03 svibnja 2011

Savjeti za pečenje - 21 savršeni savjet za početnike!

napisao Abhishek Agarwal



Jeste li početnik u pečenju kolača? Bojite se pokušati, jer nikada niste bili skloni kulinarskim vještinama? Bez straha, kuhanje nije komplicirano kako zvuči. Komplicirano je samo ako uopće ne znate što radite. Ako ste i vi jedna od osoba koje trebaju savjete pri kuhanju, evo nekih savjeta samo za vas! Prije nego što postanete svjesni bit ćete odličan šef u svojoj kuhinji!

Savjeti za početnike

Evo nekoliko kuharskih savjeta koji će vam pomoći da smanjite tragediju u kuhinji.

Upravljanje katastrofom
1. Uvijek temeljito pročitajte recept prije nego što počnete pripremati sastojke. Ovo je posebno važno, jer tako ćete znati da dobro razumijete postupak pripreme i pečenja kolača, te da imate sve sastojke u kuhinji prije samog početka.

2. Provjerite rokove trajanja. Ne želite da vam se kolač upropasti zbog obične neopreznosti.

3. Zagrijte pećnicu sa termometrom za pećnicu. On pokazuje razmake od 25 stupnjeva hladnije do 25 stupnjeva toplije nego sam termostat pećnice.

4. Pobrinite se da je pećnica postigla optimalnu temperaturu prije stavljanja tijesta na pečenje.

5. Pratite upute o prilagođavanju visine žice u pećnici i pripreme lima za pečenje.

6. Sastojke izmjerite sasvim točno. U slučaju tekućine, mjericu držite u visini očiju.

7. Koristite odgovarajući lim za pečenje. Sav vaš trud bit će upropašten samo zbog pogrešnog lima.

8. Da biste izmjerili suhe sastojke, napunite malo preko ruba mjerice i zatim nožem izravnajte površinu.

9. Na kraju, ali nije nevažno, pecite s ljubavlju. Ako u pečenje ubacite svu svoju ljubav i nježnost, zasigurno ćete biti pobjednik.

Sastojci za pečenje
1. Kada pečete različite stvari, treba koristiti različite vrste brašna. Na primjer, pšenično brašno važno je za sva tijesta sa kvascem, a druge vrste brašna mogle bi taj isti kruh učiniti teškim.

2. Brašno za kolače odlično je za pripreme biskvita dok "sve-namjensko brašno ", kako mu ime kaže koristi se za sve i svašta. To je pravi začin za sve vas početnike!

3. Izbijeljena i neizbijeljena brašna mogu se koristiti kao zamjena jedno za drugo. Sada se možete odmarati, jer nema potreba da razmišljate koje brašno ćete odabrati za koju upotrebu.

4. Uvijek spremajte brašno u čvrsto zatvorenu posudu, a na suhom i hladnom mjestu može biti spremljeno do 6 mjeseci.

5. Ako mislite da prašak za pecivo i soda bikarbona mogu zamijeniti jedo drugo, odmah zaboravite na to. Nema tu zamjene. Prašak za pecivo je kombinacija sode bikarbone i neke kiseline. Njegova snaga počinje djelovati tek kada se pomiješa sa tekućim sastojcima i stavi u pećnicu.

6. Nasuprot tome, soda bikarbona nije ništa nego bikarbonat sumpora. Kad se pomiješa sa kiselinom kao što je mlaćenica, proizvodi mjehuriće ugljičnog dioksida, zobg čeha su pečeni proizvodi lagani, pjenasti i ukusni.
Sada, rukovanje čokoladom je sasvim drugačija igra, pa smo tome posvetili poseban odjeljak. Čokolada, kao što svi znamo je predivna i topi se u ustima. Ali ne zaboravite da pecivo sa čokoladom može postati katastrofa ako niste svjesni što radite.

Rukovanje čokoladom
Za rukovanje čokoladom, prvo moramo razumjeti razlike među vrstama čokolade.

1. U gorko-slatku, polu-slatku i tamnu čokoladu dodaju se različite količine šećera.

2. Mliječna čokolada je mlijeko u prahu, kakao maslac i šećer.

3. Nezašećereni kakao dobiva se iz čokoladne tekućine koja nastaje kada se ukloni 75% kakao maslaca, zatim se ona isušuje i melje u kremu.

4. Kada topite čokoladu, zapamtite da ona može lako zagorjeti. Zato ju uvijek topite na slaboj vatri.

5. Ovisno o prilikama u kojima ćete topiti čokoladu na izbor imate metodu dvostruke posude, metodu mikrovalne i metodu direktnog plamena.

Do sada, mislim da ste već počeli shvaćati neke principe pečenja kolača. Pratite ove jednostavne savjete i prije nego što postanete svjesni bit ćete savršeni kuhar. Puno vam sreće sa time!