13 travnja 2011

5 pogrešaka u ljepoti i kako ih možete ispraviti

napisala Jennifer WasilewskiBilo da ste majstor make-upa ili vam je kozmetika strana, vjerojatno riskirate prepustiti se ovim pogreškama. Mnoge žene prolaze kroz život ne znajući koje pogreške za ljepotu čine svakog dana. Na nesreću, većinu tih pogrešaka nitko ne zna kako popraviti. Nemojte se sramiti, i sama sam napravila toliko pogrešaka da ih ne mogu ni pobrojiti. Problem je bio u tome što toga nisam bila svjesna.

Uštedite si stvaranje problema sa ovim rješenjima.

1.Problem: previše regeneratora
Previše nečega nikada nije dobro, a to posebno vrijedi za regenerator. Mnoge žene misle da je regenerator neophodan za vrijeme tuširanja, ali ako koristite preveliku količinu napravit ćete si nevolju. Regenerator služi za oporavljanje oštećene kose. Budući da je kosa najbliža vlasištu nova, nije neophodno stavljati regenerator na vlasište. Umjesto toga koristite ga na vrhovima kose, inače će vam kosa biti masna i opuštena.
Rješenje:
Uštedite novac i oporavite si kosu nanošenjem regeneratora samo na donji dio kose. Stručnjaci preporučuju da počnete masirati kosu iza uha i nastavite sve niže prema vrhovima. Za one koji imaju ekstremno kratku kosu, razmažite vrlo malo regeneratora na ruke i oduprite se želji da njima masirate vlasište, nego ga samo prenesite na vrhove kose.

2.Problem: previše čupanja obrva
Posjet salonu radi uređivanja obrva voskom može biti vrlo skup, zato se žene odlučuju čupati obrve same. To je odlično ako znate postići oblik koji želite, ali i to može postati noćna mora ako niste oprezni. Mnoge žene se previše približe ogledalu, pa ne mogu sagledati cijelo lice da bolje vide rezultat.
Rješenje:
Vaše obrve trebaju biti simetrične, zato se odmaknite i uvjerite se da vidite obje obrve odjednom u ogledalu. Tada počnite čupkati jednak broj dlačica sa jedne, pa druge strane i zatim pogledajte rezultat. Umjesto fokusiranja na samo jednu obrvu pratite promjene na objema istovremeno. Jednom kad ste završili sa oblikovanjem obrva, približite si ogledalo da biste lakše počupali sitne zaostale dlačice.

3.Problem: hidratiziranje natečenih očiju
Natečene oči obično su rezultat previše natrija u organizmu, što rezultira zadržavanjem vode. Kako bi smanjile jutarnju natečenost mnoge žene okreću se hidratantnoj kremi, jer tasko su naučile. U najboljem slučaju hidratantna krema će vrlo malo pomoći.
Rješenje:
Kad se radi o natečenim očima, odbacite uobičajenu hidratantnu kremu i uzmite onu koja ima kofein kako bi smanjili natečenost. Također, nabavite gel masku za lice koju možete čuvati u hladnjaku. Kad se probudite natečenih očiju, lezite sa maskom na očima najmanje 15 minuta. To će bolje smanjiti natečenost.

4.Problem: prljave četkice za make-up
Od vaših ruku do okoliša oko vas, bakterije su posvuda – to znači da dok nanosite make-up svoje četkice izlažete bakterijama. S vremenom se bakterije nakupe, pa se alergije samo čekaju za pojaviti. Svakodnevne bakterije najviše vole taložiti se na četkicama za make-up. Jednom kad vam bakterija dosegne kožu, na licu će se pojaviti crvenilo, akne i ostali problemi sa kožom.
Rješenje:
Najbolji način da se rješite bakterija sa četkica jest da ih temeljito operete jednom tjedno. To je najbolje činiti ili prije odlaska na spavanje ili nakon nanošenja make-upa ujutro. Tako će se četkice moći osušiti do slijedeće upotrebe. Također, dobra je ideja kupiti nove četkice svakih nekoliko mjeseci kako svakodnevna rutina nanošenja make-upa ne bi postala rizik za zdravlje.

5.Problem: stvaranje rutine sa make-upom
Svaka žena razvije svoju rutinu. To je odlično za uštedu vremena, ali kada se radi o osvježivanju lica to postaje problem. Make-up rutina znači stalno nanošenje iste kozmetike, istih boja, na isti način, dan za danom. Nanošenje istog make-upa čini vaš stil dosadnim i predvidljivim, a koža se navikava na stalno iste proizvode.
Rješenje:
Povremeno promijenite nešto u načinu korištenja make-upa – drugačije sjenilo, ruž, rumenilo. Jednostavna promjena osvježit će vam izgled i osjećat ćete se bolje. Tko zna, možda je mala promjena upravo ono što vam je potrebno!