajte Kolač od borovnica.