09 rujna 2014

Stvari koje vam vaša KROJAČICA neće reći

Svaka krojačica radi na svoj način i zato nas nemojte uspoređivati. Najvažnije je da odjeća na kraju izgleda onako kako ste željeli.

Ne mogu obrisati nepravilnosti na vašem tijelu, ali vam mogu preporučiti model odjeće koji će vam pristajati - točnije, ono što će vam sakriti nepravilnosti i istaknuti atribute.

Cijenu usluge šivanja reći ću vam tek nakon što mi detaljno objasnite što želite, odnosno kako želite da odjevni predmet izgleda.

Za Boga miloga, za vrijeme mjerenja struka nemojte uvlačiti trbuh! Moglo bi se dogoditi da ono što skrojim bude preusko. I nemojte mi govoriti da vam sašijem uže hlače samo zato što ste na dijeti - ako smršavite lako ćemo ih suziti.

Uzela sam vaš broj telefona i obećala nazvati vas kad bude spremno za probu. Zato nema potrebe da me nazivate svaki dan sa pitanjem "Jel' gotovo?"

Trudim se maksimalno poštovati rokove, ali ako ste rekli da nešto nije jako hitno, možda će izrada trajati malo duže - uvijek postoji netko kome treba što hitnije promijeniti zatvarač.

Molim vas, poštujte moje radno vrijeme - ne radim nedjeljom i poslije 20 sati, pa me tada nemojte zvati. I ni slučajno ne mojte tražiti da vas tada primam na probu.

Tko radi, taj i griješi. Ako nešto nije ispalo u redu, recite da vam treba popraviti - nemojte samo zato okolo tražiti drugu krojačicu!

Nemojte mi na popravak donositi prljavu odjeću. Pa ni na posao ne odlazite u prljavoj odjeći!

Ako znate krojačicu koja bi vam ovo sašila u pola cijene - zašto onda niste sada kod nje? nema potrebe za cjenkanjem, jer ja od svoje cijene ne odstupam!

Ne morate se opravdavati da ste nešto namjeravali napraviti sami, ali niste imali vremena. Da znate zaista sami sašiti te gumbe, učinili biste to - ne biste sada tražili pomoć kod mene.

Previše trošite i moje i svoje vrijeme objašnjavajući putem telefona što trebam učiniti. I tako ćete mi morati to reći osobno, pa je bolje da odmah dođete i objasnite mi.

Držite se termina koji smo dogovorili za probu. Osim vas, imam još klijenata koji su naručeni.