31 svibnja 2011

Maska za lice od kave – za pročišćavanje kože

napisala Chantal Terry



Nedavno me spopao napadaj želje za kofeinom. Sjetite se, kofein je odnedavno stanar Kuće slavnih u području njege kože. Naravno, morala sam se uključiti u igru. I tako, nadošla sam na recept za predivnu masku za lice. Vrlo je djelotvorna na mojoj koži. Zaista se vidi razlika prije i poslije korištenja maske. Koža dobije predivan sjaj i vrlo je glatka na dodir. Apsolutno predivno!! Plus, aromatični miris kave ostaje blizu još dugo nakon skidanja maske. I još jedan plus, budući da je potrebna sitno mljevena kava, jednostavno uzmite ono što vam ostane u aparatu nakon kuhanja jutarnje kave.

Sastojci
3 žlice najsitnije mljevene kave
mala čaša mlijeka

Upute
1) Sitno mljevenu kavu stavite u zdjelu. Umiješajte toliko mlijeka da nastane pasta. Miješajte da se kava sasvim natopi mlijekom. Potrudite se da pasta bude zaista gusta ili će vam se cijediti sa lica, pa će postati neuredno. Ako vam je već postala prerijetka, dodajte još kave.

2) Kad je spremno, pastu namažite na lice i vrat i zagladite po cijelom licu. Izbjegavajte oči i usne.

3) Polako masirajte kožu i odmarajte se oko 20 min.

4) I dok ispirete masku sa lica, nježno se masirajte. Tada će djelovati kao piling. Nemojte biti previše grubi ako vam je koža osjetljiva

5) Posušite nježnim tapkanjem i odmah namažite hidratantnu kremu da zadržite ono još malo vlage na koži

Pokušajte, nećete se kajati. Ipak, nemojte kožu previše trljati tim zrnima kave.