02 travnja 2011

8 sredstava za ljepotu koje morate imati

napisao Ahmed Foaud



Jedan jedini odlazak do trgovine kozmetikom može vas koštati i nekoliko stotina kuna. Ako uložite u kvalitetne proizvode možete si garantirati pozitivnu promjenu u izgledu, zato pazite da novac dobro potrošite. Problem jest što, kada slažete zalihe proizvoda koje ne koristite, često shvatite da vam ne odgovaraju ili se proizvodi pokvare uslijed dugog stajanja.

Evo popisa 8 najvažnijih proizvoda koje morate imati u setu za make-up. Marka prozivoda koju ćete kupiti ovisi o vašem budžetu, onome što volite i tipu kože, ali ovo će vam poslužiti kao vodič za ono što zaista trebate. Pratite ovaj popis i uštedite smanjivanjem nepotrebne kupovine.

1. Hidranatna krema u boji – osim ako odlazitena svečanu večeru ili snimanje slika, zaista vam ne treba veća količina make-upa na licu. Umjesto korištenja podloge (tekuće ili kamene), kupite kvalitetnu hidratantnu kremu u boji. Ona će vašoj koži dati ujednačen ton. Također, dodatno će vam hidratizirati kožu.

2. Pinceta – nema ništa bolje od svježe očupanih obrva da trenutno uljepšate lice. Sa odgovarajućim oblikom obrva lice vam može izgledati mlađe i čisto. Najbolje pincete su relativno jeftine, pa ne moraju biti najskuplji predmet u torbici sa make-upom. Dobra pinceta može vam trajati godinama.

3. Uvijač trepavica – svjetlucave, čiste, otvorene oči čine veliku razliku u izgledu neke osobe. Uvijene trepavice ističu ljpotu očiju.

4. Rumenilo – zdravo rumeni obrazi čine osobu jednostavno prekrasnom i upotpunjuju njezin izgled. Na tržištu postoji veliki broj rumenila u različitim oblicima: u prahu, u gelu, u olovci i ostalo. Neki proizvodi čaj djeluju i kao rumenilo i kao sjajilo za usne.

5. Ruž za usne – odaberite dobru nijansu ruža koju možete koristiti i tijekom dana i navečer. Možete nabaviti nekoliko nijansi ruževa, jer postoje kvalitetni jeftiniji proizvodi, ali morate imati jednu nijansu koja vam je usklađena sa kompletnom garderobom i svim prilikama. Jednom kad nađete tu nijansu koju možete uskladiti i sa tonom kože i sa odjećom, pobrinite se da nabavite novi ruž čim onaj stari potrošite. Takav ruž bit će vaša osnovna boja, nešto o čemu ne morate razmišljati kada se uređujete u žurbi.

6. Olovka za oči – olovke za oči možete koristiti na kapcima očiju ili za definiranje obrva. Ovisno koliko iscrtate oko, možete ga učiniti većim ili sitnijim. Olovke su odlične jer nisu previše skupe i ne kapaju.

7. Sjajilo za usne – za tijekom dana kada ne želite nositi make-up, ali ne želite izići u javnost neuredni, sjajilo će vam u trenu popraviti izgled. Sjajila su odlična i kada brzo trebate obnoviti šminku na usnama.

8. Maskara – nanošenje maskare može učiniti da osoba izgleda glamurozno sa malo truda. Uložite u kvalitetnu maskaru koja će vam poljepšati oči. Maskare su odlične kada želite očima dati dramatičan izgled, a posebno kada koristite tehniku smoky eyes.