11 rujna 2014

Najbolji jeans za vaše najbolje točke



Napisala Sheila Dicks

Volite li, ili mrzite, jeans? Možda ste neutralni, ali vjerujte mi – kad se radi o jeansu uvijek su tu jaki osjećaji. Zvuči li vam to poznato? Voljeli biste imati jeans koji vam savršeno pristaje i osjećati se odlično, ali tek morate pronaći takav par; volite jeans, ali ne znate koji stil je najbolji za vaš oblik tijela; ili imate hrpu jeansa i volite ih nositi što je češće moguće.
Bilo da volite ili mrzite jeans, znati koji stil odgovara vašem tijelu je korak u odgovarajućem pravcu. Evo nekoliko savjeta i stilova koji bi vam mogli pristajati.
Trokut ili oblik kruške ima uska ramena, mali struk, okrugle bokove i velika bedra. Ovaj tip zahtijeva jeans sa malo širine da uravnoteži bokove. Dobar izbor je rezano iznad guze i to u tamnoj boji.
Oblik tijela Pješčani sat ima ramena jednake širine kao bokovi i mali, dobro definirani struk. Hlače širokih nogavica su najbolji izbor. Širina nogavica uravnotežuje i naglašava obline bokova.
Preokrenuti trokut ima široka ramena, uzak struk i ravnu pozadinu. Odaberite jeans sa malo širine da izjednačite donji dio, te džepove na stražnjem dijelu da kreirate izgled punije pozadine.
Oblik tijela Pravokutnik ima premalo oblina. Ramena i struk su jednake širine i nema definiranog izgleda struka. Ovaj oblik tijela najbolje izgleda u hlačama rezanim iznad guze i širim hlačama koje daju više oblina.
Ovalni oblik tijela ima velike grudi, velik trbuh i široke bokove. Da bi uravnotežili takvo tijelo najbolji izbor je hlače rezane iznad guze.

Savjeti za traper:
1. tamna boja tkanine daje izgled mršavosti
2. za kratke noge izbjegavajte prekratke nogavice.
3. kad ih perete, hlače preokrenite na unutrašnju stranu i perite u hladnoj vodi
4. u jeansu treba izgledati elegantno, a ne neuredno.