29 travnja 2011

Pripremite vlastiti piling za tijelo u 4 laka koraka

napisala Naweko N San-joyz



Ponekad zimsko vrijeme može vašu inače ugodno meku kožu pretvoriti u suhu kožu guštera. Čak ni nabacivanje više slojeva losiona neće dovoljno hidratizirati vašu kožu. Punjenje kože dugotrajnom vlagom može biti stvar tajminga. Na primjer, mazanje kože uljima koja zadržavaju vlagu kao što je jojoba dok je koža lagano vlažna nakon tuširanja pomaže da odabrani losion duže ostaje u unutrašnjosti kože i polako otpušta svoje sastojke.

Kad tako kažemo, ima smisla namazati losion ili hidratantnu kremu na tijelo čim iziđete ispod tuša. Ali ako želite koristiti piling za tijelo tijekom tuširanja, to vam može pomoći da se brže riješite isušene kože. Plus, dok na kožu nanosite vlagu, piling za tijelo uklonit će odumrle stanice kože koje svaraju taj izgled sivosti i isušenosti.

Sastojci za pripremu pilinga za tijelo:
480 g smrvljene morske soli
240-360 g baznog ulja (badem, jojoba, maslina, sezam su samo neki od primjera koje valja koristiti)
60 g glicerina
30 g vitamina E
2-7 kapi omiljenog esencijalnog ulja (lavanda, grejp, eukaliptus, jasmin, ruža i geranija su neki od ulja iz kojih možete birati)

Pribor:
1 velika žlica za miješanje
1 staklenka od 960 g sa poklopcem za spremanje pilinga
1 velika zdjela za miješanje

Upute:
1. U velikoj zdjeli pomiješajte bazno ulje, vitamin E i esencijalno ulje. Ulja miješajte velikom žlicom oko 2 minute da se spoje u jednaku smjesu.
Napomena: ako se ulja ne spoje dobro, piling neće djelovati jednako, pa će se ulja koncentrirati na jedan dio tijela, a na drugi neće.
2. Dodajte glicerin i miješajte 1 minutu.
3. Polako dodajte sol dok miješajte sa ostalim sastojcima. Dodavajte sol dok piling ne postigne gustoću koju želite. Na primjer, veća količina soli bolje će trljati tijelo, a veća količina ulja bolje će hidratizirati.
4. Žlicom prebacite mješavinu u staklenku, zatvorite poklopecm i spremite dok budete spremni za korištenje.

Eto, jedinstveni piling za tijelo kao iz spa centra samo za vas. Svaki puta kad pripremate piling primijenite bazno ulje ili esencijalna ulja da biste imali novo posebno iskustvo pod tušem.