15 travnja 2011

Prirodna sredstva za zacjeljivanje – vosak u ušima

Pozdrav



Nakupina voska u ušima možda se ne čini kao problem, ali velika količina zaista vam može uništiti sluh sve dok to ne izvadite.

Evo nekih jednostavnih načina kako se riješiti voska u ušima.

- Stavite u uho nešto što će omekšati vosak. To može biti hidrogen peroksid, mineralno ulje, ili glicerin. Kapnite samo kap-dvije u svako uho. Neka višak iscuri van. Tekućina koja ostane u uhu rastopit će vosak. Radite tako tijekom nekoliko dana.

- Napunite zdjelu vodom temeperature tijela. Uvucite ju u kapaljku oblika žarulje i držeći glavu nad zdjelom lagano istisnite sadržaj kapaljke u uho. Koristite vrlo lagani pritisak. Okrenite glavu prema zdjeli i dopustite da tekućina iscuri iz uha.

- Nemojte trljati uši da biste ih posušili. Ili koristite sušilo za kosu (udaljeno barem 20 cm) ili kapnite malo alkohola u svako uho. Nemojte ispirati uši na ovaj način baš često. Malo ušnog voska potrebno vam je za čuvanje unutrašnjosti uha.

- Ljudi koji imaju problema sa ušima skloni su povećanoj proizvodnji ušnog voska. Za smanjivanje proizvodnje ušnog voska, jedite manje nezasićenih masnih kiselina. Nezasićene masne kiseline u umjerenoj količini nisu problem. Ali prevelika količina nezasićenih masnoća uzrokuje preveliko stvaranje ušnog voska.

- Još jedna metoda čišćenja ušnog voska: uzmite kapaljku za oči, pa njome u uši nakapajte ili otopinu od jednakih količina tople vode i bijelog octa ili malo hidrogen peroksida. Ostavite da djeluje nekoliko minuta, zatim iscijedite tekućinu iz uha. Radite tako 2-3 puta na dan. Ako je vosak pretvrd ili suh, nekoliko dana kapajte ulje češnjaka, kako bi se smekšao. Zatim isperite uho mlazom tople vode, ali ne sa jakim pritiskom. Strpljivo nastavite ispirati ušni kanal mlakom vodom. Nakupina ušnog voska odjednom će izići u obliku kuglice.

- Još jedna metoda je upotreba "svijeća za uši", koje su dostupne u trgovinama zdravom hranom. Nekima je problem koristiti ih, pa potraže pomoć. Uz svijeću dolaze upute za upotrebu. Nakon toga, osjećat ćete previše zraka u ušima, pa ćete misliti da ste uklonili previše voska. Zato u svako uho stavite malo vate dok se ne počnete osjećati bolje.

Sve gore navedeno trebalo bi vam pomoći.

Vidimo se slijedeći tjedan.

U vaše zdravlje,

Steve Wagner
http://www.natures-healing-remedies.com/