25 svibnja 2011

10 stvari koje možete napraviti sa čokoladom

napisao Paul Symonds



Čokolada je jedna od najpopularniji stvari na svijetu, pa osim što ju možete pojesti – ima još mnoge upotrebe. Ispod je opisano nekoliko stvari koje možete raditi sa čokoladom.

1. Oslikavanje tijela – umjetnost oslikavanja tijela postaje sve popularnija ovih dana, a čkolada kao boja za slikanje može biti vrlo zabavna. To je zapravo gusta, otopljena čokolada.

2. Čokoladna masaža – sada je također sve popularnija, pa ju iskušajte. Inače biste se trebali okupati u kadi punoj otopljene čokolade, zatim leći na stol za masažu gdje će vas masirati uobičajenim tehnikama masaže.

3. Hrvanje u čokoladi – možda nije svima oblik zabave, ali je slično hrvanju u blatu, i može biti vrlo smiješno. Zasigurno jest jedna od stvari koje biste u životu željeli ili trebali isprobati.

4. Gledajte ju – postoji odlični filmovi kojima je glavni sastojak čokolada, kao npr. 'Charlie i tvornica čokolade', 'Čokolada' i 'Kao voda za čokoladu'.

5. Poklonite ju nekome. Darivanje čokoladom može osvojiti srca, posebno na Valentinovo. Uskrs, Božić i rođendani također su dobra prilika za čokoladni poklon. Vrlo malo ljudi neće se oduševiti slatkim poklonom.

6. Putujte da ju pogledate. Čokoladno putovanje jest nešto što su turističke agencije počele uvoditi u svoje programe. Obilazak npr. York Chocolate Tours ili Cadburys World može biti odlična prigoda da lijepo provedete dan.

7. Organizirajte zabavu. Zašto ne napravite čokoladnu zabavu gdje možete jesti i razgovarati o čokoladi. Zabava koja se svodi na zajednički interes može biti odlična, a koja je bolja tema od ove.

8. Slušajte ju. Postoji grupa zvana 'Hot Chocolate' i još uvijek su jedan od najboljih bendova nastalih u 1970-im godinama prošlog stoljeća, a isplati ih se poslušati. Pjesme kao 'Heaven Is In The Back Seat Of My Cadillac' su zaista dobre stvari za slušanje.

9. Napravite ju. Zašto ne počnete eksperimentirati i naučite pripremati vlastitu čokoladu u kojoj ćete uživati. Postoje odlične stvari koje možete pripremiti, kao čokoladni panj, torta, pecivo ili puding.

10. Prodajte ju. Ako zaista volite čokoladu kao ja, onda biste mogli razmisliti da otvorite vlastiti posao i zarađujete putem čokolade. Zašto ne napišete knjigu koju biste mogli prodavati?!